Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Molinaseca

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljesen lehetetlen helyen elbújva, magyar nyelvtudás nélkül, de orosz a javából! Csatlakozz a Világevő Facebook-oldalhoz, ha elsőként szeretnél ilyesmikről értesülni!..
Molinaseca 2020.03.25 22:06:22
@világevő: Elárulod, hogy milyen ízű a zöld, epres tortaszelet?
Molinaseca 2020.03.26 16:57:20
@enpera: woah, ebben reménykedtem! gejl pisztácia, yaaaay
Andy Hayler után megint sikerült Budapestre csábítanom egy nagy foodie-t, hogy kicsit kóstolgasson nálunk, hátha hírét viszi a világban. És hatalmas élmény volt megtapasztalni, hogy mennyire meg van lepve! ..
Molinaseca 2017.10.03 09:56:53
@Hód Alajos: Nincs szüksége védelemre, nem is ez a célom.
A felkutatott legjobb császárzsemle, biokerti magyar hegyes erőssel és jó vajjal, rendesen töltött csabai kolbival sznob?
Nem, és ez is egy gyakori jelenség a blogon, a hétköznapi étel, kiváló minőségben.
Épp hogy nem sznob. A sznob az, aki ár és trendfüggő, minőségtől függetlenül, ha esetleg nem, akkor tartalmatlanságában is dicsekvő.
Molinaseca 2017.10.03 09:58:51
@Attilajukkaja: Te vagy az aki a Malackrumpliék blogján is kételkedik és leszól..?
Molinaseca 2017.10.07 21:47:32
@Attilajukkaja: malackrumpli.blog.hu/2015/08/12/valami_ilyesmi_lesz#c27816146

A név egyezik, pedig eléggé egyedinek tűnt. De hát van ilyen. ;-)
Ha te vagy, akkor kizárt, hogy válaszoljak :D
Egy ember, aki semmi mást nem csinál egész életében, csakis rántott húsokat süt a pincében. Disznóból. De azt a legjobban a világon...
Molinaseca 2017.10.03 09:42:04
Felmerült a kérdés, hogy mit lehet csinálni azokkal, akik szerint a nőnek gyengusnak és butácskának kell lenni, hogy nőiesch legyen.  ..
Molinaseca 2017.10.03 09:33:44
@Diorella Queen: :D :D :D

(három smiley, azt jelenti nagyon röhögök)
Pár napja derült ki, hogy bezár Budapest egyik nagyon jó, díjazott étterme. Többféle találgatás is szárnyra kapott ezzel kapcsolatban, így a legegyszerűbb megoldást választottam, megkérdeztem a séf-tulajdonost...
Molinaseca 2017.09.21 09:24:20
@gyongyi70: LOL

Ez nem egy útszéi kifőzde, tetszik tudni?
És a garnéla nem egyenlő a megfizethetetlen sznobizmussal. Jesszumpepi, van ám metszete ezeknek a dolgoknak. Például van olyan is, hogy bisztró, ami nem minyont és gyári rántotthúsos zsömlét jelent.
Teljesen más indoka van a bezárásnak, ha azóta sem nézte meg a videót, inkább ne válaszoljon. Köszönöm
Újabb levelet kaptam egy séftől, én pedig szívesen engedek teret a szakmai diskurzusoknak, hiszen közben a laikusok is nagyon sokat megtudhatnak arról, hogy miért is kerülhet egy rántott hús 6000 forintba. Vagy akár még többe. A kép csak illusztráció Ez pedig a világ legjobb rántott húsa, amiért…..
Molinaseca 2017.07.21 21:37:23
@chrisred: Mi köze a férj oldalának ahhoz, hogy te ezt a háziasszonyos példát használtad, egy szakács munkájával való összehasonlításra? Kommentem lényege az volt hogy tök fölöslegesen kevered ide a háziasszonyt, aki számára ráadásul ez egy fizetetlen munka.
Tudom, tudom az volt a lényeg, hogy leírhasd: deaférfiis! :D
Molinaseca 2017.07.24 15:59:50
@chrisred: A főzés, és az azzal járó teendők napi rutin, napi több óra, míg a kerítésfestés, alibi csónaklakkozás, meg polcfelfúrás ennél sokkal kisebb idő és energia befektetés.
Na. Most komolyan erről kell vitatkozni ez alatt a poszt alatt? :)
(bocs a provokatív címért, egy kissé ideges vagyok a témától) Ma már minden kistermelői vagy kézműves. Minden.         Olyan ez mint a mangalica helyzet, feleségem szerint amennyi mangalica szüzet árulnak az éttermek, legalább 10 millió mangalicának kellene lennie…..
Molinaseca 2017.07.19 18:33:08
@Atesz1987:

'Rengeteg kistermelőt ismerek, hetente vásárolok tőlük saját részre a környékünkön, illetve Szegeden a nagybanin az üzletembe.'

