Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balalajka

22 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy egyszerű kis konc: egy vízzel üzemelő kis óra (nagyon zöld és elég feltölteni), valamint egy vastag, meleg, James&Nicholson kapucnis-cippzáras, XL-es méretű pulcsi, Toyota logóval. Előbbi érdekes kis kütyü, utóbbi pedig rendkívül hasznos lehet ebben a hidegben. A…..
balalajka 2013.12.25 11:56:41
Veszprémben minden vasárnap reggel a bolhapiac a látványosság. Én eddig messze elkerültem, de szép reggelre ébredtem, viszonylag korán, hát kimentem. Nem hiába! Egy árusnál makulátlan MOTORRAD újságokat találtam 1975-ből és 1984-ből. Hogy mi a MOTORRAD, és mit jelentett…..
Tudod ki az az Helmut Dähne!? Nem? Sosem hallottál róla? 10 szeres német bajnok motorversenyző, aki a '70-es években az akkor még létező BMW gyári motorverseny csapat tagja volt. Miért érdekes ez itt és most? Mert a jó Helmut nevéhez fűződik egy olyan találmány, ami a világon…..
Három év és kb. hárommillió forint kellett, hogy a Cougar vezetési élménye elérje azt a szintet, ami kicsivel a vételi állapot felett van. Nehéz összehasonlítani Csikós Puchjával, amiről 2006-ban írta ezt a posztot, és azóta belement egy-két százezer, de ugyanúgy néz ki, mint…..
Tessék, itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a legendák örökké élnek, és nem csak ROCK 'N' ROLL esetében. A cikk önmagáért beszél amíg olvasod kapsz hozzá egy kis zenei aláfestést is! Egy Harley egy évig hánykolódott a Csendes Óceánban, mostanában találtak rá Kanada…..
 Hogyan kerül egy motoros blogba a Lamborghini!? Nagyon is van létjogosultsága, ugyanis létezik Lamborghini motorkerékpár:Ezt a kínai játékokhoz hasonlóközhelyes giccsgyűjteményt maga a Lamborghini követte el francia partnerével, a Boxer-rel közösen. Sokáig ne nézze senki,…..
 Találós kérdés:Mi a közös ebben:És ebben?A második lehet az ismerős, mert az a '90-es évek egyik legütősebb utcai autója, a tiszta adrenalin és móka Honda Integra.Az első képen is egy Honda Integra látható, de az a Honda új hogyis mondjam -jobb híján- robogója. Mert…..
Alkotmányellenes a tavaly nyári jogszabály-módosítás, szinte betarthatatlan a törvény és indokolatlan a 800 ezres bírság. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
 Szóval, megvan a megfelelő lánc, már csak meg kellett mérni. Lementem a garázsba, és előszedtem az alkatrészeket. A kocsi hőmérőjét kellett volna először megnéztem, mert -3 -at mutatott. Az alkatrészeim sem voltak melegebbek, azért puszta kézzel fogdosni őket nem volt…..
Erről írnom kell, csak nem tudtam eddig mit. Most már van anyag hozzá. A Honda jó kis motorokat gyárt, de azért ott a '80-as években ezek a lánchajtások nem jöttek össze nekik. Ott volt ugye a VF750 a vezérműláncaival, amik gyorsabban mentek tönkre, mint ahogy az első garnitúra…..
 Sajnos sok mindent nem történt a projekttel, a tank még mindig nincs készen, és a generátor lánca is csak e héten lesz meg. Addig amíg saját képeim nem esznek az előre haladásról mutatok néhány érdekes videót. Különösen a hangok megkapóak... :-) ..
Az embert néha a saját barátai viszik a hülyeségbe. De van úgy, hogy a végén mégis mindenki örül. Mikor ősszel Imolába tartottunk (Csikós, Zirig, Zách, a Szabó Gyurka meg jómagam), hogy ismét egy hétvégét töltsünk autós és motoros relikviák között a híres versenypályán megrendezett Mostro…..
Nem, nem a Ponyvaregény, bár örülünk. És még csak nem is Van Gogh. Ha már mutattam burkolt motorokat, és a napokban esett már szó a Vincentről is, akkor ideje a valódi kedvencemről is szót ejteni.Vincent Balck Prince 1955.elképesztő újítás a teljesen múanyag burkolat. Ne…..
 sosem értettem. Környezetszennyező, büdös, drága, de mégis sokan csinálják. Valami jó csak van benne:Ez a video mggyőzött: leégetem a Liberty-m gumiját, amúgyis ideje volna az újnak! A hely és az időpont még nem eldöntött, de időben szólok. :-)..
  Nehogy bárki azt gondolja, hogy van még mit feltalálni......Íme, a planking, ami több, mint 60 éves.Konkrétan 1948-at írunk, a helyszín Bonneville. A motor egy Vincent Black Shadow. Az amerikai Rollie Free mindenképpen át akarta lépni a 150 mérföldes sebességhatárt, de…..
 Kell indokolni? Szerintem aki érzi, annak nem, a többieknek meg hiába. :-)  ..
 Többször írtam már arról, hogy milyen stílusban akarom a motort felöltöztetni, de a konkrétumokkal eddig adós voltam.Íme: az ülés az eredeti alapra készül elől alaposan keskenyítve és meghosszabbítva, hogy becsusszanjon a tank mellé. Az ülés eltakarja a vázcsövet,…..
 Zajlik a Dakar Dél-Amerikában (lol), és ennek apropóján minden résztvevő motorosért szóljon a dal. Fejet hajtok a teljesítményük előtt.    ...........szelíd vándor kék motorján..........  Frontiertought nevű felhasználó egész sorozatot töltött fel a…..
 Semmi sem egyszerű. Minden erőfeszítést igényel, törődést, odafigyelést. Ilyen az utak tapadása is. Szerintem a közútkezelő feladata az, hogy az útjainkat olyan állapotban tartsa, hogy azok biztonságos közlekedésre alkalmasak legyenek. Ha ez nem valósul meg, és emiatt…..
 Tegnap azt írtam, hogy a motort a '80-as évek stílusában öltöztetem fel. Hogy milyen is volt a '80-as évek? Igazán elmondhatatlan....pasztell klipszek és hajgumik, denevérujjú bőrkabát, répanadrág, makkoscipő, szintipop, MK27, válltömés......jobb nem emlékezni rá, de ha…..
 A tank ügye sínen van, jöhet az ülés kialakítása. Szerintem a forma kialakításánál e kettő kulcsfontosságú, ezek vezetik át a motor elejének formáit hátra. Egy versenymotor többféle ülésmegoldással elképzelhető:  itt az ülés a váz felett van, és hozzá…..
 Szerintem minden kreatív alkotó tevékenységnél megkerülhetetlen az ihlető elődök kérdése. Időről-időre bemutatok egy-egy olyan motort, ami számomra inspiráló, ami korát megelőző, formavilágú, arányaiban, megoldásaiban valami újat hozott.Először a '60-as évek…..
Sokat gondolkozom azon, hogy mi értelme is van az életnek. Őszintén megmondom, semmi igazán magvasra nem jutottam. Van aki szerint a tanulás, van aki szerint az, hogy hagyjunk valami maradandót magunk után, meg itt van a szeretet, meg a mennybemenetel mint cél, de ezek engem nem igazán…..
 Ma fordulóponthoz ért a projekt. Elkészültem az ülés vázának külső héjával, a tankra most nincs szükségem. Azt levittem az én arany-emberemhez, hogy javítsa ki a hegesztéseket, amiket elbaltáztam, és hegessze meg ott, ahol én nem bírtam vele. Elvállalta...........huhh! Az…..