Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy_Vándor

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A lemúr lények a galaxis legkiválóbbjai közül jöttek, és komoly elismertség övezte őket Tejút-szerte. Nem mindenki jött ide közülük, hiszen egy csapat hátramaradt. Hogy honnan érkeztek, valódi tartózkodási helyük nem publikus azonban. A Nap már létezett, de sokkal nagyobb volt, és mai formáját…..
Egy_Vándor 2020.04.21 18:36:21
Kedves egybegyűltek, régi és új látogatók!

Két hónappal ezelőtt jeleztem szándékomat egy Bálint munkáit összegyűjtő weboldal létrehozására. Ezt követően hamar meg is kezdődött a munka a színfalak mögött. teGergő és Nikiló közreműködésével mostanra került a weboldal vállalható állapotba, amit ezennel szeretnénk megosztani veletek: Az oldal a
tothbalint.info címen érhető el. Jó böngészést és olvasgatást kívánok mindenkinek. :)

@Gergő92
Az ehhez hasonló intenzív álomélményekkel szerintem érdemes foglalkozni. Már az is sokat számít, ha leírod, akár másoknak, akár magadnak. Nem feltétlenül kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani minden ilyen tapasztalásnak, de már azáltal, hogy nem hagyja az ember egyből kikopni az élményt a tudatából, hanem foglalkozik vele, elősegíti a saját tudata "tágulását", és fogékonyabbá válhat a hasonló tudatállapotokra/élményekre. Aztán persze ki is lehet jönni a "gyakorlatból", ha huzamosabb ideig nem foglalkozik vele az ember, ami nem feltétlenül baj, néha más dolgokkal is kell/lehet foglalkozni. :) Én amúgy nem emlékszem, hogy álmodtam volna vele, viszont az elmúlt 2 hónapban (részben feltehetőleg a weboldallal való munka miatt) folyamatosan a "közelemben" éreztem a jelenlétét, sokat kavarogtak a fejemben a vele, illetve a tőle tanultakkal kapcsolatos gondolatok.
Egy_Vándor 2020.04.24 16:05:00
@spike_spiegel: Köszönjük! Tudunk róla, de abban maradtunk, hogy a weboldal csak a közvetlenül Bálinthoz kapcsolódó dolgoknak ad otthont, nem szerettük volna átláthatatlan, rendezetlen, ömlesztett egyéb tartalmakkal "hígítani" az oldalt. Bálint írásai/előadásai stb. tudtommal mind felkerültek, a blográdiók pedig azért maradtak ki, mert azok főként akkori aktualitásokkal foglalkoztak. Én személy szerint nem hallottam az összeset, de néhányat annak idején meghallgattam, az alapján szerintem nem feltétlenül hiányzik.