Te ezzel ellenérvelsz ezen a blogon :DDDD. Anyámborogass.
Én komolyan nem hittem el egy magyartanár ismerősömnek, hogy a magyar társadalom túlnyomó része szövegértelmezési problémákkal küzd, és hogy reflexesen felsorolt, közenincs sérelmeket tart adekvát reakciónak, de mióta ezt a blogot és a Világevőt elkezdtem olvasni, rájöttem, hogy igaza van.
Valamint, amikor te ezt a termelőt 'magadfajta bloggernek' nevezed, sugallva ezzel azt, hogy ő nem zöldséget, hanem szöveget gyárt, akkor bizony vagy csúsztatsz, vagy nem tudod, hogy épp hol jársz.
Lobsterizmus In máj kántri 2. 2013.04.17 10:54:00
Szubjektív kalauz kivándorlóknak, második rész. Kérj elnézést! Elnézést kérni akkor is, ha más a hibás NEM a bűnösség beismerése, hanem a még ki sem alakult konfliktus elsimításának legudvariasabb módja. Elnézést kérsz idegenektől, akik ráléptek a lábadra, mégpedig…..
Pierre Hermé krémesét gondolom nem kell bemutatni, persze nem krémes, hanem mille-feuille névre hallgat eredetileg, és van egy egészen különleges étterem Párizsban, ahol a világon egyedüliként, á la minute, rendelésre, személyre szabottan készül. Megnéztem, aztán csináltam én…..
Molinaseca 2017.06.06 00:16:37
@Zoltán Oskovits: A villa oldalával eltöröd, alányúlsz és felemeled.
Az én kedvencemet Marseille-ben készítik, egy nagyon egyszerű cukrászdában, de ott a fali pultoknál ülve látni a Földközi-tengert az üvegen keresztül, hallani a moraját, egyszerűen fenséges.
Mellesleg, az egyik legjobb Florentine-t is ott készítik Marseille egyik másik helyén, a csokin csúszik le a torkomon a süti teste... na jó. Befejeztem :)
De biztos lesznek olyanok is, akik megfogadják. És talán nagyon jól járnak majd ezzel... A kép nem kapcsolódik a szerzőhöz, ennél azért fiatalabb... :)..
Molinaseca 2017.06.04 23:23:48
@nzk: Épp szállodában dolgozom nem mondom meg hol, csak magyar szakácsok vannak, mert még mindig jobbak mint a többi kelet-európai, valamint ők épp pont jó helyekről jöttek, tíz+ éves tapasztalattal, mert ide ez is kellett.
Amúgy, otthon nem dolgoztam szállodában, de történetesen két komolyabb kapcsolatomban is szakács volt a partnerem, és figyelj: Mindkettő dolgozott szabadnap nélkül...! Elég volt hozzá valakinek felmondani, vagy lebetegedni.
Molinaseca 2017.06.06 00:02:26
@GiaMarie: Úr Isten, te ennyire naiv vagy?
Mit mond? Amikor milliárdos a forgalma? Semmit, gondolom kifizeti. Meg szerinted, a munkaügyi ellenőrök tisztességes, csöppet sem korrumpált emberek, meg a hivatal sem, aminek dolgoznak? Szerinted nincsenek átláthatatlan összefonódások és érdekkapcsolatok kialakítva milliárdos üzletemberek és kormányhivatalok között...?

