Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sveikukac

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel nem láttam még Russell Crowe-ot negatív szerepben, nagy várakozásokkal ültem le a Téboly (Unhinged) című 2020-as thriller megtekintéséhez (főleg, hogy kimondottan jókat hallottam róla korábban). A rendező, Derrick Borte aki Németországban született, de amerikai állampolgárként  vált filmessé -…..
“- Etesd meg a kurvát!- mondta egy hang a telefonban. - Etesd a kurvát, különben meghal!” …Az immár kultikussá vált mondat Anthony Bourdain, A konyhafőnök vallomásai című könyvéből származik. Abból a részből, amikor az alkoholista pék olyan másnapos, hogy nem tud bemenni dolgozni, de teljesen…..
sveikukac 2021.02.18 08:19:08
@zsuzsibuvar: Nem is állítottam, hogy ez KOVÁSZOS kenyér lenne.
A lényeg, hogy mindenhol olvasom az "élesztő nélküli" kovász készítésénél, a vadélesztők belekerülését, felszaporodását.
A vadélesztő nem élesztő??
Egyébként persze megcsináltam, kipróbáltam - semmi extra.
Ha két deka élesztőt megfelelően előkészítünk, abból majd' két kilónyi kenyeret kisüthetünk, és nincsen kellemetlen, élesztő íze.
Szóval, a macera nem ér annyit - szerintem.
A hurka egy ősi élelem. Sok ország étlapján megtalálható. Készítése azonban jelentősen eltér a miénktől. Nálunk több száz éves hagyománya van. Leginkább összetétele és készítési módja hungarikum.  Recept (1910) Ha a hurka vékony, sütés előtt mártsuk forró vízbe, majd lassan, fokozatosan melegítve…..
Geekblog Száguldás a semmibe 2014.02.11 10:00:00
Rozsdamarta autótetemek a homokban. Gyárak, munkagépek, a város forgataga után csak a Semmi, kaktuszbokrok, csörgőkígyók és lókoponyák. Agyadban adrenalin dörömböl. Verejtéked rád feszül. Benzin és benzedrin hajtanak előre. A valóság felhígul, a világ süvítő színsávokra…..