Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kristof.bardos

20 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
In one of our recent projects, we had the opportunity to work with the LinkedIn People Search API. Using LinkedIn for signing in is becoming more and more popular these days, but in this project, the Client wanted us write an application which is able to perform people searches. In this post, we…..
DiNa blog iCatapult goals / part 2. 2013.03.19 17:29:08
I wrote a post a few weeks ago about our road to iCatapult and I promised that I would write again about our goals in iCatapult. This Sunday morning I read an article about Eric Ries backing a Rails development firm that created a fund targeting startups. Long story short, after I read this I could…..
We are proud to announce iCatapult.co -- the new technology and business development accelerator, co-founded by Digital Natives and Primus Capital. The aim of this firm is to gather the best talents and product ideas and help them grow as fast as possible in the global market. This is a big…..
DiNa blog RuPy 2012 - Brno 2012.11.29 14:36:20
3 months ago we got good news: a Ruby related conference will be held in Brno between November 16-18. There are Ruby conferences overseas nearly every month, but conferences like RuPy with such famous speakers, close to Budapest are extremely rare. István, Gergő, Tomi and myself decided to…..
DiNa blog Startup Program - Launch 2012.10.15 21:14:22
As you probably know it, here in Digital Natives, we are enthusiast of startups. We created products such as Mixgar.com, Playertise.com, TaxiLike.com and we were mentioned on New York Times, TechCrunch and WIRED. Our products won prizes such as IDCEE 2011. This is why we've launched our Startup…..
Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy mind az App Store-ból mind a Google Play-ből letölthető a TaxiLike 2.0 verziója utasok és sofőrök számára, amivel közvetlenül tudtok taxit rendelni/megrendelést fogadni. Emlékeztetőül az új funkciók: Cím megadása: geolokációval…..
What is our relation to Kevin Mitnick, one of the most famous, formal (ex)hacker? Why spanish kids want to swim in cacao? This is a short summary of our projects in the previous months, with other words this is what we do when we are not working on our startups. Many of our curious friends…..
Nem régen néztem meg a Trónok harca című sorozat első évadját, ami engem ismerve igen nagy szó: nem vagyok egy született sorozat junkie. Viszont találtam benne egy nagyszerű analógiát az agilis termékfejlesztésre, amit gondoltam érdemes megosztani veletek is. A sorozat egy 7…..
kristof.bardos 2012.05.23 13:47:25
@bitblueduck: Hopp, erre elfelejtettem válaszolni, bocsánat :)
Persze nem az évadot bővítik ki, inkább olyan szempontból hasonló a megközelítés, hogy egy ilyen sorozatot sem a legköltségesebb cgi-jal kezdtek bevezetni a piacra - pedig a történetből logikusan következne. A hangsúlyt e helyett az "olcsóbb" részekre helyezték és csak utána kezdték el a drágább részeket legyártani. Az analógia keresésben idáig merészkedem, innentől talán már erőltetett lenne a párhuzamok felállítása.
DiNa blog 2011. és 2012. 2012.01.18 13:09:00
Az utóbbi hetek azzal teltek, hogy értékeljük a 2011-es évet és meghatározzuk a 2012-es évünk céljait. Lassan a megbeszélések végére érünk, úgyhogy megosztjuk veletek is, mire jutottunk. 2011-es év 2011-ben két fő üzleti(!) tevékenységünk volt: Ügyfeleink termékein…..
Nos, úgy néz ki, lassan minden a helyére kerül, úgyhogy idén is legalább olyan jókedvű és önfeledt évzáró buli kerekedik majd, mint az előző években. A legfontosabb, hogy azok a cégek, melyek szeretnének apróságokat küldeni a mikuláscsomagba, jelezzék emailben (webisztan…..
Elég kemény 2 hónapon vagyunk túl, összesen 4 startup versenyen vettünk részt Európa különböző pontjain a Mixgarral. De mire jók és mire nem ezek a rendezvények és hogyan kell 5 literes vodkásüvegből kulturáltan inni? HackFwd - Berlin, top 12 Startup Week -…..
kristof.bardos 2011.11.09 18:20:08
kristof.bardos 2011.11.10 17:21:10
@Bor Gergely: Egyelőre sajnos még nem, de több helyről ígérték, hogy odaadják. Ha kaptunk ilyet akkor megosztjuk és írunk!
DiNa blog Startup Week Bécsben 2011.10.08 09:20:00
Október első hetében majdnem végig Bécsben voltunk Európa egyik legnagyobb Startup versenyén. Ez ugyan csak a második nemzetközi eseményünk volt, de most már jobban el tudjuk helyezni magunkat a nemzetközi webes-mobilos startup közösségben - hogy állunk, mire kell figyelni, milyen…..
DiNa blog Mixgar hacks Berlin 2011.09.21 14:42:00
Milyen Berlinben egy DDR hostel? Ki tud jobban csocsózni, a HackFwd-osok vagy a Mixgar-osok? Tényleg léteznek svájci nagyon érdeklődő befektetők?  Múlt hétvégén jártunk Berlinben a HackFwd Build 07 rendezvényén, ahol a legjobb európai startupokból választottak ki 12-t, hogy…..
Lassan véget ér a nyár és az első 9 hónap kísérletezése az inkubációval. Ebben a posztban összefoglalom mi történt eddig és mire készülünk a jövőben. Az elmúlt hónapok eseményei röviden: Tavaly év végén döntötte el a cég, hogy profitjának egy részét az itt…..
kristof.bardos 2011.08.25 10:34:36
@pdani:
A másik három ötlet más-más stádiumban van.
Az E-bookot leállítottuk még az első 3 hónapos tervezési iterációban, mert túl sok emberi erőforrást igényelt volna a szolgáltatás üzemeltetése. A ShareWood projektet valószínűleg megvalósítjuk, mert relatív egyszerű a fejlesztési feladat - itt csak a mikor a kérdés, mert ezt mi is nagyon használnánk már :). A Taxitrusthoz már prototípus is készült, itt az üzleti modellt finomítjuk, üzleti elemzéseket csinálunk - ez halad most is, ha nem is a Mixgar tempójában.

