Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pumpa

2317 bejegyzést írt és 393 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület éppen harminc éve segíti az ifjú iparművészeket, designereket, hogy megtalálják helyüket a pályán, hogy kapcsolatokat alakíthassanak ki a szakmán belül és azon kívül is. A sokrétű tevékenység kiemelt része az a kiállítás,…..
A modern építészet egyik emblematikus, máig jelentős hatású alakja, Ludwig Mies Van Der Rohe jegyzi a fotósorozat fókuszában álló, 1929-ben tervezett széket, amely Barcelona Chair nével vált világhírűvé. A bútor rövid leírását a Térformáló Magazintól vesszük kölcsön, mert ott olyan jól megvan. A…..
Tekintve, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható abszint italok többsége olcsó hamisítvány, egyáltalán nem mindegy, hogyan tesszük meg az első lépést a szétesett francia festővé/költővé válás útján. Ebben nyújt segítséget az ABSINTHEXPLORE készlet, amely garantáltan a…..
A Pumpa (hagyományosan) tökéletesen lemaradt az ünnepekről, idén nem volt fröccsöntött maláj gadget, sem trendi minimalista menedékház a havasokban. Van viszont egy téli klasszikus, egy ciklusokon átívelő, márciusig előhúzható, ünnepi kortalan, amely most már animált…..
Csatakra izzadt, hullafáradt, de zömében elégedett sztárok láthatók Matthias Willi 2005 óta készülő sorozatán, amely idén, The Moment After the Show címmel könyv formájában is megjelent. A fotós és Olivier Joliat újságíró közös albumában a koncert utáni…..
A tavalyi év után idén is elnyerte a világ legnagyobb design elismerését a CO&CO Designcommunication! A design Oscar-jának aposztrofált Red Dot Design Award 2012-es versenyén a designcég idén egy különleges sóinhalátor készülékkel nyerte le a legrangosabb elismerést…..
Csire Géza „paq chair” névre keresztelt fotelágya világszerte nagy visszhangot keltett idén áprilisban, amikor a BBDM Design Management-tel együttműködve piacra dobták ezt a design terméket. A karácsony közeledtével melegség tölti el a szívünket, mivel a paq chair csupán bő…..
A 2012-es, Magyarországon „Tervezd meg a jövő palackját!” néven futó nemzetközi dizájnpályázat után a Heineken újabb lehetőséget biztosít a kreatív tehetségeknek a világhírnévhez. A győztes csomagolástervet a 2013-as milánói divathéten is kiállítják. Innovatív…..
December 23-ig tart nyitva a közel húsz magyar designer termékét felvonultató ideiglenes "butik" a MOM Parkban. A pop-up store kínálatában WAMP két vadonatúj márkája, a WAMP Fashion és a WAMP Mini tematikájához illeszkedő tárgyak szerepelnek. A vásárlási…..
A világ egyik legelismertebb építészeti és design magazinja, a Domus decemberi száma mellékleteként megjelent, Európa 100 legjobb építészeti és design iskoláját bemutató kiadványában a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) egyetlen hazai intézményként jelent meg. A Domus…..
Illy karácsonyi Pop Up Store ajándék kávéval és teával - Hegyvidék Központ, december 1 – 30. A magyar Illy Ferenc által alapított 100% Arabica kávéjáról, design kávégépeiről és elismert művészek által tervezett csészekollekcióiról világhírű illy ideiglenes, azaz…..
Limitált példányszámú, téli bevásárlótáska kollekciót álmodott meg a Super Channel, néhány tehetséges fiatal grafikus tervei alapján. A kollekció négy különböző mintájú vászontáskát tartalmaz, a grafikákat Demeczky Nóra & Boldog Vince, Kiskovács Eszter, Laki Eszter…..
Érezte már úgy az ünnepek közeledtével, hogy jó lenne egy kicsit kiszakadni a rohanásból? Ha a szeretteinknek szánt ajándékok szinte “maguktól szembe jönnének”? Ráadásul olyan tárgyak, amelyekkel lélegzetelállító meglepetést szerezhetünk? Vagy csak jólesne feltöltődni…..
