Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ROZ

10 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki a jövő évi országgyűlési választást szabadnak és demokratikusnak gondolja, az vélhetően a Kádár-rendszer látszatvoksolásait is annak érezte. Hiszen több jelöltből választhatta ki a polgár azt az egyet, akinek győznie kellett. Az nem demokrácia, amikor a hatalom dönti el, kire lehet szavazni...
ROZ 2017.12.11 08:17:18
@Womb Raider: Ha csak érvekre van szükséged arra vonatkozóan, miért, mitől és mi módon (modern) fasiszta párt a fidesz, akkor íme - épp a magadfajták okulására írtam le azt több mint három éve, tudományos alapossággal bizonyítva ezen állítás megalapozottságát: progressziv.blog.hu/2014/09/18/_fasisztak_-e

Nem könnyű olvasmány, de próbált felfogni!:-)
ROZ 2017.12.11 08:35:02
@Bolshevik: Találsz ott bőven argummentumot Vikror és rendszere fasiszta jellege mellet - csak hát azokkal nem tudsz mit kezdeni, képtelenség azokat cáfolni - így megpróbálsz az ironizálgatás rongyaiba csavargózva elmenekülni a pályáról!

Szánalomra méltó!:-)
ROZ 2017.12.11 09:05:48
@Bolshevik: Tudod, a 21. századi, tudásalapú világban értelmes és teljesítményképes ember - és politikus - nem "nemzeti alapon" akar bámit/bárkit is "egyesíteni": itt komparatív előnyök mentén KOOPERÁLNI szoktunk... Akinek ez ezért vagy azért nem megy, az akar kompenzálásképpen akolba bújni/bújtatni "faji-vérségi" alapokon...

Az önm,agában nem érc, hogy "az emberek 80%-a" valamit valahogy lát... Istenké(k)ben is hisznek, még többen is (legtöbben persze csak "a maguk módján", azaz szelektíven szemezgetve), ám ezt mégsem fogadhatjuk el objektív érvként amellett, hogy a világot transzcendesn erők hozták létre is igazgatják...:-) "Az emberek" zöme ui. egyszerűen nem renfelkezik sme tudással, sem megfelelő összefüggés-látással a tekintetben, hogy mikképpen is festen(én)ek a kapitalizmus "alternatívái", ráadásul a fentebb emlegetett kognitív torzít-s is erősen működik bennük ls a véleményalkításukban. De ha engedünk ennek a fajta "populizmusnak", abból csak az jöhet ki, hogy handzsárral esnek egymásnak a "hívek"... Akarod?:-)
Egyébként meg: ha ezek a "80%-ok" hoznak-hozhatnak döntéseket általuk fel sem fogható, át sem látható ügyekben, azokból lesznek a Brexitek, Trumpok és Orbán-rezsimek...
TEK "szükségessége" a "megváltozott biztonságpolitikai közegben": egyfelől a TEK et 2010-ben hozták létre, így szükségessége mellett nem hozhatók fel fékl évtizeddel későbbi, egészen más társadalmi közegekből kiinduló és szórványos (ráadásul kivétel nélkül szociopaták által elkövetett) merényletek. Ilyen alapon és gondolkodásmóddal egy szaharai ország nagyvárosában is olyan fedett árkádos bevásárlóutcákat "lenne lokálisan indokolt" építeni ("mivel máshol esik az eső"), mint Hamburgban, ahol évi 200 esős nap van.:-) Magának a magyar (orbánista) terrorellenes akciózásnak a szakmai alátámasztottságáról és hatékonyságáról itt olvashatsz, szakértő bloggertársam írásában: progressziv.blog.hu/2016/03/24/terrortereles - kész szakmai közröhej, amit e téren Orbánék tekestől csinálnak!:-)))
  Bevett szokásom, hogy blogbejegyzéseimet tematikus blogokba rendezem, mert az írásaim gondolatisága egymásra épül. Így könnyebb az írásaim történeti áttekintése, és a logikájuk is jobban követhető. És nem utolsó sorban könnyebb hivatkozni az előzményekre is. Jelen esetben is ez a helyzet. A…..
Ablonczy Bálint a Heti Válasz munkatársa publicisztikájában megszólította liberális jogvédő barátját. A virtuális címzett megszólal: Fazekas Tamás, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvéd munkatársa válaszol. Kedves Bálint! Remélem, nem haragszol meg a tegeződés miatt, de a…..
ROZ 2015.07.07 07:13:02
@rioside: "Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'jobboldaliság' címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint 'keresztény magyar ember', előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert 'keresztény magyar úriember', joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem 'keresztény magyar' vagy 'úriember', tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a 'jobboldali, keresztény, nemzeti' világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. (...) Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

