Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lurian

0 bejegyzést írt és 1102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a cikksorozatban a babaváró támogatás, csok (csok támogatás, csok hitel, falusi csok) és a jelzáloghitelből való elengedés részleteit jártuk és járjuk körbe. Most a Falusi csok kerül terítékre, amely egyes kisvárosokban is igénylehető, és érdemes a legfrissebb listát ellenőrizni!..
 Henry Cavill éppen Magyarországon van, ebből már könnyen össze lehetett rakni azt, hogy a Witcher című videojátékokból készült tévésorozat is itt készül. Na jó, de pontosan hogyan is fog kinézni Cavill ebben az egészben, mint Ríviai Geralt? A Netflix most megmutatta:..
Lurian 2018.11.01 17:56:52
@Lady Scarlett: Jajj, hát nem a szépsége... Hanem a nézése, meg a járása. :-) De amúgy mitől a legrosszabb?
A kilakoltatási tilalom, amely 2017. november 15-én kezdődött, április 30-án lejárt. Egyelőre nem tudni, hány családot érinthet.   ..
Lurian 2018.05.03 09:26:42
@Berelhetoreklamfelulet: Két teljesen más dologról beszélünk, de cseppet se zavarjon. Ott a kérdés a visszatáp, és a megtérülés, itt meg a szociális kiadások hosszútávú csökkentése. Ha a zöld energia annyira nem érné meg sehol, nyilván nem feccölnének bele annyi pénzt. Mindegy, TE úgyis mindent jobban tudsz.
Lurian 2018.05.03 09:30:43
@Berelhetoreklamfelulet: Hogy te mekkora egy faszarcú barom vagy bazmeg. Ha csak fele annyi sütnivalód lenne, mint annak a kislánynak, már kurvára örülhetnél. Nagyon remélem, hogy terméketlen vagy mert az ilyen faszkalap inkább ne is szaporodjon. Óriási szívességet tennél a világnak, ha még időben elköttetnéd magad. Küldd a számlaszámod és fizetem! Garantáltan béke Nobel díjat kapok...
Lurian 2018.05.03 09:43:36
@Womb Raider: A szociális juttatások sehol sem mennek megtérülésre. Egyszerűen nem. Ahogy egy börtönt sem lehet nyereségesen fenntartani focilabdák varrásából, meg villanykörték csomagolásából. Max csökkentheted a kiadásokat úgy, hogy gazdaságosabbá teszed/ ésszerűsíted őket. Egyszer sem mondtam azt, hogy nullára lehet faragni a kiadásokat. Sőt, azt mondtam, hogy egy magasabb egyszeri-bekerülési költség mellett (amit valamilyen szinten lehet ellensúlyozni a nagyobb mennyiségű rendeléssel) jelentősen lehetne lefaragni a havi szintű kiadásokat/ a meglévő rendszer terheltségét. Ennyi. Lásd pl a közintézmények felszerelése kollektorokkal, ahol nyilván nem a költségek növelése volt a cél. Természetesen garantált haszon nincs (kivéve egyeseknek), de olyan, mint hosszú távú költségcsökkentés igenis van.
    Micsoda hülyeség! Csak a komcsik, meg a libsik találják ki, hogy nincs rendben az egészségügy. Ezt mondta fideszhívő rokonom, majd bevonult egy csípő műtétre a kórházba. Néhány nap múlva kaptam az értesítést. A műtét sikerült, de a beteg meghalt. Kórházi fertőzés. Alig fél éve egy másik…..
Lurian 2017.11.28 12:20:56
@Republic Forever!: Boldogan fizettem volna, és még többet is. Én vagyok az a paraszt, aki miután hazajött a nagy nyugatból, már próbál mindent fehéren csinálni. Fizetek a windózért, megvettem a vírusirtót, nincs köztartozásom, mindenről kérek/ kapok nyugtát. Nem vagyok csilliárdos, se manager, se politikus, csak tudom, hogy az ország pénzből műxik, és adok is bele.
Lurian 2017.11.28 12:26:10
@BiG74 Bodri: Aggyá számlát! Ja, mondjuk ez még nem zárja ki, hogy okosba csináld, mi? Franc.
Lurian 2017.11.28 17:57:49
@lüke: Bármi, ami ott működik, működhetne itt is. Hamár olyan baromi büszkék vagyunk az eszünkre.
