Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jelentéktelen Hangya

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az, hogy megtörtént a "fegyverletétel" a zöld lobbi előtt az autóipar részéről, semmi sem bizonyítja ékesebben, mint a legutóbbi müncheni autókiállítás, ami már nem is merte magát annak nevezni, és hát nem is mert úgy tenni, mint egy hagyományos autókiállítás.Hogy hogyan bontották le az autóipar…..
A mindennapi életünk része, hogy fizetjük a számláinkat. De ki gondolná, hogy egy olyan alapvető feladatot, mint a rezsi költségek kiegyenlítése is ennyi különböző módon oldunk meg...
Jelentéktelen Hangya 2020.06.26 12:50:01
@mbazs: a csekk másnéven (kp) utalási megbízás.

Ergo bármelyik csekket be tudod neten, sőt akár telefonról fizetni, csak be kell pötyögni a rajta levő adatokat.

Valamelyik bank form-ja csekknek néz ki, hogy teljesen világos legyen, mit hova kell pötyögni.

2020-ban illene eseti fizetéskor banki fizetési kérelmet küldeni, amit csak leokézol.

De ez itthon 80%-nak sci-fi. Hasitasi nem kér kódot.
Amikor telefont választasz néhány dologban döntést kell hoznod. Ha pl. korábban csak Android telefonokat használtál, de most halálosan szerelmes lettél az új iPhone csúcsmobilba nem árt tisztában lenned néhány, a korábban megszokottól lényegesen eltérő tulajdonsággal és funkcióval...
Jelentéktelen Hangya 2019.02.17 09:08:40
@Snagal: történetesen az Apple jóval szigorúbb adatvédelmi politikával bír, mint a Facebook vagy a Google, ld. pl. ezt:

index.hu/techtud/2019/02/01/apple_facebook_adatvedelem_maganszfera_ios_iphone_adatgyujtes_project_atlas/

De ez esetünkben teljesen irreleváns, mivel az Apple nem fogja a kártyaadataimat ellopni és azzal megkárosítani, ellenben ha a mobilom hemzseg a foltozatlan, kritikus biztonsági résektől, akkor előbb-utóbb szembejön majd egy támadás. A Droidok nagy része márpedig ilyen, mivel nagy többségét még mindig nem lehet a legfrissebb, foltozott build-re frissíteni.

A frissíthetőség nálam 0. kritérium, és mindig meglep, hogy sokaknál - beleértve senior fejlesztőket is - nem az.
Jelentéktelen Hangya 2019.02.17 12:15:21
@midnightcoder2: "aki telefonon bankol sikeres ember amúgy sem igazán lehet"

Ez a kijelentés meglepően nagyképűre sikerült, így 2019-ben, de ha ezzel vitába szállnék, az érvelésem elég sok szubjektív elemet tartalmazna igényekről és lehetőségekről, így ebbe az irányba nem érdemes elmenni.

Maradva az objektív tényeknél: egy mezítlábas, banki SMS-hez is mobil kell, így máris nem mindegy, hogy mennyi lyuk van a rendszeredben, amin keresztül valamilyen kártékony program képes pl. az egyszeri jelszavad ellopni.

Ezen kívül a pénzügyeken túl is elég sok terület van, ahol nem túl szerencsés, ha a személyes adataidat ellopják. Adott esetben pl. személyes adatokkal telefonon keresztül is indíthatnak egy utalást, hiába nem "bankolsz" telefonon, sikeres emberként.

Bónusz: ahogy olvasom, a Note 3-ad épp a támogatási ciklus végére ért, így dobhatod ki vagy potenciális kockázatot vállalsz, ha az bármilyen érzékeny adatot tartalmaz és ennek ellenére tovább használod:

www.theandroidsoul.com/xiaomi-redmi-note-3-update/
Jelentéktelen Hangya 2019.02.17 12:54:08
@Snagal: nem nagyon világos, mit akarsz mondani. Persze, hogy nincsen 100%-os védelem, viszont azzal talán nincs vitád, hogy nagyobb biztonságban van egy foltozott rendszer egy foltozatlannál, ahol az ismert sérülékenységet kiaknázó példakódot pár perc alatt bárki megtalálja.

