Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-Thingol-

33 bejegyzést írt és 222 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy az várható volt, élnek az ultrák a maguk teremtette lehetőséggel, újra keményen büntetik a túl nagy kézicsomaggal érkezőket a kapunál. Leginkább Budapesten és a Wizz Air. Írtunk eleget idén a két ultrafapados, de különösen a Wizz csomagszabályainak állandó változásáról, de utoljára azzal…..
E kérdés megválaszolására a legalkalmasabb a saját tapasztalatomat és kalkulációimat megosztani veletek. Rendszeresen járok Budapestre és ahol lehet ott spórolok az utazáson. Kisvárdán lakok, nekem autóval, autópályán 2 óra 45 percet, vonattal négy és félórát, busszal 5 óra 21 percet kell utaznom…..
-Thingol- 2017.11.03 08:07:24
Két dolgot szeretnék kérdezni:

hogyan jön ki oszkarnal a sofőr vagyok / utas vagyok különbségnél a majdnem 4 óra különbség?

évek óta oszkarozom (sofőrként jellemzően), de persze ez merően saját vélemény: ha nincs kiemelkedően nagy autód, akkor azért jobb, ha négyen utaztok, viszont díjnak a diák vonatjegy árát 500 ft-ra lefelé kerekítve szoktam elkérni (bár ahogy nézem, nincs annyira nagy különbség a 3500 forintnál sem).

További torzítást okozhat, hogy minden tömegközlekedési eszköznél feltünteted a 900 forintos helyi tömegközlekedést (oszkarnál amúgy ha útba esel, ki szoktak rakni, de egy átlagnak jó, persze) - viszont a saját autónál sem az extra benzinköltséget (oké, ez elhanyagolható, de párszáz forint ez is), de ami sokkal fontosabb, az a parkolási költség: ha hétvégén mész, akkor nehezen fogsz parkolóhelyet találni (persze kérdés, merre van dolgod), ha meg nem hétvégén mész, akkor viszont óránként több száz forintodba fog kerülni :)

nyilvan magától értetődő, de a saját autós benzinhasználatod fogyasztás függő (560 km-rel számolva nálad ez 27 ft/km, ami 360as üzemeganyagárral számolva is 7,5l/100km (ha jól számoltam, azért még reggel van:)).

Nekem kicsi autóm van és kisebb fogyasztásom, ezért ha oszkarral megyek (3 utassal) akkor én ingyen utaztam és valamennyim maradt a karbantartásra is (hiszen nem csak az üzemeganyagár az, ami megtett km függő: olajcsere, fékbetét, féktárcsa, vezérlőszíj stb )

remélem segíthettem! :)

