Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pátyer

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szervusztok pajtások, hamarosan kezdődik az iskola. Régi téma, hogy milyen nehéz az iskolatáska, meg hogy mennyivel egyszerűbb, olcsóbb lenne legalább a kötelező olvasmányokhoz elektronikusan hozzájutni. Kérem tisztelettel, az ipubs.hu hallgatott az idők szavára, és leporolta és…..
Előbeszéd Elvileg, ha van egy jó hangkártyám, meg egy-két jó szoftverem, már tudok zenét csinálni. Gyakorlatilag viszont nem lett belőlem sem Mozart, de még egy Lagzi Lajcsi sem. Az ekönyvekkel sincs ez másképp. Még ingyenes eszközökből is van sok, de a kereskedelmiek sem…..
Pátyer 2014.02.20 20:32:34
@Törpe minoritás:

Ez az az eset lehet, amikor az Amazon felmentést adott a saját szabványa alól a saját készülékének. Balra- és sorkizárással már a Keyboard is nagyon jól elvolt (zsengeként korábbi emlékeim nincsenek…), de a kf7 jobbra is vidáman zár. Még behúzni is hajlandó.
Kedves barátaim az Úrban, tudom, nem váltjuk meg a világot a magyar e-könyv piaccal (vagy legalábbis nem holnap), de néhány nagyon komoly eredményt azért sikerült elérni. Ezek egyike, hogy elértük, (néha, ritkán) külföldi szerzők is ideadják a műveiket elektronikus…..
Pátyer 2013.03.18 10:55:05
@Dworkyll:

Szétütöttem calibre-rel, és megnéztem a html fájlt. Az ő, meg az ű így szerepel: <span>ő</span>, <span>ű</span>, a többi ékezetes pedig teljesen normális, egyszerű karakterként.
Nem tudom, miért nem tetszik a K3-nak. (Hiszen mondom, a PC-os olvasóprogramok eszik rendesen.)
Pátyer 2013.03.18 13:37:38
@Nargoth:

Nem az a baj, ha ePub-ból konvertálják, hanem az a baj, ha szemetes html-ből készült szemetes ePub-ból…
Én is ePub-ból konvertálok, csak előtte takarítok egy nagyot benne.
Pátyer 2013.03.19 11:40:06
@digitalbooks:

