Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amf

18 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Combat Gear Blog Revision Sawfly 2013.04.16 08:00:00
A brit hadsereg katonái számára szintén fontossá vált a szemvédelem a lassan vége felé közeledő afganisztáni és iraki konfliktusokban, ezért  a Revision cég Sawfly védőszemüvege került rendszeresítésre náluk. Igazság szerint ugyan azon funkciók és kiegészítők…..
Ennél jobb hírünk nem nagyon lesz a mai napra: a SyFy bejelentette, hogy Blood&Chrome alcímmel egy kifejezetten az internetre készített spinoffot forgatnak a Battlestar Galacticához, ráadásul egy újabb előzménysorozatot, amiben a fiatal Will Adama kalandjait ismerhetjük meg az első…..
Jó hírrel jelentkezett az egyébként néha mellényúló Airlock Alpha: SyFy-közeli forrásokra hivatkozva azt közölték, már 99%, hogy az első évadát januárban folytató Caprica megkapja a második évados berendelést. Tessék nyugodtan hullámozni otthon a nagyival, ez nagyon jó hír,…..
Jó éve lesz a sci-fi-rajongóknak jövőre, hiszen jön az Event, és a Cape a network tévékre, folytatódik a Fringe, a Fox-nál midseasonben indul a Terra Nova, Spielberg cégének egyik szuperprodukciója, a szakállas rendező a TNT-nél meg már javában forgatja a másikat, a Falling Skies…..
Általánosságban az emberek szeretik a mediterrán különlegességeket, úgy hogy próba szerencse, hátha tetszeni fog ez is. Az egyenruhát egyébként ajándék gyanánt kapta egy közeli ismerős, egy másik közeli ismerőstől, aki a görög hadseregben teljesített sorkatonai szolgálatot.…..
Egy kellemes februári éjszakának indult, aztán megjelent egy halom rendőr, lelőtték két kutyáját a hétéves gyereke szeme láttára, őt meg a falhoz szorították. A kommandósok csekély mennyiségű füvet találtak, ami csak vétségnek számít Missouriban, úgyhogy bónuszként a…..
amf 2010.05.12 13:19:25
@redrick: nem, nyilván nem perli vissza a halott kutyát, de mint az előbb is leírtam, kizártnak tartom, hogy 1 gramm fű miatt mentek be, a videón lévő beszélgetésből meg nem derül ki miért mentek be. Abszolult legalizálás párti vagyok, de ennek videónak semmi helye, egy amúgy teljesen vállalható blogon. Bármilyen országban előfordulnak ilyen rendőri akciók, még hollandiában is. Ezer oka lehet miért így fogták el a faszit. Gondolom az fel sem tünt, hogy csajt nem bilincselték meg, kifejezetten a csávóért mentek.
amf 2010.05.12 13:48:37
@redrick: Nézd, értem én mit mondasz, de légy olyan kedves, nem megszakérteni, egy rendőrségi különleges alakulat munkáját, mivel, nincs rálátásod. Én meglehetősen sokat foglalkozom a témával, és ha a faszi előéletében mondjuk csak egy darab fegyveres kihágás van, akkor így fognak bemenni érte. Azért éjjel, mert akkor nem számít rá, azért nem az utcán, mert több a potenciális civil, egy tűzharcban. Itt nem egy átlag fogyasztó elfogásáról van szó, ez biztos. Miért? Mert az adott államban ez csak szabálysértés, a SWAT kurvára nem olcsó dolog, nem pazarolják.
Hozzáteszem: felszólítják az elején kétszer, és mivel az ajtó mögötti nappaliban megy a tévé, nem hiszem, hogy nem tűnt fel. Volt alkalmam viszonylag sokat komunikálni USA-beli swat teamekkel, vezetőikkel, napi szinten lövöldöznek rájuk meth laborok felszámolásakor, vagy mikor jamal nem óhajt bevonulni a börtönbe és kiszáll érte egy átlag rendőrjárőr. A világ szerintem nem úgy működik, mint itt sokak szerint: fű mellett rendőrség ellen. A Rendőrségnek nem feladata értelmezni a jogot, hanem az a feladata, hogy betartassa azt. Itthon, értelmezni próbálják a saját szájízük szerint, az USA-ban akármennyire is próbáljuk szarnak beállítani, sokkal inkább betüszerint veszik.
Lendvai Ildikó után Verebes István is cáfolja Regőczi Miklós szavait, mondhatni teljesen elgurult a faszi gyógyszere. Emlékeztetőül az interjúrészlet: "– Mely médiumok voltak még fontosak Lelovics Ottónak és a pártnak? – A Klubrádió és a Nap-kelte. Lelovics…..
Remélem még mindenki emlékszik az előző post első képén látható, rezzenéstelen arccal álló, számítógép karbantartó úriemberre. Nem tudom mi alapján választják ki a különböző felszerelésekhez a modelleket egyébként. És igen, beosztása alapján számítógép…..
amf 2010.03.08 09:20:37
Itt a tavasz első lehelete, és rögtön elrontják a kellemes napsütést. Pécsett, tegnap délután két fiatal légfegyverrel lövöldözött a nyílt utcán. A környéken lévő szemtanúk és a közelben lévő bolt alkalmazottja szerint a házban lakó két fiatal külföldi - egy ír…..
