Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Panelkuruc

7 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amíg Novák Előd beszél a parlamentben, addig képviselőtársa leköti magát. Pontosan mit is csinál? Hát nyilván egy szittya vadászrituálét mutat be :) Az alábbi videó csak erős idegzetűek számára FOGYASZTHATÓ! :)Ui:Kedves Előd, lopni nem szép dolog, még ha az ember fia…..
Panelkuruc 2010.11.23 13:58:44
@huncsongor: gabriella? úristen, te hány éves vagy?...
@Hunor Levente: minek? majd az otromba, trágár gyalázkodókat esetleg.
A tegnapi nap folyamán egy rakás érdekes, mondhatni bizarr felszólalást lehetett hallani a Parlament ülésnapján. Vona pártelnök úr már az elején azzal a meghökkentő kijelentéssel borzolta az idegeket, hogy pártját a "Holokauszt-ipar" vádolja antiszemitizmussal. Erre…..
Panelkuruc 2010.11.12 00:30:00
@iii: csak úgy viszonyításképpen, a holokausztipar egy egész kicsit kevésbé közismert fogalom, mint budapest... annak ellenére, hogy egyesek mindent megtesznek, hogy divatba hozzák. ellenben a könyv révén találkozhattunk vele (több lépésben, de oda vezethető vissza). az ezzel kapcsolatos vitát sztem zárjuk le, totál értelmetlen, és nem ez a lényeg.
az, hogy vona szövegét másképp értelmezed, az is szubjektív. én így, mert ismerem a pártjának a hozzáállását az egész témakörben, csak szó szerint sose fogjuk tőle hallani. nyilvánosan. a letagadott, de közismert kötődésű hírportálok más kérdés.
Panelkuruc 2010.11.12 09:56:37
@-JzK-: "a holokausztot jelenleg politikai célokból felemlegető csoportok magatartásával fogalmaz meg kritikát."
ez mind szép és jó lenne, csak Vona és a jobbik mindenkit következetesen holokausztiparosnak nevez, aki részt vesz egy megemlékezésen. kicsit fura amúgy az áldozatok "mellett" ilyen szöveggel szemtől szemben kiállni, miközben tudjuk, hogy hátulról meg beléjük vágják a kést, képletesen szólva.
egyszerűen kínos nekik a téma, mert szellemi elődeik történelmi bűneivel szembesülni nem lehet túl kellemes.
Panelkuruc 2010.11.12 16:42:17
@-JzK-: Véleményem szerint a holokauszt túlélőiben, illetve azok családtagjaiban, leszármazottaiban a Jobbiknak a fasizmussal, nácizmussal történő összekapcsolása előbb megtörténik, mint hogy ezt bármilyen MSZP-s, (egykori) SZDSZ-es, vagy bármilyen, az antifasizmus eszméje mellett zászlót bontó politikus, közéleti személyiség, újságíró, blogger ezt megfogalmazná.
Az okok: a fent említett párt embereinek témába illő megnyilvánulásai; a holokauszt-kérdésben, ha nem is nyíltan kimondott, de burkoltan cinikus megjegyzései; a Kuruc.info hírportál második világháborúval kapcsolatos álláspontja, a gyilkosok melletti kiállás, a bűntények bagatellizálása, az áldozatokon való kegyetlen és undorító gúnyolódás.
Meggyőződésem, hogy a Kuruc.info és a Jobbik egy és ugyanaz; az előbbi az utóbbinak a soha formálisan el nem ismert, de minden informális szinten támogatott és propagált, a holokauszttal, zsidó- és cigánykérdéssel kapcsolatos "igazi" véleménye, hozzáállása.
Tény, hogy konkrét kiirtással nem fenyegetőzött senki "hivatalosan", csak néhány radikális portál kommentelői. Nem is maga a párt az, ami félelmet kelt az emberekben, hanem az általa felkorbácsolt, legalja ösztönök, amik sok egyszerű lelkületű állampolgárból kihozhatják a vadállatot. (Az meg már csak egy mellékes analógia, hogy hatalomra kerülésük előtt a nácik sem hirdették magukat a zsidók lemészárlásának tervével...)
Nem akarok hosszas litániát írni arról, hogy mekkora taplóság, és milyen alávaló dolog egy politikai szervezet részéről, egy katasztrófából direkt politikai tőkét csinálni. Illetve lehet, de azt csak a szolidaritás és a segítő szándék vezérelheti, nem pedig az ellentáborra…..
Panelkuruc 2010.10.27 01:37:31
@ColT: pedig egészen nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc és az "üzlettársa" egy rózsadombi villa alagsorában, egy terepasztal fölé hajolva esküdött fel Magyarország elpusztítására, majd "szorgos népünk győzni fog!" csatakiáltással megindultak természeti katasztrófát okozni. Aki nem így gondolja, hazaáruló.
