Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BerillCafé

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
isolde Je ne regrette rien 2013.10.28 06:36:57
Az amúgy miért van, hogy az anyaság elengedhetetlen velejárója a bűntudat? Nem mondom, hogy mindenkinél, mert ismerek olyan anyákat, akiknek vagy nincs bűntudatuk minden hülyeség miatt, vagy ha van is, nem hangoztatják. Én úgy döntöttem, a mindennapi életben inkább elhessegetem,…..
isolde Itthon 2013.06.23 09:19:47
Itthon vagyunk már, tegnap hazaküldtek, a baba szörcsög, meg picit köhécsel, de eszik, alszik, nem lázas. Sápadtabb és valamivel többet alszik, mint szokott. Porszívós orrszívóval szívogatjuk az orrát, ami rettenetes, mert egy csomó idő rendesen leszívni (mármint hosszú percek)…..
Körmendy Zsuzsanna egy „több évezredes multikulturális intézmény” védelmezőit, Ablonczy Bálint pedig Natacha Polony-ra hivatkozva fordított 1968-at lát a melegházasság ellen többször is tüntetésre összegyűlő francia százezrekben. Kimondva-kimondatlanul is úgy tekintenek…..
BerillCafé 2013.06.06 11:37:35
Kedves Lakner Dávid!

Örülök az egészen elfogadó, elgondolkodó, a tényeket figyelembe vevő írásnak. Ugyanakkor szerintem fontos kiegészíteni valamivel:

"Egyelőre hajlok arra, hogy úgy gondoljam, egy meleg párnál sincs elveszve az a gyermek, aki korábban rosszabb, szeretethiányosabb körülmények között élte mindennapjait."

Igen, Magyarországon is fogadott már örökbe azonos nemű férfipár (azaz a jogszabályok miatt egyikük, egyénként, de a gyámhatóság tudtával férfi élettársával együtt) olyan gyereket, aki korábban sokkal rosszabb, igazán szeretethiányos körülmények között élt, és most egy szuper családban él.

Ezen felül van, igen, Magyarországon is, olyan férfipár, aki illegális úton, béranyával szervezte meg, hogy lehessen gyerekük. Itt már nem örökbefogadásról van szó, hiszen az egyikük vérszerinti apa, aki simán lehet a gyermeke teljes jogú szülője, gondviselője. Ez a gyermek szinte születésétől kezdve a 2 apjával él.

És ami egészen sok és egyre több meglevő gyermeket érint: leszbikus párok egészen egyszerűen képesek gyermeket szülni, és egyre többen vállalnak gyereket. Ezek a gyerekek egy pillanatig sem élnek másféle jogi-családi konstrukcióban, mint a két anyjukkal. És ebben az esetben különösen releváns, hogy az örökbefogadást (akár szűkebben, partner gyermeke örökbefogadását) nem teszik lehetővé a jogszabályok. Ezeket a gyerekeket egy azonos nemű pár tervezte, vállalta, várta, neveli, és kétszülős családban élnek -- mint a legtöbb más gyerek. Az egyik szülőjük, aki a megálmodásuktól és a fogantatásuktól kezdve az egyik szülőjük, viszont nem rendelkezik szülői jogokkal és kötelezettségekkel, és így a gyerek van a leginkább jogilag hátrányos helyzetben. Orvosi kezelések, engedélyek, külföldre utazás, öröklés (mi van, ha meghal a biológiai szülő? mi van, ha a másik hal meg, és utána nem örököl a gyermek?), válás esetén a nem vérszerinti szülő nem tartozik semmiféle tartásdíjjal... Ez is az örökbefogadás lényegi kérdése, a meglevő (vagy már egyénként örökbefogadott) gyerekek jogfosztottsága, nemcsak az örökbefogadható állami gondozottak hipotetikus kérdése.

