Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Agika87

43 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos, (nem is olyan régen régen) az előző leckében megtanultuk  mi is a részvényalap! Egy olyan ember számára, aki relatív kevés pénzzel rendelkezik, melyet be tud fektetni, és mégis nem félévente 1000ftért szeretné lekötni, jó megoldás lehet a részvényekbe való…..
Aki már esetleg azon gondolkozik, hogy saját vállalkozást alapít, annak itt vannak a pontos feltételei ezen műveletnek: (általában egy vállalkozás alapítása fix kereset nélkül elég kockázatos, ezt tartsátok fejben!)  A vállalkozói igazolvány kiváltásához a lakóhely…..
A lízingszerződés alapján a lízingbeadó köteles a szerződésben meghatározott ingó vagy ingatlan dolog tulajdonjogát a lízingbevevő bankoló választása szerinti feltételek mellett és a lízingbevevő megbízása szerint abból a célból…..
  Egy nagyon hasznos oldalra bukkantam a minap, ahol könnyedén online kiszámíthatjuk a nettó/bruttó bérünk, mennyit adózunk , mire, milyen kedvezményekben részesülünk. Őszintén szólva le vagyok nyűgözve ettől az oldaltól. Nagyon könnyű használni és csak a Havi Bruttó…..
Bizonyára ti is vagytok úgy Kedves Bankbarátaim, hogy például hitelfelvétel esetén a megadott számokból nem igazán tudjátok megmondani, mennyi is lenne a törlesztőrészlet, esetleg ez hogy változna, stb. Ez több dolog miatt is van:  #1 nem mindannyian vagyunk professzionális…..
Bankbarátaim! Ezt a témát érdekességképpen vetem fel:   Befejezi a tömeges vagyonosodási vizsgálatokat az APEH, a folyamatban lévő ügyeket még lezárják az adóellenőrök, ám újabb vizsgálatokat nem indít kampányszerűen az adóhatóság - írta a Napi Gazdaság…..
 Magyar Telekom a Budapesti Értéktőzsde hivatalos honlapján jelezte, hogy a társaság igazgatósága szerdai ülésén úgy döntött, hogy részvényjuttatási programot indít, amelynek keretében a vállalat legjobban teljesítő munkavállalói Magyar Telekom részvényekhez juthatnak.…..
Sok embernek vannak gondjai, nem tudja visszafizetni a kibankolt devia alapú hitelét. Remélem nektek bankbarátaim nincs hasonló problémátok! Nehéz időket élünk a devizahitelesek számára, sok ember feladja. Az UniCredit bank viszont tartja a lelket mindenkiben :). Kiadtak egy…..
Munkabérért most 15 000 Ft-ot ír jóvá az Erste Bank! Található az Erste Bank oldalán. Ez egy ajánlatnak a tömör megfogalmazása, mely lényegében arról szól, hogy ha a fizetésünket Erste lakossági forint alapú bankszámlára utaltatjuk akkor 15,000 Ft ot írnak jóvá a…..
Osztalék Egy vállalat által adott időszakban megtermelt profit azon hányada, melyet nem bankolnak vissza a cég működésébe, hanem a részvényesek számára kifizetnek, kiosztanak. Osztalék-kifizetési ráta Egy vállalat által adott időszakban megtermelt profit százalékos…..
Befektetési alap portfoliója alatt az adott alap befektetéseinek összességét értjük. Maga a portfoliókülönféle típusú értékpapírokból (például részvények, kötvények), bankbetétekből, vagy származékos ügyletekből tevődik össze.  A részvényalap egy olyan…..
Bankolásról Új SzJA 2010.09.29 13:39:00
Rosszul járhatnak az új személyi jövedelemadó-rendszerrel a gyermektelen, valamivel az átlagkereset feletti bérrel rendelkezők, ha nem sikerül megfelelő fizetésemelést kicsikarniuk a munkáltatójuktól. A legvalószínűbb forgatókönyvek alapján kiszámoltuk, hogyan változhatnak a…..