Kedves Digitalbooks!
Igazából nem tartottam akkora problémának a dolgot, hogy Nálatok emberkedjek vele – főleg ingyenes könyv esetén. Azért is kezdtem név nélkül. De ha azt mondod, hogy megoldható, akkor hamarosan keresni foglak Benneteket.
Köszönöm szépen!
Kedves Olvtársak,  úgy látszik lement rendben az amerikai premier, és ismét felkerültünk a civilizáció térképére, a karácsony nagy slágere a Kindle Paperwhite immár a szokásos módon rendelhető Magyarországra. ÁFÁval, de tok nélkül 203 dollárért, tokkal 271 dollárért…..
Pátyer 2013.03.07 16:39:01
@mojo68:
@Dworkyll:
Calibre nemkedvelők számára (én is:)) beválik a Sigil. Könyékig lehet turkálni az epub-ban…
Intro Volt már nekünk cikkünk az alapokról (amit továbbra is ajánlok, mindenkinek, aki csak most kezd barátkozni az elektronikus olvasással), viszont azóta már sok víz lefolyt a Dunán, ideje hát kicsit frissítenünk, és megosztanunk az okosságot azokkal, akik csak "most…..
Sziasztok,  ez egy gyűjtőposzt lesz a Kindle háztáji turbózásáról. Ide kommenteljetek mindent, ami firmware, hack, és egyéb okosság, igyekszem a posztszöveget élve tartani. Review-k: K2, K3, K3 Beszerzős poszt Tartalomgyártási kiskáté Jailbreakelős okosságok Magyar…..
Pátyer 2013.01.08 16:54:54
@Dworkyll:
Elbűvölt, hogy a sima K3-amra tudok végre olyan könyvet készíteni, ami tartalmazza az általam mókolt, lehetetlen betűket tartalmazó címeket és iniciálékat, és olyan betűkészlettel jelenik meg az olvasón, ami a könyvbe van befűzve, és nem olyannal, amivel az olvasó hajlandó megjeleníteni. Esetleg még a háttérképpel is el lehet játszani. Tudom, ezek mind fölösleges dolgok, de én így szeretném. Nem tehetek róla, de nekem a Caecilia nem igazán tetszik. Tekintettel arra, hogy mit sem tudok a betűszakmáról, meg nem mondom, hogy miért. (Persze, azt sem tudom, miért szeretem jobban a körtepálinkát, mint a barackot…:))
Rövidre fogva zavar, hogy van egy (több) könyvem, ami tud egy funkciót, és van egy olvasóm, ami tudja ugyanazt a funkciót, de ezt nem hajlandók egymás tudomására hozni, és így közösen nem tudják.
Pátyer 2013.01.08 17:31:26
@Dworkyll:
No, most akkor lehet, hogy kettő a malom, mert én úgy tudtam, hogy a kf8 = mobi. Magam is azt gyártok, az epubot felpolírozom Sigilben, aztán kindleGen és mobi.
– Jean, tegyen a székre egy újságpapírt, míg rááll.– Fölösleges, uram, így is elérem a POLCot.Tudjátok kedves Olvasók, blogot írni felettébb idő- és kutatásigényes művelet. A sodró mindennapokba nem mindig fér bele, ezért is fordul elő, hogy jó szándékunk és…..
Pátyer 2011.03.23 20:26:44
@kereso1: Ha összekovácsolsz egy ilyet, feltehetőleg aranyba leszel öntve. (Esetleg más forró fémbe, szabadon választott ...))
E-könyv olvasók Re: blogbuli 2011.03.23 06:31:00
Olvtársaim az Úrban,köszönöm nektek, hogy eljöttetek, és emeltétek az est fényét. Bevallom, kicsinyhitű voltam, amikor "underbook"-oltam a foglalt helyek számát, de legalább jó meghittre sikerült :-) A következőre igyekszem nagyobbat mondani.Örülök, hogy olyan sok…..
Pátyer 2011.03.23 07:43:02
E-könyv olvasók Egy kis számtan 2011.03.16 07:07:00
Sok ember gondolkodik azon, hogy vajon megéri-e e-könyv-olvasót vásárolni, kihasználható-e, illetve hosszú távon kifizetődő-e annyira, hogy érdemes legyen ezt a komoly beruházást megejteni. Ha eltekintünk két tényezőtől, úgyis mint tartalom-kiszolgálás hosszú…..
Pátyer 2011.03.17 08:54:46
@Sparhelt: Szerintem ez az egész blog nem arról szól, hogy meggyőzzön Téged - vagy bárki mást - hogy Neked – vagy bárki másnak – miért is kellene elektronikus könyvolvasót vennie. Itt mindenki arról beszél, hogy neki magának miért is jó a kütyü. Aztán, ha vannak közös preferenciák, elgondolkodhatsz, hogy esetleg Neked is kellhet. Vagy nem.
