Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jani_a_hegyről

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Öreg rozmárként hónapokkal ezelőtt megvette repülőjegyét a jó kis tengerparti nyaralásra? Lehet, hogy jól megszívta. Az árak ma több útvonalnál alacsonyabbak, mint áprilisban, s még most, június elején is el lehet csípni olcsó, azaz 10 ezer forint alatti jegyeket.…..
jani_a_hegyről 2015.06.06 17:20:13
Mai vendégünk Ajkassy-Nyelly Renáta (23) művésznő, aki fiatal kora ellenére máris elismert szoprász. Mesél nekünk különleges technikájáról, indulásról, lehetőségekről. Kedves Renáta, hogyan kezdődött, mikor vette észre, hogy tehetsége van a szoprászathoz? Az általános…..
jani_a_hegyről 2015.06.04 17:24:45
A Becoming Minimalist bloggerének, Joshua Beckernek a szülei kisebb házba költöztek, majd Joshua elbeszélgetett az anyjával, Patty-vel arról, hogy miért hozták meg ezt a döntést. Beszélgetésükből az derült ki, hogy az emberek 5 fő ok miatt vesznek nagyobb házat,…..
A rendszerváltást követően, a szovjet hadsereg kivonulása után, - csak úgy mint egész Európában - a magyar honvédségnél is elindult egy lassú és fájdalmas leépülés, melynek egy része a nemzetközi leszereléssel köthető össze. A varsói szerződés felbomlása után hazánk éves katonai kiadásai nem érték…..
jani_a_hegyről 2015.04.12 19:46:58
@Jankove: Arrol nem is beszelve, hogy milyen mar, hogy az orszagnak nincs egy helikoptere sem, ami karban van tartva es fel tud szallni, szoval ezen technikak ha egy konfliktusban hasznalhatatlanok arvizi vedekezes, muszaki mentes, bizonyos balesetek eseten, tuzetoltani talan jo szolgalatot tudnanak ellatni. Lehet hulyeseg amit irok, de massziv, teherbiro jarmuveket igy elkotyavetyelni netto baromsag.
jani_a_hegyről 2015.04.12 19:57:36
@flottillás: valoszinu ez a fajta leepules az osszes tarsadalmi, strategiai szempontbol fontos iparagban (egeszsegugy, oktatas, ipar/ mukaero) vegbement.
Ami jelenleg folyeik az tartos leszakadast eredmenyez meg K-Europai tarsainkhoz kepest is. Roviden sehol se vagyunk, mindenki joakaratatol fuggunk es tul arogansak vagyunk kifele ahhoz, hogy szerethetoek legyunk, konnyen pofara eses lehet ennek a vege, szoval kivandorlas szuksegszeru.
Middleton-by-Youlgreave talán az angliai Peak District Nemzeti Park festői kis falvai közül is a legszebb. Se egy kocsma, se egy postahivatal, de még egy vegyesbolt sem töri meg a rusztikus idillt itt Bakewell község közelében. Az egész falu csak egy templomból és néhány, több száz éves…..
jani_a_hegyről 2015.04.12 18:46:05
@Mc Master: A kabriositott Trabi szerintem onallo atalakitas, nagybatyamnak is van egy ilyenje, nagyon meno, egyszer mentunk is vele, de tobbnyire a garazsban alldogal, pirosra van festve, mindenki megbamulja, eleg csajozos szerintem.
Akinek megadatott már, hogy repülőgéppel utazzon, egészen biztosan van a csomagjaival kapcsolatos negatív élménye: elveszett, elkésett, megsérült, stb. Kis odafigyeléssel a sérülések, eltűnések megelőzhetők.  A koffer kiválasztása Ha Európán belül utazunk és csak…..
