Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Simon.Templar

2 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem látszanak csillapodni a kedélyek az új médiaszabályozásról szóló vita kapcsán - még a szakmaiak sem. Bár a kormány azt állítja, hogy a vita most már kezd normális - professzionális? - mederbe terelődni, érdekes módon a több éves szakmai tapasztalattal rendelkezők…..
Simon.Templar 2011.01.21 18:09:46
@szempontpuska: ahogy a szövegben is próbáltam érzékeltetni, 1-1 § kiemelése egy törvényből, pláne egy szabályozási környezetből, teljesen félrevezető.

a te általad megjelölt jogszabályhelyek közül egyébként a167.§ kifejezetten utal arra, hogy "feladat és hatáskörének keretében" járhat el a Médiatanács, esetleg az NMHH Hivatala. ezt a "feladat és hatáskört" lényegében a 132.§, ill. a 182-184.§§-ok tisztázzák kimerítő jelleggel.

a 175.§ egy teljesen más kérdés, az az eljárás során történő adatszolgáltatásról szóló, amely egy hatóság esetén egyáltalán nem meglepő (ÁNTSZ, GVH etc.). a törvény által védett titok védelmére vonatkozó garanciális szabályokat az eljárás során a 153.§ tartalmazza, mely végső esetben - ha az érintett kérelmére a hatóság elutasítja a zárt adatkezelést - bírósági nemperes eljárást ír elő az ügyben, azzal, hogy a zárt adatkezelés feloldásának elrendelésére a jogorvoslat halasztó hatállyal bír.

egyébként e 175.§ is tartalmazza, hogy "törvényben meghatározott hatósági hatáskörébe utalt feladatok".
  „Zagyva György Gyula nem a Jobbik tagja”. Hát igen. Ez már egy, a politikai pubertáson is túljutott párt visszakézből adott reakciója, nem egy ifjúsági mozgalomé. Klasszikus hárítás-technika, ami nem a klubszerűen működő, a közösség minden, formális és…..