Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrx2002

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
mrx2002 2010.09.06 17:42:51
Kedves Carmen!
Ezzel a képpel az a baj, hogy Kehidakustányban készült, és az ottani fürdőt ábrázolja.
1. Az alábbi linken figyelmébe ajánlanám Dr. Horváth Viktória igazgató szavait és az előtte található rövid történeti áttekintést.
<
tisztatertechnologia.hu/?p=hir&id=285
2.Az összeköttetésekre mindig szükség van:
www.helikonportal.net/hir/europa-parlamenti-delegacios-ules
www.jovoterv.hu/
A második linken az alapítókat érdemes elolvasni!
Az alapítóról néhány gondolat:
Horváth Tihamér, a Kehida Termál és a Horváth-ÉP Kft ügyvezető igazgatója
Keszthelyen született 1951 novemberében. Általános iskolai tanulmányait Gyenesdiáson végezte, középiskolába a keszthelyi vajda János Gimnáziumba járt. Ezt követően kitanulta a csőszerelő szakmát, majd diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. Szakmunkásként és oktatóként 1980-ig dolgozott, mellette - három mestervizsga letétele után - önálló kisvállalkozói tevékenységbe kezdett. 1985-ben társult testvérével, Sebestyénnel, akivel 1990-ben létrehozták a Horváth-ÉP, 1998-ban pedig megalapították a Kehida Termál Kft-t. Előbbi elsősorban közműépítéssel, utóbbi pedig gyógy-termál turizmussal foglalkozik. A két vállalkozás összesen mintegy négyszáz főt foglalkoztat. A kehidakustányi fürdőkomplexum az elmúlt évek alatt országos ismertségre tett szert, a fejlesztések pedig nem álltak meg, azok folyamatosak, az azokkal kapcsolatos elképzelések nagyszabásúak. Azt mondja, két vállalkozásával igyekszik Zala megye gazdaságát fejleszteni, e célt tűzi maga elé, amikor társadalmi funkcióit (a Zala Megyei Kereskedelmi Iparkamara alelnöke, a Zala Megyei Vállalkozás Fejelsztési Alapítvány elnöke, a Széchenyi-terv Gazdaságfejlesztő Társaság elnöke) ellátja.
Azt hiszem keresni kellene Önnek egy hasonló karaktert a képen látható terv megvalósításához, mert a leírtakból kiderül, hogy az a fürdő komplexum nem önkormányzati üzemeltetésű, tehát két lehetőséget tud ajánlani a választóknak:
- bérbe adja (ez most is így van!)
- eladja (ekkor már nem a lakosoké)
Amennyiben megtalálja a megfelelő karaktert a felvázolt tervek megvalósításához, és hasonló cikkek jelennek majd meg az Albertirsán található fürdőről, amely az LMP-s város vezetéshez köthető, miként fogja hirdetni, hogy Lehet Más a Politika?
@mrx2002: " 1. A jelenlegi is képviseleti demokrácia. Az más kérdés hogyan működik. Valóban akkor lenne képviseleti a rendszer, ha a képviselő a képviseltek érdekeit képviselné. Ön hogyan vélekedik erről ?" Én az eredeti programban részvételi…..
  Részvételi demokráciát! Haladéktalanul bevonjuk az albertirsaiakat a város minden tervezési folyamatába, a közösségi tervezés külföldön már jól bevált módszerével. Ami nem egy-két lakossági fórumot jelent, hanem szakemberek bevonásával civilek,…..
mrx2002 2010.08.12 12:50:15
Kedves Carmen!
Véleményem:
1. A jelenlegi is képviseleti demokrácia. Az más kérdés hogyan működik. Valóban akkor lenne képviseleti a rendszer, ha a képviselő a képviseltek érdekeit képviselné. Ön hogyan vélekedik erről ?
2. A védőhálót józan észből fonják. Ha valaki rászorul erre, akkor én inkább egy tanácsadó szolgálatot működtetnék, amely felvázolja a lehetőségeit az egyénnek, és saját belátása szerint eldöntheti, hogy melyik utat járja végig.
3. Albertirsa jelenleg a városiasodás útján halad, de még közelebb van a nagyközséghez, ezért innen közelíteném meg a fejlődést. Mi az ami egy várost várossá tesz?
4. A közlekedés problémája igen sokrétű. A kamion forgalmat az állami utakról nehéz kitiltani, mert már megfizették annak díját. Albertirsán ilyen út a 40-es út (Pesti út), Mikebudai-Somogyi-Vasút utca, Dánosi út. Ezeket használják elsősorban a kamionok, amelyek bántják a város lakók szemét.
A szemétszállítás is hozzátartozik a városképhez, sőt van aki hiányolja a szelektív gyűjtést is, tehát még több ilyen autó várható a közeljövőben.
Úgy tudom az önkormányzat jelenleg is biztosítja a hozzájárulást a lakosoknak, ha házuk előtt járdát kívánnak építeni, csak érdeklődni kell, és egy kis munkát befektetni, de ha mindenki arra vár, hogy majd valaki helyette megcsinálja, úgy nem lesz több a város járdája.
5. Szép mondatok, de az iskola, óvoda, bölcsőde a gyerekek által telik meg élettel, és az általuk igényelt, szervezett programokkal. Szerintem van elég program, csak választani kellene tudni. (ASE, Zeneiskola, Színjátszó kör, kórusok, természet barát egyesületek, stb.) A fentiek nem csak gyerekeket vonzanak.
6. Ezt a program pontot nem értem. Kié lenne Albertirsa, ha nem az ott élőké? Legalább egy konkrét dolgot szívesen látnék, amelyet Albertirsa magára vállalt az ország gondjaiból!:)
7. A helyi vállalkozók kis boltjai alul maradtak az árversenyben. Ezen kár szlogenek szintjén igét hirdetni. Az emberek jó része az olcsóbb terméket részesíti előnyben, és ezt a nagy áruházakban kapja meg, tehát oda fog menni bevásárolni. A helyi kis boltok foglalkoztatottsági adatai, és a nagy kereskedelmi láncok helyben foglalkoztatott alkalmazotti létszáma igen érdekes képet mutat, ha megnyílik a Lidl. (Még nem beszéltem azokról a nagy élelmiszer láncokról, akik ezek után fognak érkezni!) Legalább ne keltsünk ezzel kapcsolatban illúziókat a választókban!
A közbeszerzések szigorú előírásai miatt esélytelenek a kis vállalkozások, nem hiszem, hogy törvényi szabályozást tudna változtatni az önkormányzati képviselő testület. Számoljunk le ezzel az illúzióval is, vagy feleljen meg a kisvállalkozás a feltételeknek. (ISO, HACCP, adótartozás, éves árbevétel, cég bejegyzés kelte, munkavédelem, környezetvédelem, alkalmazottak hivatalos bejelentése, stb.)
A helyi termelők a piacon szabadon értékesíthetik portékájukat, van tudomásom olyanról, aki nagy Budapestre is szállít. A helyi bio élelmiszerre nem tudom milyen hatással van a légi folyosó, ami a város felett vezeti be a gépeket a repülőtérre.
A helyi önkormányzat nagyon sokat átadott már az egyházaknak és civil szervezeteinek a feladatokból. Az egyházi óvoda, iskola, idősek otthona, nappali melegedő, idős gondozás, fogyatékkal élők segítése.