(Márai Sándor: Napló - 1944)
Összefér-e egymással a légi parádé és az élhető város? A Red Bull Air Race rendezvény túlságos zaj-és környezetterheléssel jár, azaz hangos és füstös. A képen látható, hogy a Parlament eltűnik a kékesszürke füst mögött. A legnagyobb baj mégis az, hogy a szervezés…..
ProgBlog Kapitalista kiáltvány 2015.03.06 02:11:04
„... and Socialist governments traditionally do make a financial mess. They [socialists] always run out of other people's money. It's quite a characteristic of them.” („... és a szocialista kormányok hagyományosan pénzügyi káoszt csinálnak. Ők [a szocialisták] mindig kifogynak a…..
„Die Kaiserin hat sich mit den Franzosen alliiert,/Und das römische Reich gegen mich revoltiert;/Die Russen sind gefallen in Preußen ein;/Auf, laßt uns zeigen, dass wir Preußen sein.” („A császárné szövetkezett a franciákkal,/És a római birodalom fellázadt ellenem;/Az oroszok…..
ROZ 2015.02.06 10:25:39
@Barbaarb: Miért, mi-ki ellenzi még a liberalizmust?
A konzervativizmus nem, hiszen a konzervativizmus is a liberális demokrácia keretein belül gondolkodik, ld. Merkel budapesti megjegyzését is.
A szociáldemokrácia nem. A kommunizmus gyakorlatilag halott. Az újbaloldal sem, hiszen nem agadja azokat az egyéni és közösségi szabadságjogokat, amelyek a liberalizmus vívmányai. (Sőt, ezeket egzisztenciális alapjogokkal is ki szeretné egészíteni.)
Bizony, bizony, a liberalizmust csupán az a fajta (vallási, nemzeti, társadalmi, stb.) kirekesztésen alapuló politikai erők és nézetrendszerek ellenzik, amelyeket az általam írott posztban levezetve egyértelműen ("modern") fasisztáknak kell neveznünk. (Ilyen módon egyértelműen fasiszták azok a szélsőséges iszlám mozgalmak is, mint a tálibok, a Hezbollah, az ISIS, az Al Khaida, vagy a Boko Haram. És persze fasiszták a szélsőséges izraeli politikai mozgalmak is, vagy pl. a németországi, épp mostanában oszlásnak indult PEGIDA.)
Ellenzik még továbbá azok az egyének is a liberalizmust, akik a saját (legfeljebb) középszerűségükön alapuló frusztrációik miatt, vagy éppen a valódi személyiségükkel (pl. látens homoszexualitásukkal) való szembenézésre és önmaguk elfogadására való képtelenségük, ebbéli gátoltságuk miatt stresszorként élik meg mások szabadságát, vagy éppen sikerességét. Ők azért ellenzik a liberalizmust és azért tiltanának be mindenféle szabadságot és másságot, azért nivellálnák és homogenizálnák a társadalmat akár erőszakkal is, hogy ne kelljen folyamatosan mások kiválóbbságával, nyitotabbságával, bátrabbságával, stb. mérceként, tükörként szembesülniük. Ezek részletesen leírt lélektani folyamatok. Igaz, e személyek jellemzően a magukénak szoktak tekinteni valamilyen fasiszta jellegű nézetrendszert, így a kör be is zárul.:)
ROZ 2015.02.06 11:38:54
@Barbaarb: Elárulom neked, hol téves a liberalizmusból következő anarchiával kapcsolatos gondolatmeneted. Míg az anarchia szabályozatlan társadalom, addig a liberalizmus egyáltalán nem az. Míg az anarchia teljes mértékben az egyénre bízza azt, hogy mit tesz, addig a liberalizmus (mint módszer és nem mint ideológia) az egyénre ÉS a társadalomra, amely utóbbi a megtehető és meg nem tehető dolgokat kodifikálja is és e kodifikált szabályrendszer védelmére államot tart fenn.
A liberalizmus „bővülése” mögött az a folyamat áll, ahogy az embere egyre több és több lehetőséghez férhetnek hozzá, éspedig egyrészt a technológia, másrészt a kompetenciáik fejlődése és fejlesztése következtében. Akkor tartja a liberalizmus, mint módszer, elérkezettnek az időt egy-egy újabb szabadságjog kodifikálására, amikor annak mind az anyagi-technológiai, mind az állampolgári tudatossági alapjai megteremtődtek immár. (Emiatt beszélhetünk koraérett jóléti államról: amikor az adott társadalom gazdasága még nem képes megteremteni a jóléti állam által „ajándékba adott” juttatások anyagi alapjait, és beszélhetünk koraérett liberális államról is: amikor az adott állam lakosságának zöme még nem rendelkezik azokkal az állampolgári kompetenciákkal, amelyek nélkül egyszerűen nem érthet a liberális állam működtetéséhez. Magyarországon mindkettő fennáll: sem a gazdasági alapok nem voltak adottak – és ma sem azok – a jóléti államhoz, sem pedig az állampolgári tudatosság nem elégséges szintű ahhoz, hogy egy stabil demokrácia működhessen és azt ne lehessen a Fideszéhez hasonló technikákkal felszámolni....)
Ami a liberális társadalomszervezési módszer ellenzőit illeti, az általam róluk írott „minősítések” és jellemzések bizony lélektani és tömeglélektani tudományos tények: attól, hogy ezeket te vagy nem ismered,vagy nem akarod elfogadni, éspedig a szubjektív okaid-érintettséged következtében, még ugyanúgy működnek, akár benned is. Még annyival egészítem ezt ki, hogy nem csupán egyes emberek, hanem társadalmi (szocializációs) csoportok, vagy akár komplett kultúrák is lehetnek abban a lelki-szocializációs helyzetben, hogy belőlük mások, vagy éppen más társadalmak liberalizmusa „egységesen” generál frusztrációkat és emiatt liberalizmusellenességet. (A magyar társadalom is immanens okok miatt produkál liberalizmusellenes tüneteket – mint ahogy piacgazdaság-elleneseket is ugyanezen okok következtében mutat. Ez utóbbiak kapcsán jó, ha elolvasod a blogunkon A versenyszféra „babiloni fogsága” c. korábbi posztunkat: progressziv.blog.hu/2012/10/27/a_versenyszfera_babiloni_fogsaga )
ROZ 2015.02.06 14:53:10
@Barbaarb: Mivel minden emberi közösségben léteznek szabályok, még akkor is, ha ezeket ki sem mondjuk és le sem írjuk. Ez az ember ösztönszerű, a génjeiben kódolt viselkedése, ezért semmiféle liberalizálás nem vezethet el a szabályok nélküli (anarchia-) állapotba. Ráadásul ha arra gondolsz, hogy folyamatosan, egyre jpbban és jobban közelítenék az állapotok a szabálynélküliséget, akkor meg az iteráció matematikai szabálya szerint nem lehet véges időn belül a nullaállapotot elérni. (Függvénytan.)