Érdekességképpen persze akár meg is oszthatnánk a megaupload tárhelyet egy külön aloldalon, úgy, ahogy van, csak nem tudom, hogy az meddig fog élni, illetve ki kezeli, Bálinton kívül volt-e másnak is hozzáférése? Egyáltalán, ez egy ingyenes szolgáltatás, vagy bérelt/vett valaki egy tárhelyet? Ezzel a részével nem vagyok képben egyáltalán, ezért nem is erőltettem...
Ahogy jeleztem, tartunk blogtalálkozót. Eljött az ideje. Jó rég nem volt... Bár voltak előadások, ahol lehetett találkozni velem. Most az egy ideig szünetel, ahogy a bejegyzések is. Kicsit elegem van az észosztásból, őszintén szólva. Ez amúgy is kezdettől egy kényszerpálya volt nekem. De ettől…..
Fél év után mostantól szabadon elérhető a teljes kispesti Fordított Világ előadás!Terjesszétek!Erjesszétek!Gerjesszétek! Továbbra is lehet adományt küldeni: Tóth BálintUnicredit Bank1091 8001 - 0000 0105 - 4711 0009Külföldről: IBAN HU06 1091 8001 0000 0105 4711 0009 (HUF)…..
A bejegyzés a Szájbatalpaló blogon itt található. Megszakítjuk a szájbatalpaló sorozatot egy bejegyzés erejéig. Olyan információ következik, amiről a tömegmédia nem fog hírt adni, bár a hírügynökségek feedjébe bekerült. Az alábbi cikkből az is kiderül, miért. De pár…..
Egy_Vándor 2015.09.29 20:12:14
A bejegyzés a Szájbatalpaló Blogon itt található. Vonjuk le az előző bejegyzés tanulságát. Talán kicsit elkeserítőre és reménytelenre kerekedett ki, főleg azért, mert a szíve mélyén valójában mindenki tudja mindazt, amit leírtunk, talán ezért is van az az ádáz düh és…..
Egy_Vándor 2015.09.29 19:10:26
@petiasün: Abban amúgy egyetértek, hogy bizonyos körökben kissé túltolják a kemtrél témát (meg sok mást is). Bár a megoldás engem is érdekel, úgy gondolom, hogy ez pont egy olyan dolog, ami nekünk jelenleg mindegy. Átlagemberként teljesen mindegy, hogy mi mit tudunk, vagy mit vélünk tudni a kemtrél hátteréről, mert az tőlünk függetlenül létezik, ha mérgező, ha nem. Máshonnan közelítve: Ha - tegyük fel - szabadkőműves zsidó gyíkemberek mérgeznek minket kemtréllel, akkor hiába véljük ezt tudni, nem érünk el semmit azzal, ha háborgunk rajta. Védekezni nem tudunk ellene. Ebből számomra az következik, hogy fölösleges foglalkozni vele. Szerintem az embernek mindig azokkal a dolgokkal érdemes foglalkoznia, amelyekre hatni is tud (közvetlen környezete, hivatása stb., de elsősorban saját maga...). Ha minden ember először egyéni szinten válna egyre tudatosabbá, majd ezen tudatosságra építve felépítene egy működő, átlátható, igazságos társadalmi-politikai rendszert, akkor nem kellene a kemtrélen rugózni, mert a transzparens rendszer miatt pontosan lehetne tudni, hogy kik vonhatók felelősségre ebben a kérdésben. Ezzel eltűnne az arctalan háttérgyíkok gonosz masszája, amit mindenért hibáztatni lehet, ami kicsit kényelmetlen lenne, mert nem lehetne mindent rájuk kenni. Ugyanakkor, szerintem ez az egyetlen út. Ha létezik is az említett gonosz massza, azt csak alulról építkezve lehet megdönteni, márpedig ehhez az alulról építkezéshez nem járul hozzá az, ha valaki évekig-évtizedekig a kemtrélek rejtélyét kutatja, és emiatt semmi érdemlegeset nem tesz.
Vonjuk le az előző bejegyzés tanulságát. Talán kicsit elkeserítőre és reménytelenre kerekedett ki, főleg azért, mert a szíve mélyén valójában mindenki tudja mindazt, amit leírtunk, talán ezért is van az az ádáz düh és fogcsikorgatás a politikai „vitákban”. Mégis le…..
Egy_Vándor 2015.09.29 11:04:41
Örülök, hogy ismét olvashatok tőled. A mondanivalóval mélyen egyetértek, de a konkrét példákba nem biztos, hogy érdemes belemenni. Vagy, ha belemész, akkor 1-2 állítást szerintem nem ártana jobban kifejteni, esetleg forrásokkal alátámasztani. Igen, tudom, hogy a "régi blogon" kényes kérdés volt ez a forrás dolog, de ha jól értem, ennek a blognak pont az lenne a célja, hogy szélesebb körben is elfogadható legyen.