Általánosan igaz e mellett, hogy amikor újra elkezdjük az ötletek között a válogatást, akkor megvizsgáljuk felmerült-e ezeknél jobb, érdekesebb projektjavaslat. Ez jöhet kívülről és belülről is - ha e miatt kérdezted, akkor nyitottak vagyunk minden új ötletre. Tehát ha nincs jobb ötlet, akkor ezekkel folytatjuk, ha van, akkor akár hátrébb is tolódhat ezek közül valamelyik projekt (az a szabály, hogy egyszerre max. 3-mal foglalkozunk aktívan).
DiNa blog Mixgar vs jogdíjak 2011.07.12 14:08:00
Az utóbbi időben több kérdés is felmerült, hogy a Mixgarral tilosban, - de legalábbis szürke zónában járunk - ezt szeretnénk most kifehéríteni :)Hamarosan teljesen jogtiszta formában tudjuk a zenéket szolgáltatni, nagyon közel vagyunk a teljes megállapodáshoz. A szolgáltatás…..
Van, hogy azért jársz egy szórakozóhelyre, bárba, kocsmába, mert jó zene van. Lehet ez fordítva: azért van jó zene, mert oda jársz. Ezt kínálja a Mixgar nevű magyar fejlesztésű szolgáltatás, és igyekszik az amerikai fiatalokon keresztül piacot találni.Ismerősek ezek a…..
DiNa blog Wired cikk a Mixgarról 2011.06.29 13:50:00
Az olasz Wired magazin írt cikket a Mixgarról, amit lefordítottunk nektek magyarra. Köszönjük Varga Anitának a segítséget! Az eredeti cikket itt éritek el. Mixgar, a jukebox applikációként tér vissza   A Facebook, Last.fm és Foursquare API-ját felhasználva a…..
DiNa blog mixgar - bemutatkozás 2011.05.17 17:41:00
Az elmúlt időszak elképesztően izgalmas volt, rengeteg minden történt. A korábbi bejegyzésben emlegetett inkubációs projektek közül a MIXGAR (következő generációs zenegép szolgáltatás) nagyon sokak érdeklődését felkeltette, ezért az utóbbi 1-2 hónapban erre…..
 Dittáék titokesküvőjének ténye voltaképp nem volt titok a barátok, rokonok előtt, csak annak dátuma volt szupertitkos. Ugyan sokan berzenkedtek, de kénytelenek voltak elfogadni a szokatlanul szűk körű esküvő tényét. A nyári lagzik emléke azonban már kezdett megfakulni,…..
Az előző bejegyzésemben arról írtam még januárban, hogy elkezdtünk saját szolgáltatásokat fejleszteni. Ebben a posztban összefoglalom, hogy az első 3 hónapban milyen eredményeket értünk el: Három szolgáltatás tervét kezdtük el kidolgozni, kettővel tovább dolgozunk, egyet…..
Januárban rendszeresen azzal terrorizálom a barátnőimet, hogy jöjjenek el velem az aktuális esküvő kiállításra. Egyszerűen nem értem, hogy ők miért nem élvezik az esküvői fotóalbumok lapozgatását (jó, igaz, hogy ismeretlen emberek szerepelnek benne, de kit érdekel?), az…..
2010. zárásaként egy régi tervünket váltottuk valóra. Végre összeült a teljes csapat ötletelni, hogy milyen saját webes szolgáltatást indítsunk be 2011. első felében, amit közösen, cég szinten tudunk létrehozni. A rengeteg ötleből (több mint 15) általános szavazással…..
Gyakori probléma, hogy egy új webes szolgáltatás ötletét nem tudják maguk az ötletgazdák megvalósítani. Kérdés, hogy hogyan lehet ebben az esetben a fejlesztést megoldani? Alapvetően két lehetőség közül választhatunk: saját csapatot építünk, vagy megbízunk egy külsős…..
kristof.bardos 2010.12.01 12:46:50
@akocsis: Egy olyan induló vállalkozásról beszélünk, ami egy szolgáltatásötletre (üzleti modellre) épül, elsősorban üzleti tudása van az alapítóknak és nincs idejük magukat szoftverfejlesztő céggé alakítani. Hosszú távon viszont cél, hogyha sikeres a szolgáltatásuk, akkor házon belül tudják megoldani a fejlesztést. A kártyák a fejlesztők kezében vannak, akik az alapítók alkalmazásában állnak - de ez így van mindenhol a világon.
A posztban összefoglalom, hogy milyen hatásai vannak az értékesítési folyamatra, ha egy webes projektet agilis módszertan szerint szeretnénk megvalósítani. A módszertan nyújtotta előnyökről - hátrányokról és az értékesítési folyamat mérföldköveiről lesz szó, illetve…..
kristof.bardos 2010.11.18 13:00:11
@akocsis: Szerintem nem ennyire egyértelmű, hogy fix határidőre mit kell szállítani. Egyrészt ki mondta meg a határidőt és mire akarja használni a szoftvert?