Vagy az még az átkosban volt, amikor ilyesmikre büszkék lehettünk?
Volt már arról szó, hogy az ötven feletti modellek, üzletemberek és divat rajongók igencsak belehúztak és szép kis kört építettek maguk köré azzal, hogy pofátlanul jól öltözöttek és nem mellesleg sármosak is. Úgy fest, ezeknek a sztároknak jót tettek az évek : a…..
Lurian 2017.10.20 09:26:25
@Bálint Bátori: Már hogy ne lehetne valaki kopaszon, vagy éppen kopaszodva is sármos? (Akár kondi nélkül is.) Jason Statham, Jack Nicholson, vagy éppen Szervét Tibor, Kulka János? A sárm nem a hajon, vagy éppen az izmokon múlik, bár nyilván segít a dolog. Hány izomtibi rohangál az utcán, feszülős pólóban, szarrá szolizva, trimmelve? Lefogadom, hogy a nők többsége nem mondaná rájuk, hogy sármos, főleg a szokásos zéró kisugárzással. A mozgás meg olyan, hogy ha nagyon akarod, akkor elmész futni, csinálsz pár fekvőt és annyi. Már ez is az átlag fölé emelhet. Ruha tekintetben meg szintén felesleges a Gucci, meg a többi szirszar. Angol turi, és jól vagyunk. :-) (Ha a stílusodhoz nem passzoló ruhát hordasz, amiben nem érzed magad jól, akkor a stílusod sem lesz az igazi.) Szerintem a stílus egyik lényege a könnyedség, a másik a kisugárzás. Ezt meg kell magadban találnod. Olyan nincs, hogy valakinek nincs stílusa, max az éppen aktuális trend áll neki szarul. De hát ki mondta, hogy mindig sodródni kell az árral? :-)
A harcművészetek mai helyzete nem csupán a társadalmi változásokra és a technikák elavulásából fakadó következményekre vezethető vissza (ezeket az első két részben elemeztem). Kérdés, hogy mekkora a mi felelősségünk, illetve a hagyományos harcművészetek szellemiségének szerepe abban, hogy ma milyen…..
Lurian 2017.09.22 09:47:56
Kedves Tamás,

Nagyon értékesnek találom - én is - amit írt. Véleményem szerint nagyon jó lenne a harcművészetek szellemiségét belevinni az oktatásba, de ehhez olyan tanítók/ harcművészek kellenek, akik nemcsak az adott stílusban jártasak, de rendelkeznek a szükséges pedagógiai, pszichológiai felkészítéssel, valamint nem kevés empátiával. Jómagam sokáig kyokushinoztam (és reményeim szerint lesz módom folytatni), és rengeteget tanultam kitartásról, tiszteletről, megbecsülésről és küzdelemről is.
A versenyzés felé való eltolódás szerintem borzasztó, mert pontosan azokból öli ki a lelkesedést, akiknek erre az egészre a legnagyobb szüksége lenne, és a pár tehetséges, "kiválasztott" kiváltságává teszi az egészet. Onnantól, hogy a teljesítmény lesz a fő fokmérő, a közösségi érzés eltűnik, és harcművészet helyett kis házi versenyekké alakul minden edzés. Az edzőnek nem hajcsárnak, hanem tanítónak, barátnak, pszichológusnak kell lennie, erre pedig kevesen alkalmasak. Talán utópisztikus, de Magyarországon - szerintem - egy jó uchi deshi rendszerre lenne szükség (legyen szó bármelyik harcművészetről), aminek keretein belül igazi mestereket, igazi harcművészeket lehetne képezni, akik aztán továbbadnák a tanultakat - így beemelve a harcművészetek szellemiségét az oktatásba. (Az uchi deshi jó rosta is lehetne - nem utolsó sorban.) A másik, ami igazán hasznos lenne, ha a mesterek főállásban lehetnének harcművészek, és nem "esti műszakban", megélhetési gondokkal küzdve.
Elnézést, hogy kibicként beleszóltam a témába, de véleményem szerint ennek a dolognak sokkal-sokkal nagyobb a jelentősége, mint azt bárki feltételezné.