Itt van pl. ez: "Tény, hogy higany van benne, és tény, hogy 1000 orvosból egy sem tudja, minek."
Rövid guglizás után találtam egy magyarázatot, amelyet vagy elfogadok, vagy nem (itt jön elő az a probléma, hogy nem érthetek mindenhez), eszerint ez az állítás alapjaiban támadható. A témában nálam kompetensebb személyek azt írják, hogy higany soha nem is volt az oltásokban. Thiomersal (vagy USA-ban gyakran Thimerosal) van bennük, ami egy szerves higanyvegyületet (C9H9HgNaO2S) tartalmaz. Ennek hatása azonban nem feleltethető meg higanyénak, mint ahogy a konyhasóban (NaCl) lévő klórtól sem halunk meg, hiszen vegyületről beszélünk. Ha ez így van, akkor már eleve bukik az állítás, mely szerint "az oltások higanyt tartalmaznak". A Thiomersalt egyébként antibakteriális és gombaölő hatásai miatt teszik az oltásba 1929 óta, amikor többen meghaltak fertőzött oltóanyag miatt.
Források:
www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/SafetyAvailability/VaccineSafety/UCM096228
oltaskritikus.blogspot.com/2012/09/higanytartalmu-oltasok-nagy-loditasok.html

Na, akkor most mi van? Mégis hogyan lehetne 100%-osan szilárd véleményem a témában, ha mindkét oldalról lehet találni meggyőző érveket? A kemtrél témába most nem mennék bele, de azzal kapcsolatban is biztosan találni hasonló magyarázatokat. Én személy szerint agnosztikus vagyok minden olyan témában, amelyről személyes tapasztalatom nincs.
Itt van nagyfelbontású verzió nyomtatáshoz. FACEBOOK esemény Az előadás kb. 60-70%-ban lesz azonos a Kispesten elhangzottal. Remek alkalom az ingyenes meghallgatásra. Akik pedig küldtek adományt, azoknak köszönöm, mindenkinek!..
Egy_Vándor 2015.04.23 09:28:04
Bálint, rosszul csinálod! Így kell ezt: www.youtube.com/watch?v=M9YGgaj6KtM
5 nap alatt 5.500 megtekintés, és egy nagy rakás köszönet is lájk. :D Mindezt azért, mert a forma 9 percben elmondja azt, hogy "szeressünk mindenkit, MERT MIHÁLY ARKANGYALNAK EZ A KÉRÉSE!!44"

Komolyra fordítva: Rendkívül elszomorító, hogy az emberek csak az ilyen szintű felszínes, üres dolgokat fogadják be... ugyanakkor van egy tippem is. Esetleg megpróbálhatnád az adományok egy részét facebook-reklámba visszaforgatni. A fenti videó is szponzorált hirdetésként jött velem szembe a facebookon. Ezer forintokért a facebook kinyomja a postodat egy csomó ember arcába.
Egy_Vándor 2015.04.29 00:43:18
@dangbird: Az ötlet jó, illetve "szükségszerű" is annak fényében, hogy az eddigi írásaidat sajnos csak egy meglehetősen szűk réteg fogadta be, vagy egyáltalán volt hajlandó elolvasni. Viszont ez a szűk réteg szerintem sokat profitálhatott belőle, és úgy gondolom, hogy innentől kezdve tán pont ennek a rétegnek (azaz nekünk) a feladata lenne az, hogy kezet nyújtson az eggyel "alacsonyabb" szinten leledző rétegek felé azáltal, hogy számukra is befogadhatóan interpretálja az általad is képviselt szellemiség üzenetét. Ha mindenki a saját képességeinek megfelelően igyekszik továbbadni valamit, akkor létrejön egy amolyan "szellemi lépcső". A tudás/megértés stb. lépcsője, amelyben a "tanítok" a lépcsőfokok. Képzeljük el, hogy mondjuk te képviseled az 50. lépcsőfokot. A probléma ott van, hogy erre a bizonyos 50. fokra csak azok fognak tudni rálépni, akik már eleve nem álltak messze tőle, és a saját erejükből+a te segítségeddel meg tudják ugrani ezt a szintet. Ellenben, aki mondjuk csak a 4. fokon áll, az nem fog direkt utat találni hozzád (és rajtad keresztül tovább), mert túl nagy a szakadék. Az egyetlen módja annak, hogy eljusson hozzád, az az, hogy megteremtjük a köztes lépcsőfokokat is. Ez akkor működne a legjobban, ha mindenki, akiben valamilyen szinten megvan egy jobbító szándék/küldetéstudat, besegítene valamilyen módon.