Az meg ténykérdés, hogy a töredezettséggel és emiatt a frissítések hiányával szenved a Droid platform, ellentétben az iOS-sel.
Nincs ezen mit szépíteni: a fél ország azt mondja, hogy Orbán kell. Majdnem 50 százalék listán a Fidesznek, ez magáért beszél. Mi gondolhatjuk azt, hogy ez tragédia. Hogy 2018 április 8. a legszomorúbb nap a rendszerváltás óta. Ettől még a tény tény marad: a fél országnak ez kell. Kádár nyomdokain…..
Jelentéktelen Hangya 2018.04.09 16:36:23
Hakapeszi Miki megmondta a tutit megint.

Mint a múltkor is: "Viktor már csak politikai hulla"

mentalisdeficit.blog.hu/2014/12/04/viktor_mar_csak_politikai_hulla

Én ennyi év után már lehet, hogy elgondolkodnék azon, mi lehet az oka, hogy a valóság következetesen az ellenkezőjét mutatja annak, amit a blogomra írogatok.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Üdv, Nem tudom illik-e bármilyen témába a levelem, de gondoltam megosztom. Ha megosztásra kerülök, akkor a nevemet és az e-mail címemet légyszi ne tegyétek közzé. Köszi. Nem is olyan régen jelentkeztem Európa…..
Botka bedobta a törülközőt - köszönjük neki. Amúgy sajnáljuk, de így volt helyes és korrekt.  Mi régóta egyetlen szemszögből figyeljük a politikát: az ország szempontjából kulcsfontosságú, hogy Orbánék ne folytathassák az agymosásos országrombolást 2018 után. Az MSZP-ről régóta azt gondoljuk, hogy…..
Török Gábor már azért is érdekes figura, mert népes rajongótábora nem köthető oldalakhoz és szintén oldalfüggetlenül rühellik sokan. Könnyű parodizálni a miatt, mert állítólag sose mond egyértelmű véleményt, szerinte ez is lehet, meg az is. Nekem ez nem tűnt fel, de az…..
Az Erste év elején a Joker hitelkártyáját az új, Max névre hallgató konstrukcióra cserélte. Ez a poszt, ennek a változásnak, és egy régi, rutinos jokeresnek köszönheti a születését. Már eleve a "áááááá, semmi nem fog változni, csak pénz helyett ezentúl Wizz Air pontokat…..
Jelentéktelen Hangya 2017.08.03 11:10:04
@borso: Vevőként meg:

- nincs kisebb, nem tudok visszaadni
- elszámolod a visszajárót, megkárosítanak
- "tízezrest adtam, nem ötezrest" vita
- 1 kiló aprót kapsz visszajáróként
- elveszíted, kirabolnak
- valami egzotikus pénz bankóját kapod visszajáróként, ami ránézésre olyan, mint a forint, de szinte semmit nem ér (főleg külföldieket fenyeget)

Stb.

Kártyával ránézel az összegre, stimmel, csippanás, viszlát. Köszi, maradok a kártyánál, ahol lehet, előbb-utóbb Mari néninél és nálad is beköszönt a XXI. század.
Jelentéktelen Hangya 2017.08.03 13:27:06
@borso: őszintén értékelem a fogyasztóbarát hozzáállásodat, de amíg nem lesz bevezetve valamilyen "Készpénzbarát bolt" minősítés, aminél a vevő elvárhatja a fentieket, a te boltod is csak egy a sok közül, ahol ránézésre macera, ha nincs kártyás fizetés.

Az, hogy te hogyan figyelsz oda és kerülöd el a problémákat (mind eladói, mind vevői oldalról), nem releváns az átlag szempontjából, így ettől a felsorolt problémák léteznek, a kártyahasználat pedig megoldja őket.