Nem azt írtam, hogy kizárólag a látens homoszexualitás miatt lehet valaki elítélő ezzel kapcsolatban, említettem a szövegben a szocializációs környezetet is. Az emberekben ui,. erős a (korai) mintakövetési ösztön, ami azt jelenti, hogy úgy gondolkodnak a világról és a társadalom jelenségeiről, ahogy azt a környezetüktől eltanulták és a tabuk is így alakulnak ki és maradnak fenn, feltéve, hogy nem változik a közeg. A manapság tapasztalható szabadabb és nagyobb számú azonos nem felé (is) fordulás oka pedig nem a liberálisok propagandája, hiszen a szexuális preferenciák éppenséggel a tanulással nagyon kevéssé megváltoztatható személyiségelemek közé tartoznak. (Jó példa erre az amerikai homoszexuálisoknak fenntartott átnevelő táborok totális sikertelensége…) Az igazi ok éppen az, hogy az egyébként is meglévő vágyat az azonos nemű partnerek iránt immár nem nyomja el a társadalom, a szabályozás és a szocializáció annyira, mint korábban, ezért e késztetések megnyilvánulhatnak. Vagy szerinted jobb, ha tiltásokkal és büntetésekkel kényszerítjük az embereket önmaguk megtagadására és alakoskodásra, éspedig tömegesen?

Ami a kihalás és a homoszexualitás kapcsolatát illeti, az éppen fordítva működött azokban az időkben, amikor kialakult a mai ember genomja. Ui. az erőforrások (élelemforrások) igen korlátozottak voltak, így evolúciós szempontból nm volt célszerű a korlátlan szaporodás. Azok a közösségek lettek sikeresek, amelyek nem hoztak annyi utódot létre, hogy az túlhasználta volna az élelemforrásokat, bizony, sokkal nagyobb valószínűséggel maradtak fenn. Az emberi genomban (és már a főemlős ősökében is) jelen voltak a homoszexuális viselkedésmintákért felelős gének (génkombináció-csoportok), viszont nem volt afféle lehetősége az emberi fajnak a génkészletében, mint pl. a méheknek, ahol csupán néhány példány szaporodóképes. Az evolúció mindig a rendelkezésre álló génekre támaszkodva alakul a környezet függvényében, és ha éppen azok a közösségek maradtak fenn nagyobb valószínűséggel, amelyekben jelenvoltak azok a bizonyos génkombinációk, akkor a szelekciós nyomás hatására e populációkban felszaporodtak ezek. (Éspedig úgy, hogy e korai közösségek jellemzően rokonságban álltak egymással, az idegen csoportokból való génimport csak csekély mérésű volt. Így hiába nem szaporodtak a heteroszexuálisokéval azonos intenzitással a homoszexuális viselkedésmintákkal élő egyedek, a rokonok génkészletében ott lévén ez a lehetőség, az újra és újra megjelent és sikerre vitte a közösséget. Ráadásul gyakran a homoszexuális mintákat is mutató egyedeknek is születtek utódaik, így közvetlenül is örökítettek.) Így ezek a csoportok több felnőtt egyedet számláltak a teljes létszámukhoz képest, illetve maguk a csoportok is kisebb étszámmal, születési rátával bírtak. Emiatt kiegyenlítettebb volt az élelemforrás és maga az élelemszerzés is hatékonyabb volt (hiszen több felnőttnek kellett etetnie kevesebb gyereket, több aktív munkaerő – vadász és gyűjtögető – jutott összességében kevesebb fogyasztóra) és ezért sikeresebben éltek túl ezek a közösségek.