A másik probléma szerintem az, hogy az a réteg, amit megszólítani készülsz egy lebutított bloggal, egyszerűen nem olvas blogokat. Az olvasás nekik túl nagy erőfeszítés, nem pazarolnak rá időt/energiát. Ők inkább videókat néznek. Méghozzá olyanokat, amelyek kellőképpen stimulálják őket vizuálisan is. Ezért azt gondolom, hogy egy ilyen kezdeményezés inkább videó formájában lehetne sikeres, méghozzá csak akkor, ha a kivitelezése a lehetőségekhez képest igényes és esetleg még szórakoztató is, animációkkal, zenével, jól megkomponált képi világgal stb (egyszer már felhoztam példának a SpiritScience című videosorozatot, ilyesmire gondolok). Ehhez persze vagy összefogás kell, mint anno az Autokráciánál, vagy egy időmilliomos multitalentum blogger, aki egymaga el tud készíteni egy ilyen "produkciót", ráadásul rendszeresen (mondjuk hetente). Ha esetleg ilyesmiben gondolkodsz, szívesen támogatom, ahogy tudom, akár anyagilag is.
Íme. Elkészült az előadás videó, egész 25-én ennek az utómunkáját csináltam. Áldott karácsonyt mindenkinek (ami még hátravan belőle.)   Továbbra is lehet küldeni koszos pénzeket, sőt, azt nem csak ilyenkor, hanem mindig. :) Tóth BálintUnicredit Bank1091 8001 - 0000…..
Egy_Vándor 2015.01.30 11:49:45
@dangbird: Hasonló rétegtémákból egyébként egyesek elég jól megélnek amellett, hogy nem kötik pénzhez a "szolgáltatásokat", hanem működik az adakozás. Persze a fő különbség, hogy ők angolul nyomják, és ezzel kb. az egész világot szólítják meg... ebből is gondoltam, hogy globális szinten jól működik az adakozósdi.

Hoznék is egy példát. Youtube-on van egy csatorna, a neve Spirit Science, keressetek rá. Az alkotó egy fiatal srác, mindössze 19 éves volt, amikor elkezdte a csatornát pár éve. Animációs kisfilmeket gyárt, és azokon keresztül próbálja terjeszteni a nézeteit. A videók egyébként jópofák, nekem tetszik a stílusa, és érdekes témákat boncol. Különösen tudom ajánlani a Human History Movie-t, amiben az emberiség történetét adja elő, és bizonyos elemei egyébként átfedhetők a Bálint által előadott verzióval is.

Miután láttam egy videoösszeállítást a srác saját történetéről, és arról, hogy éppen a világot járja, tapasztalatokat gyűjt, tanul, tanít (egy szóval: ÉL), egyszerűen nem hagyott nyugodni, hogy miből futja neki erre ilyen fiatalon, úgyhogy felvettem vele a kapcsolatot, és rákérdeztem erre is (meg még kicsit beszéltünk az említett videójáról, elküldtem neki Bálint verzióját is angol fordításban). Most visszakerestem ezt a levelezést. A válasza így hangzott:

"Hey Laszlo! Thanks for getting in touch :)

You can do absolutely anything! And all you have to do is trust! I know in my case its a little different from most because im making all of these videos and many people are donating to the cause. Lots of travel funds come from donations, but not all. I do make money along my way too by selling spirit science dvds and taking on odd animation jobs as i go. Its really been a blast, and continues to do so! I know with you it may be a different story, but it would flow the exact same way! If you trust that the universe will provide a way for you to experience the planet, you can. The only restrictions (including money not flowing) are created by you ^^

Farewell, and good luck!"

