Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trednar

0 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár Orbán Viktor szokásához híven úgy viselkedett pártja felfüggesztése után is, mint aki győztes csatából tér meg, ám vereségének ténye még hívei számára is egyértelmű. Ami fél éve a Sargentini-jelentés elfogadásával elkezdődött az Európai Parlamentben, az most „házon belül” folytatódott, így nem…..
Trednar 2019.03.21 15:39:01
@MAXVAL bircaman közíró: Akkor tegyen nekik szívességet azzal, hogy magától távozik.
Európai bizottság elnöke nem lesz soha, úgyhogy mehet nyugodtan a nyíltan EU ellenes pártokhoz, ahogy olvasom azon pártok nyilatkozataikat, szívesen látják.
Trednar 2019.03.22 08:59:36
@pina noir: Valahogy mégis a Fidesz kormány gondolta, hogy az ügynöklistákat titkosítani kéne kb az ő életük végéig. Véletlen? Húzd ki a fejed Orbán seggéből és talán észrevennéd, hogy ami most van, messze károsabb, mint amit valaha Magyarországon megéltem.
Trednar 2019.03.22 09:09:55
@MAXVAL bircaman közíró: Ja, tényleg. Az illiberális oligarhák, élen a szellemileg visszamaradott Lőrinc baráttal tényleg fantasztikus jövőképet fest :D
Szabad versenyt felváltotta a korrupció által működtetett gazdasági modell, szép jövő tényleg. Nem probléma, ez úgysem sokáig fenttartható és belülről fog szétrohadni az egész. Kár, hogy megint a kisemberek fogják megszívni, de hát ők is ezt akarták.
A legváratlanabb helyről kapott kemény kritikát a kormány propagandagépezete. A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumának minap lemondott elnöke ugyanis alaposan megtépázta a korábban általa felügyelt kormányzati médiakolhoz tekintélyét. A 476 orgánumot tömörítő alapítvány…..
Trednar 2019.02.07 11:28:12
@Larry Silverstein:
"Aki odaszarik, ahonnan enni kap az repul"
Ezzel bevallottad, hogy az Alapítvány egy fedőszervezet, amit még fentebbről irányítanak.
Hisz vezetőként akár nyílvánosan is panaszkodhatnék arra, hogy szarok a munkásaim, mint ahogy ezt nem egy multi meg is teszi. Aluliskolázottság és társai
"Magyarország diplomáciai ámokfutásának eszközeivé váltunk" – nyilatkozta egy uniós diplomata, miután Magyarország nem volt hajlandó megszavazni a közös uniós álláspontot a bevándorlás kérdéséről az Arab Ligával tartandó hétfői tárgyalásra. Csak azok számára meglepő, hogy Orbán Viktor kormánya…..
Szijjártó Péter külügyminiszter megerősítette: magyar diplomaták kísérték át a Balkánon Nikola Gruevszki macedón ex-kormányfőt. Ezt eddig is tudtuk, de engem azért zavar néhány apróság... Például az, hogy miért?  Mert menekült az igazságszolgáltatás elől? Az nem bűnpártolás, jobb helyeken? Netán…..
Trednar 2018.11.23 08:45:25
@Minden ballib bérretteg: :D
Nagyon vicces ez a Sorosozás. Nem unjátok már? Szerintem 80+ éves tata pont leszarja, hogy mi történik Magyarországon. Mondjuk, ha pestisrácokon nevelkedtél, akkor nem csodálom hogy itt tartasz.
A legjobban magyarellenes embereket a kormány facebook lapján lehet megtekinteni, annyi más magyar állapolgárt gyűlölő megjegyzést arányosan nem lehet máshol találni. Ha tehetnék, a többségük másnap kivégezne akár engem is a nyílt utcán, mert nem osztom náci nézeteiket.
Trednar 2018.11.23 11:18:17
@$pi$: Ugyan miért? 25 éve ugyanazt csinálják.
Borzasztóan zavarnak azok a civil szervezetek, amelyek segítenek érvényesíteni jogaikat azoknak, akik még nincsenek tisztában a helyi szabályokkal? Ugyanezek a szervezetek segítettek az október 23 tűntetésen résztvevőknek is a rendőri beavatkozást követően.