Bandák, gengszterek, graffiti művészek, a hip-hop kultúra mélyrétegei, mocskos utcák, tetovált zombik és vidám nincstelenek jellemzik Josh Cole, brit fotós és rendező képeit. A témaválasztás nem véletlen, bár az alkotó életrajzában mindezt csupán halk zenére bábozza el a…..
A költözéshez összegubizott kartondobozokat nem feltétlenül kell a kukába gyömöszölni, egy közepesen felszerelt garázsban csodálatos reciklátumokat hozhatunk létre (de szép ez így...). Például készíthetünk kerékpárt is, amihez a lenti videóból meríthető némi…..
Pinetime Clothing néven új magyar divatmárka indult a közelmúltban, amely világszínvonalú termékekkel  szeretne megalapozni egy hosszú távon sikeres brandet. A profi tervezőcsapat olyan stílust határozott meg, melynek itthon még nincs komoly képviselője: az extrém sportok…..
A los angelesi Monster Children Magazine underground kultúrával, utcaművészettel, szörfös, deszkás tartalmakkal, divattal és zenével foglalkozik, mint minden második amerikai független lap. Az aktuális, 35. kiadás ajánlójához videót is készítettek, a magazin részletes…..
Az idén 10. születésnapját ünneplő Electrolux Design Lab versenyre több mint 1200 pályázatot nyújtottak be a formatervező hallgatók és a friss diplomások. A zsűri az előválogatás során 80 pályaművet választott ki, amelyek versenybe szállhatnak a Design Lab 2012 döntőjének…..
Az óriás méretű falfestményeiről ismert Blu legfrissebb alkotása a zöldségek önfeledt haláltáncát bemutató  "freskó", melyet a  DesordesCreativas művészeti fesztivál örömére festett a spanyol Ordes városában. A turmixgépbe nyomuló gombák, cukkinik, hagymák és…..
Kirsty Mitchell az Anglia kertjeként emlegetett Kent megyében nőtt fel. Édesanyja irodalomtanár volt és megszállott mesemondó, ami a későbbi képzőművész, fotós, jelmeztervező és művészettörténész életútját is jelentősen befolyásolta. Csaknem felnőttkoráig mesélt minden…..
Egy angliai farmház bővítése jellemzően nem onnan startol, ahonnan egy bedőlt falú, alföldi parasztházat emelnek át háromra. A kégli eleve 2368 négyzetméterről indult, és egy meglévő épületszárnyat kaptak szét egy korszerűbb, szebb kilátással bíró házikó kedvéért. Nem…..
A kortárs képzőművészet képviselői is bemutatkoznak július 27. és 29. között az első Tatai Utcazene és Művészeti Fesztiválon. Az Esterházy-kastélyban és az Öreg-tó környékén kézműves bemutatók, borkóstolók, valamint az Edda, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, Péterfy Bori,…..
A LOFFICE által életre hívott képzőművészeti kezdeményezés célja, hogy megtöbbszörözze a kezdő és a már ismert művészek érvényesülési esélyeit. A program idén külföldre is kitekint. A LOFFICE nagy sikerű Bring the Art Home (BAH) programsorozata harmadik évéhez…..
Panyi Zsuzsi műhelyében 2011-ben született meg az első IKON ékszerkollekció. A karakteres medál és gyűrű azonnal magára vonja a tekintetet, és egyszerre hirdeti önmaga és viselője határozott öntudatát. Az IKON nem rejtőzködik, nem próbál a háttérbe vonulni, az IKON vállalja…..
HETI ARC: ZOOHACKER - HOGYAN KEZDŐDIK EGY ÁTLAGOS NAPOD? - LEÜLÖK A ZONGORÁHOZ ÉS KOTTÁBÓL ELJÁTSZOM EGY-EGY KLASSZIKUS DARABOT.  A LYUKAKAT TÖMÖGETEM, A KOTTAOLVASÁSOMAT FEJLESZTEM. www.secret-areas.com..