Szóval ebből az derül ki, hogy az ő esetében teljesen jól működik a "crowd funding", pedig hasonlóan "rétegtémáról" van szó, csak a tálalás formája kicsit populárisabb (és persze angolul van). Rengeteget számít a tálalás, de persze tudom, hogy a srácnak "szerencséje" is volt, hiszen fiatal kora óta hobbija volt az animáció készítés, és a későbbiekben ez egy kiváló eszköz lett a számára ahhoz, hogy terjessze a világnézetét (ami egyébként nem teljesen a sajátja, ha jól tudom, nagyrészt Drunvalo M. - Az élet virága c. könyvből táplálkozott, illetve az indította el őt az útján).
Egy_Vándor 2015.02.09 21:07:14
@dangbird: Nem tudom, ismered-e a tvhelyett.hu oldalt, én most nézegetem, és szerintem jó anyagok vannak összegyűjtve, kategóriák szerint. Ami jó benne, hogy lehet videót ajánlani, amit aztán kitesznek, ha érdemesnek találják. Szerintem a te előadásaid beleillenek az oldal profiljába, úgyhogy javaslom, tégy egy próbát, küldj nekik videót (az oldal jobb alsó sarkában van erre lehetőség). Talán valamit dobna a nézettségen. Én azért nem küldtem még be, mert nem tudom, hogy melyik az az előadásod, amit te a "legerősebbnek" érzel, és érdemes vele bepróbálkozni. Ha "rákapnak", lehetne többet is küldeni, szerintem az Autokrácia is beleférne. :)
Egy_Vándor 2015.03.17 22:48:21
@heyokha: Interjú az alkotóval, ha érdekel: www.youtube.com/watch?v=YsPlPohPa1c
„Az Úr megkeményíté a Faraó szívét”   – az „Oszd meg és uralkodj” technika alkalmazása a történelemben és a jelenben  Az „Oszd meg és uralkodj” módszerét általában a Római Birodalomhoz kötjük a közgondolkodásban. Lényege, hogy egy hatalom az ellenségei…..
Egy_Vándor 2014.12.26 16:30:45
@dangbird: Mi a probléma? Valami gond van az átküldött HD anyaggal? Esetleg tudok segíteni?
Néhány újabb alapvető dolog tisztázása következik. „Kezdetben teremté Isten az eget és a földet” – így kezdődik a Biblia. Miféle kezdetről van szó? Minden kezdetek előtti, abszolút kezdetről, mely előtt a fény és a sötétség kettőssége sem létezett? Az…..
Egy_Vándor 2014.09.01 00:24:14
@Gergő92: Én is pont a napokban hallgattam ezt. Én is sok mindenben egyetértek vele, és rendkívül intelligensnek tartom, és itt is mond jókat, csak pont a legfontosabb pont marad ki nála: Jahve és az "Atya" közti különbségtétel. Erre fel is hívja valaki a figyelmet az egyik kommentben.
Kedves olvasók! Mint azt már többször jeleztem burkoltan és kevésbé burkoltan, a 2012 Blog ideje lassan lejár. Már csak azért is, mert röpke három hónap, százat sem kell már aludnunk, és 2013 lesz, a 2012-es évszám pedig a múlt részévé válik, a sok világvége-spirituális…..
(Ez a bejegyzés szétcsúszott a korábbi szolgáltatónktól való átköltözésben, kérek mindenkit, hogy kreatívan társítsa a képeket a megfelelő helyre, amíg kijavítgatom...) Hosszú szünet után egy réges-régen megkezdett sorozatot folytatunk most: a következő bejegyzés…..
Szintén környezetismeret-óráról emlékezhetünk az állatvilág két táborra osztására: vannak káros állatok, és vannak hasznosak... „Leegyszerűsítjük a gyerekeknek”, ugye? Aztán ezek a gyerekek agrármérnökké, erdőmérnökké vagy hasonlóvá felnőve írmagostul akarnak kiirtani bizonyos állatokat kártételük…..
Egy_Vándor 2014.07.30 11:57:48
@Hunfonix:
@Milo Kompanyon:
Bocsánat, hogy beleszólok, csak annyit szeretnék kérni mindkettőtöktől, hogy egyikőtök se menjen el a személyeskedés, a "távkiértékelés" és az egymás helyesírásán történő rugózás felé, mert az elviszi a vitát, ami még akár értelmes eszmecserévé is válhatna. Milo nem tudja tagolni a hozzászólását, Hunfonix, te viszont következetesen különírod az igekötőket ("hozzá szólás" stb.). Szóval én azt látom, hogy helyesírás terén mindkettőtöknél akadnak hiányosságok, úgyhogy ne ezzel vagdalkozzatok. Ellenben a gondolataitok/meglátásaitok ütköztetése továbbra is érdekel... :)
Üdvözlök mindenkit az új oldalon! Amint látható, az eddigi tartalmak már meg is jelentek, hozzászólásostól, videóstól. A blog.hu persze nem a legkedvencebb blogszolgáltatónk (már írtam rajta korábban szupertitkos blogot, sőt, a Szolgálati Telepet is itt publikáltam), de ide volt…..
Egy_Vándor 2014.06.12 11:38:09
@spike_spiegel: A 天 írásjegynek valójában a kínai olvasata a "ten". Japánba is átkerült, de Kínából ered. A Nintendo elnevezéséről itt egy rövid cikk, ami kifejti, hogy igazából senki sem érti, mit akar jelenteni :D mfs-nuk.blogspot.hu/2012/12/nintendo-clear-meaning-has-always-been.html
Én sem tudom összerakni. Külön-külön az írásjegyek jelentése: 任: feladat, kötelesség, ilyesmi. 天: ég, menny, 堂: szentély, templom. Illetve az utolsó kettő együtt jelent mennyországot, paradicsomot is.
A múlt hét végén Magfalván, az Ember és Természet konferencián elhangzott előadásom: Adományokat lehet küldeni a megszokott csatornákon: Tóth BálintUnicredit Bank1091 8001 - 0000 0105 - 4711 0009 paypal: blog2012 kukac freemail ponnt hu (És hadd ne adjam elő múltkori…..
Vagy Molnár F. Árpád végre vásárolt egy tévékészüléket, és rácsodálkozott a jegesen vibráló gonosz dobozra, vagy a Vodafone-nak mégis van humorérzéke. Esetleg a reklámügynökségének. Az október elején feltűnt videó, a Piros Pirula Projekt Üzenet című filmje ugyanis…..
Egy_Vándor 2011.10.18 10:00:20
Hát, pedig egy ilyen téma mindenképp vallási és világnézeti gyökerekhez fog visszavezetni...:) A legtöbb kereszténnyel az a baj, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják azt, hogy a Bibliájukon kívül számtalan ősi irat létezik még, és ezeknek egy része sokkal koherensebb is, mint a megcsonkított/összeollózott Biblia, amit ráadásul ezer féle képpen lehet értelmezni. Ahhoz, hogy az igazi tudás birtokába kerüljön az ember, meg kell dolgozni: kutatni kell, nyitottnak lenni a világra, mindent megvizsgálni több aspektusból, stb. Egy olyan vallás sem lehet legitim, ami félelemre épít. Már pedig a kereszténység is ezt teszi: fogadd el, hogy ez és ez van, különben pokolra jutsz és ez ellen semmit sem tehetsz. Hagyjuk már... a félelmet tudással lehet legyőzni, ehhez pedig sok helyről kell összeszedni a kirakós darabjait. Amit most mondok, az már egy szubjektívebb elképzelés a Biblia kapcsán, de leírom, mert szerintem elég szembetűnő: Nem tudom, hogy az ittlévő keresztények mennyire szokták forgatni a Bibliát, de nekik még nem tűnt fel pl. az, hogy az ószövetségi istenkép személyisége szöges ellentétben áll az újszövetségivel? Ez csak egy ellentmondás a sok közül. Az ószövetségi isten büntet, pusztít, indokolatlan előnyhöz juttat egy bizonyos népcsoportot, stb... aztán később Jézus már egy teljesen más istenről beszél. Jézust én egy megvilágosodott tanítónak tartom, aki egyébként nagyon is valós és jó üzeneteket próbált átadni, de az emberek félreértették, az egyház pedig a mai napig félreértelmezi a tanításait, egybemosva a sztoriját az ószövetségi katyvasszal. Ebbe a témába nagyon bele lehetne még menni, de arra kevés lenne itt a hely. Csak amolyan gondolatébresztőként írtam.