A napokban került nyilvánosságra egy interjú Szalai Annamáriával, a Médiatanács vezérével. Ebben több meghökkentő nyilatkozatot is tesz, többek között kijelenti, fent van a Facebookon és az IWIW-en is álnéven. Ennek kapcsán alakult is egy Facebook-csoport, "nem én vagyok…..
A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata nem szól másról, mint hogy együtt kell működni, a Fidesz ezt az elvet annyira fontosnak tartotta, hogy politikai nyilatkozatukat kifüggesztették minden közintézményben. De a valóságban a Fidesz politikusai csak saját párttársaikkal hajlandóak…..
Panelkuruc 2010.10.17 09:35:58
@isssti: tudod, eléggé bárgyú gondolat feltételezni, hogy mindenki, aki nem a jobbos véleményt szajkózza, benne ült a kormányban. meg aztán vitatkozni se jó így. lehet, nem is ez a célod, hanem csak beszólni szerettél volna? :)
Lenyűgöz a Fidesz kormányzása. Orbán Viktor biztos benne, hogy nem természeti okai voltak a vörösiszap-ömlésnek, hanem műszaki. Ám éppenséggel a gátszakadás előtt két héttel ellenőrizte a környezetvédelmi főfelügyelet a MAL vörösiszaptározóját. Természetesen ennek az…..
Panelkuruc 2010.10.08 01:29:58
@elgondolkodo: egyértelmű, hogy megvolt nekik is a maguk damaszkuszi útja, a tékozló fiút jobban meg kell jutalmazni még a végig hűségesnél is... nyilvánvaló, hogy semmi önös politikai érdek nem játszik közre :)
A jobboldali blogok és kommentelők által - eléggé ízléstelenül - félkarú rabló gúnynéven emlegetett (lásd ITT, ITT, ITT, ITT és ITT stb.) Szili Katalin lett most a fenti véleményformálók hőse. Kati megmutatta tudása legjavát: kilépett az MSZP-ből. Sokat köszönhet neki a…..
Panelkuruc 2010.10.04 23:37:03
@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": mit kellett összemosni? a kurucon, a szentkoronarádión így nevezték, és a mandíneren is volt egy kommentelő(!). ha ebből azt olvastad ki, hogy szocdemman a mandíner szerzőit mosta össze a nácikkal, akkor veled van a baj.
Panelkuruc 2010.10.04 23:47:29
@Voloka: csak a te kedvedért még egyszer a linkeket, vagy hajlandó vagy venni a fáradságot és visszakeresni? ha adtunk is valamit a jobboldal szájába, az nem a gusztustalan jelzők csoportja.
Panelkuruc 2010.10.05 01:30:22
@Voloka: mindenkinek szíve joga eldönteni, melyik pártot támogatja, ez igaz a volt- és jelenlegi MSZP-tagokra is. ha már nem tetszik neki a párt, kilép, és ennyi. A párt egy ideológiai és világnézeti alapon szerveződött társaság. Ha valakinek ezen a téren elválnak az útjai a korábbi pártjától, mindennapos dolog a politikában. Szili Katalinról azért volt időszerű a cikk, mert mégiscsak egy országos ismertségű politikusról van szó, akinek a tevékenysége a baloldalon (is) vitatott.

@Cold Heart: a kurucinfó meg a szentkoronarádió elég olvasott a politika iránt érdeklődők körében, teljesen igazad van, hogy no comment kategória, de a "radikális, tabudöntögető" szóhasználatot ők kezdték el terjeszteni. Örülnénk, ha nem lenne igaz az állítás a "jobboldali kommentelőkre", de a tapasztalataink nem mutatnak mást. Természetesen a radikáljobb-hívekről van szó, akik átvették ezt a mocskolódást, nem a mérsékelt jobbközépről.
Dr. Györky Zoltán, kaposvári olvasónk szerint a volt kollégista fideszesek megszívlelhetnék Bibó intelmét.Április óta, valószínűleg a hajdani titokminiszterek, Kövér és Demeter tanácsára, no meg vezérük bensejét feszítő bosszúvágyból táplálkozó parancsra,…..
Panelkuruc 2010.10.03 19:11:28
@Rwindx: téged félretájékoztattak, ha azt hiszed, trollkodással terjed az eszme. talán érvek kellenének, így csak annyi látszik, hogy neked nem tetszik valami, és ez nem hat meg senkit.
Staudt Gábor a német kisebbségi önkormányzat tagjaként, a nemzetiségeknek járó mandátumszerzési kedvezménnyel lett a XXII. kerületi önkormányzat képviselője. Most azt hirdeti, hogy Budapest a magyarok fővárosa. Erre mondhatnám, hogy egy kisebbségitől kicsit röhejes más…..