üdv;
Régóta vágytam egy olyan karkötőre, amit férfiként is hordhatok, és hasznos információkkal lát el. Mivel nem vagyok oda az ékszerekért, eddig is csak órát hordtam, ezért alapkövetelmény volt, hogy az időt is lássam rajta. Sajnos én is küzdök némi túlsúllyal, ezért azt sem bántam, hogy személyi edző…..
Nem csak a technikában folyamatos a fejlesztés, de a blogok háza táján is. Ősszel mindig felcseszem magam, hogy mennyire béna már ez az egész dizájn, amit itt nyomok, és rámtör az újítási kedv. Persze, moroghat az egyszeri olvasó, pont most, amikor már megszoktam...
A Blitzwolf újabb power bank-kel állt elő nemrég. Az első verziót számos helyen jelentősen továbbfejlesztve legyártottak egy teljesen új darabot, ami nem csak külsőben, de tudásban és funkcionalitásban is újat mutat. Ezúttal sikerült normális teszteszközöket is beszereznem, hogy minél jobban…..
A megszólalt hang elképesztően sok kompetenstől függhet: ugyanaz a fülhallgató szólhat egy rendszerben jól és rosszul is: egy HD650 is szarul szól egy régi telefon kontaktos jack csatlakozójában, ha száz éves rádiófelvételeket hallgatunk... Én azt szoktam mondani, hogy a hangmegszólaltatás egy igazi…..
Első tesztalanyom a Knowledge Zenith ED9 lett, én 8.45 dollárért rendeltem az AliExpressről, tehát ~2600 forintos árával a beugró kategóriába tartozik. Head-fi-on sok jót olvastam róla, ezért is jött meg a kedvem hozzá. A KZ-ról önmagában nagyon jókat írtak (az AWEI és a Xiaomi mellett a harmadik,…..
Az első és a legfontosabb, hogy ez még bőven változhat a jövőben. Az audiofil világ felé való érdeklődésem még alig fél éves, rengeteg lemaradásom van és még több irányba fogok tudni fejlődni még. Annyit még hozzátennék, hogy őket nyilván az általam elérhető legjobb minőségben hallgatom és a…..
Nagyon sokáig bajban voltam, hogy ha fülhallgatókról kellett véleményt mondanom. Több olyan kérdőjel is volt bennem, ami miatt úgy éreztem, hogy nem tudnék megfelelő véleményt alkotni egy adott fülhallgatóról, hogy arról objektívan tudjak nyilatkozni. Aztán rájöttem, hogy ezzel nem csak én vagyok…..
Újabb Helio X20-as, 4GB RAM-os okostelefon a 200 dollár környéki árkategóriában. A tegnap posztolt Apollo Lite-tal szemben annyi előnye van, hogy a felárért cserébe íriszszkennert, és 21MP-es hátlapi kamerát nyújt...
Még készülnek a fülhallgató tesztek, de az élet nem áll meg, most a Telekomnál van egészen elképesztő dupla akció, néhány fülest akár harmadáron lehet megvenni, ezek közül mutatnék most nektek párat. A fejhallgatóak alapvetően akciósok, annyi még a trükk, hogy a TELEKOM2016 kuponnal 5.000 forint…..
Bár a Spotify azért elég messze áll az audiofil világtól, szerintem sokan szoktuk használni azokra a zenékre, amik nincsenek meg jobb minőségben, vagy csak casual zenehallgatásra (én pl. tesztelés céljából tartok pár highres wavot a telefonom is, de jellemzően telefonról csak spotifyt szoktam…..
Sziasztok, thingol vagyok, 25 éves, kezdő audiofil.  Amit leginkább kihangsúlyoznék most, az a kezdő. Érdeklődésem csak pár hónapja lángolt ebbe az irányba: mondhatni, hogy a 2016-os évvel együtt kezdett el nőni az érdeklődésem a minőségibb zenehallgatásba. Annak idején, amikor az iPhone még csak…..
A lentiekben Molnár Rita (Couchsurfing blog) vendégposztját olvashatjátok arról, hogyan kezdett el futni és milyen problémákkal került szembe. - - - Május óta futok. 3 km-rel kezdtem, 5 perc kocogás, 5 perc gyaloglás felváltva. Nyár végére eljutottam oda, hogy 12-16 kilometereket…..
-Thingol- 2015.01.17 08:51:03
Sziasztok,

félig illik csak ide a kérdésem, de nem találtam hirtelen jobb fórumot, ahol kérdezhetnék.

14 évesen ment tönkre a térdem (legalábbis akkor derült ki), nagyon könnyen kifordul (főleg a bal) térdkalácsom, akkor még műteni nem akartak én meg utána nem tudtam. Részben emiatt teljesen felhagytam a mozgással vagy hét-nyolc évig (cserébe mint a legtöbb fiatal, sokat ittam, cigiztem és ültem a gép előtt).

valamikor tavasszal jött a gondolat, hogy kéne valamit mozogni, szépen lassan rá is vettem magam a futásra, étrendet, életvitelt váltottam, sok belesétálással az elején, de hamar eljutottam oda, hogy tudjak legalább pár kilómétert kocogni. Viszont akkor futás közben (éjszaka, göröngyös talaj) kifordult a térdkalácsom, ami kicsit visszavetette a dolgot (sok hét pihenő, a reggeli futások hiányában az életvitel is borult stb)

most januárban nekiálltam megint futni, a térdem köszöni szépen jól van, viszont főleg a jobb vádlimbanban megjelent egy fájdalom (inkább a futás elején érződik, illetve nyomásra érzékeny utána is, rossz napokon van csak, hogy nem tudok befejezni tőle a futást).