Végezetül pedig bemásolnám a PPP oldalra is elküldött kommentemet, mert ide is erősen vonatkozik:
Srácok, az a baj, hogy itt és és a comment.com-os moslék alatt is csak a két véglet képviselőit látom, pedig az igazság valahol a kettő közt lesz. A filmben valóban sok olyan elem van, amiket én is túlzásnak/alaptalannak érzek, de ettől függetlenül még a jelenség maga ("rejtett" üzenetek reklámokban/filmekben/klipekben, illetve azok több síkon értelmezhetősége) létező dolog, érdemes vele foglalkozni. Viszont amit ebből a filmből is hiányolok (meg a legtöbb hasonló "leleplező" videóból), az az, hogy nem állítja össze a teljes képet, nem foglal állást, nem mondja mondja meg a tutit. Belecsap a lecsóba, démonizálja mondjuk adott esetben a Vodafonet, de nem ad teljes képet arról, hogy pl. miért "rossz" az, amit ők csinálnak, stb. Persze hozzá kell tenni, hogy a teljes kép kifejtéséhez talán kevés is volna egy másfél órás videó. Mindenesetre szerintem nem kell apokaliptikus "Isten vs. Sátán" háborút vizionálni, még ha lesz is olyan esemény amire ráhúzható ez, az csak vihar a biliben. Az embernek nem kell elköteleznie magát egyik "szellemi hatalom" mellett sem, hanem saját maga és a világ megismerésével kell eljutnia egy olyan tudat(ossági) szintre, hogy ne tudják őt félelemben tartani mindenféle hamis istenek képei (mert a kereszténységnél is ez történik gyakorlatilag), halála után gond nélkül hagyhassa itt ezt a kis homokozót, folytatva útját a valódi "Istenhez". Ja, és sátánizmus: A LaVey-féle vonal a leg "mainstreamebb", és valójában nem is értem, hogy miért aggatták rá a sátánista nevet, mikor valójában inkább egy egoista/ateista vallás, a Sátán pedig inkább amolyan szimbolikus alak náluk. Vagyis van rá tippem: Azért, hogy húzzák vele az egyházak agyát, ezzel is több figyelmet nyerve. Egyébként bohóckodás az egész, és nem szoktak véráldozatokat bemutatni. Egy másik vonal, amivel még találkoztam, az a "spirituális sátánizmus", ők már más tészta. Mint a neve is mutatja, náluk erősen jelen van a spiritualizmus, és a Sátánt is valós személynek tekintik. Tulajdonképpen a keresztény mitológiát egészítik ki/nézik más szemszögből. Elég jól és logikusan fel van építve, de véleményem szerint ők is félre vannak vezetve, ugyanolyanok mint a keresztények többsége, csak a másik oldalon állnak. Ja, és megvetik a LaVey-féle bohóckodást, a véráldozat pedig rájuk sem jellemző. Szóval a sátánista szegmensben is sokkal árnyaltabb a kép, mint azt az átlagember gondolná. Ja, még annyit, hogy az ilyen "2 percet bírtam megnézni, fasság az egész" jellegű kommentekkel nem érdemes foglalkozni, csak trollkodás. Mint ahogy a vallási fanatikusok kommentjeivel sem, mert azokkal szintén nem lehet mit kezdeni...