Vannak olyan helyzetek, amikor ez persze adottság, de azért nem kezelném ezt ilyen általánosan.

Szerintem elsősorban azért látjuk másként ezt a kérdést, mert máshonnan jövünk, mások a tapasztalataink.

A mi projektjeink esetében (webes szolgáltatások fejlesztése) a megrendelők általában nem tudják pontosan specifikálni az igényeiket, egyrészt mert rengeteg ismeretlen tényező van a projektben (nulláról fejlesztünk valamit), másrészt nem technikai emberekről van szó.

A határidők sem olyanok, hogy valaminek időre el kell készülnie, különben 10 másik fejlesztés áll. Inkább az a cél, hogy a minimálisan működő verzió minél előbb élesbe menjen és termeljen.

Szerintem fontos, hogy érdekelje a módszertan az ügyfelet, hiszen az, hogy agilisan fejlesztünk sok mindent meghatároz, teljesen más szemléletmódot kíván meg az ő részéről is. Gondolok itt arra, hogy pl. ha Scrumban fejlesztünk, akkor neki is több lehetősége nyílik pl. az üzleti oldalon Lean módszertan alkalmazására.

Ahol erre nincs igény, ott nem feltétlenül kell egyébként agilisan fejleszteni.
kristof.bardos 2010.11.19 14:17:48
@akocsis:
Szerintem a Leant nem szabad azonosítani a nagyvállalatokkal. Akinek van ideje utána olvasni és érdekli a téma, az kiválóan alkalmazhatja a Lean szemléletet a saját cégében, mérettől függetlenül.

A határidő a kisebb cégeknél sem úgy néz ki, hogy kész lesz amikor kész lesz. A valóságban egy olyan cégnél, ahol egy vagy két szolgáltatást futtatnak létkérdés, hogy minél előbb megtalálják azt a formát, amiben sikeres lesz a vállalkozásuk - tehát a határidő a legfontosabb. Ebben segít a Scrum szerintem: már egy korai verzió élesíthető a szolgáltatásból és lehet a tapasztalatokból építkezni, hogy a 2. 3. release már valami sokkal jobb dolog legyen.
Ezért írtam, hogy a Scrum "megkövetel" egy ilyen jellegű szolgáltatás-termék fejlesztési szemléletet az ügyfél oldalról is és ezért fontos, hogy megértsék és elfogadják a módszertant, mert a cég teljes életére kihatással lehet.