Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr.Watson

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Okosabb politizálásra addig nem lesz Magyarországon lehetőség, amíg a monolit nyugdíjastömböt fel nem szalámizza valaki. A zsarolási potenciáljuk ugyanis súlyos problémát jelent. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) Az OVB hitelesítette egy nehézipari szakszervezet egyik…..
Mr.Watson 2010.08.10 10:59:29
@AnnaKarenina: "magán-nyugdíjpénztárba fizeted a járulékod nagyobb részét? Abból hogyan finanszíroznák a mostani nyugdíjakat? "

Rosszul tudod. kis rész megy sak magánba. 33,5%-ból (9,5%+24%) 8%.

A 3millió nyugdíjas fele húzhatna vissza dolgozni.
A 800.000 roki 95%-a és az összes 62 év alatti húzzon vissza dolgozni, beleértve a rendőrt és a bányászt is!
Nem kell egész életükben ugyanazt dolgozni. A bányász menjen erdésznek jó levegőt szívni, a rendőr meg menjen szociális gondozónak a nagy empátiáját gyakorolni! ;)

@egyenlítő: IMF hitel... hát osztottak is belőle kipótlandó a 3 millió nyugdíjasnak a befizetéseket és az 1 millió segélyesnek a segélyt, na meg a 800ezer közalkalmazottnak a bérét is.

És milyen jó, hogy már 20 éve elnézi a politika pl. a gyilkos hazaáruló 56-os belügyminiszter Biszku Béla 650ezres nyugdíját amit a rózsadombon élvez...
Nézzétek meg a moziban a "Bűn és büntetlenség"-ben az öreg szarházit!
Nyugdíjcsökkentés, közterületről kitiltott hajléktalanok: a blogoszféra a szigorú társadalompolitika pártján áll. Heti szavazásaink. Ahogy a Véleményvezér olvasói megszokhatták, minden cikkünknél felteszünk szavazásra egy vagy két kérdést, hétvégente pedig a szavazások…..
Mr.Watson 2010.08.10 10:33:15
@kubatov_kommunista:
"Most akkor mi legyen? Elvegyem apám, anyám pénzét mondván, hogy sokba kerülnek vagy sem? "

Ne vedd el! Küld vissza dolgozni!!! :)))
És a 3.000.000 nyugdíjas fele mind takarodjon vissza dolgozni!!! főként a 800.000 rokiból a legkjevésbé rászorult 780.000, akinek van legalább egy keze és két érzékszerve a fején (fül, szem, beszéd), és szellemileg öntudatánál van.

Valamint mindenki húzzon vissza dolgozni aki nyugdíjkorhatár alatt van! Nem lehet cél a nyugdíj. Normális társadalmakban tevékenyek az emberek egész életükben.

ELFOGADHATATLAN az az érv hogy valakinek nehéz a munkája, ezért ő más kárára élhet. Lehetősége van könnyebb munkát is végezni. Ki mondta hogy mindenkinek ugyanazt kell dolgoznia egész életében. Ha bányász volt, elmehet erdésznek a friss levegőre, ha rendőr volt elmehet szociális gondozónak hogy nagy empátiáját kamatoztathassa és a többi... ;)

Ez egy szolidaritáson alapuló kirovó-felosztó rendszer. Minden tiszteletem pl. Trebitsch-nek, és igen jók a szempontjai is hogy a társadalom kiknek és milyen szempontok alapján adja meg a tiszteletet és együttérzést hajlott korukra. De dönthessen már úgy a társadalom hogy a rendszer túlműködését azzal orvosolja hogy megvon ilyen támogatásokat (nyugdíjat) a kedvezményezettektől.
És ne jöjjön senki a jár, meg a megdolgozott szöveggel mert se nem jár, és amiért megdolgozott azt szétosztotta az akkori nyugdíjasoknak. Itt egyszerű társadalmi szolidaritásról van szó, az pedig ne 3 millió nyugdíjast jelentsen, hanem csak 1-et!