Regisztráció Blogot indítok
Adatok
christianbute

12 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új Windows verzió kiadását megelőzően, már a többé vagy kevésbé megbízható forrásokból származó képek publikálásakor újra fellángolt az elmúlt években már milliószor lefutott vita, vagyis kell-e vagy nem, legyen-e vagy se Start menü. Ahogy az már az ilyen…..
christianbute 2014.09.24 07:07:35
Azért az vicces, hogy még midűndig van, aki fikázza a Metro/Modern UI-t, pedig, ha látnák az emberek, amit én, akkor nem így vélekednének...vagy lehet, hogy mégis, ez már részletkérdés.

Ki használ itt Linuxot? De szűkítsük: Unity vagy Gnome? Esetleg Mac-en a Launchpad? Na ugye! Tulajdonképpen ugyan az, csak az MS alkalmazásokat társított a saját felületéhez. Ennyire egyszerű. Most ha azok kezdenek el nyavajogni, akik használják ezeket a megoldásokat, inkább vicces, mint érthető és elfogadható álláspont. És bár valószínűleg hamarabb is voltak ilyen megoldások, legtöbben szerintem a Gnome 3-at ismerik, bár előtte is az összes mobilkészülék ilyen kis ikonokra volt felosztva, amikből még több kis ikont érhettünk el (pl. Galéria, egyéb fájlok, stb.), alkalmazásokat és beállításokat. Tény, ott nem volt egér meg billentyűzet, cserébe egy négy irányű navigációs gomb létezett meg numerikus billentyűzet. Amit azért mégis csak nehezebb kezelni, sokkal több lépés volt minden, mint most, hogy van érintőképernyő meg egyebek (pl. Swipe). Az iPhone ezt a lehetőséget használta ki 2007-ben és bejött. Felteszem, ha egy Lumia jelent volna meg hamarabb, akkor senki nem panaszkodna a "szaracsempe" miatt, mert élvezettel használnák. Nem mondom biztosra, csak egy saját feltevés.

Úgyhogy a Start Screen nem is olyan vészes, főleg, hogy csak gépelni kell a kívánt alkalmazás, beállítás, fényképek, videók, stb. stb, stb. eléréséhez. Ja, hogy ez már túl sok? Pedig Vistán és 7-esen is ugyan ezt tudja a Start Menü, ahogy az első Mac OS X megjelenése óta a beleintegrált kereső. Tehát mi is a különbség? Abszolút semmi! Másképp néz ki, de itt vége is a történetnek. Tulajdon képpen szinte minden ugyan úgy van mindkettőnél...vagy többnél. Elég sok felület támaszkodik erre a designra: Gnome, Unity, iOS, stb.