Panelkuruc 2010.10.02 21:37:16
@blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year:
az érvek ott voltak, csak el kéne őket olvasni: a Jobbik egyértelműen kisebbségellenes politikája és Staudt egykori kisebbségi jelöltsége így együtt az, ami érdekes az ügyben. Hogyhogy nem mondja azt Gáborunk az elvtársainak, hogy hé srácok, én is kisebbségi jelölt voltam, hagyjátok már abba? Vagy miért nem mondják meg neki, hogy figyelj öcsi, mi bírunk téged, de szerintünk Magyarország a magyaroké, úgyhogy menjé inkább októberfesztre sörvirslit enni?
(a kérdés költői)
A kampány legalja az alábbi hír, ennél lejjebb tényleg nincsen. Nem szeretem Gémesi Györgyöt egyáltalán, de szóval úgy lejáratni valakit, hogy kinyomtatnak egy fiktív szervezet nevében egy szórólapot, melyben konkrétan melegnek állítják be a polgármestert, a kampány legalja,…..
Panelkuruc 2010.10.02 00:58:10
@wacak: ha elfogadsz egy tanácsot, következő alkalommal inkább írd azt, hogy "első". akkor kevésbé tartanak majd ostobának.
Jó magyarok nem kölcsönözhetik ki könyveiket egy olyan intézményből, melynek nevét egy kommunista adja. Szabó Ervint felejtsük el. Bűnös. Pontosan miért, nem tudom, de legyen annyi elég, kommunista. Nem érdekel, hogy ő építette ki a közkönyvtár-hálózatot vagy ő honosította…..
Panelkuruc 2010.09.21 13:29:24
@Behajtó70: te leszel szegényebb, ha nem olvasol több Adyt és József Attilát. A kínai kulturális forradalom szólt arról, hogy ami előtte volt kultúra, az mind rossz, és el kell törölni. Meg kéne tanulni együtt élni a múlttal, és nem köpködni rá. És ez nem jelenti azt se, hogy azonosulni kell az ideológiájukkal.
Panelkuruc 2010.09.21 13:36:17
@bruticsello: az alapgondolat, hogy aki a "nemzeti érzést" elutasítja, magyarellenes, egy manapság divatos, terjesztés alatt álló hazugság. A nemzetietlen gondolkodás egy világnézet, képviselői nem nemzetben gondolkoznak, a magyarellenesség meg azt jelenti, hogy az illető a magyar népet, mint olyat utálja, és ez meg rasszizmus. Az előbbit lehet nem szeretni, de abszolút legitim gondolkodásmód, és semmiképpen nem lenne szabad összemosni az utóbbival, ami a történelem szemétdombjára való. Kár, hogy a jobbik és hívei folyamatosan ezt teszik.
Barátság-napot tart a Jobbik. Idén Ajkán megrendezik az Arab-magyar barátság napját. Ezt a szimpatikus kezdeményezést csak támogatni lehet: a nemzetközi kapcsolatok ápolása, a határainkon túlnyúló jó viszonyok kezdeményezése nem csak a kormány, hanem az ellenzéki pártok…..
Foglalkozott velem az LMP. Írtam egy posztot arról, hogy az ajánlószelvényvásárlásról szóló hangfelvétel kapcsán, hogyan sumákolnak a párt közleményei. Ezt egy LMP szimpatizáns belinkelte az LMP hivatalos facebook oldalára. A hivatalos LMP Facebook-író erre azt válaszolta,…..
Panelkuruc 2010.09.02 00:44:26
@iii: melyik hozzászóló? a zsindexező szalonnáci nem törölte a bejegyzését, hiszen az látszik... vagy azt feltételezed, hogy a piroslap szerkesztői törölték a saját írásukat, hogy titeket szivassanak vele? :)
másrészt, elég tré dolog ez a bérkommentelőzés és bérbloggerezés. akik ilyeneket szoktak írni, leginkább csak erre képesek, semmi másra (magyarul trollok).
Panelkuruc 2010.09.03 07:56:52
@iii: gondolom azt akartad kérdezni, mit értek bérkommentelőzés (és bérbloggerezés) alatt.
egész pontosan azt, amikor valaki azokat, akik nem értenek vele egyet, fizetett kampánystáb-tagoknak, vagy hasonlónak nevezi, nem tudván elképzelni, hogy valóban így gondolják, és nem csak a pénzért írogatnak neki nem tetsző dolgokat.
és ez olcsó, alaptalan vagdalkozás.
Különös javaslattal állt elő a napokban Szegedi Márton, a Jobbik miskolci polgármester-jelöltje: kitelepítené, táborba zárná, valamint megfosztaná állampolgárságuktól az általa "cigánybűnözőknek" nevezetteket. A tábori étkezésben köztudottan jártas Szegedi…..