Lurian 2017.09.22 10:44:10
@Napi Maflás: És ilyenkor jön a képbe, hogy az ember ne másodállásban kezdjen bele ilyesmibe, hanem legyen egy biztos anyagi háttér, amivel startolhat. Kisvárosi kölök vagyok (Na jó, ez erős túlzás. Legjobb esetben is nagyközségi...), és nagyon az a véleményem, hogy egy ilyen kezdeményezést el lehetne kezdeni vidéken is. Épület kell, önkormányzati lelkesedés/ támogatás, és akkor meg is vannak az alapok. Már "csak" jó oktatókat kell odacsábítani, lehetőleg ingyen. Itt érzek némi lyukat a dologban, hogy őszinte legyek... DE(!) van elképzelésem, mivel egy ideje már agyalok a dolgon... :-)
Sokan tapasztaltuk már, hogy egy zötykölődéssel teli autós vagy buszos utazás során hirtelen erős fájdalom hasít a derekunkba. De ugyanez a jelenség akár egy hosszantartó repülőút során is felléphet. Összegyűjtöttük tanácsainkat, mit tegyünk, hogy  a derékfájás ne tegye tönkre az utazásra,…..
Lurian 2017.07.11 10:31:15
@hullajelölt88: Doszta nálam is. Én spec sportolás közben sérültem le először, még kiscsikó koromban, és azóta szívok ezzel. VISZONT... ami nekem bejött, ha pl sokat kellett számítógép előtt ülnöm: karfa mentes szék, támlával előre, lovaglóülésben. Így nincs terhelés a gerincen és a derékon, sőt, meg is van nyúlva, ami pl kicsit távolítja is a csigolyákat egymástól, ami egész kellemes. Szerintem hiába van megtámasztva a gerinc, ha a felsőtested súlya így is-úgy is terheli. Próbáld ki ezt! Hátha.
A Katolikus Keresztény Egyházat Jézus alapította, amikor Péterre bízta, azzal a feladattal, hogy hirdesse a felebaráti szeretet hitvallását. Az utolsó vacsorán a tanítványokhoz ezekkel a szavakkal fordult: "Úgy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket". Máskor így tanított: "Szeresd…..
Lurian 2016.04.05 21:28:54
@prolee: Ezzel azért picit vitatkoznék. Európában ugyan erős a liberlaizmus, de nem az egyetlen létező dolog. Tessék:

index.hu/belfold/2016/04/04/magyarorszag_xenofobia_tarki_kutatas_menekultvalsag/

És ez van mostanság minden európai országban. Ha neked ebből a túltolt liberalizmus jön le, akkor nyilván az is van.
Szerintem manapság a "liberalizmussal" túl sok mindent azonosítanak, fenntartások, vagy gondolkodás nélkül. A legtutibb bűnbak, mert bárkire ráhúzható. Olyan, mint lehazaárulózni valakit manapság. Sima szófordulat.
Lurian 2016.04.05 21:29:20
@karandash: Valóban, félig kenyai, meg amúgy félig ír. Kérdés, hogy a felmenőit választották-e meg elnöknek, vagy Obamát? Kérdés, hogy a bőrszíne befolyásolja-e a kvalitásait, vagy inkább az egyebek? (Mellesleg nem annyira jó elnök, mint várták.) Zsidók vezetik a jegybankot. Igen, mert a legtöbb bankot a világban zsidók vezetik. Ehhez értenek, ebben jók. És? A vegasi kaszinók jó része meg indián befolyás alatt van.
Alapjában véve az USA rendszere működik. Ha bármi betesz majd neki, az a túlfogyasztás és a kínai hitelek lesznek, nem a nyitottsága. Az USA a bőrszínre való tekintet nélküli agyelszívással csak jól járt. Ők a nyitottságukat kemény dollárokra tudták váltani. (Mert ugye ha informatikai szaktekintély vagy, 2 héten belül kapsz letelepedési engedélyt is.)

"Egy francia banlieu-ben lakó néger vagy arab fiatal nagyságrenddel jobban él segélyből, mintha ősei földjén lakna ma is."

