Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bodomi

0 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 21 éves Benjamin Delalićnak egy tegnapi szarajevói autós lövöldözésben meglőtték a vállát és a kezét, majd a saját autóján hajtott be a kórházba. Az ápolók a vérző, lőtt seb láttán azonnal be akarták egy tolószékbe ültetni, ám ő hevesen ellenkezett. "Nem kell a…..
Bodomi 2013.09.06 11:44:00
Egy olyan, időközben eltávolított Youtube-videó borzolta a kis balkáni országban és a volt jugoszláv régióban a kedélyeket, amelyen autóval vontatnak egy szamarat. (A videóból két képkocka lentebb látható.) A kegyetlenkedő állatkínzók egy Zastava - Yugo kocsihoz…..
A Borrajongó Nemzeti Borfrusztra 2013.08.22 06:00:00
Augusztus 20-a alkalmából rendezték meg a Nemzeti Bormustrát, amely magyar fajtákból készült borok és magyar ízek végtelen sorát ígérte az erre éhes látogatónak. A kóstoló egyben utánozhatatlan helyszínt is kínált, hiszen a Váci utcában, egy exkluzívnak tetsző épület…..
Bodomi 2013.08.23 14:26:05
@akov: adni kell nekik egy ménesi kadarisszimát, édes, vörös és nem is olcsó...biztosan nyelnék, mint kacsa a nokedlit...
Bodomi 2013.08.24 08:00:37
@akov: én megmondanám neki, hogy keresse a Balláék standját és kap édes vöröset, 1 decit talán ki is tud fizetni annyi FT-ból, amiből máshol kapna egy üveg iható bort is.
Egy olyan embertől kér tanácsot a szerb kormány az ország gazdaságának a gatyába rázásához, akinek a legfőbb gondot a saját gatyája tartalmának a kordában tartása jelenti. A szexbotrányairól hírhedté vált gazdasági szakember, egykori IMF-vezér és francia…..
Serbia Insajd UFO-szocializmus 2013.06.20 08:00:00
Egy belga fotóművész észrevette azt a furcsaságot, ami hosszú évtizedek óta mindenkinek ott volt az orra előtt, aki az egykori Jugoszláviában nőtt fel, vagy akár csak utazgatott arrafelé. Éspedig a második világháborús emlékművek futurisztikus, földönkívüli civilizáció…..
Némileg megkésve ugyan, de sikerült kijutnom a már múlt péntek óta zajló szegedi borfesztre és tenni egy kört. Rövid, nem túl alapos jegyzetek következnek, többnyire pontszám is mellékelve. Ez utóbbiakat tessék helyén kezelni. (fesztivál, hangzavar, a sok bor által összezavart nyálkahártya stb..)  ..
A Spliti Községi Ügyészség egy helybéli 41 éves fényképésznő ellen emelt vádat. A hölgy internetes szexhirdetést adott fel, éspedig olyat, amelyben pénzért kínálja a szolgáltatásait. A hirdetésben díjjegyzéket is közzétett, amelyben a Pia művésznevű fotográfus "a…..
A Borrajongó Bodegas Barbadillo 2013.05.10 06:00:00
Ha valaki augusztusban menne spanyol bortúrára, mindenképpen lebeszélném róla. Spanyolországban ugyanis – hasonlóan más nyugati nemzetekhez – ebben a hónapban szokás kiadni a nyári szabadságot. Emiatt nehéz aztán kompetens embert találni, aki egy keményen végigdolgozott év után pont még augusztusban…..
A Horvát Tudományos Akadémia közzétette a legújabb horvát helyesírási reform munkapéldányát és ettől a derék horvát "nyelvtannácik" körében máris fellángoltak az indulatok: "Miért térnénk vissza a Khuen-Héderváry-korszak horvát nyelvi módszertanához?" – hördültek…..
Bodomi 2013.04.26 13:21:29
@Sigismundus: van egy ismerősöm, aki a Sopron közeli Kópházáról való, ők azon a menekültek utódai, akik a török elől egészen odáig elvonultak.Az idősebbek még beszélik a régi tájszólásukat, a fiatalok már kevésbé, egyébként úgy nevezik önmagukat,hogy: krobót, azaz, ebből is látható mennyi a különbség...
Bodomi 2013.04.30 09:05:23
@Balt: A krobót komám így mondta, hogy a török elől szöktek idáig az ősei, nekem így is jó. Tudok 2-3 kisebb falunyi horvátról, akik annó az Adria olasz partjára költöztek át, máig él bennük a horvátság tudata, ha nem is sokan vannak. Mellesleg a Dalmácia lakosságának a 9.-10.sz.-ban része volt az avarság is, több szerző ír róluk, mint Gardizi és Ibn Ruszta meg a bizánci Bíborbanszületett Konstantin.Úgy 950 táján még biztosan éltek itt avarok, akikről leírták, hogy sátorban laktak, kaftán szerű ruhában jártak és lótejet is ittak...
Szerbiában kezdenek ráébredni, hogy az ország költségvetése nem vetekedhet az Egyesült Arab Emirátusokéval, ezért az ifjúsági és sportminisztérium a múlt hónap végén felemelte a hivatalosan Nemzeti Sportelismerés nevet viselő, a köznyelvben és az újságokban sportolói…..
Adnan Međedović és Edin Bašić alig tudott angolul, amikor 1992-ben a polgárháború sújtotta Boszniából Londonba menekültek. A végzős egyetemisták (építész-, illetve építőmérnök hallgatók) számára az újrakezdés a békés Angliában a még el sem kezdődött szakmai…..