A parkolóautomatás apróhoz még megjegyezném, hogy kb. évtizede lehet nálunk SMS-sel perc alapon fizetni, újabban pedig már kártyával is. Ennek többek között nagy előnye, hogy pl. pontosan annyit fizetsz, amennyit használsz (a kényelmi díjjal ne is gyere, mert bár lehúzás - a parkolási bevételből illene visszaosztani az üzemeltetés árát, ösztönözve az embereket az elektronikus fizetésre -, de azért ellensúlyozza az előnyeit).
Jelentéktelen Hangya 2017.08.03 13:32:37
@borso: majd elfelejtettem, gondolatébresztőnek az olcsó készpénzről:

kiszamolo.hu/keszpenz-te-draga/
Szörnyű hír járja be a világhálót: meghalt egy fiatal férfi, mert párjával nagyobb nézettséget akartak elérni videóiknak...
  Megoldhatod annyival, hogy a pozíció helyére kiírod: „looking for new opportunities”. Miután ezt teszi mindenki, ezzel még túl sokat nem tettél a saját álláskeresésed sikeréért. Nyitott vagy egy új állásra, ezt egy keresgélő HR-es tudni fogja ebből, de vannak még lehetőségek a Linkedin mostani…..
Jelentéktelen Hangya 2017.04.12 08:09:28
@So No:

Soha egyetlen bejegyzést sem osztottam meg. Mégis heti rendszerességgel megkeresnek állásajánlatokkal.

Pl. már a kapcsolatfelvételnél belövik a fizetést és az "extrákat", nem kell később azért kuncsorogni, ugyan mennyi lenne a fizetés...

Ja, mindez idehaza, nem kellett Ázsiáig jönnöm ehhez. Persze, tudom, otthon minden-minden-minden szar, külföldön van a királyság.
Jelentéktelen Hangya 2017.04.12 12:17:55
@So No: Kedves So No,

senki nem esett neked. Egy tükröt tartottam, az a te gondod, ha nem tetszik, amit látsz benne.

Politikai rész szerintem sem ide tartozik, ugorjunk.

Mindenütt, így IT területen is vannak normális és rossz munkahelyek, munkakörülmények. Kin múlik, hogy olyat keressen, ami neki megfelelő?

Budapesti multik fizetései a 7-számjegyet ostromolják:

www.hwsw.hu/hirek/57000/hays-salary-guide-fizetes-berek-bertargyalas-hr-fejlesztok-2017.html

Persze, nem mindenki keres ennyit (multik pl. ritkán használnak PHP-t), de ezek elérhető számok; részemről egyelőre nem vagy nem könnyebben tudnék olyan színvonalon élni külföldön (NY-EU, USA), mint idehaza.

Némi tapasztalattal már ostromolnak a HR-esek, és a HR kör kb. egy félórás előszűrésből áll, hogy teljesen alkalmatlanok CV-jével mégse vesztegessék a megrendelők idejét. Részemről sosem kaptam jó/rossz tulajdonságos, milyenállatlenne stb. kérdéseket. Tapasztalat, nyelvtudás, személyiség felmérése, és kész, jöhet a szakmai kör.

Sajnálom, hogy rossz tapasztalatokat szereztél, de részemről meg nagyon unom a non-stop külföldi köpködést, így amikor időm kicsit engedi, szívesen rámutatok, hogy másképp is lehet.

A legjobbakat!
Vajon mi vesz rá pár igen jól élő, a hatalma teljében lévő politikust és pártot, hogy ilyen picsafing dolgokkal, mint a CEU rombolja le hatalmát? Pedig pont a Fidesz az a párt, amelyik anno rájött arra, hogy a kilencvenes évek elején jellemző programoknak ideje lejárt. Emlékeztek még, mint ment a…..
Jelentéktelen Hangya 2017.04.07 21:07:23
@blexpress: "pár rakétának már lejárt a szavatossági ideje és muszáj volt kilőni valahová"

Trump önerejéből finanszírozta a kampányát és nem szorul rá, hogy szívességeket tegyen támogatóinak. Azt csinál, amit akar (legalábbis amit hagynak neki).