Részemről például szeretek vacsora közben olvasni. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy jó időben ki tudok ülni hozzá egy kis teraszra. Ahol is állandóan fúj némi szél. Akkor pedig két kéz kell ugye a vacsorához. A harmadikkal tartja az ember a könyvet, mert részint elvinné a huzat, részint pedig ha nem kódexről, hanem valami fűzött ponyváról van szó, az soha nem akar ott nyitva maradni, ahol te szeretnéd. A negyedikkel meg lapoz. Én azonban olyan hátrányos helyzetben vagyok, hogy összesen két kézzel rendelkezem. Ilyenkor jó, ha ennél a két kéznél van egy e-olvasó, amit elegánsan, kisujjal lehet lapozni...
Nyaralásra pedig nem kell több hónapra menni, hogy elfogyjanak a könyvek. Én gyakran olvasok újra egyszer (többször) már olvasott könyvet, nem is feltétlen elejétől végéig, hanem egy-egy jelenetet, vagy eseményszálat. Ilyenkor hamar végez az ember egy-egy kötettel. Volt rá példa, hogy ebből a meggondolásból (hozzátéve, hogy honnan tudnám összecsomagoláskor, hogy mit lesz kedvem olvasni egy hét múlva, tehát legyen választék is) vittem magammal egy sporttáska könyvet. Tehettem, szólóban voltam egy mikrobuszban. De gyakran mászkálok egy szál hátizsákkal, és akkor megint csak jól jönne egy e-olvasó. Nekem. De Neked - más emberként - nyilván mások az igényeid, egyáltalán nem biztos, hogy ugyancsak szükséged van rá. Még egyszer mondom, szerintem itt nem a rábeszélés a cél, hanem egy más lehetőség megmutatása. Amivel aztán lehet, de messze nem kötelező élni.
Bocs a bő léért.
Szóval ismét segítségkérés, felhívás, meg minden! A fő kérdés: szeretitek-e a fiiinom süteményeket?Kedves Olvasóink!A minap kicsit kétségbeesett hangú levelet kaptam az Inda felületéről egy szakdolgozat előtt álló egyetemistától, amelyben arra kér, osszuk meg…..
E-könyv olvasók Blogbuli! 2011.03.04 17:36:00
Eljön a nap végre, amire oly régóta várunk, belecsapunk a kakaósbögrébe, és személyes utakra terelhetjük a barátságainkat, valamint nézeteltéréseinket.Az időpont: 2011. március 22. kedd este 18.00A helyszín: Szatyor bár, nemdohányzó részleg Bartók Béla út 36.Helyszín:…..
Intro Volt már néhány gyakorlatorientált poszt arról, hogy aki konvertálni akar, az miként tegye. Hogyan csináljon mobipocketet, vagy epubot. A pdf-fel talán mindenki elboldogul inDesign nélkül is. A forrásokat azonban egyszerűbb szövegszerkesztővel szerkeszteni, ezért most megosztanék pár ötletet…..
Ajánlás eNeL makróidomítási okosságai után újabb technológiaközeli írással igyekszünk borzolni a kedélyeket. Fogadjátok sok szeretettel Ignis_veneficus barátunkat, az ipari szövegtranszformáció feketeöves mesterét, a TEI és az XML avatott kezű varázslóját. Az írás nagyon…..
Pátyer 2011.02.26 15:30:53
@Ignis_veneficus:
Amit elkövettem: C meghajtón egy "Egyebek" nevű könyvtárban hoztam létre a Xalan könyvtárat, ide tömörítettem ki a programot, a saját, xalan-j_2_7_1 nevű alkönyvtárába. Az alkönyvtár mellé pakoltam a xalan.bat-ot és a toc2ncx_localpath.xsl-t.
A c:\...\My Publications-ben, a konvertálandó könyv Mobipocket Creator által gyártott alkönyvtárába tettem a ncx_creator.bat-ot (meg eNeL scriptjét).
Az ncx_creator.bat-ot a következőre írtam át:
c:\Egyebek\Xalan\xalan.bat -IN mbp_toc.html -XSL c:\Egyebek\Xalan\toc2ncx_localpath.xsl -OUT toc.ncx
Máshoz nem nyúltam, parancssorból indítottam a ncx_creator-t, és akkor kaptam a hibaüzenetet.
Pátyer 2011.02.26 23:10:58
@Ignis_veneficus:
Hála, köszönet és kalaplengetés: működik!
Intro Bár még mindig igaznak gondolom, hogy a prc több platformon elérhető, és több funkciót biztosít általában, de az is igaz, hogy nagyjából meg vannak számlálva napjai, és ha kihalni nem is fog feltétlenül, de elszigetelődik. Ennek legaláb két oka van. Az egyik, hogy az…..
Pátyer 2010.08.15 23:00:58
@Pátyer:

Sziasztok!

A oldaltörés problémám egy frissebb Atlantis használatával megoldódott.

Köszi!