Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CPL

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nerdblog Napi cosplay bige 2013.02.22 10:30:00
Vajon milyen jelzőket kapna a romhalmaz- és fegyverfetisiszta Lara Croft az ELTE BTK listáján a HÖK-ös Pistáéktól? ..
CPL 2013.02.22 11:17:18
Az ember azt gondolná, hogy a slipknotos Corey Taylor egy Justin Bieberrel való közreműködés hallatán vad templomgyújtogatásba kezdene, pedig a helyzet pont az ellenkezője. A zenekar frontembere egy interjúban beszélt arról, hogy a Slipknot Psychosocial és Justin Bieber Baby című…..
Régen minden jobb volt, de főleg a Traubisoda, a Skála és a Müszi reklámja? Az Index és a Bistro Reklámügynökség most kultúrforradalmat hirdetett a tévéket, a rádiókat, az újságokat és az utcákat elárasztó, gyatra minőségű reklámok ellen, és Aranydisznó-díjjal jutalmazza…..
Subba Programajánló: Rise Against 2011.10.25 13:32:00
A Subba ide megy márciusban szűk farmerban ugrálni! (én nem! - Daddy) 19 Március 2012 Petőfi CsarnokKét évvel a teltházas klubkoncertet, és egy évvel a módfelett emlékezetes Sziget-fellépést követően ismét Budapestre látogat a minőségi nagykiadós rádiópunk valaha volt talán…..
CPL 2011.10.26 10:14:50
erről ez jut eszembe:
www.youtube.com/watch?v=KEamtSiFwhs

Éljen a screamo és crabcore, legalább lehet röhögni ezeken is. Valószínűleg azért ilyen frusztrált mindegyik, mert mamuszban kell zenélniük. Engem is felbaszna...
Komoly lehetett!..
CPL 2011.03.02 15:20:24
hasonlóan jók:
www.thisisnotporn.net