A „totál ellenőrizhetetlen liberális kutatások” pedig akkora butaság, hogy a teljes tudományos módszertani járatlanságodat árulja el. Ezek a kutatások – amelyek a személyiség, a szocializáció, illetve az értékpreferenciák és a gondolkodási struktúrák viszonylatát vizsgálják, minden esetben kontrolláltak, a kettős vakpórba módszerével dolgoznak és az eredményeiket a tudományos közösség többszörösen és igazolta. Valahogy úgy van ez is, mint a holokauszttagadás: aki NEM AKAR hinni a dologban, az a legnyilvánvalóbb igazságot is le akarja tagadni, éspedig a saját személyisége önvédelmi struktúráinak működése révén.:)
ProgBlog „Fasiszták”-e? 2014.09.18 18:23:11
Klar der Himmel, hell die Stern’, Und das Lager winkt von fern, |: Wenn wir so marschieren, :| Wenn wir so marschieren. (Tiszta az ég, világosak a csillagok,/És távolról a tábor integet,/Ha mi menetelünk,/Ha mi menetelünk,) Hermann Kretzschmann-Herms Niel: Wenn wir so marschieren (Ha mi…..
ROZ 2014.09.19 10:12:01
@max val bir ca: Az illiberalizmus a XXI. századi fasizmus - erről szól a poszt!:-)
ROZ 2014.09.19 14:01:59
@savanyujóska: Nem véletlenül fazismus szerepel a posztban és nem nácizmus. Rendszerszinten ui. a fasiszta jellegű hatalmak sokkal inkább az olasz fasizmushoz hasonlítottak és hasonlítanak, mint a sok tekintetben egyedi és kifejezetten Hitler személyességével átitatott német nemzetiszocializmushoz. (Bármilyen meglepő is, a náci állam rendszerként sokkal kevésbé volt precízen tervezett-szervezett, mint az olasz. Tele volt párhuzamosságokkal és szabályozatlan felelősségi kompetenciákkal - ráadásuk Hitler személyes döntései is számos esetben mentek szembe a rendszerelvű, szervezett megoldásokkal és intézményekkel.)
ROZ 2014.09.19 15:29:38
@Husz_János_Puszita: Tudod, mi ezt a blogot elsősorban norvégeknek írjuk. Rajtuk kívül talán még annak a néhány, súlyosan mutáns magyarnak, akik valamiféle genetikai és anyaméhen belüli fejlődési zavar következtében rendelkeznek neocortexxel.

..."A többi, néma csend." - ahogy a dán (azaz: majdnem norvég) királyfi momdta.

Üdv Svédországból (azaz: majdnem Norvégiából): ROZ
Három magyar exminiszterelnök jött szembe velem pár óra különbséggel a múlt héten. Hóbagolynak szülinapja volt, mit is kívánhatnék a 86 éves szenilis öregúrnak, mint hogy éljen sokáig Péter bátyám. D209 kirúgásának 10 éves évfordulója volt, ennek apropóján…..
ROZ 2014.09.04 14:13:50
@s.g.l.: Az uccsó évezred legnagyobb ganéja? Ugyan már! Elfeledkezték Batu kánról!
Úgy tűnik nem múlik el év Innsbruck nélkül! Tibor barátom már négy éve szeretne Münchenből átvonatozni Innsbruckba a Mittenwaldbahn nevű vonalon, eddig azonban minden évben pont az itt tartózkodása alatt volt vágányzár, így mindig csak halasztódott a nagy utazás. Sétálóutca Innsbruckban 2014…..
ROZ 2014.09.01 22:55:52
@Balogh Zsolt: Akkor csak javítgasd tovább, ui. a "Wiltenit" helyesen kis w-vek kell írni magyarul.:-)