Vajon mennyire sokkoló élmény egy férfinek részt venni gyermeke születésén? Szándékosan a dolognak ezen oldalát emelem ki, de persze tudom, hogy egyben felemelő, bensőséges és igazán különleges tapasztalat ott lenni az első percektől, és persze legalább egy picit szenvedni…..
jani_a_hegyről 2013.04.19 22:40:52
@király vagyok: nem vagy kiraly
jani_a_hegyről 2013.04.19 22:50:54
@alf: amit mondasz az reszben igaz, habar a videozast a szuloszoban megbocsathatatlan dolognak tartom, egyszeruen nem oda valo.
Megvan a posztnak is az igazsaga, mert az anyasaggal kapcsolatban is es az apas szulessel kapcsolatban is az emberek zome sunyin nyilvanul meg, mivel elhallgat, elferdit dolgokat, a legpozitivabb elmenynek hazudja, ami valojaban sokszor abszolut nem az. A nehezsegek sok emeber szamara nem nyilvanvalok, holott a gyermek neveles iszonyat feleloseggel jar (mar annak, aki komolyan gondolja, nem csak ugy osszejott) es sokszor kerulhet az ember valsagba. Valoszinu a feleseged szulesei nem utottek ki balul, ami nyilvan neked orom, de gondolj bele, hogy mi van, ha komplikacio tamad, ha a gyerek fuldoklik, stb., te meg ott videozol... szerintem jo esetben pozitiv elmeny lesz a kezdet, de alapvetoen az anyaert erdemes bemenni, hogy jelenlettel batoritsa, tartsa benne az erot az apa (ez valami olyasmi, hogy egy ferfi ettol is ferfi, es ezt tudja adni, szoval mi a kerdes...?)
Minden idők legnagyobb magyar sikerét könyvelhetik el a hazai blues rajongók. Little G. Weevil, azaz a 36 éves Szűcs Gábor nyerte a Memphisben véget ért 29. Nemzetközi Blues Fesztivál szóló/duó kategóriáját. Szűcs magyar idő szerint február 3-án hajnali 3 óra körül vehette…..
jani_a_hegyről 2013.02.03 12:07:19
Mi mindig jókat derülünk, amikor egy bulvárlap a pornózó valóságshow-hős és a hatlábú pakisztáni csodatehén közé beékel egy-egy társadalmi igazságtalanságot. De valószínűleg Ecseri Zoltánnak nem lesz kedve a nevetéshez. A lap Sok szülőt magára hagynak a gyerekei címmel…..
Olyan rendkívüli festményen, mint Vincent Van Gogh Napraforgóin látható sárga szín bezöldülhet vagy bebarnulhat abban a mesterséges fényben, amelyről szakértők azt hitték, hogy védi az alkotásokat. Múzeumi kurátorok egy napon azt vették észre, hogy egyes festményeken a…..
Formailag minden rendben volt a köztársasági elnök éjfél után leadott szilveszteri beszédével, amelyet a nemzethez intézett, mégis olyan dologra vetemedtem, amire korábban soha: a nyílt színen, pezsgőspohárral a kezemben küldtem el egy bizonyos helyre Áder Jánost.A k. elnök nem…..
jani_a_hegyről 2013.01.01 21:03:56
@komplikato: miert ne lenne koze hozza? van koze hozza es mivel o a legfobb kozjogi meltosag vallalnia is kell a helyzetet, nem pedig eloallni a fent emlitett semmitmondo beszeddel, mintha tenyleg csak a hozzaallason mulna, hogy iden minden jora fordul elsosorban a fejekben. Ez a 2.5 evezes, meg 8 evezes amugyis borzasztoan primitiv, amilyen a mai magyar politika maga, hiszen azzal tisztaban van mindenki, hogy tobben, tobb mindent basztak el az elmult evekben, evtizedekben, de mikor lesz vegre ferfi az orszag elen, aki nem ezt a masra mutogatos szarsagot uzi felso fokon, hanem erti a dolgat, ossze tud kovacsolni es megvalosithato modon elkezd az orszag javara tenni?!