Te őszintén, hol élsz, hogy ezt komolyan megkérdezed, mi több, nem érted?
Magyarországon ez egy átlagos probléma, hogy kevesebbre jelentenek be, mint amennyit dolgozol. Jó reggelt!

ui: ide tartozik a nem hivatalos és kifizetetlen túlóra is, de abba már bele se menjünk.
Molinaseca 2017.06.06 00:04:39
@GiaMarie: Amúgy, ha meg hazugsággal vádolsz, jobb ha nem is reagálsz, mert akkor nincs miről beszélni, mert a te tájékozottságod sántít, de rettenetesen. Meg a feltételezéseid a kis naiv világodból, ami engedi azt hinni neked, hogy nekem puszta passzió beírni ide valami jó nagy ordas hazugságot, mert csak úgy, ráérek. Jézus ereje..
Ébresztő....
Tegnap éjjel értem haza a 3 napos kirándulásról a 3 Michelin-csillagos séftől, ahol alaposan végigkóstoltam a hagyományostól a modernig a spanyol gasztronómia legjavát...
Molinaseca 2017.05.18 18:45:02
Gileadban szívás nőnek lenni, ez fix. Ha termékeny van, akkor vérvörös ruhás, apácafityulás Szolgálólány leszel, és szülsz az arisztokráciának. Ha nem, akkor Márta leszel, egyfajta házvezetőnő, szürke zsákruhában takarítasz és főzöl, azaz töltöd be a női princípium többi részét, vagy meddő feleség…..
Molinaseca 2017.05.04 14:13:09
@dr. v.b.1990: Diló, szerinted az abortusz az egy reális alternatíva? Kényszer az, trauma és borzasztó élmény. Ne legyél már ennyire buta.
Nyilván nem érted, miről van szó, gondolom férfi vagy, így nem mond neked sokat az abortusz, mint operáció, stb, de akkor ne érvelj már ezzel.
Molinaseca 2017.05.06 08:57:04
@Voldi: Édesem, mondok neked valamit.
Majd akkor beszéljünk férfigyűlöletről, ha abban is eltelik párszéz év. Bár nem értek vele egyet, mert nem gondolom, hogy a törlesztés a megoldás. Különben elmész pár férfiak által működtetett weboldalra, és meglátod, hogy igenis létezik a férfigyűlölet fogalma, általában akkor szokták alkalmazni, amikor a nők hasonlóan viselkednek, mint a férfiak. ;-)

Hozzáteszem, nem a nem tetszésedet fejezted ki, hanem hatalmi pozícióból kifejezted a haragodat olyanok iránt, akiknek kevesebb forrásuk, arányosan kisebb lehetőségeik vannak, és arra vannak kondicionálva, hogy másokat szolgáljanak, bizonyos evolucionális és biológiai determináltság mentén, legalábbis efféle ideológiák alapján. Ez a gyűlölködés alapja. Olvass filozófusokat, esetleg irodalmat, ha nem érted.

Úgy vélem, hogy hisztéria van, óvodás módon, méghozzá azért, mert a férfiak elvesztették az előjogaikat. Odáig már nem merészkednek a gondolkodásban, hogy a patriarhátus a férfiaknak sem jó. Elvetemültebbek szeretnék a közös felelősségvállalást egzisztenciális téren, de nem kívánnak partneri módon kommunikálni, például, vagyis maradjanak az előjogok.
A lúzerek meg elmennek PUA tanfolyamra Valenthez.

Ha a férfiaknak kéne kipréselni magukból a gyereket akármelyik nyíláson, ne félj, meg lenne már oldva a totális fájdalommentes szülés, vagy be lenne tiltva az összes ilyen jellegű mű, meg a hatalom beleszólása is. Addig megy ez a nagy gájnerkedés a pasik részéről a nők méhe fölött, míg nem az ö testükről van szó. Vicc az egész.
Molinaseca 2017.05.06 08:58:12
@Colonel H. Stinkmeaner: LOL. Gőzöd sincs miről beszélsz.
Egyre nagyobb a bizonytalanság az Egyesült Királyság és főleg az ott élő uniós állampolgárok helyzete kapcsán, aminek az egyik következménye, hogy terjednek a hírek, melyek aztán hol igaznak bizonyulnak, hol kiderül róluk, hogy csupán arra jók, hogy rémisztgessék a már ott élő európaiakat, köztük a…..
Molinaseca 2017.03.04 11:16:02
@Horthy Miklós cselédje: A helyzet az, hogy sokkal többe kerül egy afrikai, vagy közel-keleti bevándorló az államnak, mint egy kelet-európai, épp az intergráció és a kulturális különbségek miatt.
A kelet-európai odamegy, elintézi a papírokat, még akér gyenge angollal is beáll dolgozni, slussz-passz. Ez pl a muszlim családoknál bonyolultabb. Eleve, ha jönnek, családostul jönnek, egyikük beszél angolul, vagy jó esetben mindkettő, de már vannak gyerekeik. akiket iskolázni kell, nekik támogatót, tolmácsot biztosítani, csak úgy anyunak, ha az sem beszél. Apu megy el ugye dolgozni. Mindannyiuknak kell orvosi ellátás, gyerekek miatt segélyre is jogosultak, és ne folytassam. Teljesen más a hozzáállás az élethez, a szociális készségek és a munkával kapcsolatos attitűd. Egyszerűen nem európaiak, és ez otrombán hangzik, mégsem az, ha belegondolunk a kulturális és társadalmi különbségekbe.