Napijegy: Ha nem csak a homlokzatokat akarod nézegetni az utcáról, hanem mondjuk be is szeretnél menni az innsbruci Burgba, vagy a Schloß Ambrasba, netán a városi múzeumba, hogy megnézd Andreas Hofer hózentrágerját, vagy épp fel akarsz menni a Karwendelre, vagy a Patscherkofelre, hogy felülről is megnézd a várost, akkor máris behozta az árát!
A mai vasárnap az Isztriáról láthattok régi, színezett fotókat. A múltkor felmerült a kommentekben, hogy megvannak-e még a képeken látható épületek, emlékművek, vagy hogy hogyan nézhet ki a mai állapotuk. Ezért többükre kattintva a mai állapotukat is megnézhetitek. Ismét köszönet a képekért a…..
„Önök, uraim pontosan ugyanúgy vágynak a győzelemre, mint én; de könnyen, izzadság nélkül elérni, ahogy az istenek. Az önök értékei idejétmúlt, iskolás, cserkészfiú eszmények. De ezzel csak saját magukat csapják be. Én a tökéletesség ostromlásában hiszek. És a jövő…..
ROZ 2014.08.25 13:56:44
@IGAZI_kovi1970: lennél kecdes néhány mondatban lírni, hogy mi "az emberek érdeke"? És arról is írhtanál valamit, hogy vajon miképpen fog "a nép" magának pártot gründolni, amikor a magyar nép önszervező képessége a béka segge alatt van!
ROZ 2014.08.25 16:28:22
@program készítő: Akkor bizonyéra a jellemzően meg nem kapott fizetéáseikből utaltak haza 1,7 milliár eurót! (Forrás: Varga Mihály előadása a 2013. szept. 26-28. között megrendezett Közgazdász Vándorgyűlésen - www.mkt.hu/hirek.php?w=408 , ill: www.mfor.hu/cikkek/Varga__1_7_milliard_eurot_kuldtek_haza_a_kulfoldon_munkat_vallalok.html )

Az időnként előforduló ki nem fizetések nagyságrenddel ritkábbak Németorzságban, mint Magyarországon és jellemzően a munkavállaó szerződés nélküli munkavégzése miatt következik be. Az Arbeitsamt keményen fellép az iylen munkaadókkal szemben: súlyos pénzbírságtól a vállalkozási tevékeység felfüggesztésén át arabság keserű kenyerének éveken át való fogyasztásig terjed a büntetések spektruma.:-)
ROZ 2014.08.25 21:36:08
@Husz_János_Puszita: Én nem írtam, hogy választást kellene nyernie ennek az ellenzéknek. Azt sem írtam, hogy jónak tarom az összefogás-kényszert, csak annyit írtam, hogy ebben a kényszerhelyzetben ha győzni akarnának, akkor egészen mást kellene csinálni ahhoz képest, amit csinálnak.

A „jöjjenek újakkal” meg az a baj, hogy (amit leírtam a posztban is) éppen hogy nem engednek be újakat, tehetségeseket maguk közé. csak egymás köreiben mozognak, gondolkodnak és sem nem néznek magukra objektíven, sem nem merek-akarnak nyitni azok felé, akik képesek lennének új lelket lehelni beléjük. (Erre talán az Együttnek lenne esélye, mert őhozzájuk nem kötődik olyan erősen a „komcsi” múlt az emberek tudatában.)

A Fidesz játékszabályai szerinti játék ellen már emeltünk szót itt.
„Valahányszor… láttam az utcákon lézengő elkeseredett, végsőkig kimerült embereket, arra gondoltam: aki most valamilyen jövőképpel állna eléjük, aki a remény egy szikrácskáját is fellobbantaná bennük, annak nyert ügye volna” Albert Speer börtönnapló-bejegyzése –…..
ROZ 2014.08.19 18:15:49
@Husz_János_Puszita: "Akarunk"?

Csak akarnak!:-)

És speckó Svédországhoz csatlakoztam.
ROZ 2014.08.19 18:24:53
@Husz_János_Puszita: Akkor találkozunk a harmincéves hűborúban, a Gusztáv Adolf-Wallenstein mérkőzésen! (Bár én a kor szokásai szerint legfeljebb markotányosnő lehetek.)
ROZ 2014.08.23 09:48:27
@aeidennis: Te gondolkodsz "igen-nem" paradigmában és én vagyok egybites?:-)

A poszt arról szól, hogy a modern, bonyolult technológiákra alapozó gazdaságban (rendszerelméleti okok következtében) nem lehet sikeres a "központi irányítás-tervezés" módszere, és hogy miért jobb e feltételek között a szubszidiáris módszer. Ennek semmi köze a dialektikus materializmushoz. (Minden sikeres kapitalista gazdaság így működik, pedig ezek talán nem is hallottak a dialktikus materializmusról!)