Iskolában osztogatták az MSZP-s röplapot A Magyar Nemzet szerint 16 gimnáziumba és 9 egyetemre jutottak el azok a szórólapok, amelyek Hiller István és Szanyi Tibor kedd délutáni vitafórumára invitálták a hallgatókat. A lap szerint ingyen szendvicset és üdítőt is ígértek a…..
Mi ez a drámázás? Az verte ki a biztosítékot, hogy egy fél generációra való fiatalt akart megbélyegezni a kormány. A lébecoló diák bélyegét sütötték mindenkire, aki nem fejezte be időben a tanulmányait, tekintet nélkül a körülményekre. Mindegy, hogy egy gyermek születése,…..
Furcsa dolog egy komoly társadalmi problémát ideológiai kérdéssé, értékrendbeli különbséggé zülleszteni, ahogy azt a véleményem szerint minősíthetetlenül primitíven viselkedő Varga Istvánt védelmező hölgy frakciótársai tették. (A korrektség kedvéért: Rogánék zavarba…..
A bulváripar olyan fazonokat termel ki világszerte, hogy az valami hihetetlen, miért pont nálunk ne lenne olyan leharcolt valóságshow-szereplő, aki képes élő adásban, a Bros spontán arra kóricáló kamerái előtt egy számára vadidegen fickó pöcsét fogdosni? A nőt az Éden hotel…..
Baloldalt Somogyi József Leányka csikóval című, 1965-ben felállított szobra látható Neszták Béla fotóján, melyet pár éve töltött föl a SzoborLapra. Jobbra és alant ugyanennek az alkotásnak jelenlegi állapota tekinthető meg az ittlakunk.hu, ma publikált képein. A szobor…..
Régi-új hungarikum van születőben. A világ legszebb kávéházának választott budapesti New York Kávéház nemcsak burzsujoknak ajánlható, persze a fine dining étterme elsősorban az ő kedvencük lehet. A mintegy 120 éves épület néhány éve már régi pompájában áll, egyelőre…..
A Peugeot emblémája alapján leginkább oroszlán lenne. De a találékony francia nép egyik gyermeke ezt kicserélte egy sárkányra. Ha mindez nem lenne elég, bátran és hűen hirdeti eszméjét a nagy zöld matrica a szélvédő tetején. Ugyan még félkész, de már így is…..
jani_a_hegyről 2012.07.01 22:25:00
Sorkizárt Puzsér hálójában 2012.06.15 11:01:00
Tegnap adták át a Viva Comet idei díjait a hazai zene szemfényvesztőinek. A média kárhozottjainak járó legrangosabb elismerés gálaműsorát szándékosan nem néztem! Inkább élnék örökké egy kapszulában, mintsem megtekintsek belőle egy percet is. A balfék, erőlködő riporter…..
hogyvolt Éden hotel - 2x43 2012.05.17 04:00:00
Miután tegnap alaposan elásta magát minden jóérzésű ember előtt, Andor le lett ostobaegysejtűribancozva, majd szépen ki lett baszva a Mindenféle Megtörténés Rettentő Intézmélnyébűl, ÚjPéter, a tehetős szállodaigazgató társaságában. Nem kár értük, és nagyon sírni sem kell a rajongóknak, mert a…..
jani_a_hegyről 2012.05.17 16:31:08
 A testmódosítás egyik hasznos példáját láthatjuk. Mert a testmódosításnak eddig nem nagyon volt gyakorlati haszna a szó szoros értelmében, na de most... Itt van Dave Hurban, aki annyira imádja az iPod nanóját, hogy szó szerint magához műtötte. Négy kis mágnest épített a…..
comment:com Tévétorna Hesnával 2012.04.07 16:34:00
Egészen megdöbbentő érzés, ha a köztévén olyan produkciót lát az ember, amitől nem önti el a mások helyett érzett szégyen, a tehetetlen düh, az információk lecsekkolásának kényszere, vagy minimum a halálos unalom. Al Ghaoui Hesna első saját műsora, a Bábel ilyen, sőt, alig…..