Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PuPilla

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó könyvek Ilyen volt 2013 2014.01.03 11:34:10
Nem írtam még soha összegzést, de most kedvet kaptam, mert olyan jókat olvastam másoknál.  2013-ban 148 könyvet olvastam és 12 kötetet hagytam félbe. Ez kb. 34000 elolvasott oldal. A könyvek közel egyharmada gyerekkönyv, a külföldi író jóval több mint a magyar, a nemek…..
Ez egy olyan cím, amire - valljuk be őszintén - minden könyvmoly rámozdul. Ráadásul engem még nagyon emlékeztet a Mr. Magorium meseboltjára is, és erről a filmről nagyon jó emlékeket őrzök. És bár azóta hallottam erről a regényről hideget és meleget is, engem meggyőzött.…..
A tavalyi év egyik legnagyobb könyvsikere volt nálam Jonas Jonasson első regénye, így természetesen érthető, hogy rögtön lecsaptam az új kötetére, és azáltal az a nem mindennapi helyzet állt elő, hogy az elsők között vagyok, akik olvasták és írnak róla. Jonasson olyan…..
Nem mondom, hogy nem volt sok szempontból szimpatikus a főszereplő, Flavia, de azért életszerűbb lett volna, ha egy kicsit idősebbnek írja meg Bradley, mert a stílusa, a tettei szerintem elég extrémek egy 11 éveshez képest (és mondom ezt egy ennyi idős lányka anyjaként). Így nem is…..
Adott egy számomra meglehetősen csajos borító, meg ez a cím a női névvel, úgyhogy eleinte nem is gondoltam rá, hogy elolvasom a könyvet. Aztán Kata megvette, olvasta, és tetszett neki, úgyhogy amikor felajánlotta, hogy kölcsönadja, csak feltámadt bennem is a kíváncsiság. Persze…..
Nemrég olvastam Bari Máriusz (Damage) könyvét, a Damage Reportot, ami nem is tudom micsoda, posztmodern cyberpunk-oltár, jövőjóslás, geek-kult-történet. Ingyen (is) olvasható, nosza. Különösen érdekes, hogy a szerző az  ld50 alapítója és atyaúristene, és egy hosszú…..
Sokáig úgy gondoltam, nem vesztegetek külön posztot a blogom első születésnapjára, mert a statisztikáim meg úgy általában a blogírással kapcsolatos gondolataim szerintem rajtam kívül senkit nem érdekelnek. Viszont ha engem érdekelnek ezek a dolgok, az pont elég ok arra, hogy…..
Újabb regény, amelyet valószínűleg sosem olvastam volna el a Moly nélkül. A könyv Londonból  érkezett Magyarországra egy-két hónapja, amolyan utazókönyvként, s a budapesti molyok után most hozzám is eljutott, amit köszönök minden illetékesnek. Nem hiszem, hogy Kultgen…..
Amerikai szabadalom egy centrifugáról, mely a vajúdást hivatott segíteni: Sok elképesztő ötlettel találkoztam már a neten, de ez majdnem mindent visz. Együttműködés a Google és az angol Wikipédia orvosi szerkesztői között: Érdekes kezdeményezés, melyben mi, szerkesztők…..