Én úgy láttam a képén, hogy már rég ki akarta próbálni, milyen az, amikor utasítja a hadsereget, hogy rombolhasson. Nagyra nőtt óvodás, aki megtalálta a töltött fegyvert.

Hacsak az egész cirkusz nem arról szól, hogy elterelje a figyelmet a két héttel ezelőtti amerikai, civil áldozatokkal járó légicsapásról, amiről azóta hogyhogy nem, semmit nem hallani. Ez mondjuk nagyon csúnya forgatókönyv lenne, de Trump eddigi teljesítményét elnézve nem lepődnék meg nagyon, ha (majd unokáink számára) kiderülne majd, hogy tényleg így volt.
Egyre több pályázó teszi fel a kérdést nekem, hogy ilyenkor mit csináljon. Mégis mennyi pénzt jelöljön meg, honnan tudhatná, hogy mi az az összeg, amivel még figyelembe veszi a hirdető cég a jelentkezését? Vagy elképzelhető, hogy alákalibrálja a számokat és már-már a nevetséges összeg miatt válik…..
Jelentéktelen Hangya 2017.01.18 11:52:37
@TeaSet: "van erre is példa, hogy egy cég nem tud annyit adni, amennyit a jelentkező kér. És nem azért, mert ki akarja használni a munkavállalót, hanem nincs annyi pénze..."

Ez teljesen irreleváns. Ha nincs pénze, akkor nem engedheti meg magának az adott munkavállalót, és kész.

Csinálja a tulajdonos maga a feladatot, aztán, ha a vállalkozás kitermeli, akkor felvehet alkalmazottat.
Jelentéktelen Hangya 2017.01.18 15:14:04
@Fűzfánfityisz: "a fejvadász viseli a legkevesebb rizikót ebben a háromszögben. Nem is véletlen, hogy ennyi fejvadász van az országban"

Nem vagyok fejvadász, de úgy tudom, vannak olyan jól fizető megbízások, hogy javasolhat a cégnek n-jelöltet, utána kalap-kabát, ingyen dolgozott. Így meggondolják, kit továbbítanak, a cég pedig valódi jelöltek között válogathat.

Ha valaki meg túl sokat dolgozik ingyen, leépítik.

Szóval nem feltétlenül áll meg az idézett megjegyzésed.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Mt! A kérdésemben adott az egyik nagy hipermarket lánc, ahol már 8 éve vagyok munkavállaló. Érdeklődésem tárgya az lenne, hogy idén volt egy teljes átalakítás a cégnél és még a…..
Jelentéktelen Hangya 2017.01.05 09:22:04
@Szumátriai Patkánymajom: "Pölö ott vannak dobozokba, a főbb elemek, új gép esetében. (alaplap, proci, memória, videókártya, merevlemez, ház táp, stb...)

Ha nem rakom össze, akkor hogy működik???
Pláne ha nem nem szakszerűen szerelik össze???"

Ez 2017-ben, illetve van, ahol már egy évtizede is úgy működik, hogy a fejlesztő kolléga félhavi bérköltségéből vesznek egy üzleti notebookot 3-4 év helyszíni garanciával gond esetére, és amikor a garancia lejár, jön a következő.

2005-ben (!) volt az első év, hogy több notebookot adtak el, mint asztali gépet.

Szerviz esetén persze szükség van alkatrész csereberére, de normális esetben az az eladott mennyiség pár százalékát érinti.

Tehát már egy évtizede lehetett látni, hogy ebből hosszútávon nem lehet megélni, és akkor még ráadásul a tabletforradalom előtt voltunk.
Jelentéktelen Hangya 2017.01.06 13:01:26
@Szumátriai Patkánymajom: "akkor is az van pubi, hogy a gépet, össze kell rakni egy szakembernek."