amúgy ez is onnan van, ha oldalt rákerestek Alice bátyóra...
Az Alkotmánybíróság ne mondjon véleményt, mert az olyan csúnyán lohasztja a forradalmi hevületet. A melegek lehetôleg ne vonulgassanak, mert az meg az amúgy is lankadó turulkeresztény magyarkodást hûti. A becsületnapolók meg azért ne vonuljanak, mert hátha meg lehet csípni…..
CPL 2011.02.15 11:16:39
@HUN_Sector:
és mond csak mire mennénk egy "kisebb" aranykészlettel? A bretton-woods-i rendszer 73'-ban megszünt az USA-ban, és ők voltak az utolsók akiknél aranyalap volt.
Mi a tökömért nem értik meg az emberek, hogy mióta világ a világ a pénz értékét a hozzá tartozó bizalom határozza meg. Anno Rákóczi szabadságharc idején a fránya réz-garasokat is azért fogadták el az első pár évben a "beszállítók"; mert bíztak Rákócziban (milyen rosszul tették amúgy) és tudták, hogy a francia király támogatja Rákóczit. Amint ezek a dolgok elmúltak nem ért semmit a Rákóczi-féle rézpénz.
addict Klapkát is meg lehet unni 2011.01.20 11:05:00
Bizony, Klapka György nem tejföl, amit nem lehet megunni, hanem a jelek szerint sokkal inkább tej, ami szépen lassan megalszik. Szép volt, jó volt, vicces volt, jókat nevettünk a szándékosan igénytelen, és ezzel a reklámblokkból kiugró filmben felemelt kis táblácskán. Egy ország…..
CPL 2011.01.20 13:59:48
@isssti: packshot a reklámban az a rész amikor fizikai valójában bemutatják a terméket (termékfotóként lehetne fordítani talán, de akik jobban értenek hozzá majd javítanak). Általában a végére kerül.
Röviden ez az a rész amikor a szupermarket reklám végén bevágják az akciós lecsókolbászt; a telcok a netbook+netstick kombót; a gyógyszeresek meg azt a fránya fejfájáscsillapítót amir robog, mint a TVG és felolvassák a "Kockázatok és..." szöveget...
Egy kollégánk jelezte, hogy az mr1 ma reggeli műsorában, valamikor hat óra tájékán egy perces, rögtönzött adásszünetet tartott Mong Attila műsorvezető. Az akcióra a ma hajnal három óra környékén elfogadott új médiatörvény sajtószabadságot súlyosan korlátozó…..
Nem volt más lehetőségük? Egyszerűen az ország helyzete, az IMF és az EU rugalmatlansága miatt nem maradt más megoldás? (Fotó: Kovács Attila/Index) Sokan állnak most meglepetten és kérdezik: hogyan juthattak idáig? Hogyan juthatott el a Fidesz odáig, hogy két hete eltávolítsa a…..
CPL 2010.11.26 23:45:12
@Melee:
2-es pont: bárcsak elméleti szakember lenne! Manapság a jó elméleti szakember arról ismerszik meg, hogy többet számol, mint egy NASA-szuperszámítógép. Matolcsy meg vizionál, úgy tűnik sajtpapíron számolgat. Anno amikor a kormányállítás folyt talán pont az index fogalmazott meg valami olyat, hogy olyan gazdasági miniszterünk lesz aki nem hisz a számokban...
Sajnos Bokros kivételével az összes pénzügy, gazdasági miniszter eddig olyan módon állt a dolgokhoz, mintha éttermi szalvétán krétával tervezett volna hidat. Amit az alapján meg is építenek. Dehát amilyen a mosdó olyan a törülköző effektussal erre van igény. Én sajnos évek óta szeretnék egy olyan kormányt, mint a németek kaptak Merkellel. Ő megmondta, hogy van egy szaros palacsintánk, aminek x%-át meg kell enni, hogy a maradékba idővel tudjunk lekvárt tölteni. Mifelénk meg mindig kipaszírozzák a szart, megtöltik tecsógazdaságos lekvárral, de a spájzban gyűlik a szar, amit egyszer valakinek meg kell ennie. "Majd a következő kormány elgondolkodik, hogy ki és mikor egye meg azt a szarkupacot."
Már az oldalból áradó hamisítatlan manhattan-élmény is lenyűgöző, de hogy valaki annó a Manhattanből írta a szakdolgozatát (kedvencem a Manhattan, a fénykor c. fejezet!), az még engem is meglepett!..
Gamer körökben az utóbbi napokban az a fiú a legnagyobb sztár, akit csak úgy ismernek a neten, hogy „a vörös pólós srác”. Emberünk a múlt heti BlizzConon lett híres, amikor a „kérdezz a World of Warcraft fejlesztőitől” panelen olyan kérdést tett fel,…..
CPL 2010.10.29 10:42:31
@Sieg:

hát nem is tudom, Metzen a story kitalálója, az ő fejében van meg minden momentum, lektorálja a regényeket. Persze ő sem emlékezhet mindenre, de ez eléggé fontos kérdés az új kiegben.

Falstad lehet, hogy eddig egy senki NPC-nek tünt, de az új kiegben eléggé nagy szerepe lehetne, mivel haverságban van a vörös sárkányok felső köreivel (Korialstrasz a barátja), és eléggé tapasztalt gryphoon-rider (törp légierő). Csak sajnos a fejlesztők úgy tudják, hogy halott...

Valamint arról sem szabad megfeledkezni, hogy a kérdéses 3 fős Council fogja vezetni Ironforge-ot a kiegészítőtől; és egy ilyen ellentmondás valóban nem annyira "pici".

