Regisztráció Blogot indítok
Adatok
michele

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Íme a videó, amit már sokan vártatok egy ideje: a válaszom az első rész utáni kritikákra, és egy végső összesítés, hogy mit gondolok a filmről. Néhány dologban igazatok volt, de a végső értékelésem nem változott. Ez a film még mindig borzasztó. ..
michele 2012.01.08 14:26:27
BlackSheep, én csak azért ajánlottam a könyvet elolvasásra (amit most már nem merészelek :D), mert akkor teljesen más fénytörésbe kerülne az egész film. Rájössz, hogy szarabb, mint amilyennek hitted. :) És mert akkor nem akadnál fel pl. a tűzgyújtáson vagy hogy mi is a helyzet a vámpírok nemi életével (ami nincs nekik, hisz ők már nem emberek, teljesen más szükségleteik vannak, no és persze a szaporodáshoz sem kell). Szóval Anne kitalált mindent rendesen, mindennek megvan az oka, deee mondom, inkább már nem ajánlok semmit. :D Legfeljebb a kronológiát, ami a vámpírkrónikák végén van, benne a lényeggel. (Csak hogy most már tiszta legyen neked is.) Jelenleg abból szemezgetek amúgy - mindenre én se emlékezhetek kristálytisztán. ;)
Ettől függetlenül istentelenül pocsék a film, igazad van, ahogy abban is, hogy a könyv ismerete nélkül is világos kell legyen az egész. Eddig fel se tűnt, mik szúrhatnak szemet mindazoknak, akik csak ezzel a „remekmű” segítségével ismerkednek meg a történettel... Újfent gratulálok a készítőknek. *taps*

Azt pedig nem értem, miért nem lehetett a „Lestat, a vámpír”-ral folytatni, „A kárhozottak királynője” annak a közvetlen folytatása. O_o Mondjuk olyan mindegy, akkor meg azt cseszték volna el. :D

Nah, lássunk néhány érdekességet; de tényleg csak néhányat:

- Mekare (Maharet ikertestvére) megjelenik egyáltalán a filmben? És hogy boszorkányok? Hogy hogyan ismerkedtek meg Akasával és Enkillel? Amel...? A Nagy Család...? Vagy... ne ragozzam? :D
- A Lestat-Jesse szerelmi száltól én is rosszul vagyok - lévén, hogy a készítők kitalációja. Jesse-t pedig Maharet teszi halhatatlanná. Mondjuk nem csak náluk szúrták ezt el (Marius-Lestat). De mindegy is, itt minden szereplő egy elég vacak, leegyszerűsített változata az eredetieknek, kívül-belül (ráadásul mások is hiányoznak Louis mellett, ami szintén gáz). Mit foglalkozzanak az ilyen apróságokkal? :o)
- Jesse nem Lestat naplóját találja meg, hanem a kis Claudiáét. Lestat pedig megírja Anne Rice (hát mi más :o) ) álnév alatt a „Lestat, a vámpír”-t, Jesse ebből jön rá, hogy na mi újság a vámpírokkal, Maharettel, mindenkivel. Ja, ott van a Louis-val készült interjú is. Meg ez a történet sem lesz kihagyva az ő világukban sem. Lestat és mások mindent megírnak. :)
- Lestat amúgy 1929-ben vonul gyógyulni a föld alá, és 1984-ben mászik elő. Marius pedig nem vonul pihenni „A kárhozottak királynője” alatt.
- Azzal, hogy kimentek a napra, fel kellett volna fordulnia mindegyikőjüknek. ^^'
- Akasa nem volt annyira inaktív Lestat előtt, mint gondolnánk... ;)
- Nem emlékszek már, mennyire van részletezve Akasa nagy terve - miszerint meg kell ölni a férfiak többségét a világon, hogy ne legyen többé háború; de ugye ez nem megoldás semmire, Lestat végig próbálja lebeszélni; az utolsó pillanatokban már nyíltan egymás ellen fordulnak.
- A végső küzdelemben Akasa feje búcsút int a nyakától. Igaz, a teste még megpróbálja korrigálni ezt a szépséghibát, de Mekare megakadályozza: megeszi a szívet és az agyat, hogy továbbra is meglegyen a „mag”, ne pusztuljanak el ott helyben a vámpírok.