Írásaidból egyértelmű, hogy a te fejedben egy, a nemességre, annak megkérdőjelezhetetlen vezető szerepére alapozó monarchia ideálja él. Emellett az az egyetlen (valódi, de természetesen ki nem mondott) érved, hogy akkor neked, a nemesifjúnek fasza lenne! Ehhez csak gratulálni lehet! Ha én "egybites" vagyok, akkor te önző disznó!
Az orosz fővárosba először megérkezni elég sokkoló élmény, budapesti perspektívából nézve olyan, mintha egy cuki makettvárosból hirtelen belepottyantunk volna egy igazi városba. Bár a házak nem magasabbak, mégis minden túlzóan és befogadhatatlanul nagynak tűnik, mert a dolgok…..
ROZ 2014.08.21 18:50:54
Rudolf Hess halála alighanem a 20. századi történelem egyik legnagyobb rejtélye. A hivatalos verzió szerint Hitler évtizedek óta a berlin-spandaui börtönben raboskodó helyettesét 1987. augusztus 17-én csak néhány percre hagyták magára, de ez elég volt ahhoz, hogy a 93 éves…..
ROZ 2014.08.17 15:22:57
@ariskerase: "Olyan bűnökért, amiket el sem követett" - írod. Hess a náci párt második embere volt, egészen 1941-es angliai repüléséig. Személyesen és nagy odaadással vett részt a fajelmélet kidolgozásában, az eszmék terjesztésében, a párt szervezésében (Speer spanadui börtönnaplójában szerepel Hesstől az a mondat - önmagára értve - hogy "minent a titkár csinál" Ő volt ui. sokáig Hitler titkára.) Jelentős, jól dokumentált személyes szerepe volt a népirtásban is.

Megdöbbentő, hogy még mindig vannak/vagytok olyanok, akik képesek szimpátiát érezni a nácizmushoz, a fajelmélethez és hogy a saját tehetségtelenségeteket és frusztrációitokat kompenzáljátok, készek lennéte az egész őrületet újrajátszani! Ám csak jusson eszedbe, hogy a nácik által kirobbantott háborúban végül sokkal több náci pusztult el, mint az általuk kiirtásra szánt zsidók közül.

Ami meg a Putyinról és hasonszőrű társairól általam írottakat illeti: meg is tudod tényekkel és érvek összefüggő láncolatával cáfolni azokat, vagy csak szájhősként, dühből minősítgetsz?:-)
ROZ 2014.08.17 15:23:56
@sanyix: Tudják, hogy nincs ott semmi, de hát a nyomi kis életükben nincs más öröm, csak a náciskodás.:-)
Vannak festői város- és falunevek és vannak ami inkább mosolygnánk - egy kis külföldi kitekintés a témában, az itthoni felhozatalt inkább a kommentelőkre bíznám >>> Norvégia - Å Bizton pályázhat a legrövidebb településnévre is Å, legalábbis holtversenyben. A kis…..
ProgBlog Ki lesz az ellenzék? 2013.07.01 16:20:36
„Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti.” A Máté írása szerint való Szent Evangéliom, 6. fejezet 24., Károli Gáspár fordítása - 1586     1. Ellenzéki tévedések Itt…..
ROZ 2013.07.02 13:00:59
@1001nappal:

"hitelesebb a fidesz gazdpol"
Mármint ki előtt? Mert a világ és a hozzáértők előtt nem az.:-)

Hogy a Polgárok Házában Kubatov ezzel a munícióval látott el titeket, Fidesz-bértrollokat? Hát, ha kihúzod Orbán seggéből a fejedet és szétnézel a világban, akkor hú, de másmilyen képet látsz, édesem!:-)
ROZ 2013.07.02 13:31:38
@BenFranklin: Nem mintha érdemes lenne leállni vitatkozni, érvelni a magadfajtával, de Bajnai népszerűsége nem 5, hanem 32%-os. Persze itt gazdaságpolitikáról, azok jóságáról volt szó, nem személyekről.

Hogy jönnek ide a választások? Miféle választások? Talán az időköziek? Azokon a Fidesz nem azért szerepel jobban az ellenzéknél, mert jobb a gazdaságpolitikája, hanem azért, mert egyrészt a Fidesz sokkal szervezettebb, mint az ellenzék, másrészt szervezettebbek és elkötelezettebbek a támogatói is, harmadrészt pedig mert sokakra hat az a demagógia és felelőtlen populizmus, amit a Fidesz művel.

