Regisztráció Blogot indítok
Adatok
diobisztro

165 bejegyzést írt és 145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gileadban szívás nőnek lenni, ez fix. Ha termékeny van, akkor vérvörös ruhás, apácafityulás Szolgálólány leszel, és szülsz az arisztokráciának. Ha nem, akkor Márta leszel, egyfajta házvezetőnő, szürke zsákruhában takarítasz és főzöl, azaz töltöd be a női princípium többi részét, vagy meddő feleség…..
Na, most lett elegem. Tegnap este hivatalosan is véget vetettem a kísérletnek, hogy eladjam a lakásomat.Az elmúlt két hónapban a tizenegy közvetítő cég épp csak olyan érdeklődőt nem tudott prezentálni, aki valóban egy belvárosi, közepes állapotú, harmadik emeleti garzont…..
Gyerekszoba Fali bili 2011.04.12 11:56:00
Újabb hiánypótló terméket találtam a világhálón! Nem is értem, hogyan nőhetett fel férfiak nemzedékének sora úgy, hogy élete kezdeti, ám meghatározó szakaszában kénytelen volt ülve pisilni.De most ennek vége: a holland Jippie's falra szerelhető bilije egyfajta piszoárként…..
Angelika kisebb csokor általános bakival lep meg bennünket, és még bónusz kiejtési iránymutatást is kér.Több helyen, több filmben (pl. Helyszínelők, Poirot) hallottam a "billion" számot "billióra" fordítani "milliárd" helyett. A billió magyarul…..
Minap Csíki Sándor http://www.foodandwine.hu/2011/01/02/gasztronomiai-trendek-magyar-konyha-2011/ értekezésében olvastam a 2011-es év gasztronómiai terveiről. A  tervek között nem szerepel átütő trendváltozás, továbbra is a helyi termékek, alapanyagok felhasználása, az…..
diobisztro 2011.02.04 18:41:13
@eszterlánc21:
Teljesen igaz! Tudod, azon gondolkodtam minap, ha mondjuk szerdán délben éhes vagyok, ritkán jut eszembe valamilyen szuflé a'la..akárhogy , de egy jó sült vagy főzelék, arra rá tudok kívánni:) ..és persze a szuflénak valahogyan módon is megvan a maga ideje és helye:D
A mák téma már régen foglalkoztat, mert viszonylag behatároltan használjuk a konyhában. Elsősorban édességek tölteléke, alkalmanként a sütemény tésztájába tesszük Egy korábbi írásomban itt a tésztára szórtam, narancsos húsgolyók mellé, zseniális íze volt. Ez…..
Hát ennek a története nem valami szívderítő - mármint nekem akkor felfoghatatlan volt -, de a végeredmény a mai napig mindent kárpótol. Úgy volt, hogy már kiskamasz voltam, és időszakosan apa anyukájánál (és akkor még apukájánál is) állomásoztam egy-két napra -…..
Az a nem várt helyzet állt elő, hogy megmaradt 7 db palacsinta. Topogtunk, mint tyúk a jégen, hogy mi legyen: megenni már nem akartuk, mert tele voltunk, kidobni meg csak nem fogunk ennyi friss palacsintát?! Ja, és a fiúk sincsenek itthon, hogy megegyék reggelire... Aztán anyósomtól…..
Annámmal időtlen idők óta készültünk egy kakaós, kuglófos reggelire, aminek úgy tűnik most jött el az ideje, ugyanis Marianntól kaptam egy sütis tálat, amire régóta vágytam, de ezt a vágyamat az idő elsodorta, de amikor megláttam, nagyon megörültem neki, hogy végre, éppen…..
diobisztro 2011.01.26 13:52:00
diobisztro 2011.01.26 13:52:00
Dió Bisztró Díjat kaptunk! 2011.01.26 09:36:00
Tegnap fantasztikus jó napunk volt. 3-szoros díjazottak lettünk, 3 blogger társunk gondolta úgy, hogy szereti az oldalunkat. Igazán jól esett, hogy gondoltak ránk! Kik voltak ők? Rozmaringesibolya.blogspot.com, aki csoda kacsapecsenyét tud, elképesztően ügyes, citromhab.blogspot.com,…..