"Ha legalább csak ahhoz lennétek, ekkora segg hülyék, hogy nem tudjátok a kompjútert, szakszerűen összerakni/átépíteni, installálni, javítani, szervizelni, használni, karbantartani, stb ...stb...stb... "

Úgy látom, elsőre mégsem ment át, pedig akkor igazat adtál.

PC-ket, notebookokat egyre szűkebb, speciális réteg használ már. Gyakorlatilag csak munkára vannak, esetleg a nagyon hardcore gémereket érdemes említeni itt még.

A fogyasztó átlagembernek tökéletes a Youtube-ra, Facebook-ra, levelezésre egy "buta" tablet, ahol nem kell semmit összerakni/átépíteni, javítani, karbantartani, programokat gombnyomásra telepít és töröl, ha gond van, akkor meg nyom egy resetet. Ha játszani akar, akkor meg ott vannak a konzolok, hasonlóan egyszerű üzemeltetéssel.

A profik pedig egybe veszik a gépet, senkinek nem kell összerakni semmit. Utána veszik a következőt, ha lejárt a garancia.

Telepíteni se kell semmit, recovery partíción jön a gyári rendszer, ami gombnyomásra helyreáll, profi környezetben meg egyszerűen mentésből visszarakják a bekonfigurált, kész rendszert.

Ha ebből akarsz élni, számíthatsz rá, hogy a 10 éves trend csak folytatódni fog: egyre ritkább és ritkább lesz, hogy darabokból kell valamit összerakni meg telepítgetni és karbantartani kell. A gyár gyorsabb és olcsóbb, a folyamatok automatizálhatóak. Aki meg mégis alkatrész szinten akarja buzerálni a gépét, az meg megcsinálja maga.

Mintha nálad megállt volna az idő, és 15 évvel ezelőtt élnél.
Jelentéktelen Hangya 2017.01.06 15:03:42
@Szumátriai Patkánymajom: ezzel az erővel lázadozhatnál a gravitáció ellen is, attól még lezuhansz, ha kilépsz az ablakból.
Ne okold magad kedves volt napilap, Te mindent megtettél ami tőled telt. Bennünk az olvasókban, a figyelmet kis ideig rátok fordítókban, a veletek történteket érdeklődéssel követőkben van a hiba. Mi voltunk kevesen, mi nem voltunk eléggé felháborodva, és mára már alig beszélünk rólatok.…..
Jelentéktelen Hangya 2016.12.03 22:23:54
@Jolka40: pl. az Indexet szerinted miért nem zárják be ebben a rettenetes nagy diktatúrában?

"Nincs sajtószabadság!" - zokognak a blogok írói, és fel sem tűnik nekik, hogy ezt naponta szabadon leírhatják.
Majd a Viktor megmondja. Mert itt minden az alapján dől el, hogy a Viktor mit gondol. Akkor is, ha közben szanaszét barmol mindent. Viktor a legtöbb szpícsében arról beszél hosszan, hogy milyen a magyar. Mert a magyar az olyan fajta, hogy tököm tudja, a magyar az a fajta, aki a büdös franc tudja,…..
Tisztelt Címzett! B. Andrásné vagyok és a férjem helyett szeretnék tanácsot, segítséget kérni. A férjem 61 éves.33 éve dolgozik a cégnél. Az utóbbi időben egy kicsit felgyorsultak az események, az új vezetés elküldi, áthelyezi a dolgozókat. Lassan már senki nem lesz…..
Jelentéktelen Hangya 2016.11.05 09:13:25
@Szumátriai Patkánymajom: "A másik: a faszom meg tanuljon már 36 évesen.
17 év, a kurva iskolásdiból, meg az efféle, sok, fölös faszságból, bőven-szarásig elég volt."