Ahogy olvastam, ez standard kezdő futó fájdalom, viszont most is kb 6:30as tempóval szoktam kocogni ~3 kilómétereket, ezt hova lehet még csökkenteni? Most már a sokáig dohányos tüdőm a gátló tényező, hanem, hogy nem bírja a lábam.

főleg földön szoktam futni, nem is betonon, szoktam bemelegíteni és nyújtani is (bár biztos a kezdő futó béna módján :) ) rendes futócipőm van (rendes futóboltban, tanácsadással választottam) és bár van rajtam felesleg, kifejezetten nem vagyok túlsúlyos sem (182 cm, 80 kg). 23 éves vagyok.

kérdés: mit tudok ezzel csinálni? jelenleg mennék futni, de simán van, hogy annyira fáj már, hogy hazafelé már sétálnom kell, ami nem teljesen ideális (és gondolom nem is egészséges).

köszi előre minden tippet!
Ez a cikk a Charlie Hebdo szerkesztőségénél elkövetett szörnyű merényletről, jobban mondva annak következményeiről szól. Arról, hogy miként látom én, egy 19 éves kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgató a történteket és annak hatásait, és hogy mi bajom a helyzet…..
-Thingol- 2015.01.11 17:18:31
Sok pontom nem értek egyet azzal, amit írtál :)

Először is - és talán ez a legfontosabb - az, hogy a demokrácia alapja a vélemények különbözősége. A szólásszabadság lényege pedig az, hogy megadjuk a lehetőséget azoknak is elmondani a véleményüket, akikkel nem értünk egyet.

"Persze erről lehet velem vitatkozni, belátom, hogy ez értékítélet kérdése, de arról ne próbáljon meg senki meggyőzni, hogy ezek a címlapok nem voltak ízléstelenek".

Miért releváns az, hogy ízléstelen? A demokrácia és a szólásszabadság egyik legfontosabb eleme, hogy minden új látásmódnak, gondolatnak örülünk, hogy van - tartalomtól és értéktől függetlenül.

Az ízléstelen és az értékítélet kérdését pedig egy nagyon fontos, szintén demokratikus dolog határoz meg, mégpedig a törvények. Ha Franciaországban az adott újság adott tartalma nem szegett törvényt, akkor ez az újság a tartalmától függetlenül ugyanolyan újság maradt, mint a többi.

Egy különbség van. Ennek az újságnak a szerkesztőit többszörösen megfenyegették, hogy többet nem vállalják fel a véleményüket, az általuk - és olvasóik - szánt értékrend képviselését szüntessék meg.

"a Charlie Hebdo munkatársai nem képviselték a szólásszabadságot, hiszen az csak addig terjed, amíg nem sérti mások (például vallási közösségek) méltóságát és egyéb személyi jogait."

Ki dönti ezt el? Mi sért méltóságot és mi sért meg vallási közösséget? Ha te mint vallás hiszel ebben a cikkben, akkor én most szólásszabadságot sértek, hogy nem értek egyet vele? Ha egy újság lehoz egy képet egy nőről, aki nem csadorban van (ezzel rengeteg vallási közösséget megsértve!!), akkor ő már nem a képviselheti a szólásszabadságot? Hol húzódik a határ?

Ismételni tudom csak magam: erre kitaláltak egy dolgot, amit törvénynek hívnak. Amíg az adott újság betartja a törvényeket, akkor addig a tartalmától függetlenül kell megítélni.

Ha egy másik kisebbség másik vélt sérelmekért öl meg most embereket, ugyanez történne, csak nem mohamedes karikatúrákkal pózolnának az emberek.

Ahogy én látom, ennek az értéknek a védelme és az, hogy külföldi emberek francia (európai) állampolgárokat öltek meg kevés helyen találkozik a következményük. A szólásszabadság védelme, mint liberális eszembe nem lesz muszlim ellenes. De Franciaország igenis elvesztett húsz embert egy kisebbség miatt, ami a közvélemény szemében a kisebbség megítélését fogja rontani.