Annyira zavar téged egy minőségi egyetem? CEU minden feltételt teljesített, az államtitkár annak idején tévében is elmondta, miután a kirendeltséggel megnézték a New Yorkban lévő oktatást. Ez semmi más, mint politikai üldözés. Ugyanúgy, mint a kultúrharcnál, médiánál vagy akár az iparban.
Az zavar téged, hogy Soros írt egy gondolatsort a menekültproblémáról amit bizonyítottan senki sem használt fel kokrétan? Mellesleg elolvastad vagy csak dumálsz róla? Ezen kívül vagy több ezer hasonló iromány készült a témában mások tollából. Én elolvastam és semmivel sem rosszabb megoldást kínált, mint amit a Fidesz csinált a már több mint 10000 migráns befogadásával.
Fidesz semmivel sem jobb, ugyanolyan bevándorlást támogató szervezet.

Nem Soros változott meg, hanem a Fidesz. Szavazóik is szépen követik őket a masszívan szélsőjobbos irányultságukban. Beleértve a nők másodlagos szerepének elismerését, európai közös megoldások mindenféle elutasítását vagy a hányattatott sorsú emberek további vegzálását. Ez a Fidesz, ez Magyarország jövője.
Trednar 2018.11.23 12:28:02
@$pi$: A szerveztetett utaztatástól nekem is hányingerem van. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy pont Soros Gyurkának jutott volna ez eszébe.
Főleg, hogy pont amerikaiaknak nem tenne jót egy gyenge Európa. Akiknek ez eddig megérte és ki is használták, azok az oroszok.
Nekik ez a legjobb forgatókönyv, egymással marakodó EU tagországok, amíg ő érvényesíti érdekeit Krím félszigeten vagy gazdasági függések létrehozásában.
Egészen biztosan tudatában voltak a Fidesz vezető politikusai annak, hogy egy, az emberi méltóságot durván sárba tipró, ráadásul az általuk fabrikált alaptörvénynek is több ponton ellentmondó törvényt alkotnak meg. A cél nem is az volt, hogy a hajléktalanság problémáját megoldják, hanem, hogy a…..
Trednar 2018.10.29 10:51:48
@erkölcsi hulla: Most is ez fogad, holnap is ez fogad majd. Drogosok a külső körúton, 4-6 villamoson romák és részegek. Azért ne hidd, hogy kolbászból lett a kerítés, mert nagyon nem.
Trednar 2018.10.29 10:58:06
@Sir Galahad: "Azért van annál szörnyűbb diktatúra, mint ahol a hajléktalanokat arra kényszerítik, hogy fürödjenek, vételezzenek tiszta ruhát és fűtött helyiségben aludjanak."
Ezek közül egyikre sem kényszerít a kormány. Csak arra, hogy ne élj életvitelszerűen az utcán. Leszarják hová mész. Ha ki az erdőbe meghalni, akkor oda, ha elsétálsz egy másik országba, akkor oda.
A kormány által vegzált civilek intézik az általad felsoroltakat. De ha tudsz állami szervezetről, aki segít a hajléktalanoknak, akkor szólj.
Az pedig, hogy van elég szálláshely, hazugság. Minden télen megtelik, mégis mindig halnak meg emberek az utcán, egyedül és reményvesztetten.
Trednar 2018.10.29 11:05:48
@tireless treehugger: Sajnos tényleg így lesz.
Másrészt látszik, hogy hosszú távon gondolkoznak, mert a romák integrálása nemhogy javult volna az utóbbi időben, hanem romlott. Néhány év múlva a romák lesznek a belső ellenségek, akik visszafogják az országot, hogy szélsebesen száguldjon a gazdasági felzárkózás felé.
Ez van, mindig halad a társadalom. Liberalizmusnak is volt x éve a csúcson, most ezt a populista maszlagot kell elviselni egy ideig. Utána megint jön más.
Cikkünk első részében tömören bemutattuk a svájci-amerikai pszichiáter, Elisabeth Kübler-Ross életét és a haldoklókkal kapcsolatos nagy hatású kutatásainak kezdeteit. Ebben a második részben kifejtjük e kutatások eredményeit, és zárásként szót ejtünk Kübler-Ross…..
Nehéz eldönteni, hogy az elbizakodottság, a valóságtól való teljes elrugaszkodás vagy a provokáció számlájára írjuk-e, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének vezetői egyre nyíltabban vállalják fel a gazdagságukat. Azok a mélyről jövő emberek, kik valamiféle kézzelfogható magyarázatot kívánnak…..
