Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stippistop

2 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bendek Marcell és H. László Éva fordításai nyomán, a mek.oszk.hu-ról. "A gyermekek semmiben sem hasonlatosak a költő által megénekelt negyven gyermekhez, akik, mint tudjuk, úgy viselkedtek, mint egyetlen gyermek." - ?!       biblia defoe_daniel…..
Stippistop 2010.12.26 11:07:54
Pável olvasgat xXx - játék 2010.12.06 11:42:00
Újabb, érdekes könyvesblogos játék, én Lobótól kaptam: 01 – A múlt év legjobb könyve Máté Angi: Mamó  Csakis! (már ha a kérdés 2010-re utal) 02 – Több, mint 3 alkalommal olvastad Mándy Iván: Robin Hood (kamaszként nem is figyeltem a Delfin sorozat szerzőinek a nevét -…..
Gordon Ramsay: Játék a tűzzel - a legvagányabb séf elképesztő életútja[Playing with fire - Follow up to Autobiography, 2007] ford. Csonka Ágnes Alexandra, 2010    [négy kibaszott Michelin-csillag]   Kissé feleslegesen sok a szövegben a szitokszó, de biztosan csak…..
Elfogyott a Giuseppétől beszerzett olívaolaj-készletem, és kipörögtem a fénybe, Giuseppét nem tudtam elérni, főzni pedig kellett, úgyhogy a boltból vásároltam. A Carapelli, Bertolli vonal jólismert ipari vacakjaihoz nem volt kedvem, nagyon olcsót meg pláne nem akartam venni, és a…..
Jared Cade: Agatha Christie és a hiányzó tizenegy nap ford. Sipos Katalin Európa, 2010.[négy és fél halott tanú] moly.hu , timesonline.co.uk    Élete éppen úgy alakult, mint regényei: minden a hübrisszel kezdődött... Agatha Müller kisasszony nővérével vetélkedve…..
Osiris Kiadó, 2006 moly.hu   A regény főhőse, Tábory Elemér kettős életet él: a valóságban (vagy álmaiban?) klasszikus műveltségű úrifiú, míg rémálmaiban (vagy a valóságban?) nyomorúságos életet élő, indulatait fékezni képtelen, írni-olvasni épphogy tudó…..
Simon Márton: Dalok a magasföldszintről L'Harmattan, 2010. magyar, vers, kortárs, elsőkötetes moly.hu  , litera.hu(részletek) [négy pötty a nadrágon]   '[A kavics / a szó] A súlyából annyit veszt, amennyi kimondható' (Objektív)     Gratulálok a 26 évesen…..
Szépirodalmi Könyvkiadó, 1969 moly.hu          Fehér Klára kisregényének főhősnője a műtőasztalon fekszik; lazán egymásba kapaszkodó gondolatfolyamából ismerjük meg életét és e folyam kapcsán találkozhatunk számtalan irodalmi utalással is: 17. old.…..
Holnaptól a boroké a főszerep, de rá két hétre eljő a Kánaán: a legremekebb hazai sörökben fog úszni a Király és a Nagymező utca sarka. Program a honlapon, részletesebb itallap Folyékonykenyér blogján. Kortyra fel!Mi is ott…..
  Fannie Flagg: Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe, 1987ulpius-ház , port.hu , könyvek+ Egy történet, amely - amellett, hogy gyönyörű - megmutatja, hogy a narratív játékosság mennyire otthon lehet az úgynevezett (elnézést) kommerszebb műfajokban is. (Ha majd…..