Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bikli néni

0 bejegyzést írt és 2871 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JobAngel HR-es állást keres 2020.06.24 12:00:00
Ahogy nézegetem a statisztikáimat, és az évek során egyre több álláskeresőt ismerek meg, egyre könnyebben azonosítok olyan álláskereső csoportokat, akiknek igazán problémás az álláskeresés. A HR-esek, azon belül is a toborzók egy ilyen csoport… hozzám fordulnak álláskeresési tanácsokért, ami…..
1911. A New York-i 68. utcai Central Brewing Company sörgyár elektromos szállítóautója..
Itt vagyunk, megjöttünk! Remélem vártatok már minket, annyira amennyire mi vártuk, hogy posztolhassunk. Szóval itt az első bejegyzés, ami mindjárt egy Napi érdekes. Az a népszerű sorozat aminek jövő hét végén már a 300. részét láthatjátok, ami egy monstre válogatás lesz! További újdonság hogy amíg…..
1897. A Fehér-hágó, más néven a Halott lovak ösvénye (Dead Horse Trail) alaszkai Klondike aranyláz idején, a hóolvadás után. A különlegesen nehéz terepet a lovak sem bírták, és tucatjával hullottak el..
1839. október 8. Egy 180 éves fotó a fényképezés megszületésének első éveiből. A torinói Gran Madre di Dio templom, hivatalosan az első Olaszországban készült fénykép. Ma ÍGY fest...
Na, ez most rendhagyó lesz. Az Indexen ma megjelent epizódkritikámat toszom be klasszikus hogyvolt helyett, de kicsit felturbózva, hogy legyen valami extra kontent is. Ha a fogadtatás pozitív, lehet róla szó, hogy bizonyos sorozatoknál a hogyvoltokat kritikával ötvöző hibridposztokká…..
Bikli néni 2019.05.20 23:37:39
Annyi minden kavarog a fejemben, spoileres leszek.

Először a lényegtelenek: ezek a filmes klisés koppintások, először Dany szónokol - Coin elnök a Hunger Games-ből (komolyan azt vártam, mikor nyilazza le valaki), meg Hux a Star Wars-ból.
Jon hajóra szállós jelenete a végén tisztára, mint amikor Frodó elhaj!zik Szürkerévből, de még előtte megmondja Samunak, hogy megmentettük a világot, de nem nekem. Rögtön ezután meg Brienne elkezdi írni a testőrparancsnokok könyvébe a memoárjait, Sam meg beállít A gyűrűk ura, izé, A tűz és jég dala 1. kiadásával. Hát baszki. (+1: Arya elhajózós jelenetét a The children c. dallal aláfestve lásd még a 4. évad utolsó jelenetében. Arya elhajózik Brayvosba, a The children aláfestő zenéjére.)