Anna kapott az apukájától egy könyvet, amiben könnyen elkészíthető, könnyen emészthető ételek vannak főztünk már belőle pl. itt, akkor is jól sikerült, és most sem vallottunk szégyent. Egy rohanós szombati ebéd kerekedett a receptből, amit némi rosé pezsgővel…..
A rizottót Jamie Oliver kedveltette meg velem, igazán jó műfaj a gasztronómiában:) Mostanában a diéta okán keményítő napokon szabad a gazda zöldségekből, gabonákból, így találtam rá a gerslire,  más néven árpa gyöngyre, amit ugyanúgy használhatunk, mint a rizst. Fejben…..
Dió Bisztró Vince napja 2011.01.22 09:25:00
Mai időjárási regula: "Hogyha szépen fénylik Vince, megtelik borral a pince!"...
Ebben a ködös, nyálkás időben egyszerűen nincs kedvem főzni.... Fáj a fejem, nyamvadtnak érzem magam, anyósom itt léte is csak egy kicsit vidít fel - szóval nem egyszerű. Ráadásul lett egy fittness megszállott uram, aki ilyeneket mond, hogy "nem vagyok éhes", meg "jaj, már 5 óra…..
Bettiéktől kölcsön kértem a gofri sütőt, mert gofrizhatnékom volt. Igen ám, de a recept, amit egyszer egy szuper vendégeskedés alkalmából teszteltem Enikőnél (aki egyébként a háziorvosunk is), ugyebár elkeveredett, így meg kellett várni, míg Enikő gépközelbe kerül, és…..
A szép forma egyszerűen magával ragad! Egy pillanat alatt bele tudok szeretni egy jó fogású pohárba, aminek megfelelő a súlya, kényelmesen elférnek az ujjak a szárán, és nem szorul az orrunk a pohárba.A kedvencem most a tulipán pohár, amiből grappát és pálinkát szoktunk…..
Dió Bisztró Lencse curry 2011.01.16 14:05:00
A 87. nap a szénhidrátban való tobzódást jelenthette volna, de valahogy mégsem éltem igazán a lehetőséggel, azaz sült krumpli, ami igazából nem is ízlik mint rájöttem, és saláta. Igazából a 86. napra készültem a keményítőre, ami zöldségeket jelent:D. Van egy Rankin…..
Bio-Ritmus Rusztikus lúdlábtorta 2011.01.15 16:39:00
   Nem értem miért van, hogy amióta gasztroblogot írok, azóta mindenki azt hiszi, hogy akkor én most már mindent meg tudok sütni és persze főzni is?! Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ez egyébként így van!! :DDD De ha mégsem, hát legalább bátran nekifutok…..
Az újévi fogadalmamhoz hűen idén eddig nem kóstolt ételeket fogok kipróbálni. Egészen jól haladok ezen az úton: ettem már sült, ropogós malac - és kacsabőrt, és múlt vasárnap még ennél is -számomra- hihetetlenebb ételt, a marhavelőt kóstoltam meg.Marhahúslevest főztem,…..
Amikor elkészült a szuper könnyű, habos-babos fánkom szombat délután, és mindenki - a dédi is.... - áhítattal ették, csak annyit lehetett tőlem ugrándozás közben hallani, hogy MEGCSINÁLTAM, MEGCSINÁLTAM, és KÖNNYŰ és FINOM!! Ám amikor szerdán kitaláltam, hogy anyósomék…..
diobisztro 2011.01.13 07:52:00
Erika barátném annyira fellelkesült, hogy nem találtam nekem tetsző fánkos verset, hogy sok-sok jó hír mellett rám zúdított néhányat. :DCzeglédy Gabriella: Áll a bálFarsangi fánk,pufóka,teremben álla móka.Kéményseprő,Piroska,a szakács mega kuktaropják együtta táncot,mind…..
Dió Bisztró hol 2011.01.12 15:31:00
Annámmal van úgy, hogy csajos napot tartunk, jövünk, megyünk, kávézunk, könyves boltokban bóklászunk, virág piacra megyünk, ruhákat nézegetünk. Természetesen a konyhai kütyü boltokat sem hagyjuk ki. Az ázsia center is része a repertoárnak, nagyon jó a fűszeres, spéci kínai…..
diobisztro 2011.01.10 06:45:00