Attól még 12 ember meghalt azért, mert kiállt a véleménye mellett, még ha az nagyon más is volt.

Ezért védik az emberek a szólásszabadságot.
-Thingol- 2015.01.12 09:26:47
@d00nnie: Lehetne egy olyan országban élni, ahol nem lehet karikatúrákkal kifigurázni mindent és mindenkit. Mi kezdünk ilyen országban élni. Franciaország - szerencsére - még nem ilyen.

Az én szememben nem sértették meg a muszlimok becsületét - innentől viszont csak ismételni tudom önmagam, hogy bármit mondunk mi, ha a francia törvények szerint nem volt törvénysértő, akkor az újságot a tartalmától függetlenül kell megítélni.
Kaley Cuocót szopatja a The Big Bang Theory többi szereplője, miközben a színésznő a forgatási szünetben alszik. ..
-Thingol- 2012.03.05 11:19:48
@juhaszvik: ez iphone, ott ha megnyomod egyszerre a két gombot, akkor csinál egy screenshotot, szerintem simán azért került ez ki mert ottfelejtették és utána leszarták
  (forrás: Vámpírpillangó) Ez most kicsit hosszú lesz, meg tényleg csak az, amit én láttam. Plusz okosság a végére.  Tandíjpártiságom miatt viszonylag nagy dilemmát jelentett, elmenjek-e a Hallgatói Hálózat szerdai megmozdulására: egyértelműen problémásnak tartom a…..
-Thingol- 2012.02.17 11:59:51
@aha, persze: két dolog ezzel kapcsolatban. egyrészt, hogy rengeteg olyan dolog van, amint én nem használok, te, valaki más meg igen (születésem óta nem voltam kórházban, aki volt, akkor az extrát használ? és ez csak egy kiragadott példa). Nem értem, hogy ez miért lenne érv.

Másrészt meg azért ez mégiscsak oktatás, ami elvileg az egyik legfontosabb dolog, mert erre építjük a jövőnket. Igen, szerintem nagyon jó dolog, hogy az emberek továbbtanulnak, mert általános műveltségben és gondolkodásmódban igazán számít az a tanulással töltött pár plus év..

amúgy meg a röghöz kötésben benne van, hogy vállalkozóként is teljesítheted, na bumm, kimegyek külföldre, csinálok itthon egy vállalkozást és fizetem szépen a minimálbéres járulékaimat stb - és elég minimális költséggel meg van oldva az egész probléma.

Nem igazán értem amúgy, hogy mi ez a nagy diploma/egyetemellenesség az országban, de ez igazán szomorú. Szomorú, hogy sztereotipizálva lett ez a bugdácsolás meg az angrybirdözés... még szomorúbb, hogy ezt általánosítják nagyjából mindenkire.

Egyetértek azzal, hogy át kellett (kell!) gondolni a felsőoktatást, de ezt felelősen, a diákokkal, a szakmával, átgondoltan reméltem.. (simán felemelném a minimum ponthatárt 300-ra. Mindjárt többet tanulnának a diákok, vagy kevesebb lenne az egyetemista). 300 pont az két négyes érettségi (választható tárgyakból!) - aki ezt nem képes teljesíteni az lehet, hogy nem a felsőoktatás berkeibe való.
-Thingol- 2012.02.17 13:40:10
@aha, persze: Nekem nincs bajom a mostani pontrendszerrel, mert ezzel legalább a déhán fiának a barátnőjének az öccse nem fog bejutni protekcióval az egyetemre. Akinek van egy kis esze, az elég könnyen tud sok pontot csinálni (orvosira mondjuk nehéz most is bejutni).

Egyébként pontosan milyen befolyásolásra gondolsz?