 Diverzifikáció A befektetések kockázatának csökkentése oly módon, hogy a rendelkezésre álló összeget több befektetési lehetőség között osztják meg. DOW Jones Index Dow Jones Industrial Average, a világ egyik legrégebben publikált és figyelt tőzsdeindexe, mely harminc…..
Bankolásról Szia Szimba! 2010.09.23 17:36:25
Ma nézegettem a CIB bank oldalát, és egy meglepő, ámde figyelemreméltó ajánlatra bukkantam: A Szia Szimba programra. ( avagy segítsünk a gyerekeknek bankolni ) "A Szia Szimba Program biztonságos tanulópálya pénzügyekhez. A Szia Szimba Program révén gyermeke könnyed, játékos…..
Sokan nem tudják milyen bankkártyák vannak, és miért is jobb a bizonyos dombornyomott bankkártya a többinél. Nos itt egy összefoglaló a témáról: A dombornyomott kártyák elfogadása szélesebb körű, mert interneten és olyan kereskedői elfogadóhelyen is használhatóak,…..
A PayPal egy készpénzmentes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi intézet, mely az elektronikus kereskedelemreszakosodott. Ez a név szinonimaként használatos az intézet által kínált internetes fizetési módozattal is. Mi is ennek a menete? A PayPal elektronikus számlát…..
 " Cash flow " : Szó szerinti jelentése: pénzáramlás. Egy gazdálkodó egység (magánszemély, vállalat, állam) adott időszakra vonatkozó pénzállomány-változása.                   A Cashflow egy társasjátéknak (…..
  Most egy kis szócsokor következik bank kezdőbetűkkel!Bankfiók Kereskedelmi bankok által létrehozott és működtetett értékesítési pont, mely az ügyfelekkel történő üzleti kapcsolattartás fizikai színhelye. Bankkártya Kereskedelmi bankok által kínált…..
 Befektetési alap A közvetett tőkeáramlás fontos intézménye, melynek lényege, hogy a megtakarítók erre az intézményre bízzák pénzüket, és az alap szakemberei hozzák meg a konkrét befektetési döntéseket. Befektetési alapkezelő A befektetési alapokat menedzselő…..
 Avagy : "Már ezek is szakkifejezések?""CIB-NOE, Erste cseperedő bankszámla, Erste Duett megtakarítás, Spectra.net internet banking, Multicash elektronikus banki ügyfélprogram, Erste KamatBiztos betét, OTP Ritmus betét........."Az "ezek" alatt a számos…..
Bankolásról Jobbankolni sorozat! 2010.09.19 14:33:16
Nem tudod, hogyan kéne ennél jobban bankolni, mint ahogy jelenleg teszed? Nos. Nem vagy egyedül,  számos olvasó kérte, hogy legyen egy ilyen ötletekkel foglalkozó rovat a blogon belül, ezért ünnepélyesen, ezzel a posttal elindítom a jobban+bankolni Jobbankolni rovatot!!! Happy 1…..
Gondolom nem csak nekem, de számos Bankbarátomnak is problémát jelentett kezdő korában a  két fogalom összehasonlítása, és a kettő közti különbségek megfogalmazása, ezért úgy gondoltam a fiatal bankolók segítségére sietek ezügyben :)  A téháem (THM) (Teljes…..
Minden dolognak, így a Netbanknak is vannak viszont árnyoldalai. A lakossági internet megjelenésével számos szoftveres kártevő, kémprogram jelent meg, és ha nem tudjuk, hogyan védekezzünk ellenük, akár nagy bajba is kerülhet a pénzünk, ha esetleg egy hacker kezébe kerül a netbank…..
Néhány évvel ezelőtt még egymástól teljesen elkülönített volt a két fogalom, és jófomán semmi kapcsolatot nem találhattunk volna anno e két szó között. Napjainkra viszont már szervesen egymás részei. Már szinte mindent számítógépen vezetnek, ott számolnak. Ezen felül a…..
Jelenérték A pénzügyi számítások, döntéshozatal egyik alapvető eszköze, melynek lényege, hogy egy későbbi időpontban keletkező pénzáramlást vagy pénzáramlási elemet a piaci kamatláb segítségével a jelenre vetít (diszkontál), jelenbeli értéket határoz meg.…..