A brit kormánytagok azért nem mondják, hogy több bajuk van a nem kontinensről származó, más kultúrkörben nevelkedettekkel, mert nincs. Hanem azért, mert nem pc.
Lásd, még Svádország is hazudik arról, miért vezeti be a sorkötelezettséget újra. Oroszország, persze. :)
Molinaseca 2017.03.04 11:16:04
@somlobodog: Ez négy embernél már kétszáz font, és az sok.
Két átlag kereset (11oo font X2) mellett az sok, ha csak ötvennel számolsz is.
Rengeteg ember minimálbért keres, abból egy százas igen sok havonta. Felét elviszi a lakhatás, plusz még a kaja, telefon..
Ez az átlag kelet-európai körülmény, szerintem.
Bejárta az egész sajtót a hír, hogy a NÉBIH vizsgálata szerint gyakran rosszabb, gyakran pedig más minőségű, ízű termékeket forgalmaz néhány multi Kelet-Európában. És? Fotó: Mideats.com képe alapján Világevő..
Molinaseca 2017.02.21 14:22:15
A helyzet az, hogy bár egyik termék eltűnése sem zavarná meg az életem (hisz vacak dolgokról, ipari szemétről és silány készételről beszélünk) a tendencia zavar. Nem csak az élelmiszerekre jellemző ez a fajta megkülönbeztetés.
A legokosabb az volna, ha senki nem venne leveskockát és rizspudingot, ám azt gondolom, hogy ha a trend diktáló, lobbista és manipulatív élelmiszeripari óriások megszerezték a jogot a kelet piacon való árusításra, ne kettős mérce alapján ítéljék még a piac szükségleteit. Mert ez történik, akárhogy is szépítjük. Mivel a munkám és az életvitelem miatt sokat utazom, látom, hogy a textiliparban ugyanez a helyzet, egy középmárka magyarországi darabjai rongyok az angol vagy német üzletben kínáltakhoz képest. Más az anyag, más a varrás minősége. Egyszerűen rosszabb. Még keletebbre pedig még rosszabb, Romániában egyszerűen vicc, mit ad el egy-egy konfekció gyártó, ahhoz képest Mo. szinte jobb helyzetben van. És az árak (multikról beszélek, nem manufaktúrákról vagy kistermelőkről) abszolút hasonlóak, annak ellenére, hogy a holmik vacakok és a jövedelmünk is jóval alacsonyabb.
Lehet, hogy a kapitalizmus mindehhez legális keretet biztosít, ezzel nem tudok vitatkozni, de mindenképpen méltatlan és erkölcstelen magatartás ez.
Mivel ehhez hasonló ügyekben senkit sem fognak elmarasztalni, mert a lobbi nagyon erős és mert nem egy igazságos népmesében élünk, azt látom megoldásnak, hogy ne vásároljunk szemetet. A mélyszegénységben élőkön kívül nagyjából mindenki megteheti, hogy részben változtat az étkezési szokásain, jobbat vesz és kevesebbet eszik, hiszen nagyobb tápértékű alapanyagból kevesebb is elég, és egyébként is túlesszük magunkat.
Minek leveskocka egy levesbe, amiben benne van a szabadtartású tyúk és a zöldségek, valamint a fűszerek és meg van neki adva a jópár órás fővési idő?
Életemben nem használtam semmilyen port és kockát, de nálam egy ököruszály 6-7 órán át fő.
A szabadság útjait az Sam Mendes rendezte, akinek köszönhetjük a zseniális Amerikai szépséget, A kárhozat útját valamint a számomra kellemes benyomást tevő, és új perspektívába helyezett Bond-filmet, a Skyfall-t. Mendes A szabadság útjait 2008-ban forgatta, akkori feleségével…..
Molinaseca 2017.02.14 21:38:22
@zoldborso: jól mondod...
Kövesd a parancsot és keresd a hierarchiát - és a gonoszság kialakulása garantált. Az emergence komplex rendszerek kialakulását vizsgálja. Hogyan jönnek létre és ehhez milyen apró és egyszerű szabályokat kell követniük a tagoknak. Hogy példul a sűrű rajban repülő madarak…..