Elképzelhető, hogy az úr, akiről a poszt szól, hasonlóan gondolkodott ennyi idősen, aztán nézd hova jutott.

Neked még van időd tenni ez ellen.
Jelentéktelen Hangya 2016.10.16 12:56:35
@vg123: "Én nem bízok semmilyen banki dologban.
Azt az állam bármikor elveheti vagy megadóztathatja.
A biztos az arany vagy az értékálló ingatlan."

Ha a "banki dolgot" bármikor elvehetik és megadóztathatják, miért gondolod, hogy az ingatlant vagy az aranyadat nem?

Ha ennyire bizalmatlan vagy, ne vegyél itthon semmit.
A Facebookon megalakult CSOK károsultak csoportjában olvastam egy vélhetően fideszes kötődésű emberkének a kommentjeit (aztán ez az ember emailben engem is elküldött a picsába), ami miatt billentyűzetet ragadtam. Nem látom értelmét privátban bizonygatni szellemi képességeit. Sokkal inkább tartozik a…..
Jelentéktelen Hangya 2016.05.20 08:58:00
@ózdi: még Medgyessy is azzal számolt, hogy 2008-ra már euróval fogunk fizetni:

index.hu/gazdasag/magyar/eur030716/

Onnan kezdve megfizethető szintre csökkentek volna az EUR hitelkamatok (a kétszámjegyről), a forinthitel-támogatás így automatikusan kifutott volna.

A többi már történelem, de legalább máig lehet visszamutogatni, hogy mennyibe került az a támogatás, amire nem is lett volna szükség, ha 2002-ben nincs kormányváltás.
Pff, na ez a két szó az elmúlt években külön-külön is hányingert keltett sok emberben, együtt viszont egy egész hétvégi taccsolást is lazán kitesznek.   Bevallom én se itthon terveztem a jövőmet. Hatalmas utálattal, csalódottsággal és a középső ujjam tornáztatásával hagytam el az országot, majd…..
Jelentéktelen Hangya 2016.04.11 09:12:42
@Cnere: "...a fizetések nem akarnak felfele indulni. Ez érdekes, nem tudom az okát."

Pedig rém egyszerű, ott a válasz a posztban:

"Az utolsó embernek nagyon kellett a munka, ezért Ő elvállalta nettó 90-ért is."
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt blog!   Álláskereső vagyok, másfél év alatt hiába próbáltam elhelyezkedni, semmi eredménye nem volt. Az előző munkahelyem egy határozott idejű munka volt a helyi önkormányzatnál, sajnos valószínűleg a…..
Jelentéktelen Hangya 2016.04.08 14:45:05
@Sörömpőőr: a csillagozott részt is olvastad?

Korábban már írtam, de még egyszer: komplett egyetemeket lehet ingyen vagy olcsón a fotelből elvégezni, sőt a világ éppen radikálisan változik, nem az lesz az értékes, aki papírt lobogtat, valami rég elavult szakmából, hanem aki akár anélkül gyorsan megtanulja az újat.

Ha erre nincs hajlandóság, rendben van, csak akkor felesleges sírni, hogy sosem kerestél annyit, hogy egy Suzuki lízingbe beleugorhass.
Jelentéktelen Hangya 2016.04.08 14:49:33
@Szumátriai Patkánymajom: "Tanulni másokért...há lófaszt a seggükbe."

Nem másokért tanulsz, hanem azért, mert 2 évtizeden belül a kreatív gondolkodást nem igénylő feladatokat a gépek olcsóbban, gyorsabban, biztonságosabban, hatékonyabban elvégzik.

index.hu/tech/2016/04/07/robotkamionok_suhannak_europa_utjain/
Jelentéktelen Hangya 2016.04.09 11:39:22
@Sörömpőőr: na, itt fejeztük be a társalgást.