Csak azt felejted el, hogy a viszonyítási alap egy többgenerációs, Franciaországban élő arab fiatal számára nem Afrika lesz, hanem a közvetlen környezete és a társadalom, amiben él. Ez kb olyan, mintha egy rabszolga felmenőkkel rendelkező, amerikai fekete fiatalnak azt mondanád, hogy ne akarjon egyetemre menni, hiszen a gettó nagyságrendekkel jobb hely, mint egy ültetvény.

Ja, és a franciák nem "beengedték" a melósokat a harmadik világból. Kellett az olcsó munkaerő azokra a melókra, amikre az átlag francia csak köpött volna. Ugyanez van a UK-ben, az USA-ban, de tán az sem véletlen, hogy a félmillió mostanság kivándorolt magyar sem éppen az álommelóikban dolgozik. (Ja, és az USA példához: az USA gazdasága eléggé megroppanna, ha egyszer csak eltűnne a rengeteg mexikói bevándorló adta olcsó munkaerő.)
Lurian 2016.04.05 21:29:25
@Krisz11: Az írországi protestáns-katolikus ellentét megvan? A Sinn Féin most is aktív, max éppen nem robbantgat. Azt hiszed, hogy a terrorizmus arab találmány? Vagy éppen a vallási alapon működő terrorizmus? Ez emberi primitivizmus és aljasság. Turisták milliói nyaraltak évtizedekig Egyiptomban gond nélkül, erre tavaly 2-3 fegyveres halomra lőtt egy rakatot az egyik szállodában. Ebből nem az következik, hogy az egyiptomiak utálják a keresztény turistákat, hanem, hogy egy szálloda könnyen támadható, egyszerű célpont, ami nagy nyilvánosságot is biztosít. (Amúgy az elsődleges cél amúgy sem feltétlenül a gyilkolás, sokkal inkább az erőfitogtatás.)
Szabó Tibor, a TV2 Tények című műsorának munkatársa volt - egészen ma reggelig, amikor is azonnali hatállyal felmondott, és ha jól tudjuk, a büdös életbe' nem akar tévézéssel foglalkozni. Szabó Tiborról eddig nem sokat lehetett tudni, a neve azért került be a köztudatba, mert hétvégén a Facebookon…..
Lurian 2016.03.21 14:15:12
@Egri János, kvíznagymester: Kérdés, hogy ha már ezelőtt is be kellett olvasnia anyagot a saját nevében, amit Kunbéla (Kun-falvi/ -halmi rossebtudja) írt, akkor milyen lehetőségei voltak? Voltak-e? Végülis a TV2 még nem olyan régóta kormánysegge-médium, nem? Én el tudom képzelni, hogy az ember nyelt-nyelt, aztán végül gerincet növesztett (vagy golyókat) és beintett. Legalábbis jó lenne, ha így lenne.
Lurian 2016.03.21 15:53:51
@Egri János, kvíznagymester: Azért kíváncsi lennék az ember történetére, mielőtt végleges ítéletet hozok. Valami olyasmit nyilatkozott, hogy ő többet a büdös életben nem akar újságíró lenni - vagy valami ilyesmit. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg dolgot látott és hallott, amikről mi nem sokat tudunk. Meg hát fontos lenne ismerni a személyiségét is. Ha annyira kiszolgálós, benyalós típus, akkor igazán nem kellett volna lépnie. Úgy sejtem, hogy hosszú és nehéz beszélgetések voltak otthon az asszonnyal. Sőt, azon sem lepődnék meg, ha nemsokára megjelenne egy cikk, miszerint inkább elhagyta az országot.
Lurian 2016.03.21 21:14:40
@Egri János, kvíznagymester: Én asszem szívesen elbeszélgetnék vele. Csak úgy, mindenféléről. Érdekelne az egész sztori, és nem csak az, amit a közvélemény kikanyarít belőle. De én is egyetértek veled, és kívánom neki, hogy ha eddig valami nem is volt rendben, most már legyen.
Egyre szürreálisabb fordulatokat vesz a Juhász Péter Bekussoltatása-hadművelet, a tegnapi napon éppen a tragikomikum volt soron. Kezdődött ugye minden azzal, hogy A Tények riportere, Kunfalvi Nóra igyekezett kicsit tendenciózusra vágott riportjában Juhászra rábizonyítani, hogy lopcsalhazudik -…..