Nos, csak ennyit akartam. Remélem érthető volt, hogy mire szerettem volna kilyukadni.
Chris Review 25.1 Update!! Google+ 2011.07.26 10:19:00
Ezentúl ITT is megtaláltok. Sokak számára még új, még nem teljesen kiforrott az oldal, de úgy néz ki egyre népszerűbb lesz. Ha esetleg nem tudnátok kapcsolódni, írjatok egy kommentet a Gmail címetekkel vagy írjatok a chris020891@gmail.com email címre és meghívással már csak…..
Chris Review 25.1 Windows 8 2011.07.15 12:52:00
  Van aki már tudja és van aki még csak hallott róla. De mikor jelenik meg és mikor lesz hivatalos béta verzió? Folyamatosan olvasom a friss infókat a Windows 8 kapcsán és most kezdenek körvonalazódni a dolgok. Az első amit meg kell jegyeznem, hogy az első képek a design-ról…..
 Egy ideje már kijött az új Ubuntu disztró, de teendőim miatt, csak most tudom bemutatni tapasztalataimat.   Hardver -Amd Sempron 3000+ @ 1,8GHz (single core, x64 // x86 módban tesztelve)-1,5 GB DDR Ram-Radeon HD3450 GPU (512MB, 64 bit, PCI-Express)-Genius Sound Maker…..
Gratulálok minden kreténnek, aki más emberek szórakozását hátráltatja és elrontja. Ebben ludasak azok is, akik megnézik az ilyen legalja felvételeket, mert ha nem néznék, nem kameráznának.Hollywoodnak elege lett a magyar kalózfilmekbőlPremier szempontból azt hiszem az utóbbi…..
christianbute 2011.07.05 00:36:57
A hozzászólások alapján azt látom, hogy egyesek még mindig nem értik a lényeget. Az rendben van, hogy gép, meg torrent stb. de mozira, meg DVD-re sok embernek egyszerűen nincs pénze!!! Felfoghatatlan ez az információ?
Megértettük, vannak akik akár hetente megnézhetnék többször is ugyan azt a filmet. Mások az online kölcsönzésre szavaznak, melyek akár interneten, akár TV-n keresztül legyenek elérhetőek. És ha TV-n elérhető, akkor ugye speciálisan erre a célra tervezett HD TV-ről van szó. Na már most kérdem én: megengedheti magának mindezt egy átlag ember? Vagy jobban megéri egy olcsóbb számítógépet venni, hozzá pedig internetet bérelni?
Romániában élek és itt sem jobb a helyzet, mint Magyarországon. Sokszor megyek be a közeli plázába nézelődni az elektronikai cikkek boltjaiba, megnézni milyen újdonságok vannak. Itt lehet DVD-ket kapni, zene CD-ket, PC/konzol játékokat és szoftvereket. Az árak elképesztőek.
Tegyük fel vennék egy DVD filmet: BUMM!! pár napi élelmiszer. Jobb PC game vagy BluRay film: tessék, havi nagy bevásárlásra mentünk (megjegyzem, nem is nagy márkákról beszélek). És nem vagyok egyedül ezzel.
Szóval ha valaki finanszírozza mindezt, szívesen átugrok mondjuk Pestre mozizni. ;-)
Megértem hogy valaki megteheti, hogy mindent megvesz eredetiben, nem kalózkodik. De legalább tisztelje meg a másikat annyival, hogy nem nézi le. Mert ha van, nem látjuk át a másik helyzetét. Gondolkodjon el ezen mindenki.
 Extra!! Blog és vlog:Bloggereknek van egy jó,YouTuber-eknek pedig egy kicsit rossz hírem.A jóhír az,hogy van asztali megoldás blogok írására,mégpedig a Windows Live Writer.Támogatja a Windows Live, WordPress, LiveJournal, Typepad, Blogger, és még sok más blog oldal…..
Rossz PC játékok sorozat OFF 2010.11.23 10:26:00
Most mint magánember szeretnék panaszkodni egy sort...  Megpróbáltam megoldani magam a problémát, de eddig nem sikerült kikerülnöm ezt a hibaüzenetet. Interneten rákeresve, elég elterjedt ez a szarság.Ha van valakinek értelmes ötlete, köszönettel elfogadnomUI: Kompatibilis…..
Ahogy tavaly is, decemberre szeretnék egy nyereményjátékot megszervezni, ahol ha minden igaz, lesznek majd jó kis nyeremények is, úgyhogy remélem megéri majd pályázni.Egy baj van azonban, nem vagyok teljesen megelégedett a feladataimmal. Én két pályázatra gondoltam, ahol az egyik…..
christianbute 2010.12.02 10:13:54
@Dynamo: Szerintem megoldható úgy,hogy legyenek külömböző műfajok. Pl. videó,fotó,rajz/photoshop,vers/történet írás,zene vagy bármi más és akkor mindegyikből a győztest kiválasztani,de mondjuk ez sok nyereményt jelentene,ami biztos Freddy-nek sem érné meg),ezért a youtube-ról megszokott módon collab videó készítését eredményezhetné,ha mindegyik műfajból a legjobbak összeállnának. Nem is lényeges,hogy mindenki egy helyen lakik-e vagy sem. Skype megbeszéléseket is lehet tartani ilyen ügyben. És akkor mondjuk januárra össze lehetne állítani valamit. Bár ez nem is teljesen nyereményjátékra menne,ha jól meggondolom,de akkor is jóötlet lenne. :D
christianbute 2010.12.04 08:13:57
@Dynamo: igen,így sokkal egyszerűbben megoldható :)
 Egy hosszabb szünet után újra itt vagyok. Nemsokára folytatom a sorozatot,de egyelőre nagyon lefoglalnak egyetemi és magánéleti teendőim. Minden esetre köszönöm az eddigi látogatóknak,hogy megnézték az oldalam!Mindenkinek jó blogozást,olvasgatást kívánok! Talán a…..
Végre elérkezett a várt cikk a Windows gyrosabbá tételéről.Ez XP-re és XP-nél újabb rendszerekre is vonatkozik.Ahol eltérés lenne némely lépéseknél,ott jelzem majd,de legnagyobb részt mindegyiknél ugyan az az eljárás.És most nézzük hogyan javíthatunk a teljesíményen:A.) A…..
Az előző részben a Firefox 4 harmadik béta verziójáról beszéltem,és hogy ez hamarosan végleges verziószámot is kap.Mint kiderült,egy-két hónap eltolódással,de ez nem ad okot az aggodalomra.A cikk írása óta ugyanis megjelent a béta 4,amiben egy böngésző fül kezelő is helyet…..
Amint azt már azt a bevezetőben leírtam,az emberek nem szeretik,ha egy program,amely elméletben kevés memóriát használ ki (egyes esetekben akár processzor terhelésről is beszélhetünk),a valóságban mindent megtesz annak érdekében,hogy az legyen gépünk elsődleges és egyetlen…..
Nem tudom ki hallott már erről az oldalról,de ez bizony nagyon is elkerülendő!!! A napokban kaptam egy emailt,amiben az állt,hogy ha ellátogatok erre az oldalra,akkor minden jó lesz,mert többen fognak feliratkozni a profilom hírlevelére.Termszétesen, tisztában léve az ilyen…..
Mivel nem tudtam,hogyan tudnék kommunikálni egyszerűen azokkal,akik olvassák a blogot,ezért kitaláltam,hogy jó lenne,ha a bloghoz egy fórumot is társítanék,ahol majd amikor új téma érkezik a kategóriákba,meg tudnánk beszélni részletesebben.Természetesen a blogon is várom a…..
Bár sokan már megengedhetik maguknak,hogy két vagy több magos processzorral rendelkező gépük legyen,mégis hiszem,hogy nem szeretnék,ha például egy levelező szoftver,egy chatelő,vagy bármi más,ami állandóan be van kapcsolva,lefoglaljon több memóriát,mint az a szoftver vagy…..
Üdv. mindenkinek!Mivel még csak épp hogy elindult a blogom,ezért nem készültem semmilyen különösebb bejegyzéssel,úgyhogy engedjétek meg,hogy csak néhány szóban beszéljek magamról és a blogot is bemutassam. Bemutatkozom.Büte Levente Krisztiánnak hívnak.Nagyváradon,Romániában…..