A kvk mi?:-)
Egy nonprofit szervezet azzal szeretné megkönnyíteni a halálos betegségben szenvedő gyerekek szüleinek e borzalmas helyzet feldolgozását, hogy gyönyörű portréképeket készít a gyerekekről és szüleikről. Kérdés, mennyit segíthet ez a kezdeményezés. A Soulumination…..
Ha valaki esetleg kedvet kapna hozzá, egészen Dubaiig kellene mennie. (Mert aktuálisnak éppen aktuális ebben a hirtelen jött nyári időben.) Nem véletlen, hogy éppen ez a város lett a kiszemelt, hiszen a gazdagok kedvenc célpontjává vált, ha luxustermékek vásárlásáról van…..
Ahhoz, hogy valaki odafigyelve a környezet fenntarthatóságára építkezzen, nem feltétlenül kell mélyen a zsebébe nyúlnia és több évtizedes megtérüléssel számolnia a kezdeti energetikai beruházások tekintetében. Az viszont nem árt, ha van némi elszántság, kézügyesség és…..
A hét videója ezúttal a Center for Investigative Reporting marhamatekja, ami az amerikai fogyasztási szokásokon keresztül mutatja be a hústermelés fenntarthatatlanságát. Visszatérő cinikus megállapítás az ipari és közlekedési forrású légszennyezés hatásait…..
Titokban már mutatták nekem, de most a nagy nyilvánosság elött is megvillantották az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán álló épület kupolatervét. Merthogy ilyen volt valamikor, mint arról Budapest eltűnt kupolái és tornyai kapcsán már korábban is szó volt az…..
ROZ 2013.04.07 21:20:49
@mrZ:

Jé, faszkereszt!:-)
Húsvéthétfőn a Vatikán bejelentette, hogy Ferenc pápa a város alatti nekropoliszba megy, hogy Szent Péter sírja előtt imádkozzék. Az első pápának is nevezett apostol sírja a Vatikán alatti temetővárosban található, amit kétezer év után épp a XX. században sikerült…..
ProgBlog A szolgáló 2013.03.21 15:59:43
„És nem tértek meg az ő gyilkosságaikból, sem az ő ördöngösségeikből, sem paráználkodásaikból, sem lopásaikból.” János Jelenések könyve, 9.21 (ford.: Károly Gáspár, 1589) – I. sz. 2. felei   Kedves magyar sorstársaim! Van Napóleonnak egy mondása: „Ausztria…..
ProgBlog Narancsőrség 2013.03.09 21:27:53
„Madrid határán állunk a vártán,Állunk tűzözönben minden poklon át.Őrködünk a vártán, Madrid népe álmán.Álljuk vad hadaknak minden ostromát.” Komját Aladár és Arma Pál: Madrid védői - 1936   Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója drámai hangú felhívást…..
ROZ 2013.03.10 13:13:37
@centenárium:

Centikém, ha tudnák, kicsoda valójában Đđ, akkor szörnyen megelődnél: épp az "idoljaitok" egyike!:-)))))))))))))
ROZ 2013.03.10 14:44:12
@Foxtrotty:
Te most ugye a Fidesz 2006. őszi stratégiáját írtad le?

Amit meg a "frusztrált médiamunkásokról" írtál, az a HírTV-sekre, a Magyar Nemzet, vagy a Lánchíd Rádió munkatársaira vonatkozik

:-))))))))))))))))))))
ROZ 2013.03.10 14:46:36
@Foxtrotty:

Ha kurvának állsz, ne csodálkozz, ha megbasznak - és a Fidesz jó nagy kurvaságokat művel itt!

:-)))))))))))))))))))))))))
„Regiment sein Straßen ziehtAuch mein Bursch in Reih' und Glied,Juchei!Meinen Burschen, ja, den kenn' ich gut,Trägt ein' grünen Strauß am Hut!” („Az ezred vonul az utcán/Az én fiúm is, sorban és rendben,/Juhé!/A fiúm, akit jól ismerek,/A kalapján zöld bokrétát…..
ROZ 2013.02.17 17:52:48
@==T==:

Az európaiság sokkal több, mint amit te felsoroltál.
Jelenti azt, hogy minden eddigi és ma létező egyéb civilizációnál többre értékeljük az egyéni kezdeményezőkészséget, a kreativitást és az innovációt. (E hármat egyszerre, mert ez fontos és csak így, egységben működik! Ebből a szempontból pl. az észak-ameriaki és az ausztrál civilizáció is européer – de mindkettőnek vannak saját, a többire nem jellemző karakterjegyei is…)
Jelenti azt is, hogy minden eddiginél fontosabbnak tarjuk az egyéni és közszabadságot és a Közjót tekintjük a társadalom és a gazdaság végső céljának.
Minden eddigi civilizációnál jobban tartjuk magunkat az írott joghoz.
Persze nem mindegyik európai társadalomban vannak jelen egyforma erővel és egymáshoz viszonyítottan egyforma arányban ezek a jellegzetességek, de – ahogy azt egyszer Habsburg Ottó is megmondta – akármelyik európai társadalom sokkal inkább hasonlít a másikra, mint bármely más civilizációra (észak-, ill.- dél-amerikai, távol-keleti, arab, indiai, orosz, stb.).
ROZ 2013.02.17 17:54:36
@kuszkusz1:

Ja, a nők pedig, mint én is, Árpád-sávosra menstruáljuk a tampont: piros-fehér-piros-felér...:-)
ROZ 2013.02.17 20:35:47
@prognosys:

A Jobbik radikális jobboldali/szélsőjobboldali erő és azok a hozzá informálisan kapcsolódó egyéb szerveződések, a Gárda, a Kurucinfó, a Barikád, stb. Az a helyzet, hogy vannak olyan ismérveik, amelyek faji, vallási, „gemetikai leszármazási”, nemzetiségi-állampolgársági alapon negatíve diszkreditáln(án)ak egyes csoportokat és személyeket. Ez persze expressis verbis soha le nem írja Jobbik a programjában (amit egyébként még a 2010-es választási kampány során elolvastam). Ám szóban (akár a parlamentben is, de rendezvényeken mindenképp és gyakran) egyértelműsíti az antiszemitizmusát, cigányellenességét – és ne higgyétek azt, hogy mi nem vesszük észre a kiszólásokat, utalásokat a kódolt beszédet, annak teljes „szótárával” együtt. Tudod, az a helyzet, hogy ha ti büszke és egyenes népnek tartjátok a magyarságot és magatokat (a legkülönb) magyaroknak, akkor vállalni kell nyíltan, kódolatlanul a gondolataitokat. Pontosan tudom, mi van a fejetekben – mert ne feledd: a Jobbik-tábor és a párt prominensei nem csupán hivatalos interjúkban nyilvánulnak meg és nem csupán a te mostani kommentedhez hasonló „letagadó” szövegeket eresztenek meg: ők-ti magánemberként is beszéltek, baráti, munkahelyi közegben – és olyankor bizony Hitlert és Szálasit is megszégyenítitek! Mondom: ismerlek titeket (ha téged, személy szerint nyilván nem is) magánemberekként és tudom, mi van bennetek…

…De azt is tudom, hogy miért van ez benned és sok eszmetársadban – és erre magad is utalsz a kommentedben. Szeretnétek sikeresek lenni, egyénként és magyarként, egy közösség tagjaként, ám nem tudjátok igazából, hogy mi ennek az akadálya. Szorongtok (a sikertelenségtől), frusztráltak vagytok (mert nem találjátok a „megoldást”) és ez természetszerűen vezet oda, hogy az ember ösztönösen is „okokat” keres, amelyekkel megmagyarázhatja a szorongását, ami megszemélyesíti az arctalan félelmeket a sikertelenségtől és vergődéstől. És így lesz zsidó-, illetve cigányarca, meg multiarca, meg kapitalistaarca a szorongásnak… Ismert és a természettudományok által pontosan leírt lélektani és humánetológiai folyamat ez!

Már most mi, (jobb szó híján) „progresszívek” valós tényeken és összefüggéseken alapuló, működő megoldásokat kínálunk fel a társadalomnak, a magyarságnak és nektek is. Ezért beszélünk olykor nagyon kellemetlen hiányosságainkról és arról is, hogy ha nem változik meg a magyarság hosszú századok során kialakult rossz társadalmi stratégiája, akkor további vergődésre számíthatunk.

Azt pedig mi sohasem mondtuk-mondjuk, hogy a cigánykérdés, vagy a szociális nehézségek, de akár a korrupció, amely egyértelműen a pártfinanszírozáshoz is kötődik, nem valós, nem óriási és nem megoldásra váró dolgok – mert azok! De azt mondjuk, hogy a ti „megoldásaitok” nem működnek és csak tovább növelnék a bajt, és katasztrófába sodornák a magyarságot. Csak a teljesítményelvűségre való áttérés és a másokkal, más népekkel, gazdasági közegekkel való konstruktív és innovatív együttműködés oldhatja meg a problémáinkat – és persze a polgárosodás, nem csupán anyagi, hanem mentalitásbeli téren is. Ehhez rendkívül okos, nagyon széleslátókörű, jó, bölcs, higgadt, meggyőzőerővel rendelkező és nagyon felkészült vezetőkre van-lesz szüksége az országnak, olyanokra, akik tudják, hogy „a történet nem róluk szól”, a hatalom nem az „övék” és nem az az ambíciójuk, hogy a saját lelki nyavalyáikat, kisebbrendűségi komplexusaikat „kezeljék” azzal.

…Légy objektív – mert minden más szemléletmód katasztrófába visz!