Regisztráció Blogot indítok
Adatok
geemoney

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki otthonosan mozog a hazai borsajtó szűkös keretei között, vagy netán fogyasztott már Hoop Wines bort, annak Németi Zoltán neve ismerősen csenghet. Az időközben borászkodásba kezdett informatikus blogger első próbálkozását még a tavalyi év végén kóstoltuk, de azóta se időm, se lehetőségem nem volt…..
geemoney 2022.02.10 13:30:00
@Mooc: Kovács Anti pincearon.hu Minden borhoz van ételajánlás a webshopon és ha személyesen elmész a boltba, ad tanácsokat. tavalyelőtt megjelent, Nála kapható könyvében van szó étel-bor párosításról is. Ő mondta ezt is régen nekem, amit Te írsz, hogy van olyan étterem ahol a bort választod ki és ahhoz ajánlanak ételt. Rakott krumplihoz biztos sillert vagy egy testes rozét fog ajánlani:)
Néhány nappal ezelőtt az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben vásároltam egy palackot egy tokaji éltermelő száraz (akciós árú) borából. Másnap ki is cuppant belőle a dugó, kóstolgattam magában, kipróbáltam az aktuális ebédhez és vacsorához is, el is fogyott ripsz-ropsz. A bor igen jó volt,…..
Vagy nekem van az átlagnál sűrűbben szerencsém az elmúlt időszakban, vagy a bizonytalanságok, palackhibák elhagyásával tényleg egyre megbízhatóbb borok kerülnek a borbolt-polcokra Ráspi – polgári nevén Horváth József – fertőrákosi műhelyéből. A korábbi évek Kopar-jai után idén márciusban az aktuális…..
Az idei év januárjának közepe már túl távolinak tűnhet ahhoz, hogy ebből a sokszor téves előítéletek mentén, néha viszont inkább csak rossz tapasztalatokra alapozva kudarcosnak minősített 2014-ből kóstoljunk vissza borokat. Főleg a mindenféle beragadástól szenvedő készlet kisöprésének ürügyén kívül.…..
Kettőezer-tizenhét végnapjai ismét ürügyet szolgáltatnak arra, hogy szerkesztőségileg összeszedjük azokat a borokat, amelyek bizonyos okok miatt emlékezetesek voltak. A továbbkattintás után elsőként a magyarokat gyűjtöttük csokorba a szokásos módon. Most pedig boldog(abb) új évet kívánva szeretnénk…..
Az év hátralévő részét már az ünnepi palackoknak fenntartva, december közepére is jön a menetrendszerű egyveleg. Otthon, vendégségben, étteremben, buliban, (bor)fesztiválokon kóstolt borok itthon, ennek megfelelően hosszabb-rövidebb, részletesebb vagy nyúlfarknyi, kóstolás közben vagy emlékezetből…..
geemoney 2017.12.18 07:52:14
@szergo: Bott Frigyes Vinculum 15-ről 16-ra is csökkent.De lehet, hogy van még más példa is ilyenre.
Mai posztunkban Sütő Zsolt 2017. március huszonkettedikén megjelent cikkének fordítását olvashatjátok. Az eredeti, szlovák nyelvű cikket itt találjátok. Az eredeti szöveg és a fordítás itt olvasható párhuzamosan. Sok szó esik az utóbbi időben a természetes-, bio-, kézműves- és autentikus borokról.…..
geemoney 2017.12.11 12:08:55
@emoss: Engem mindig lenyűgöznek a borai, de nem átlagborok az biztos. Még a természetes, kézműves, autentikus (kinek mi tetszik) vonalon belül is extrémek, techno borokkal párhuzamot vonni pedig felesleges.
geemoney 2017.12.11 14:36:35
@szergo: A 2015ös Nigori Rozét több mint egy éve ittam. Szerintem még intenzívebb mint a Petsovits, nagyon tetszett. Sütő Zsolt boraiból üvölt a természetesség, nem vagyok a szavak embere annyira, ezt tudnám mondani:)