A mai bejegyzés egy vedégcikk, ami ugyan nem kapcsolódik szorosan a blog tematikájához, de úgy voltam vele, hogy fontos erről beszélni. Mielőtt valaki megijedne, a cikk nem erőszakos "térítésről" szól, én sem vagyok vegán, sem vega, nem is tervezek az lenni, de a cikkben leírtak elgondolkodtattak,…..
Orbán már Nagy-Britannia fogadatlan prókátora is: több tiszteletet az angoloknak - puffogtatja semmitmondó frázisait. Mindeközben nagyon figyel, hogy megtudja: milyen feltételek között vezetheti ki Magyarországot az EU-ból...
Trednar 2018.09.25 13:11:29
@monddazigazatmar: Történelemből(/hamisításból/) ötös vagy bazmeg.
Kösz, mindig is az voltam.
Trednar 2018.09.25 13:19:16
@maxval balcán bircaman: "A keresztény eszme időtálló."
Ezen jót nevettem :D.
Nyílván a Germánok leszármazottai, a németek is még mindig Odinba, Thorba és Midgard kígyóban hisznek.
Trednar 2018.09.25 13:29:45
@monddazigazatmar: Benyögésekkel nem tudok komolyan foglalkozni. Menj szépen vissza a nyájhoz bégetni.
Rangon aluli, egyrészt mert ez nem tudományos kérdés, másrészt mert – első ránézésre – vegytiszta sárdobálás, ami kapcsán nyilvánvaló, hogy legjobban azzal fejezhetem ki a véleményemet, ha tudomást sem veszek róla. Igen, tudom, mégsem bírom megállni, hogy ne írjak... részint tényleg nincs jobb…..
Trednar 2018.09.05 10:02:42
@Kovacs Nocraft Jozsefne: óóó, Istenem. Neked azóta sem esett le, hogy az egy trollkodásos álinterjú volt?
index.hu/tech/hoax/2016/03/03/nem_lehet_kiirtani_az_internetrol_az_index_chemtrail-viccet/
Trednar 2018.09.05 10:18:10
@A tudomány sosem téved!: Nekem is tetszik a cikk, amit megosztottál
"Akkoriban világszerte fél millióan is meghaltak gyermekbénulásban, így óriási eredmény volt, amikor megjelent a Salk-, majd a Sabin-oltóanyag, még az ellenséges nagyhatalmakat is együttműködésre kényszerítve a hidegháborúban."
"A betegségnek nincs ellenszere, nem lehet hatékonyan kezelni, ezért is különösen fontos a megelőzés. A vakcina bevezetése után rohamosan csökkent a megbetegedések száma az egész világon."
Szinte a kormányzópárt védjegyévé vált: senkit sem méltat arra, hogy egyenlő feltételek mellett, nyílt vitában védhesse meg álláspontját. Ezért kell számára a médiatúlsúly, ezért csökevényesedett a parlamenti munka törvénygyárrá, ezért vörös posztó a Fidesz számára a fékek és ellensúlyok rendszerére…..
Trednar 2018.09.03 12:49:14
@blasiuss: Senki nem is mondta, hogy Gyurcsányra szavazz, rendes baloldali sem szavaz már rá, csak az a nyuggerréteg, amelyik nem Fideszes.
Trednar 2018.09.03 12:50:48
@morph on deer: Belezavarodott. Úgy gondolja, hogy Gyurcsány csak akkor mondott igazat, amikor azt mondta, hogy hazudtunk. Kissé oximoron, de nem várjunk tőle sokat, hisz fideszes.
Trednar 2018.09.03 12:57:45
@blasiuss: Szerintem Orbán is ugyanennyire hiteltelen, körülbelül 6-8 évente cseréli a teljes ideológiai nézeteit. Az embernek fár fingja sincs, hogy ez az ökör mit talál ki legközelebb. Akasszuk ugyanarra a lámpavasra, mint Ferit.
A Fidesz érdemi válasz helyett ellenstatisztikákkal altatja a problémát. A múltkor még az az egy menekült is kimászott a kerítésen. ..
Trednar 2018.08.31 14:17:53
@Helga Beauty Salon: Nekem legalább volt :D. Irigykedsz, mi?