Ha jól tudom, akkor még a diplomás szakbarbárjainknak is jobban az elhelyezkedési statisztikái mint a nemdiplomásoknak (azzal a tudattal, hogy akkor vagy valaki, ha van diplomád, ezért mindenki egyetemre akar menni viszont nem értek egyet. sokkal fajsúlyosabb problémának érzem ezt. nem a keretszámok csökkentésével, az állami helyek elvételével kéne csökkenteni a diplomások számát, hanem ennek a gondolkodásmódnak a megváltoztatásával).
-Thingol- 2012.02.20 10:08:03
@aha, persze: Az esetek jelentős részében teljesen mindegy, hogy a diák hogyan tanult a középiskolában. 450 pont környékét egyszerűen lehetetlen/nagyon nehéz volt nem duplázva elérni - a másik véglet, aki végiglébecolja a gimnáziumot és utána ír két jó érettségit. Én két éve végeztem, az egész osztályban voltak körülbelül 3an, akik nem dupláztak. Ez nem hinném, hogy annyira releváns hibafaktor lenne

mondom akkor még egyszer, én egyetértek azzal, hogy újrakéne gondolni a felsőoktatást, semmi gond nincs ezzel, én csak a mostani módszerrel nem értek egyet.
Milyen marketing megoldásokkal változtatható egy ország imázsa? Mi legyen a célja és kihez szóljon egy Magyarország imázsát formálni akaró országimázs film?Inspirációként:2.http://www.mfor.hu/cikkek/Omladozik_a_gulyasra_epulo_orszagimazs.html ;…..
-Thingol- 2011.12.14 11:59:57
@4bro: emlékszem erre a videora, baromira hatott, azóta is ki akarok menni izlandra :-)
 Sokat lehet hallani a lakosság eladósodottságáról, különösen a deviza-alapú hitelekről. Egyéni hitelfelvevőként milyen szempontokat mérlegelne annak eldöntésére, hogy igénybe vegyen-e hitelt, milyen összegűt és milyen…..
-Thingol- 2011.12.08 14:53:07
nagyon sokan húzzák a keresztet a devizahitelre és, hogy nem ajánlják senkinek - természetesen a jelen körülmények között én sem feltétlenül ajánlanám, de utólag mindenki tud okos lenni - de azért ne felejtsük el, hogy nagyon sok ember ha nincs devizahitel akkor egész egyszerűen nem jutott volna hitelhez a magas kamatlábak miatt (az alacsony kamat miatt a felvevőjé az árfolyamkockázat - elég logikus, nem?)

de miért is vettek fel ennyien devizahitelt? alapvetően a devizahitelezést ausztriából vettük át, nálunk az osztrák példa alapján terjedt el. de miért is ennyire elterjedtek a devizahitelek? egész egyszerűen azért, mert a másik pénznemnél a jegybanki alapkamat kisebb volt, mint a forintnál.

jegybanki alapkamat 2010
EUR: 1%
CHF: 0,25%
HUF: 6%

jegybanki alapkamat 2009
EUR: 2%
CHF: 0,5%
HUF: 9,5%

egész egyszerűen a háztartások nagyon jelentős része forintban nem is tudott volna hitelt felvenni (azért 2009ben a 9%-os különbség.. elég jelentős) ha csak forint alapú hitelek lettek volna Magyarországon. mit láttak az emberek? azt, hogy tudnak hitelt felvenni (hiszen jóval alacsonyabb a kamat) és, hogy a törlesztőrészlet esetekben akár tízezer forintokkal is kevesebb lehet havonta - ezzel szemben ott volt a másik oldal, hogy a távoli jövőben esetleg gyengül a forint és erősödik a svájci frank (és azért azt tegyük hozzá, hogy elég jelentősnek kellett lennie a különbséghez ahhoz, hogy az árfolyamok rossz irányú mozgása miatt ekkora kamatkülönbséget behozzanak (nagyon egyszerű kiszámolni, egy másfél milliós hitelnél 6 éves futamidővel (ez egy teljesen átlagos kocsihitel) a 9%-os kamatkülönbség már önmagában is egy millió forint).