Lurian 2016.03.21 14:00:11
Lurian 2016.03.21 14:18:06
@dr. mesterseges szinezek: Hát ja. Én is újságírónak tanultam még vagy ezer évvel ezelőtt, de sosem dolgoztam a szakmában. Így utólag elnézve talán nem is baj. :-)
Lurian 2016.03.21 15:46:19
@dr. mesterseges szinezek: Szerintem az interjú után már nem jutnál ki az épületből. :-)
IDDQD Mark Cale, te irigy pöcs 2016.03.09 21:55:17
Már bocsánat, de tényleg az. Nemrég írtam arról, hogy milyen ellentmondásosan nyilatkozott a magyaroktól ellopott(?) Last Ninja ügyében, most meg letiltott egy tök szimpatikus kezdeményezést, a Last Ninja Musicologyt (amiről szintén írtunk). A FastLoaders zenekarként ismert lelkes skandináv fiatalok…..
Világot Látni Az autista pincér 2016.03.07 23:01:59
A Manchester melletti Worsleyban működik egy tipikus angol étterem, a Grenache. Körülbelül három hete vettek fel egy új pincért, Andyt. Sajnos már az első hónapban belekötöttek a vendégek. Mike Jenningstől, a tulajtól kérték, hogy ne „ez az ember” szolgálja ki őket. Megkérdezték, miért vette őt…..
Lurian 2016.03.08 11:08:35
Azért ez nem ilyen egyszerű. Idézet az írásból:

"Elmagyaráztam nekik, hogy ő autizmussal él, mire a válasz az volt, hogy ne szolgálja őt ki. Megkérdezték, hogy tudtam neki munkát adni egy ilyen étteremben, mint a miénk. Nem tudtam elhinni – mondta Mike."

Ez márpedig sima előítéletnek tűnik. Nem utólagos, önigazoló felháborodásnak. Persze az is igaz, hogy nagyon nem vagyunk egyformák. Engem pl egyáltalán nem zavar, ha egy pincér esetleg ügyetlenebb, vagy esetlenül szolgál ki. Emberek vagyunk. Amíg nem önti végig a tűzforró levest a gatyámon, addig semmi gond. Jattolni is fogok, mert mindig szoktam. :-) Ellenben a bunkó, tajparaszt, a frusztráltságát rajtam kitöltő, vagy éppen a munkájába belesz@ró pincér az más. Nekem a cikkből úgy tűnik, hogy ebben az esetben semmi ilyesmiről nem volt szó. Ráadásul az úr tudott is nyilatkozni ahogy kell, úgyhogy nem tűnik egy esőember kategóriának. Nem gondolom, hogy aki így össze tudja foglalni a gondolatait, annak problémát jelentene a kiszolgálás. Ergo nem hiszem, hogy tényleg a kiszolgálás minőségével volt a gond. Az meg, hogy autisták hozzátartozói kommenteltek főként, teljesen érthető. A probléma létező, az érintettek köre pedig igen széles. Naná, hogy rengeteg embert megmozgat a dolog.
Respect a tulajnak, és respect a pincérnek is, aki ezek után is bemegy dolgozni, és az autizmusa ellenére is ellátja a beteg édesanyját.
Jobbegyenes Bántalmazott ország 2016.03.02 10:57:33
A polgárinak hazudott „illiberalizmusból" nem fakad semmi: se progresszió (évtizedek óta egy helyben toporgunk), se konkrét elnyomás (nem vág be senki egy kocsi csomagtartójába, ha kimondom a véleményemet). A jogállamiság mégis haláltusáját vívja, és ezt némán tudomásul vesszük. Bosszankodunk ugyan…..
Lurian 2016.03.02 21:27:38
@új felhasználó: Hát, amennyi aggyal mostanság meg vannak áldva a népek, egy kommunából itt tuti anarchia lenne. Egy kislétszámú, nem érinthetetlen, spec jogosultságokkal ellátott, visszahívható, amolyan tanácsféle kéne. Csak olyan emberekkel, akik már letettek valamit az asztalra a szakterületükön. Rendelkezzenek tiszta múlttal, és valamilyen bizonyítható közösségi munkatapasztalattal. Lehetőleg ne legyenek nevesítve, viszont keressenek jól!