De a pirospólós srác arca valóban priceless, easter egg-et a csávóból! Amúgy sajnálom, mert szegény srácon látszik, hogy összedőlt benne egy világ, mikoris hiba került a lore-kerekek közé...
Automatából pénzt felvenni ma már természetes dolog, mint ahogy egy üdítőt vagy egy csokit vásárolni is, de BKV jegyet is csak azért furcsa, mert többnyire szinte lehetetlen őket működésre bírni. Ennél azonban sokkal furább dolgokat is árulnak a világ különböző pontjain…..
Ahogy azt már többször is megírtuk, már május óta keresik a Tv2 új vezérigazgatóját. Az elején a Tv2 tagadta, hogy Várdy Zoltán helyett új embert szeretne megbízni a magyarországi ügyekkel a tulajdonos ProSiebenSat1, aztán július elsején a vezérigazgató mégis bejelentette,…..
addict Reklámtender magyar módra 2010.08.18 10:30:00
Hány ügynökséget lehet megismerni egy tender keretein belül? Ötöt? Tízet? Tizenötöt? Ugyan már, egy profi cég ennek a sokszorosára is képes! A Bosch marketingvezetői legalábbis ezt gondolták, amikor gyakorlatilag minden hazai reklámügynökséget meghívtak a július végén kiírt…..
CPL 2010.08.19 00:36:20
reklambuzi kifakadt...
De a lenyeg valoban a 102 ugynoksegen van, nem a Bosch-on. Nem amiatt, mert bárki jelentkezhet, hanem amiatt, hogy a Bosch-nál vajon átnyálazzák a 102 anyagot? Hogyan tudsz 102 anyagból választani, akár 10-et is egy következő körre. 102 ügynökségből nem lehet választani, se rosszat, se jót.
Nem tudom a részleteket, nem tudom mit kellett pontosan leadni, mert készítettünk mi is már 150 word oldalas RFI-t, meg 3 slideos összefoglalót. De egy komolyabb RFI sok munkaóra, sok munkahét is lehet. Gyakran nem kevés pénzbe, energiába, jelenlegi ügyféltől elvont figyelembe kerül egy tender. Ezt tőlünk nyugatabbra meg is fizetik, akár nyersz, akár veszítesz.

És igen vannak inkompetens, döntésképtelen tenderfolyamatok; aholis hónapokig húzzák, újabb kör, újabb feladat; újabb nadrágletolás. Szerintem minden szakmabeli tudna mesélni rémtörténeteket; tizensokkörös tenderekről.

@solesz: 2-es pontra. Sajnos ez az örök probléma, hogy nem tudod megvédeni a szellemi jogaidat. Kreatívügynökségek még csakcsak, de hányszor láttam én már kampányomat/stratégiámat viszont egy vesztes tender után. XY olcsóbb volt 1%-al és az ügyfél megcsináltatta vele az én stratégiámat, ötletemet, mert hiába engem akart a tenderkiíró, velem akart dolgozni, már tenderfolyamat során megvan a chemistry amitől jól működik egy kapcsolat és közösen (ezen van a hangsúly) lehetne jó kampányokat csinálni, de a másik pacák olcsóbb volt és a beszerzés a mellett döntött
Két hónap híján három éve vette át a Tv2 vezetését Várdy Zoltán, és az első sajtónyilatkozataiban azt ígérte, hogy a csatorna három éven belül legyőzi az RTL Klubot. A Tv2 az igyekezet ellenére sem tudta megszorongatni a konkurenciát, és nem csak azért mert Várdy első…..
CPL 2010.06.04 15:07:09
@caixa:
szerintem egy jó vetélkedő az nagyon is életképes dolog lehet. Gondolj bele abba, anno mennyien nézték az M1-en Vágót, vagy az RTL-en fénykorában. Egy jó vetélkedőben nem a nyeremény a lényeg, az csak mellékes jó a szereplőnek.
Csak változnak az igények; amíg 10-15 éve az volt az érdekes, hogy milyen kérdések vannak, tudsz-e válaszolni rá akár Te is, sok érdekeset tanulhattál, addig ma a reality-k hatására csak a dráma lett az érdekes.

És talán a legfontosabb: a vetélkedő az egyik legolcsóbb TV-s műfaj; talán csak a DunaTV akváriumba kerül kevesebb pénzbe.
CPL 2010.06.04 15:35:17
@caixa:
őszintén szólva lövésem sincs, van-e még akvárium...

De a legjobb storym erről, hogy pár éve karácsonykor egy "kicsi" new yorki kábelTV kandalót adott egész este; és szarrávert nézettségben minden csatornát :)
CPL 2010.06.04 16:19:56
@Samott:
hogy aza, igazad van; most checkoltam és tényleg volt AH szpot a két kereskedelmin. Nekem teljesen kimaradt ez a dolog...