Fotó: Hamucska Nóra..
Ott voltam a magyar csapat edzésén többször is, így az utolsó edzésükön is Lyon előtt. Megmutatom, mivel készülnek a mai napra!Ajánlott: Így zajlott a zöldségpiacon a bevásárlás tegnap délután (videó) Csoportkép az utolsó edzés után, január 19-én..
Molinaseca 2017.01.25 16:53:51
@Dr. Trejo: Mire végigeszel egy menüsort egy fine dining étteremben, ahol sokszor 5-7 ilyen apró fogást is kapsz, plusz desszertet, fogásonként különböző borokkal és egyéb italokkal, nem maradsz éhes. Ez az örömről, és az élvezetről szól, nem a televágott gyomorról.
Molinaseca 2017.01.25 16:55:50
@Cogito.t: Úgy tudom, az zellekrém vagy zellerszósz.
Szerintem nélküle látványosabb volt, bár a szürke-barna kombó meglepően harmonikus.
Molinaseca 2017.01.25 17:03:49
@Molinaseca: zellermártás
Vass Tiborra egészen véletlenül a jutyubon keresztül bukkantam rá, éppen az olvasás szeretetével kapcsolatban kerestem valamit... a srác valami egészen karizmatikusan kedves és meggyőző jelenség, külön plusz pont, hogy szereti Mórát. Azóta, ha alkalom van "vassti"-s versesköteteket kérek ajándékba.…..
Az alábbiakban igyekszem megválaszolni azokat a személyesen és emailen hozzám intézett kérdéseket, amelyek közérdeklődésre tarthatnak számot. Mi az El Camino? A klasszikus út neve El Camino de Santiago, magyarul Szent Jakab zarándokút, mely fontosságát tekintve  a harmadik Jeruzsálem és Róma…..
Szürreálisan ködös erdőben egyet előre, kettőt vissza haladtunk. Kaptunk hideget, meleget, bagolyhuhogást és pókhálót, majd ismét egy új barátra leltünk. 6.30-kor, koromsötétben indultunk neki a mai etapnak. Tegnap kevesebbet mentünk, ezért be akartuk hozni a lemaradást, így hosszú utat…..
Az tény, hogy a praktika és a divat sokszor elkerüli egymást, de a nagyik privilégiumának tekintett gurulós bevásárlókocsi tekintetében azért ez a helyzet változni látszik. Pár éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy valaki a buszon a piacról hazafelé igyekvő nénik kezéből…..
Molinaseca 2011.09.19 13:05:24
Pénteken este Hajdú Péter ránk szabadította a Tv2 legújabb próbálkozását, az RTL Klub nézettségi hegemóniájának megtörésére irányuló valóságshow-t, az ÖsszeEsküvőket. A műsor első blikkre pont olyan szerencsétlenül esetlen, mint a Geszti Péter legvadabb rémálmaiban…..
 A Mai Manó Házzal karöltve, kíváncsiak voltunk, hogy szerintetek, fotósok szerint, mi jellemzi a harmadik évezredben Magyarország fővárosának mindennapjait. Ezerötszáznál is több pályamunka érkezett, így a a zsűrinknek több időre volt szüksége a döntéshez, de a Magyar…..
Molinaseca 2011.09.01 15:17:39
@DeadBodiesEverywhere: Nem, tőled jobban félek.
Molinaseca 2011.09.01 15:21:14
@Zool2107: A pozitív látásmód azt jelenti, hogy nem a lesikált szuper Parlamentet fotózzuk, -mert azt mindenki unásig tudja, hogy klassz, mint pl. Halászbástya, Bazilika, Opera- hanem azt, ami akár siralmas is lehetne, de meglátjuk benn a jót, és ami fő, hogy mások meglátják benne a jót.Mint ahogy a kilátástalan sorsú kisfiú a kungfuban a lehetőséget, vagy a romkocsmások a kidobott székben az enteriőr -építő dísztárgyat.. Én is örülök, hogy nem itt élsz :D
Molinaseca 2011.09.01 19:21:54
@mrbloodbunny: Egyáltalán nem, mert az nem a jelenlegi budapesti valóság. Csupán kötözködsz, mert nem akarod látni a lényeget.