Mondjuk full utópia. :-) Konkrétan senki sem jut eszembe országos szinten. :-)
Lurian 2016.03.03 08:43:30
@új felhasználó: Ha feltételezzük, hogy az elmúlt időszakban tanultunk/ fejlődtünk annyit, akkor a régi alapokra - szerintem - lehetne építeni egy új rendszert. Eleve nagyobb társadalmakról, életvitelben és technológiában is felgyorsult életről beszélünk.
Pl az országgyűlés a jelenlegi méretének a tizedével is tudna működni. Most annyian vannak, mint a nyúlszar. Egymillió szál, ki kinek a spanja, ki kinek a rokona, ex-munkatársa, ésatöbbi. Amíg ez a rendszer így működik és ekkora, addig hihetetlen sok lehetőség lesz a visszaélésre. Éppen ezért az sem véletlen, hogy - szerintem - anonimitásra is szükség lenne...
Lurian 2016.03.03 09:59:18
@új felhasználó: Akkor nevezzük változásnak. Az legalább nem hit kérdése. :-)
Az országgyűlés valóban kisebb lett, de a támogató apparátus meg baromi nagy. Gondolom így sikerült kisebbíteni, hogy aki kiesett az országgyűlésből (és ott amúgy sem csinált semmit, ergo nem volt akkora érvágás), az kapott valami zsírosabb állást valamelyik háttérintézményben. Legalább fel sem kell szólalni, meg az arcukat adni kellemetlen döntésekhez.
Mondjuk amiről beszélünk az sajnos csak utópia, és max egy ésszerű forradalom, vagy egy ésszerűtlen háború hozhatná el az ehhez szükséges változást. Vagy még azok sem.
"Nektek balhé, nekünk a hazánk" (Földes Péter)  Ömlött az eső, mégis rengetegen voltak a pedagógustüntetésen, amely Sándor Mária kérésére öt perc néma csönddel ért véget. Több tízezer ember állt néma csendben. "Az az 5 perc csönd a végén. Ennyi ember egy pissz nélkül csak állt, és állt, csak az…..
Lurian 2016.02.15 10:41:10
@Sexual Harassment Panda: Ja, és amúgy nem a lakosság többsége, hanem a pártot választani tudók/ akarók többsége fideszes. Ami nagyon nem ugyanaz.
Lurian 2016.02.15 13:19:15
@Habony Árpád.: Anyukám pedagógus volt, sok barátja, ismerőse ma is pedagógus. Igen jó lenne, ha az előbbi komment csak irónikus, amolyan kikacsintós társadalom- és kormánykritika lenne a részedről.
Lurian 2016.02.16 07:45:18
@monddazigazatmar: Minden jobb? Lehet, hogy eddig nem volt olyan kormányunk, amelyik ne lopta volna szét az országot, de a mostani egy kicsivel sem különb. Egy kicsivel sem.
Amúgy az oktatás helyzetéről még mindig nem sikerült írnod semmit. Csak szólok. Inkább arról értekezz, mint hogy a kormánypropagandát tolod.
  A PestiSrácok.hu portál szerint Soros György magyar származású amerikai üzletember által támogatott civilek, civil szervezetek állnak a pedagógusokat utcára hívó és a köznevelési rendszer állapota miatt az ország több pontján demonstrációt szervező körök mögött.  Ezt volt képes a Magyar…..
Elment a kaméleon, Ziggy Stardust hazautazott, Tom őrnagy kilépett az űrkabinból. Avagy meghalt David Bowie, és most nyilván egész nap Bowie-dalokat hallgatok, és pár napig ez most így marad (nem mintha amúgy nem szoktam volna, éves rendszerességgel rám tör a Bowie-láz). Többek között a Hours...…..
Lurian 2016.01.12 12:01:21
Elsőre talán érthetetlen, hogy miért foglalkozunk egy zsebbayer hőbörgésével, de a blogokon terjengő narancstrollok agyműködésének vizsgálatát rég tervezem, Mélymagyar Pál írása pedig annyira jól jellemzi a kormányt eltartó tábor gondolkodását, hogy a trollok nyilván…..
Lurian 2016.01.05 12:11:04
@Nemfajtalan srác: Fejtsd ki kérlek, hogy mennyire ismeritek "túl jól" a liberálisokat! Lehet, hogy valami keveredés lesz itt...