Ja igazából még azért lehet, mert ideültettem a 10 éves unokaöcsémet, hogy beszélgessen vele egy szinten lévőkkel. De ő legalább még fog fejlődni.
Trednar 2018.08.31 14:45:29
@Helga Beauty Salon: Aligha. A Te színvonaladdal élve SOHA nem ültsed például a gyereked azöledbe, mert bűntetnek. Hát aligha, de lehet nálatok nem itt áll meg a dolog. Azért tényleg bűntetnek.
Figyelj, épp elég Fidesztard van a neten, inkább keresek másikat, akit bosszanthatok. Szerencsére magánéletben kevés, mint mackósajtban a brummogás. Még ha akad is pár Fideszhívő, azok nem tardok.
Trednar 2018.08.31 15:25:47
@Helga Beauty Salon: Nem akartalak bonyolult témákkal fárasztani, mert úgyse értesz hozzájuk. Te igazából uncsi vagy. Érveid nincsenek, toxic se vagy eléggé. Legalább a Fidesz leckét mondanád föl jól, de mint kiderült még azt sem ismered. Ha más meg ismeri, és azt mondod vissza, hogy nincs érvem.
Bezzeg, ha Te hoztad volna föl a király beszédét, akkor persze szentírás, ha én, akkor hazugság.
Te a legrosszabb fidesztardok egyike vagy. Az a tipikus beletörődött hülye, akinek csak annyi érve van, hogy minden ami libsi szar.
Ja, még valami. Nem vagyok libsi, nem is szavaztam rájuk, legutóbb se. Kamuválasztáshoz nem adom a nevem.
Miért mondott le valójában Szél Bernadett? ..
Trednar 2018.08.29 13:39:08
@chrisred: "A kormámypárti szavazók...."
Ez kizárólag azért igaz, mert a médiában a Fidesz elérte, hogy mindenki mást ellenFidesznek mutasson. Pont ezért van a lehető legjobban megosztva a társadalom. Fidesz vs Csakfidesztne.
Ungár már beszopta, nincs se média, se más lehetősége ezen változtatni. Talán előbb kellett volna gondolkodni. Most már cseszhetjük.
Nem tudjuk, jó hír-e, de egy friss kutatás szerint a többi ember sem szexel olyan gyakran (és sokat), mint gondolnánk. Mást ne mondjunk, az emberek azt feltételezik, hogy a fiatalok sokkal többet szexelnek, mint amennyit valójában; a férfiak különösen vadnak képzelik el a fiatal nők…..
Trednar 2018.08.26 12:22:47
@kalapácstollú: Mint ahogy a magamfajtát is megkérdezték, aki egyáltalán nem vágyik semmiféle nemi életre.
A statisztika már csak ilyen.
  Ha minden igaz, és a Fidesz nem veri szét a jelenlegi fővárosi választási rendszert, akkor 2019-ben Budapest lakossága újra közvetlenül választ főpolgármestert.   Emlékezetes volt az 5 évvel ezelőtti főpolgármester-választás, hiszen Tarlós Istvánnal szemben az MSZP-P-DK összefogósdi fétisben…..
Trednar 2018.08.07 15:38:24
@paraszthajszal: Nyugattól soha nem számíthattunk segítségre, ezután sem számíthatunk.
Azért kell "megalkotni" (bár inkább megmutatni, hogy az van) az egypártrendszert, mert így egy nagyon lassú kínkeserves folyamat után jutunk ugyanoda. Most komolyan menjünk át ugyanazon mint az oroszok, hogy mondjuk 8 év múlva börtönből indulnak neki a választásoknak az ellenzéki képviselők? Ha valaki összenézi az oroszokat pár évvel ezelőtt és minket ma, szinte ugyanaz. Beleértve a civilek elleni háborút, CEU, a sorosozást, meg libsizünk agyba-főbe, mikor már rég nem ők vannak többségben az EU-ban.
Túl kell esni rajta "gyorsan", ha már megakadályozni nem lehet. Akkor majd szembesülnek, hogy a pártállami időkhöz hasonló ki nyal nagyobbat elv érvényesül. Hisz ez a rendszer csak belülről tud szétesni, amíg van hazai ellenzék, addig az felülírja az ellentéteket (hisz fosnának a börtöntől). Azonban ha nincs kitől félni, marad a belső marakodás. Hisz már most kezdenek kizárólagos vetélytársai lenni a NER lovagok. Egyre többen pedig verseny kíján szorulnak ki a piacokról.