Szemtanú ismerősömtől azt a hírt kaptam, hogy ma délután a IX. kerületi Napfény utcai SPAR előtt összeverekedett a Jobbik és a Gegesy Ferenc polgármesterségéért kampányoló Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület szórólapozó aktivistája. Állítólag a Lokálpatrióta…..
Panelkuruc 2010.08.27 21:08:43
@val: kimegy az utcára, az arcát adja ahhoz, amit csinál... ennyire ne legyél már értetlen.
Panelkuruc 2010.08.27 21:45:32
@Cuppanj a végére!: valamiért mégis a fizikai erőszakot meg a fenyegetést bünteti a törvény. nem véletlenül... tudod, nem a világ a hülye, csak te.
Panelkuruc 2010.08.28 14:27:38
@HUN_Sector: nem a problémát tagadjuk, csak a megoldási javaslataitok, hogy úgy mondjam, mérsékeltebben szolgálják a társadalmi békét, mint ami tetszene.
A Népszava robbantotta ki még múlt héten az LMP körül gyűrűző adatbázis-ügyet. Karácsony Gergely, az LMP politikusa és kampányfőnöke ezt akkor világosan cáfolta. Az ATV híradójának a következőt mondta: nincsen semmilyen legális és illegális lista sem a kezükben.A…..
Panelkuruc 2010.08.23 20:45:12
@eon: esetleg valami tényszerűt, ha lehetne. ez a hozzáállás és stílus így nem nekünk kellemetlen.
Sokat hallani a Jobbik parlamentbe kerülése óta ezt a bizonyos fogalmat, hogy politikai foglyok. A nemzeti radikális párt sok felszólalásban követeli ezeknek az embereknek a szabadon bocsátását. Azonban felmerül a kérdés: miért is vannak ők rács mögött? Az őszödi beszéd…..
Alig 150 éve, hogy a feudális Magyarország Európában utolsóként, hörögve, nyögve nyelve ugyan, de végül csak felszabadította az addig rabszolgaként tartott, jogokkal alig rendelkező lakosság 90%-át, a nincstelen jobbágyait, zsellérjeit, akik a nemes uraságok földjén robotoltak…..
Panelkuruc 2010.08.16 11:49:38
@kurvaanyádbaszdmeg: ha igaz lenne a mondás, hogy a stílus maga az ember, akkor te nem léteznél. de legalább hasznos munkát végzel saját magad és a veled egy oldalon állók lejáratásában.
Piroslap Béla bá a Vadkeleten 2010.08.15 06:33:00
A napokban jelentette fel Biszku Bélát a Jobbik a kommunizmus bűneinek tagadásáért. Ez több szempontból is felvet érdekes kérdéseket.Egyrészt, a fent említett díszes társaság korábban "szájkosártörvénynek" minősítette a jelenlegi törvény elődjét, még csak a…..
Zagyva György Gyula korábban minősíthetetlen stílusban fenyegetett meg két újságírót. Karikás ostorával hadonászva beszélt a "belük kitaposásáról" és a "megb..szásukról" a szobában, ahová bezárták őket. Utólag persze ment a jobbikos mosakodás, hogy…..
Schmitt Pálnak láthatóan már kezd kevés lenni, hogy az "emberek embere" legyen és beiktatásakot nagyívű alkotmányozási javaslatot tett, s megígérte, hogy kezdeményezi a kereszténység és a sport belefoglalását az új alkotmányba tételét (Isten, haza,…..
Panelkuruc 2010.08.10 14:02:17
@putyim: konkrétan mi a hazugság? felettébb érdekelne, mert így csak a vádaskodás és az indulat jön át, és az kevés.
Panelkuruc 2010.08.10 14:18:18
@szőketisza: valószínűleg azért, mert az elvakult jobbikhívők ezúttal elmulasztottak megjelenni, amit részben a sokszínűségre való törekvés miatt sajnálunk, de így legalább vannak, akik helyettesítik őket stílusban és hozzáállásban, úgyhogy akkora veszteség szerencsére mégsem ért minket.
Panelkuruc 2010.08.10 15:10:23
@Sir Kommentor: attól szép a szólásszabadság, hogy bármiről lehet írni. ha téged érdekel, nézz utána, írd meg, és rakd fel a saját blogodra. garantálom, hogy senki nem fog megakadályozni benne.
Egyre több botrány lengi körül a verőcei illetőségű Magyar Szigetet. Először csak a főszervezőről, Zagyva György Gyuláról szivárogtak ki enyhén szólva is kellemetlen hírek, de azóta ennél sokkal brutálisabb események színhelye volt a Csattogó-völgy. A radikális körökben…..