Elvégre úgyis mindjárt itt a farsang. Meg amúgy is farkasordító hideg van, jól jön az a cucca, miben az oroszországi pályákon sem fáznak GI Joe-ék. Vagy csak úgy, mert miért ne. Valószínűleg a harmadik indok hajtotta Marc Ecko divatdiktátor oldalának, a Complex.comnak a…..
amf 2009.12.28 17:32:55
KatPol Blog Pure Military Porn! 2009.12.23 18:40:00
Rammjaeger83 & SchA A mai napon a hagyományoknak megfelelően ismét anyázós stílusú cikket tálalunk a kedves olvasó elé, de a változatosság kedvéért relatíve könnyed témában. Bizonyos szempontból hiánypótló írásnak is szánjuk egyben, mivel a szellemi…..
A nap örömhíre: nem hosszabbított szerződést az Irigy Hónaljmiriggyel a TV2. Ez még nem jelenti azt, hogy egyből lekerülnek a műsorról, ugyanis jövőre még a négy felvett adás lemegy. Az ok természetesen az, hogy az IHM-show-kat nem tudja tovább finanszírozni a csatorna.…..
Ma este ismét Zslive a blogon! Ezúttal a Scooter rajongónak álcázott visegrádi hegylakó Christopher Lambert egyik mélyrepülését közvetítjük: a Beowulfot! 21:00-kor tehát érdemes a film+ csatornára és ránk kapcsolni. Szőke haj és Rhona Mitra dekoltázs a köbön! Kezdődik!…..
comment:com Heti rejtvény 2009.10.28 15:08:00
A kép az eheti Castle-ből van, a kérdés: miért duplán vicces a kép jobboldalán álló katonaruhás faszi? (Segítség: Halloweenre öltözött be, ez az egyik vicc.)..
Amikor először hallottam a Defying Gravity című sorozatról, rögtön mellékeltek is figyelmeztető címkét a Variety-ben: "olyan, mint a Grace klinia, csak egy űrhajón". (Ezen persze nem szabad csodálkozni, hiszen a sírós-picsogós kórházsorozat egyik exec. producere a…..
amf 2009.08.04 18:11:43
@Aardvark: a firefly 14 rész + egy egészestés mozi...
Míg szerényebb védelmi (?) kapacitással rendelkező országok hadserege esetében a „különlegesek” főnév hallatán az embernek egy-két, maximum három alakulat ugrik be, az Egyesült Államok ilyen szempontból maga a bőségszaru: az USA-ban speciális egységből is több van, mint a Magyar Honvédségben…..
deltablog Gone with the Blastwave 2009.05.25 08:00:00
Finn csodagyerek; nukleáris csapás utáni városi gerillaharc; hat-nyolc kockás képregénycsíkok; megállíthatatlan röhögés. Talán páran már ennyiből is tudják, miről fog szólni az ajánlóm: képregényes rovatunkat a Gone with the Blastwave-vel nyitjuk. A tovább mögött…..
A rövidfilmek valahogy hasonlóan viszonyulnak a filmekhez, mint a novella a regény műfajához. Rövidebb terjedelmüknél - és eredendő műfaji sajátosságaiknál - fogva tömörebbek, sűrítettebbek, gyakran csupán egy-egy hangulatot ragadnak meg. A rövidfilmek hőseitől nem várunk…..
Idén is kiosztják a Saturn Awards-ot, azaz a science-fiction, horror és fantasy filmek, tévésorozatok díját, amin TUTI nem a Mad Men és a Gettómillimos fog tarolni. A 2008-as nyertesekről itt írtunk, az idei filmes nevezések itt találhatók, az ugrás után pedig a tévés kategóriák,…..
amf 2009.03.12 11:44:06
@bolygo_hollandi: ha az utsó pár rész hatása alatt döntenek, akkor fixek a díjak. milyen színészi játékokat láthattunk ott aztakurva.
A magyar helyzet áttekintése után következzen most a külhoni mérleg, csalódásokkal, sikerekkel, kiváló újoncokkal és távozókkal. Csak sorozatfüggőknek.Kezdődött úgy az év, hogy az igazi junkie nem látott az idegtől: a forgatókönyvírók sztrájkja minden borított, amit csak…..
KatPol Blog [KNN] Gáza ostroma 2008.12.29 14:30:00
Látjátok feleim, így a 2008-as év vége felé kaptunk még egy háborút, még ha nem is pont olyat, mint amilyenről a war nerd-ök álmodozni szoktak. Izrael megindította az Operation Cast Lead (öntött ólom, ha jól értelmezem) fedőnevű hadműveletet Gáza ellen, így a világ figyelme…..
amf 2008.12.29 23:54:53
@ratman_: mennyire modoros dolog már, más blogot flegmán fikázni, főleg ha az nem modoros. a népi bölcsesség emlegetés viszont zoknis szandálos szokás.
Ehunyt Majel Barrett-Roddenberry, a Star Treket megalkotó Gene Roddenberry felesége. Bővebben az SFPortálon.Kicsit negédes, kicsit giccses, de mindenképpen érdekes hír, hogy a Nickelodeon TV, a gyerekek egyik legkedveltebb csatornája közvetíteni fog Barack Obama beiktatásáról,…..
Az életben (meg egyes iskolákban) ugye mindenki azt tanulta, hogy a törvényes erőszak monopóliumával az állam rendelkezik, s ezt a kifejezetten ilyen célból létrehozott és fenntartott szervezetein (például a rendőrségen, hadseregen vagy a tökösebb titkosszolgálatokon) keresztül gyakorolja (hogy a…..