Lurian 2016.01.05 12:13:29
@Nemfajtalan srác: Érdekes párhuzam, bár amíg a kormányzásban a középtől a legtöbben elégedettek lesznek, addig a forgalomban csak halottak.
Lurian 2016.01.05 13:19:20
@megtorolom: Találtam angol linkeket, és valóban ez hangzott el. Mondjuk '59-ben, de ez nem változtat a dolgokon. (Hacsak azt nem, hogy ha Algéria függetlenségének kikiáltása alkalmából mondta volna ezeket a szavakat, akkor talán meglincselik. :-)) De azért azt is tegyük hozzá, hogy mindezek ellenére (amennyire tudom) 1962-ben Izraellel szemben pl. támogatta az arabokat.
Mindezek mellett, kiváncsi lennék, hogy a mostani arab helyzetért vajon mennyire felelősek a franciák?
Előszeretettel tolja maga előtt a magyar népet Orbán Viktor. Szinte hetente elhangzik ugyanis egy-egy kijelentése, melyeket a magyar emberek akaratára hivatkozva oszt meg a nagyérdeművel. Mi magyarok azonban olykor kikérjük magunknak, hogy a nevünkben mondjon olyanokat, melyekről nem is…..
Lurian 2015.11.13 15:21:50
@monddazigazatmar: Gondolkodom, hogy ekkora hülyeségre most érdemes-e reagálnom...
Mindegy, inkább a fantáziádra bízom, hogy hogyan is lehet egy ilyesmit diszkréten megoldani. Csak pár mankó: a szélsőjobb támogatása az egész EU területén, a hobbikatonák állomásoztatása Kelet-Ukrajnában és Szíriában.
Lurian 2015.11.13 16:00:56
@Kampfer: Na, hát kb nekem is ezzel van a bajom, pedig aztán egy jobboshoz képest én eléggé liberális vagyok. De az ország közélete nem egy kibaszott csatamező, és nem is egy kibaszott homokozó. A pénzünk nem az ő zsebpénzük. Az életünk meg a sajátunk kéne, hogy legyen, nem kéne belepofázni úton-útfélen.
Az ő feladatuk az árkok eltüntetése, nem pedig a mélyítése lett volna. Pártstratégiai céloknak rendelik alá az országot és annak teljes lakosságát. EZ az, ami miatt rengeteg ember számára ez a kormány egyszerűen nem legitim, amit mond az semmi, amit cselekszik az elfogadhatatlan, a követői pedig... Na mindegy.
Lurian 2015.11.14 21:13:23
@monddazigazatmar: Egyelőre ez van:

www.abovetopsecret.com/forum/thread1088283/pg1

A cseh védelmi miniszter tippje, amit ha mer hangoztatni a nyilvánosság előtt, akkor legalábbis a cseh titkosszolgálat is erre gyanakodhat - tán nem alaptalanul. Ki tudja?
Tegnap délután, jóval a ma hajnali eredményhirdetés előtt megjelent a Wikipedia The Voice-oldalán, hogy Király Viktornak kellett távoznia a műsorból (majd rá két órára ennek cáfolata). Mivel az oldalt tulajdonképpen bárki szerkesztheti, nem volt szabad felülni neki, amikor…..
Úgyis mindenki kirakja, engedek a kortárs nyomásnak: megjött a júniusban bemutatandó Warcraft-film első trailere. Először videó, aztán kommentár. Hát izé. Nem estem hanyatt tőle, de még hasra sem. A szöveg olyan, mintha egy kamasz írta volna, miután elolvasta a Random…..
Nem újdonság, hogy a Fideszben Soros Györgyöt ekézni menő. 2013-ban például Hoppál Péter Soros „pénzügyi köreit” látta Gyurcsány Ferenc cégeinek támogatása mögött. Most éppen a menekültválságot akarja Orbán Viktor és a teljes Fidesz vezérkar az amerikai tőzsdeguru…..
A tegnapi nap bombahíre, hogy az Activision-Blizzard 5,9 milliárd dollárért megvette a Kinget, a Candy Crush Saga fejlesztőjét. Őrületes pénz ez, valószínűleg rekord a videojáték-történelemben, bár kétséges, hogy megérte-e ennyi pénzt adni egy olyan cégért, amit az elmúlt…..