Kedves olvasó! Biztosan emlékszel a múlt hét péntekjén megjelent, és A mormon-összeesküvés címet viselő posztra itt, a konteóblogon; nos, annak a legvégén ezt írtam: "Nagyon tudnám értékelni, ha a bennfentesek (vagyis mormon vallású felebarátaink) közül is nyilatkozna…..
Egy_Vándor 2010.10.12 19:16:23
@Mezőbándi: Tény, hogy több benne a "mocskos beszéd", mint egy Sipmsons-ban (abba talán nincs is), de azért szerintem annyira nem vészes, ill. nem is mindig öncélú. Mindenesetre volt néhány elég komoly mondanivalóval/társadalomkritikával rendelkező rész, ebben nagyon jók a készítők, én legalább is nagyon jókat szoktam rajta szórakozni. Volt egyébként egy szcientológiával foglalkozó rész is, hasonló (kicsit talán keményebb) stílusban. Annak az lett az eredménye, hogy a Séf szinkronhangja (Isaac Hayes) csaknem 10 év után kiszállt a sorozatból, mert ő maga szcientológus volt, és vagy ennyire nem tűri a kritikát, vagy az egyház parancsolt rá. Mindenesetre elég érdekes, hogy miután 10 év alatt kifiguráztak egy csomó dolgot, ahogy az őt érintő témára került a sor, egyből így reagált.
Egy_Vándor 2010.10.12 19:31:48
Ja, és ha már megint a többnejűség a téma: Ez a kérdés szerintem abszolút túlmutat egy egyház tanításain, és igazából engem nagyon érdekelne egy "abszolút helyes" válasz a kérdéskörre, egyházaktól függetlenül. Én is, és szerintem férfitársaim közül sokan mások is (ha őszinték akarnak lenni) elmondhatják magukról azt, hogy nem tartják kizártnak azt, hogy egyszerre több nőt is tudnának szeretni, ill. együtt élni velük. Természetesen itt nem csak a dolog szexuális vonzatára gondolok, hanem úgy mindenestül. Ez egyszerűen olyan dolog, amire van bennünk hajlam, kár lenne tagadni. Természetesen el lehet fojtani, a legtöbben ezt teszik a békés, boldog élet érdekében. Sokaknak persze nem sikerül, ebből lesznek aztán a félrelépések, tönkrement házasságok, stb. A probléma ott van, hogy ha esetleg társadalmilag elfogadott lenne a dolog, akkor a nőkben is jogosan(?) merülne fel az igény a több partnerre. Ez viszont már egyrészt teljes káoszt eredményezne, másrészt pedig valljuk be, ezt egyikünk sem tolerálná (legfeljebb akkor, ha a kapcsolat minden tekintetben csak szexualitásról szólna). Ez tehát felvet néhány kérdést, ugyanis ha a férfiakat és a nőket egyenlőnek tekintjük, akkor a nőkben is jogosan merülne fel az igény, ugyanakkor, ha a természet, és az ösztönök felől közelítjük meg a dolgot, már kicsit más képet kapunk: A férfiakban ott van az ösztön, hogy minél több helyen hintsék el magvaikat, a nőkben viszont tudtommal nincs semmi olyan irányú késztetés, hogy minél több férjtől legyen gyermekük. Náluk az elsődleges szempont tudtommal a gyermekeik békés, biztonságos felnevelése (ezért is olyan fontos sok nő számára az anyagi biztonság). Szerintem ez érdekes kérdéskör, mit gondoltok? Remélem, nem számít annyira off-nak, hiszen valamilyen szinten érinti a témát:)
Egy_Vándor 2010.10.12 22:04:36
.