A gyökérségnek van az a szintje, amit csak direkt lehet elérni. Amihez nem elég a vele született sötétség, a gyerekkori és/vagy felnőttként elszenvedett frusztráció. Amikor az ember rákészül, vesz egy nagy levegőt, és berúgja a taplóságmétert, hogy hadd pörögjön. És ilyenkor jön ki belőle ez…..
Trednar 2018.08.07 08:31:37
@agitatio: 7 éves kisgyerek sehol sem kap szexuális felvilágosítást, ne hazudozz ha kérhetlek.
Csúnyán elbukott a fideszes jelölt is a nyóckerben. Csak ezt senki sem hangoztatja. ..
Trednar 2018.07.11 13:36:38
@Ekrü: Dehogy akarták az ellenzéket leváltani. Ha igen, akkor kire? Tessék mutatni, hogy kit szeretnél ellenzékben látni. Ezeket nem? Én sem. Van más? Nincs. Ha lenne, akkor őket karaktergyilkolnák le. Duma ez a szükségünk van ellenzékre, de közben lebontjuk a jogállam maradékát.
Jelenleg nincs értelme a Fidesz ellen indulni. Nem azért, mert jó úgy ahogy van, hanem mert a jelenlegi struktúra választásnak nevezett színjáték csupán. Maradni fognak ezek évtizedekig is, nyílván van aki ennek örül. Magyarok úgyis szeretik a dögöljön meg a másik tehene is mentalitást. Jövőre én is a Fideszre szavazok, mert ennél rosszabbat nem tudnék tenni azokkal, akik rászabadították ezeket az őrülteket az országra.
Trednar 2018.07.11 14:05:14
@Ekrü: Egyrészt nem baloldali szavazó vagyok, hanem olyan szavazó, aki arra szavaz, aki szerinte a legjobb. Viszont elárultad a lényeget. Neked MINDEGY, hogy ki van ellenzékben, hisz akár lehetne egy fantasztikus szakértői párt is, mert te a Fideszre fogsz szavazni, mert csak. Ez amúgy igaz az általam ismert Fidesz szavazókra is. Leszarják az egészet, a lényeg, hogy a Fidesz nyerjen. Miértre a válasz? CSAK.
Másrészt a jogállam lebontása nem mese. Mondj EGY olyan állami szervezetet, ahol nem fideszesek ülnek. EGYET. Kúria nem számít, főleg hogy most épp ők vannak terítéken.
Harmadrészt nem adtam igazat a cikknek, még részben sem.
Trednar 2018.07.11 15:07:21
@ételizésítő: Ellenzék helyében egyáltalán nem vettem volna föl a mandátumot. Egyrészt a saját "munkájuk" miatt, másrészt ma csak tényleg annyit tud tenni egy ellenzéki politikus, hogy bent ül. Ennek rohadtul nincs értelme.
"Nagyon örülök kedves nagyságos úr, hogy meg tetszett állni szegény hajlékom előtt. Behívnám magamhoz, de a mama bent fekszik betegen mert nekem kórházra nem telik, így itthon ápoljuk ahogy tudjuk. Láttam ám az új repülőt amit venni tetszett, nagyon szép darab, és jó nagy. Remélem elfér benne…..
Trednar 2018.07.11 13:49:26
@Willkommenskultur: És akkor mi van észlény? Egy hajóban evezünk te gyökér. Kb ez olyan, hogy kidobod a lapátot, hogy Te nem evezel és jót röhögsz a többieken. Csak közben a hajó meg nem halad.
Trednar 2018.07.11 13:55:39
@Fülig José: Dehogy fele. Nem számoltad az erdélyieket meg a buszoztatott ukránokat, szerbeket.
Az ember csodálkozik, hogy Orbán Viktor miért buzdít angolul is a választásra. Persze aztán jött a megvilágosodás.
Trednar 2018.07.11 15:05:19
@Andy73: Jól felmondtad a leckét, gratulálok. Mintha csak az origót olvastam volna.
  Kedves Edda, most aztán megmondtad a tutit. Megmondtad, hogy szülni kell! Ha valaki ezt nem teszi, akkor bizony hozzájárul ahhoz, hogy afrikai kannibálok árasszák el Európát. Eddig azt gondoltam egyébként, hogy ezt nem gondolod komolyan, de a Hír Tv-ben elmondtad, hogy de. Megnyugtatlak, nem…..