(Vááh, egy újabb kisregény, a francba! xD)
michele 2011.12.18 19:03:36
Sziasztok! :)

Úgy éreztem én is, hogy itt az idő a bekapcsolódásra. Régóta nyomon követem a Baaad Movies életét, megnéztem minden videót, a Gyöngyszemekkel együtt. Nem mindig egyezett a véleményünk, de kétségtelen, hogy jókat szórakoztam. Elismerésem, csak így tovább! ;)

Na de a lényeg... Igen-igen, engem is felszólalásra késztet a videód, BlackSheep. :) Csak hogy én veled értek egyet. Mikor megláttam, mi a következő „áldozat”, azt gondoltam: Végre! Hisz ennek itt a helye! Azokhoz tartozom, akik olvasták a könyvet (sőt, az egész vámpírkrónikákat, a Boszorkányos darabokat is beleértve, nem is egyszer, plusz megértem őket - ez se utolsó szempont), ezért is sérelmezik annyira e film létezését. Írhatnék oldalakat a könyv és a film különbségeiről, de inkább próbálom visszafogni magam. Mivel nagyon szeretem magát Anne Rice-t, kissé érzékenyen érint, nah. Látszik, hogy itt nem ő írta a forgatókönyvet, nem úgy, mint az Interjúnál. (Ez utóbbi sem tökéletes, de azért nagyon élvezhető. Szeretem.) Bár csodálom őt, amiért ez a film nem zavarja annyira, mint minket. :) De gondolom, nem véletlenül szeretne majd egy új filmet valamelyik regényéből...

Először: Capowne, biztos, hogy olvastad te a könyvet? Volt néhány érdekes válaszod.

Aztán... BlackSheep, rajtad viszont tényleg látszott, hogy nem olvastad. :) Fentebb le is írtad, tudom, csak okosabb lett volna annak ismeretében nekivágni, hidd el. ;) Már alapjáraton annyi baromságot szuszakoltak a filmbe, elképesztő. Egyrészt ott van a szereplők kinézete. Ezt a megrágott bőregeret (Mariust) is nem tudom, honnan kaparták. Vagy akár Lestatot... Akasha és Enkil pedig nem szó szerint olyanok, mint a szobrok, erre mit tálalnak?! Hjajj, sokszor szemlesütve vészeltem át a jeleneteket, mert már nekem volt kínos. Alap dolgok, és mégse ment nekik...
Vagy hogy Marius teszi vámpírrá Lestatot; Jesse és Lestat egymásba szeret; Lestat kimegy a napra Akashával. Stb-stb... Az a helyzet, hogy régen láttam a filmet, na de te majd feleleveníted a többi baromságot a kövi videóval/ videókkal. Biztos lesz hozzáfűznivalóm továbbra is, szóval majd jelentkezek még :D
Pár logikai bakit/hiányzó elemet pedig megmagyaráz/betölt a könyv, egyszerűen csak ennyit mondhatok. Igaz, gáz, hogy csak az tud magyarázattal szolgálni. Milyen könyvadaptáció az ilyen?!

Alföldi Robi hangjával nekem az ég egy adta világon semmi bajom, bárhol bármikor szívesen meghallgatom. Hát... Ízlések és pofonok, fiúk és lányok... :)

Nja, és a Talamsca. A szervezet, ami okkult jelenségek után nyomoz. Jelszavuk: „Figyelünk, és mindig itt vagyunk.” Dióhéjnyi, tudom, de... Tényleg nem említik őket?!

Röviden, összehányt borzalom az egész, ahogy van. Sose értettem, mit esznek rajta. Főleg azok, akik ismerik a regényeket... Ennyire igénytelenek lennének? Szomorú.

Várom a 2. vidit, hajrá! ;)
Kérdezz-felelek videók! 2010.08.11 21:36:08
Nos, barátaim, a nyílt napon csak 1 ember volt ott (Koponya a Yeshno blogról), remekül elvoltunk 4 óra hosszat, egyszóval sikeres volt a nyílt nap. Sajnálom, hogy nem lehetettek még többen jelen a rajongóim közül, de semmi baj - jövőre is tartok nyílt napot,akkor remélhetőleg…..