nem tudom, lehet-e most még frank alapú devizahitelt felvenni magyarországon (kétlem), de lehet, hogy most érné meg igazán: a forint történelmi gyenge pontokon van az eur/chr árfolyam pedig rögzített, tehát csak az eur/huf árfolyam számít az pedig 317-nél nem lehet sokkal rosszabb - ha pedig az euró csődöl be akkor úgyis bukik egész európa..
-Thingol- 2011.12.12 00:49:10
@zoyx: "a felvenni szándékolt hitelösszeg mennyiségét és deviza-alapú hitelek esetén kihagyhatatlan lépés a deviza-árfolyam vizsgálata. Kisebb hitelek esetén saját utánajárásunk az árfolyamoknak és ingadozásoknak elegendő lehet, azonban nagyobb hitelek esetén (például autóhitel, lakáshitel) célszerű lehet szakember véleményét is kikérni ez ügyben"

2008 előtt 10ből 8 szakember ajánlotta volna a devizahitelt, a válság kirobbanása előtt miért ne ajánlották volna? ezzel nem arra akarok kilyukadni, hogy ne kérdezzünk szakembert - inkább arra, hogy 5-10-15 éves távlatokban még ők is kevesek, egyszerűen nem tudnak biztosat mondani, ezt a döntést nélkülük is meg kell tudnunk hozni.

"Így a biztonság érdekében célszerű forint alapon hitelhez jutnunk, mert egy esetleges válság esetén, ezt könnyebben tudja kezelni az adott nemzetállam. Így törlesztő részleteink kisebb mértékben emelkednek, ami a túlélést jelentheti a bérből és fizetésből élők alsó rétegeinek, akiknek olykor az alacsony törlesztőrészlet is komoly problémákat okoznak. "

akkorák voltak a forintkamatok, hogy általánosságban akinek havi 200.000 forint alatt volt a keresete az gyakorlatilag nem nagyon tudott forinthitelt felvenni vagy ha igen, akkor belerokkant volna a visszafizetésbe (más kérdés, hogy így is belerokkantak..) ezért fel se vette volna. ne felejtsük el, hogy az a 9%-os jegybanki alapkamat különbség az kamatos kamat. persze, kisebb mértékben emelkedtek volna a törlesztőrészletek (sőt, az alapkamat csökkentés miatt javult volna a helyzet) de alapvetően sokkal magasabb lett volna alapból a törlesztőrészlet.

ez persze ennyire sarkalatosan csak a 2004-2005ös frankhitel megugrásnál igaz, hiszen a frankhiteles THM-ben benne van még a CDS felár is (ami egyébként emelkedett az elmúlt években), ezért a devizahiteleseket nem csak az árfolyamváltozás terheli, de még a kamatuk is nő - annak ellenére, hogy a svájci frank alapkamata nem nő.
-Thingol- 2011.12.13 00:16:54
@vtibi91: az új autó/használt autó kérdést én nem egyszerűsíteném le ennyire, mert egy használt autóval rengeteg, átvételkor még nem tudott probléma lehet, ki tudja, hány km van benne, milyen alkatrész volt benne eddig cserélve vagy, hogy milyen esetleges problémák vannak a kocsival. az új autóval tehát nem csak az újságot veszem meg, hanem a megbízhatóságot is, csökkentem (majdnem 0ra) a rizikófaktort - és míg a hitelnél hajlandó lennél megfizetni az árfolyamkockázat eltűnését, addig az új/használt autóvásárlásnál már nem annyira fontos a biztonság? mert gondolj bele, veszel egy használt autót és három hónap múlva van vele valami komolyabb probléma amit sok tíz- esetleg százezer forint megjavítani - benne van a pakliban.
 A diákhitelt néhány éve azért vezették be, hogy a hallgatók e kedvezményes konstrukcióval támogatni tudják felsőfokú tanulmányaik végzését. Érdemes-e igénybe venni? Milyen érvek szólnak az igénybevétele mellett és ellen?…..
-Thingol- 2011.12.08 15:08:09
@mekfláj: aki hitelt vesz fel, annak ennyi alaptudással rendelkeznie KELL (elvileg csak a felsőoktatás berkein belül lévők élhetnek a diákhitellel - ezért feltételek némi inteligeniát:)) hogy azt a nagyon egyszerű képletet, hogy ha kevesebbet törlesztek adott idő alatt, mint amennyit kamatozott, akkor az adósságom nő. le van írva a kamat és le van írva a visszafizetéskor visszafizetendő összeg - ebből a két információból ezt a következtetést egy érettségizett embernek le _kell_ tudnia vonni :)