További kellemes fetrengést a nyomorodban!
Azzal kezdeném, hogy nem így terveztem a pénteket, de a sors (pontosabban Orbán Viktor miniszterelnök) közbeszólt. Szó szerint. A kormányfő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén ugyanis mondott egy olyat, amit még mindig nem tudok értelmezni, de majd ti talán segítetek...
Jelentéktelen Hangya 2016.03.16 09:43:00
@HaCS: világos, csak annak a statisztikának hiszel, amit magad...

Nagy szerencse, hogy pont megtorpan az ábra 2013-nál, hiszen még a végén nem azt mutatná, amit kéne.

Tessék, itt egy másik, ami némileg jobban vonatkozik a poszt kifogásolt állítására ("kevesebb nettó fizetés"):

Az alkalmazásban állók havi nettó átlagkeresete a nemzetgazdaságban (2008–)*:

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qli030.html
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Tisztelt Mt!   Olyanban szeretném a segítségeteket kérni, hogy 2 hetet dolgoztam Ausztriában, mint szobalány és eddig nem fizettek ki. Január 31-én kezdtem és február 14-én reggel mondtam fel, amikor be mentünk…..
Jelentéktelen Hangya 2016.02.24 11:04:08
@gályarab: miért, miért?

Öt-hat éve a csapból is az folyik, hogy itthon mennyire minden nagyon rossz, de külföldön bezzeg mennyire jó és csilliárdokat lehet keresni.

Aztán egyre többen csábulnak el, hogy utána kijózanodjanak.

Egyszer majd lecseng a külföld-divat, utána tényleg csak azok mennek ki, akik tudnak is élni a lehetőségekkel.
Te egy világfelfedező vagy, akit folyamatosan hív a kalandvágy? Erős szenvedély van benned a világ, az emberek és a Földünk gyönyörű tájai iránt? Az a hang, mely a következő kalandra szólít, sosem halkul el benned? Te nem félsz semmitől sem? Akkor a következő filmek csak felerősítik ezeket az…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Kedves Munkahelyi Terror blog!   Az egyik ismerősöm írását szeretném megosztani veletek, ami nagyon jól megfogalmazza azt, hogy milyen igazságtalan is, amikor munkakeresőként mindent megteszünk annak érdekében, hogy…..
Jelentéktelen Hangya 2016.02.18 10:14:59
@monddazigazatmar: "NEM arról szól a történet, hogy kevesellte volna akárki a pénzt."

Pedig nekem úgy tűnik, hogy végső soron mégis erről van szó (ill. egyéb körülményekről, amelyekről nem tudunk, pl. máshol esetleg jobbak a feltételek, pl. kötetlenebb munkaidő stb.).

Nyilván IT-szektorról van szó: egyre nagyobb a bérnyomás, a haverod jónak gondolta a fizukat, mégis láthatóan más cégek könnyedén tettek ellenajánlatot.

Két hónap meg semmi, nagyobb cégeknél egy darab felvételi procedúra eltarthat ennyi ideig. Részemről eleve nem nagyon pályázom olyan céghez, akinek sürgősen kell a munkaerő, mert ez azt jelenti, hogy 1.) hibás vezetés miatt tüzet kell oltani, ez már eleve nem jelent jót 2.) (szinte) bárki megfelel 3.) nem feltétlenül hosszú távon gondolkodnak, ugyanolyan gyorsan le is építenek, ahogy felvettek.

Aztán persze ki lehet szervezni a munkát, lehet találni olcsóbban okos embereket, mégis azt tapasztalom, hogy európaiakkal szívesebben dolgoznak, mind kulturális, mind szakmai okok miatt.
Jelentéktelen Hangya 2016.02.18 10:28:41
@CoolKoon: "ahol közép- illetve felsőszintű .NET tudást kérnek (mivel olyan programnyelv nincs..."

Programnyelv ugyan nincs, de platform van, és annak mély ismerete az igazi kihívás, nem a programnyelvvé (ami eleve többféle lehet, és a cégnek nem feltétlenül köti ki, melyiket ismered).

Úgyhogy ebben önmagában én nem látok kivetnivalót.