Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trackback

0 bejegyzést írt és 599 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mihály minket is cc-zett a levélre, ami rajtunk kívül az OBI-nál és 8 kormányzati emailen landolt, innen a címzés. A probléma pedig a fogyasztói társadalom rákfenéje: az átmeneti ideig használható, látszólag tartós fogyasztói cikkek ügye. Létezik, hogy egy apró alkatrész meghibásodása miatt kukázni…..
Trackback 2017.07.31 14:14:21
@Reactor: a kötelező alkatrész-tartást azért oldották fel, mert értelmetlen költségeket és terhet jelentene a kereskedők (és a fogyasztók [~árak]) részére (csak gondold tovább, mi lenne, ha kötelező lenne minden kis biszbaszt tartani mindenhez), és azért, hogy szabaddá tegyék a piacot az alkatrészekre specializálódott kiskereskedők/gyártók részére. ha olyan iszonyatosan gigantikus igény van mindenféle pótalkatrészre, akkor miért nem gyárt szinte senki egy szabad piacgazdaságban?

másrészt: én dolgoztam szervizben, tudom, mi jelent valamit pótalkatrésszel javítani:
1. a vevő beszart készülékét kijavítod valami [gyári vagy utángyártott] alkatrésszel, és
2. hiába mondod már a hibafelvételkor, hogy az a gép már nem lesz ugyanaz, és hogy a javításra is korlátozott garanciát adsz, onnantól kezdve
3. a vevő minden szarral hozzád fogja visszavinni, ha valami baja vana gépnek, mert hogy "itt javították" (kicserélted az izzót, simán visszahozza a motorhibával is),
4. és csodálkozik, ha ezt a másik hibát egy új javítási költségen tudod csak elhárítani

sokszor elmondtuk, hogy nem érdemes javítani, de akkor is ragaszkodtak hozzá, kifizették a 15 ropit, majd két hét múlva hozzák vissza, hogy kampec egy másik hiba miatt

....sorolhatnám napestig

és még el sem jutottunk az összeesküvés-elméletekig
:)
Ha minden igaz, szarban van a Class FM Morning Show című műsora, illetve a műsor miatt a három műsorvezető, illetve a műsor és a műsorvezetők miatt a Class FM. Az NMHH ugyanis valamiért kinézte magának Simicska Lajos rádióját, pontosabban a Morning Show december 30-i és január 4-i adását, és…..
Zolit teljesen kiborította a rettenetes nevű Hagymatikum kültéri részén tett látogatás, és beszámolója alapján eléggé joggal. Makón egyrészt úgy tűnik, feltalálták a látványcsúszdát. Másnak nehéz betudni, hogy csak kanyarognak a csövek, de használni nem lehet őket,…..
Abszurd elemekkel tarkított sztori következik egy tíz perces zuhanyzástól kinyúvadt vízálló óráról. A gazdája, Gergő vagy valami zen-budhista vagy valami régivágású úriember, különben biztosan nem tudott volna egyetlen káromkodás nélkül befejezni egy…..
Hernád Géza az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárása apropóján két és fél évig egy műszaki fényképezőgéppel síkfilmre készítette különös színvilágú vizuális lenyomatait. A „sárga ház” titokzatos tárgyi környezetében bemutatott pszichés betegei…..
CernaGeza belefutott egy ízléstelen anyák napi akcióba az Obiban a hétvégén: A következő (zseniális) marketing áldozata lettünk, azóta sem győzünk elismeréssel adózni az értelmi szerző felé. Betértünk a családdal a narancssárga mókusos boltba Újpesten, hogy a számos…..
Ezzel a gondolattal játszott el az amerikai National Geographic magazin. Az eredményt a Föld jelenlegi képén ábrázolták kontinensekre lebontva. Voltak mellé ugyan rövid magyarázatok de azok egyetlen komolyabb földrajzos érdeklődését sem elégítenék ki. A National Geographic…..
Elkészült ByeAlex új videoklipje a korábban megjelent Nekemte című dalhoz. A rengeteg szuggesztív elemet tartalmazó kisfilmben az előadó mellett állandó gitárosa is feltűnik, aki eleinte látszólag nagy gondban van, amiért nem tudja hogyan kell befűzni a filmet az analóg…..
Az ember azt gondolná, hogy Szájer József szégyenében elbujdokol, de legalábbis jó fél évig kerüli a nyilvánosságot egy ilyen alkotmánybírósági döntés után. De nem. Hebeg meg habog, de mondanivalójának lényege az, hogy az Alkotmánybíróság által kifogásolt formai hiba…..
A november 22-én, Hatvanban történtekkel kapcsolatban a TASZ az igazság minél teljesebb feltárására és a rendőri bántalmazások sértettjei jogainak érvényesítésére törekszik. Úgy gondoljuk, sem a rendőrség írásos közleménye, sem kiadott videófelvételük nem tartalmazza az események összességét.…..
Trackback 2012.12.04 15:16:00
Annyit üzennék a TASZ-nak, hogy az, hogy valaki a népes famíliájával együtt artikulálatlanul üvöltözve fetreng, és a rendőröket fenyegeti, ha momentán elkapják kábítószer-kereskedelemért, még nem jelenti azt, hogy "áldozat", és hogy neki van igaza. A fejlettebb nyugati demokráciákban azt, aki rátámad és/vagy ellenáll a rendőröknek, egyes esetekben egyszerűen célzott lövésekkel hatástalanítják, jobb esetben az X26-os taserrel a delikvens központi idegrendszerébe vezetnek kb. 20.000 voltot, aztán megbilincselik, behajítják a rendőrautóba és elviszik egy bíróságra, ahol rövid időn belül kap 1-2 év letöltendőt, amiért rendőrre támadt (kb. MINDENHOL letöltendő jár ezért). Nálunk alkudozás folyik a cigányokkal, mintha valami kegy lenne, ha hajlandóak a törvénykövető magatartásra, amire kérjük őket. Érthetetlen ez a hecckampány a rendőrök ellen. Mintha a TASZ sportot űzne abból, hogy pont az ellenkezőjét nyilatkozza annak, ami szabad szemmel is jól látható. Adok egy tippet: lehet, hogy a 11 éves Szita Bence gyilkosait is túl erősen bilincselték meg és indokolatlanul nagyon ijesztették meg elfogáskor: nem kéne feljelenteni azokat a rendőröket is? Tényleg kontra-produktív, amit a TASZ művel. Mellesleg meg röhejes, és már régóta nem vehető komolyan, pont a fenti eset miatt sem. Ha valaki tartozik ötezer forint fűtésdíjjal, kikapcsolják nála a gázt, a bandába verődött cigók meg családi vállalkozásnak tekintik a bűnözést.
Két évvel ezelőtt elindult egy Szíj Melinda nevű nő a Megasztárban, mert szerette volna kipróbálni magát mások előtt is, van ez így, mi sem az asztalfióknak írogatunk, ugye. A jellegzetes csíkos szatyrát és kötött pulóverét a meghallgatáson sem szívesen tette le, ha más nem,…..
A vasárnapi kongresszusi döntés óta sokan bírálták az LMP-t amiatt, hogy nemet mondott az Együtt 2014-hez való csatlakozásra. A döntés szerintük azt jelenti, hogy a párt nem hajlandó tudomásul venni, hogy csak egy széleskörű ellenzéki összefogás képes leváltani az…..
Megint sikerült ánuszt formázó szopókát csinálnia saját szájszervéből Jimmy fia Krisztiánnak. Ha jól emlékszünk, a Zámbó-rokon úgy indult el az X-Faktor idei válogatóin, hogy ő aztán saját erőből, keményen tolva fog itten előre jutni, nem a fater hírnevét és…..
Mármint nem a farkát, ne tessék már menten ilyesmire gondolni, hanem a balhét. Junior azért hamis, és énekel olyan szarul ahogy, mert a mentora, az egyébként vállalhatatlan viselkedésű Keresztes Ildikó szar nótákat választ neki. A Bors lelt rá az ominózus kijelentésre MiniJimmy…..
Trackback 2012.10.30 17:56:11
Elég nehéz elhinni, de a hét legszórakoztatóbb műsorát nem az HBO-n, vagy az AXN-en vetítették. Hanem a HírTv-n. Ráadásul ott is egy olyan kulturális műsorban, amit még akkor is nehéz lenne végignézni, ha Victoria Swinger mesélne benne a művészi célú ejakuláció állami…..
Trackback 2012.10.27 19:32:17
Itt még füstös romkocsmák mélyén merengő értelmiségi volt, aki alkalomadtán harisnyába bújva táncolt a színpadon:

www.youtube.com/watch?v=Q4YmygE-J-0

Abban azért minden józan és értelmes ember egyet kell hogy értsen, hogy nem normális, ami ebben az országban folyik.

Elképzelem, ahogy Barack Obama elnök kézi vezérléssel utasítja a Szenátust és a Szövetségi Kincstárat, hogy utaljon kedvenc Alabama-i mozijának egy nagyobb összeget, mondjuk ötvenmillió dollárt, miközben az egész államban az összes mozi 20 millióból gazdálkodik.

Másnap már minimum nem lenne elnök.
Múlt heti naiv ügyfelünk sérelmezte, amiért megpróbálták rázárni a szervizt, amikor közölte, hogy nem fizet a félkész iPodjáért. Az iPhoneszerviz.hu csapata elnézést kért Facebookon, illetve kiegészítették a történetet. Minthogy az még az eredeti bejegyzésből kiderült,…..
Trackback 2012.10.16 11:21:29
@j311:
@megamen:
Öt évet dolgoztam szervizben, és anno egy idő után minden olyan okoskodó vevőnek, aki az árajánlat megtétele után az orrom alá nyomta az alkatrész kínai és/vagy gyári árát valami internetes web-shopból és/vagy piacról, azt szoktam javasolni, hogy tessék parancsolni, itt a rossz készülék, vigye, aztán rendelje meg mondjuk az ebay-en a hiányzó alaktrészt, aztán szakszerűen szerelje szét a készüléket, építse be, majd szerelje össze.

Ja, hogy nem ért hozzá?

Igen, pont ezért (is) lesz 16.000,- forint javítási költség egy ötezer forintos alkatrészből, túl azon, hogy két szakképzett ember foglalkozik vele napokig, és tudom, vérlázító, de a rezsiköltség és az adók kitermelésén kívül valami haszonra is szert kell tenni, mert ha nem, egy hónap múlva nem lesz hova vinni a cuccot, mert le kell húzni a rolót.
Trackback 2012.10.16 11:25:41
@megamen:
@j311:

PS:
Egyébként megsúgom: egy 90cm átlójú Panasonic vagy Sony LCD tévének a kínai gyári alkatrészeinek összköltsége kb. nettó 20.000,- forint.

Ebből az árból hogyan lesz a Média Markt-ban 100.000,- forint, akciósan, úgy, hogy minden droid egymást tapossa érte, "mert most jó áron van"?
:)