Információk még:
interalia.org.hu/lmbt_szulok
interalia.org.hu/taxonomy/szivarvany_csaladok
isolde We are big damn heroes, sir 2013.04.30 16:15:31
Megszületett a Lány, és nagyon cuki! ..
isolde Még mindig terhes 2013.04.25 14:34:21
Szóval a terhesség, az nyilvánvalóan közügy, ebbe kénytelen voltam belenyugodni, mindenki hozzászólhat. Az egy dolog, hogy bámulnak az emberek az utcán, mintha még nem láttak volna ilyet, szerencsére általában örömmel nézegetnek, nők esetleg irigykedve. Minden alkalommal, amikor…..
BerillCafé 2013.04.26 14:09:25
@isolde: De igen, de a szülésbeindításhoz, ha már nagyon kell, vagyis a 41. hét betöltése után, igen jó... Azért az a neve, h bábakoktél -- réges-régen használják. Egyrészt: a szülés beindulása, amikor a méh elkezd erőteljesen összehúzódni, maga is gyakran hasmenést okoz. Ez meg fordítva csinálja: fokozza a perisztaltikát, és (jó esetben) ez indítja be a méhösszehúzódást > szülést. Hangsúlyozom: amikor már tényleg kell. (Szerintem jobb, mint a kórházi indítás, és lehet, hogy valakinek nem jön be, de nekem bevált.)

Másrészt: azért van ez a koktél így, mert segítik egymást az összetevők. Ha valaki hashajtónak akar ricinus-olajat inni, akkor 5 cl kell (ha jól tudom). A koktélba csak 2. Az ugyanannyi pálinka nagyon-nagyon apró cseppekre bontja, és így másképp is szívódik fel. Gyorsabban, a bél korábbi szakaszában, és nem egyben, az apró cseppek miatt, gondolom. A sárgabaracklében meg elvileg van valamennyi olyan vitamin, amit ilyenkor pótolni jó, ezért kell egy pohár sárgabaracklébe koktélozni. Én úgy nem innék ricinusolajat, hogy rendszeresen, naponta, nem is jó terhesen a hasmenés, vitaminok mennek ki... De így egy ráindító koktélként hatékonynak bizonyult.

Kis hasmenést csinált, de nem erőset, és semmiképpen sem volt durvább, mint általában szülés előtt. Igen tapasztalt szülésznőnk volt, de nem talált semmi feltűnőt... Nem mondtuk, h koktéloztunk, mert általában nem szeretik az orvosok, ugye, ha valaki maga "kotnyeleskedik bele" a gyógyszerezésbe, de arra jutottunk, hogy ha már letelt a 41. hét is, és két nap múlva kórházba kell feküdnöm, akkor egy próbát megér. Aztán vicces volt, hogy ugyanez ismétlődött a második babával is. (Az első esetben 5-6 órával a megivás után kezdődtek a méhösszehúzódások, a másodikban 2-3 órával utána.)

Node neked még úgyis van egy heted, addig bármi lehet :)
Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Rendszeres Teológiai Tanszékének egyetemi docense, Orosz Gábor Viktor evangélikus lelkész nyilatkozott az evangelikus.hu hírportálnak, az evangélikus egyháznak a homoszexualitással és az azonos neműek házasságával összefüggő…..
BerillCafé 2013.02.09 22:10:39
Erről én is írtam.
olajliget.blogspot.hu/2013/02/a-melegek-es-az-evangelikus-egyhaz.html
Egyrészt negatívabban, másrészt az tény, hogy sokkal nyitottabb még ez a nyilatkozat is, mint más magyarországi egyházaké. Itt van ez is:
nol.hu/belfold/evangelikusok_a_rasszizmus__fajgyulolet_es_homofobia_ellen
Egyik oldal sem lehet elégedett a tömegtámogatottsággal. Pedig akárki akármit mond, a politikai hatalom megszerzése, vagy megtartása ezen múlik. Az pedig, hogy ki, mekkora tömeget tud mozgósítani, azon múlik, hogy hogyan tudja az embereket megszólítani. Sem a kormányfő támogatói…..
BerillCafé 2012.10.24 10:07:18