Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rosszfem2

3 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre az elmúlt hetem kissé jobbra sikerült. Nem kellett költöznöm, dolgozhattam normálisan, nem áztatott be a felettem lakó sem. A hét eleje felejtős, igazából semmi különös és érdekes nem történt. Csütörtökön barátokkal terveztük a sörözést, hát munka után le is…..
Életképek kis hazánkból Uhh 2011.04.28 23:07:55
Hát nem gondoltam hogy az első hetem ennyire mozgalmas lesz... Kezdődött egy kisebb költözéssel, új munkahelyre kellett mennünk. Ez alapvetően nem is lenne baj, csakhogy egy modern helyről átkerültünk egy középkori világba. A középkorból kizárólag azért történt némi…..
Egyszer ezt is el kell kezdeni... :)Hosszas vívódás után úgy döntöttem mégis elkezdek blogolni. Nagyon régóta gondolkodom egy olyan oldalon, ahová leírhatnám azokat az eseményeket, amik történtek velem aznap. Sokszor már fejben az is megvolt, hogy mit kellene leírni. De még sose…..
Kérem szépen, a hazai képregénykiadás újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen április közepétől magyarul is megvásárolható a The Walking Dead - Vol. 1: Days Gone Bye című nyitórésze/füzete. A kepregeny.hu adja ki, és voltak olyan jó arcok, hogy a magyarul The Walking Dead -…..
IDDQD Heti retro: Comanche 2011.03.03 15:00:00
A Comanche öt jelölt közül 53 százalékkal, meggyőzően nyerte a két héttel ezelőtti szavazást. Látszik, hogy sokan szeretik itthon, és ezzel a játék akár be is állhat a Defender of the Crown mögé a sorba: máshol nyoma sincs ennek a rajongásnak, a neten alig van róla infó, a…..
2011-től börtön jár a fújkálásért. Én egyszer fújtam falra, hülyegyerek koromban egy farkast, az újpesti szülőotthon mellett, láttam minden reggel suliba menet és szerintem nem lett rossz. Örültem, amikor megláttam. Most, ahogy sétálok a városomban, imádom felfedezni a szép…..
Idén téltől végre tilos sózni a járdákat. Ez azért örömteli elsősorban, mert az utóbbi években nagy problémát okozott a városban élő állatoknak, mivel a só szétmarta a talpukat. A fás szárú növények is károsodtak benne, az olvadás utáni hólével keveredve meg további…..
rosszfem2 2010.12.29 22:53:54
@Zsoo: Bevallom nem tudom pontosan hány fokig működik a só, én a -5 fokot hallottam, lehet hogy valamivel hidegebbet is kibír.
Ami pedig a korábbi kommenteket illeti:
A Korm. rendeletet NEM a parlament fogadja el, köze nincs hozzá. A fás szárú növényekkel kapcsolatos szabálysértés a jegyző hatáskörébe tartozik, nem a rendőrségébe. És igen, valóban elég rossz a rendelet, túlontúl "puha" lett. De úgy tudom hogy anno amikor megalkották (2008-ban) pl. a közutasok tiltakozása miatt került bele a kivétel a közútra.
A fás szárú növények védelmére vonatkozó szabály egyébként megismerhető volt már 2008. óta, csak idén szeptember 1-jén lépett hatályba. Volt idő bőven felkészülni elvileg az alkalmazására.
Az már más kérdés, hogy szerintem - bárki bármit mond - egyáltalán nem generális tiltás, pl. ha nincs fa, nincs mit védj, "anyag"-ról rendelkezik, a só mint olyat meg sem említi. Ráadásul a szabs. ügyben nem neked kell bizonyítanod hogy nem a só tette tönkre a fát, hanem a hatóságnak az ellenkezőjét (ami azért valljuk be kissé nehézkes, főleg hogy hónapok telhetnek el a havazás és a fa elszáradása között).
Szóval igazából ezt a rendeletet nem lehet rendesen alkalmazni.
rosszfem2 2011.01.12 09:12:37
@baum: Nem biztos hogy elkövet szabálysértést szerintem. Nézd meg a rendelet hatályát. Csak fákra és cserjékre terjed ki (azokból sem mindre). Ha a buszmegállóban nincs fa vagy cserje, akkor a rendelet nem alkalmazható hatály hiányában...
KGyST fotója - Csőrike II, a díszfestésű magyar Mi-24-es    tourista: Repülőnap 2010 - Olasz remekmű - Frecce Tricolori - A világ legnagyobb - 10 gépes - köteléke mérnöki precizitással repült.   Naki77: Turkish Stars   rosszfem: F-5…..