@tschiki211: rendben, szerinted nem jó dolog. De megnézed, nem is azt írtam, hogy ez egyértelműen mennyire frankó dolog, hanem azt, hogy az, hogy erre van lehetőségünk viszont nagyon is jó! én hiszek a szabadság eszméjében, hiszem, hogy az csak jó, ha több lehetőségem van (maximum nem él vele az ember, ahogy te sem fogsz valószínűleg, de ekkor sem történt semmi). vagy te elvennéd tőlem ezt a lehetőséget?
-Thingol- 2011.12.08 16:58:02
@tschiki211: nem, dehogy, sőt! bátorítalak is rá.

viszont nem értem miben nem értesz velem egyet. :)
-Thingol- 2011.12.12 00:13:53
@Ati38: az első pontnál a lehető legvalószinűbb dolog fog bekövetkezni: az egyetem után azonnal munkába áll, csak nem a végzettségének megfelelő munkát fog találni (valamilyen munkát biztosan talál az ember fiatalon az egyetemen után és ha valaki, akkor egy kitörést végrehajtott de már lediplomázott ember aztán biztos motivált). legalább addig, amíg talál valamilyen más munkát. én legalábbis egész biztos vagyok benne, hogy a diploma megszerzése után (ne felejtsük el, ez diákhitel nélkül is elég megterhelő lesz: hirtelen nem lesz többet diákmunka, nem lesz több szoctám és ösztöndíj és TB-t kell majd fizetni) kénytelen leszek ideig-óráig végzettségemhez méltatlan munkát végezni. ez szerintem diákhiteltől független.

a másik esetben pedig kb havi 5000 forintot kell majd fizetni (ne felejtsük el, hogy az első két szemeszterben nem a fizetésünk hanem a mindenkori minimálbér alapján van kiszámolva visszafizetés - és az is kedvezményesen), ez a fizetésünk alig több, mint 5%-a - szerintem ez csekély ár azért, hogy az adott ember a családból először diplomás legyen.

nagyon sokat lehetne vitatkozni filozófiailag azon, hogy mi számít kisebbik rossznak és jónak, de szerintem az, hogy (maradva a példánál) az ember kitört a műveletlenségből, tanult ember lett, végzettsége, diplomája, lehetősége, REMÉNYE van semmiképp sem rossz. még a kisebbik sem.

:)
Magyarországon a rendszerváltás után, valamikor a kilencvenes években először a bor-, a következő évtizedben a pálinkakészítés- és fogyasztás forradalma zajlott le. Menő lett jó bort és pálinkát inni és könnyen hozzá is juthatunk a jó minőségű italokhoz. Ugyanekkor komoly…..
-Thingol- 2011.09.30 09:55:33
A blogon nem egyszer keltünk ki a szemetelés ellen Budapesten. Legutóbb a felújított Kiskörúton eldobált csomagolópapírok miatt akadt ki Csaba, és ti is megerősítettetek minket már sokszor, hogy a kézlecsapás intézményét talán vissza kellene hozni. Csaba és én úgy…..
Konkrétan barkácsolni kell, hogy egyáltalán szarul elfusson a Lion az első generációs Aireken. Pedig elvileg minden rendben lenne, a hardver elbírja, és mégis. Törzsolvasónk, Fransisco Miranda leírta nekünk tapasztalatait, és egy megoldási javaslatot. Figyelem: mindenki a saját…..
Amikor múlt héten bejelentették az elképesztő pénzügyi negyedév mutatóit, rövid időre 400 dollárig erősödtek a társaság részvényei, aztán másnap reggelre a piac 380 dollárig korrigált. Azóta viszont megemésztette a piac az eredményeket, megjött az új Air, Mac mini és a…..