Trednar 2018.05.31 11:22:34
@Attilajukkaja: Ne foglalkozz komolyan ezzel a pár idiótával. Ők nincsenek tisztában a miniszterelnök által tett kijelentés mennyire is komoly.

"akkor járunk el helyesen, ha a saját észjárásunknak megfelelően, a magunk akarata szerint a valóságot is képesek vagyunk hajlítani." Orbán Viktor 2018

Azt hiszem ez az idézet most jópár évig örök példa lesz.

Amúgy még a Fideszt támogatók többsége sem támogatja ezt a hülyeséget, mint ahogy Lengyelországban is csúfos kudarc lett az abortuszellenes kampány.
Trednar 2018.05.31 11:31:11
@aptikjampó: Szerinted ez így működik? Szüljenek, mert azt mondtuk? Férfiak szerepe gondolom nem fontos.
Másrészt nem hiszek se az afrikai munkavállalókban, se abban hogy lesz nyugdíjam. Ettől függetlenül felesleges kannibálokkal (!!!) riogatni. Nem most lesz elfogadva, hogy nem lehet betelepíteni? Akkor mitől fosol? Fidesz megvéd téged, vagy mégsem?
Írország pedig, ami A legkeresztényebb ország Európában, úgy nyilatkozott, hogy nem kérnek az abortuszellenességből.
Trednar 2018.05.31 12:32:12
@Gleccsertetű: Az igen. Tehát tulajdonképpen április 8-án az abortuszellenességről és a kötelezően világra hozandó 2 gyerekről szavaztunk? Hát kíváncsi lettem volna a végeredményre, ha ez lett volna a kampány.
Mindegy, te most pedig menj haza és szüljél, ne itt kommentelgess.
Használjuk helyesen a fogalmakat, különben csapdába ejtenek bennünket - ahogy ezt a Fidesz teszi "újbeszéd" szavaival. Demokráciát követelni egy százezres, kormány elleni tüntetésen meglehetősen furcsa. Ugyanis Magyarország még mindig demokratikus ország, csak épp már nem jogállam...
Trednar 2018.04.24 20:52:11
@zokogjatok: Nálatok tudom úgy megy, hogyha valaki másra szavaz, azt utálni kell. Nálunk viszont nem így van. Nem a szavazóikat nem szeretjük, hanem Ferit.
Trednar 2018.04.24 21:05:21
@NGOsok vágtak hajdan e tájnak: Na akkor csak tisztában vagy az alapfogalmakkal, csak nem látod a valóságban. Egyrészt a 48% (amiben vannak ugye ukránok, románok stb)-nak csak kormánypárti felhatalmazásra szabadna elégnek lenni, nem korlátok nélküli uralomnak. Választói akarat így nem teljesült ahogy mondtad.
Másrészt a választás csak egy jog a sok közül, amivel a választópolgár egy jogállamban élni tud.
Ezen felül azonban ott a népszavazás, amit már tudunk hogy nem lehet megtartani, csak ha a fidesz dobja be a témát. Ez igaz országosan és helyi szinten is.
Másik persze a tűntetés, amit egyelőre nevetségesen kiszabott 60eFt bírságokkal, munkahelyről való elbocsátásokkal (jelenleg ez elsősorban közszférára korlátozódik) szankcionál a NER. Tudjuk azt is, hogy miként bánik a rendszer tanárokkal, igazgatókkal, diákokkal, akik saját sorsukért állnak ki.
Csak az nem látja a jogállam leépülését, aki nem akarja, illetve aki nem tapasztalta meg.
Trednar 2018.04.24 21:18:26
@NGOsok vágtak hajdan e tájnak: Antiszemitizmus esetén pedig gondolom a Jobbikra gondoltál. Igaz is lenne a régi Jobbik esetén, most azonban ha nem tűnt volna fel a Jobbik meggondolatlanul középre csúszott (cicapárt, ahogy ti hívjátok) a néppártosodási folyamat részeként, míg a Fidesz a szépen kitolódott jobbszélre.
Antiszemitizmus kapcsán pedig hasonlísd össze a kormány plakátjait és programját a Jobbikéval és rájössz hogy ki is az antiszemita párt.