"Nem tisztességes, amit Szerbiával tett. Senki se kényszerítette, hogy beszéljen a származási országába való visszatéréséről." – nyilatkozta Kovács László, a háromszoros olimpiai bajnok volt edzője. A régi szép idők: A Mester és Tanítványa, amikor még minden idilli…..
Úgy gondolná az ember, hogy egy olyan gyönyörű természeti adottságokkal megáldott országba, mint amilyen Horvátország, jóval több külföldi költözne, mint ahányan kitelepülnének. Dubrovnik madártávlatból Fotó Shutterstock A gazdasági válság azonban déli szomszédunknál…..
Ma a volt Jugoszláviában elkövetett háborús bűncselekményeket vizsgáló hágai nemzetközi törvényszék jogerősen felmentette Momčilo Perišićet, az egykori Jugoszláv Hadsereg volt vezérkari főnökét. A tábornokot a szerb harcolók által elkövetett bűncselekményekben való…..
Folytatnám a rieslinges ámokfutást. :)  A Klaus után ismét egy kedvenc tétel vertikálisa következik, a legalább oly gyakran emlegetett moseli kiválóság a Joh. Jos. Prüm pincétől. A Wehlener Sonnenuhr a zászlóshajó területük. Innen néztünk 4 spatlese besorolású édes…..
A Borrajongó Húsz éves Smaragd 2013.02.21 06:00:00
Elnézést már, hogy egy rieslinges poszt után máris újabb rieslinges poszt jön. Akár bele is préselhettem volna ezt a bort is a tegnapelőtti gyűjtőcikkbe, de úgy éreztem a kuriozum mivolta miatt csak megérdemelne egy önálló bejegyzést. Csak ritkán iszik az emberfia húsz éves…..
A kettős állampolgárságról véleménye szinte mindenkinek van (e blogon is megfuttattuk a témát), és szinte mindenkinek sarkalatos: "Orbánék mocskos húzása, amivel újabb szavazatokat akarnak szerezni, egyébként egyáltalán nem izgatja őket a határontúli magyarság." – az egyik…..
Bodomi 2013.02.20 07:48:26
@Void Bunkoid: Bunkoid, te is mentél volna szerb katonaként horvátokat, bosnyák muszlimokat lőni, mint a huzat, vagy elszöktél volna világgá? Majd szökevényként kezdted volna 0-ról valahol, katonaként meg lőttél volna, mint a huzat. Igaz, még föl is köthetted volna magad az első behívó olvasása után.
A hazánknál jóval hithűbb katolikusabbnak számító Horvátország (Keleti-Európában csak a lengyelek mérhetők hozzájuk) egyik legnépszerűbb napilapja, a Jutarnji List a legszűkebb esélyes, top 6-ba sorolta Erdő Péter bíborost, Magyarország prímását. Íme a horvát újságban…..
Elsőre talán kicsit szedett-vedettnek ható kóstolót tartottunk. Úgy kezdődött, hogy egyik kedves állandó résztvevőnknek sikerült jónak mondott moldáv vöröseket szereznie, felajánlotta, hogy kóstoljuk meg őket, én meg felajánlottam, hogy teremtek köréjük kontextust. :) Lényegében annyi lett a…..
Egy horvát falu helyi bürokráciája legyőzte a téli örömöket. Egy hat méter magas, három méteres átmérőjű, még zászlókkal is kidekorált hóembert építettek egy csendes, lakóövezeti részben, szinte az összes ott lakó részvételével, ám a "felépítmény" valakinek szemet…..
Bodomi 2013.01.28 10:33:59
@zsoBuda: személyesen Orbán parancsolta oda a dózert, hogy neked legyen okod beletörölni a birka szaros bocskorodat.
Serbia Insajd Roncsderbi 2013.01.23 14:45:00
Azt is megértük, hogy Szerbia szerény szellemi képességű államfője, a valamikori bányász és sírásó, kétes körülmények között diplomát vevő szerző, Vojislav Šešelj önjelölt csetnikvajda (aki évek óta a Hágai Törvényszék vendégszeretetét élvezi) egykori jobbkeze…..
Bodomi 2013.01.25 10:09:09
@Askeladden: C.G.Jung írt egy remek kis anyagot erről, Föld és lélek (Erde und Seele) címmel.Biztos érdemes sok helyzetben asszimilálódni, az egyén jól is érezheti magát benne, nem is tilos, stb,stb. De alapból a döglött hal úszik az árral...
Milyen volt szőkesége? A 67 éves belga hölgy, Sabine Moreau a közép-belgiumi lakóhelyéről Brüsszelbe tartott, ám a GPS-ében vakon bízó sofőr teljesen érthetetlenül, a 70 kilométeres út helyett 1450 kilométert levezetett, majd Zágrábot elhagyva jött rá, hogy valamit nagyon…..
A Borrajongó Szilveszter 2012 2013.01.02 06:00:00
Nem tudom, mi különbözteti meg az átlagos szilveszteri bulit az emlékezetestől. A kiváló ételek, a jó társaság és persze a remek borok biztosan mindenhol segítenek. Nézzük mivel próbáltunk mi tűzijátékot varázsolni kétezer tizenkettő utolsó egére. Tvrdoš Monastery…..
A Borrajongó Ünnepi egyveleg 2012.12.31 06:00:00
A december kiemelten boros hónap. Egymást váltják a jeles alkalmak, felpezsdül a társasági élet, ilyenkor pedig egyik palack nyílik a másik után. Az elmúlt hetekben ezeket a borokat kóstoltam és fogyasztottam. Általában nem voltam túl jegyzetelős kedvemben, zömmel napok után vetettem csak papírra…..
Bodomi 2012.12.31 09:55:53