Megértettem, hogy múlik az idő az utolsó részben, hogy elmúlt a hosszú tél, de valami végtelen kiábrándító volt, hogy az elején sehol a tél, aztán hirtelen akkora hó van, ahogy ott sétálnak, hogy Drogont is belepi, aztán újra tavasz, és tádámm, az évszázados épületek újra állnak, mintha Drogon sose lett volna ott. Biztos van CSOK is, aztán azért lettek házak meg gyerekek. Facepalm.
Az egyetlen jelenet, amit megkönnyeztem, az Brienne már említett jelenete volt, ahogy emléket állít Jaime-nek.
Nekem az első két rész nagyon bejött, a harmadik is, a logikátlanságai ellenére is, de onnantól mélyrepülés az egész. Gondolkodtam, milyen lesz ezentúl úgy lenni, hogy nem várjuk többé Westerost - de Benioffék elérték, hogy ne legyen olyan rossz.
Mondtam, hogy lesz csúszás, sajnálom. Cserébe a Drót egyik legfaszább jelenetének alapmotívumát ellopva összefoglalom az eseményeket azoknak, akik nem akarnak olvasni. A rendes hogyvót utána. Petting Bravúros tracking shottal nyitunk, Samu kálváriájának ezredik stációja az első…..
Bikli néni 2019.05.04 15:52:36
@lilcsi manó: Samnek életben kellett maradnia. Nem azért, mert szimpi vagy sem, hanem mert ő is tud dolgokat, mint Bran meg Tyrion. Pl Jon származását, amit vita esetén a Fellegvárból ellopott könyvekkel jobban alá tud majd támasztani, mint Bran a háromszemű holló dumájával. Nyilván nem volt véletlen, hogy minden részben kihangsúlyozta, hogy ellopott egy csomó könyvet Fellegvárból. És az ő szerepe ellenkező irányba is fontos lesz, ti. kell majd valaki, aki megviszi az események hírét is hitelesen a nagymestereknek.
Az már csak egy mellékes valami, hogy az apja meg az öccse halálával ő lett Szarvhegy ura.
Bikli néni 2019.05.04 19:50:17
@Leadfoot: ne adjál már olyat a számba, amit nem mondtam, köszi.
Ha nekifutsz még egyszer a kommentemnek, akkor láthatod, hogy nekem se volt tökéletes a rész, sőt. Maradtak bennem is kérdések meg hiányérzetek. My bad, hogy én ettől függetlenül tudtam élvezni, tudtam rajta izgulni, amikor olyan jelenet volt, könnyezni is.
Azt gondolom továbbá, hogy mindenkinek joga van a véleményéhez, és piszok elkeserítő volt látni, ahogy egymásnak ugrottak emberek a fórumokon, csak mert volt, akinek tetszett, volt, akinek meg nem.
Bikli néni 2019.05.04 19:59:35
@szepi79: Én ezt úgy élem meg, hogy a Jég és tűz dala egy egyszeri, utánozhatatlan mű, aminek a megírására GRRM-on kívül senki nem képes a világon. Amikor Benioffék elkezdték forgatni a sorozatot, még nem volt szó arról, hogy az ötödik könyv után elfogy a muníció és az öreg megáll az írásban, és onnantól saját kútfőből kell lezárni a sorozatot. Valószínűleg Martinon kívül senki nem tudta volna megírni olyanra a végét, amilyennel a nagy többség elégedett lett volna (a könyvek színvonalát nézve valszin maga Martin sem), és innentől veszett fejsze nyele.

Azt már kismillió interpretációban olvastam, hogy ez így szar volt, de azt valahogy még sehol nem, hogy akkor hogyan kellett volna ezt a csatát, konfliktust feloldani. Egyet írjatok már, könyörgöm! Nem arról, hogy nem küldjük előre a sötétbe a dothrakikat, hanem, ha ti vagytok a készítők, mi lett volna a csata nagyvonalas forgatókönyve? (Kiindulva abból, hogy az élőknek nyernie KELL, mert ott van még Cercei&pals, és azt a szálat se lehet szembeköpni.)
1988. augusztus 14-ről 15-re virradó éjszaka a Csongrád megyei Csengele, 129-es számot viselő Sebők-tanyában 11-en aludtak, mit sem sejtve arról, hogy a falakon kívül három férfi benzinnel teli kannákkal és égő kanócú flakonokkal éppen rájuk gyújtja az épületet. A pártállami idők legszörnyűbb…..
Na. Célegyenes. A végén meg valaki a Vastrónon, de addig van még hat rész, izgalom, intrika, miazmás. Ha valaki arra kíváncsi mi vót eddig, akkor javaslom ennek a linknek a matatását, mindenki másnak meg csak annyit, hogy Tél van, Éjkirály.Falat döntesz, de miért?Úgyis megszívod. Deres Kisfickó…..
Bikli néni 2019.04.25 21:27:50
Na, beköszönök már ide is. Mivel nincs hogyvót :(((, ezért itt szállnék be a halállottóba.
Tippem a kiesőkre (azok, akik kimaxolták a karatkerfejlődést, és már nincs hova tovább):
- Theon: jó gyerek lett, törlesztette mindenki felé erkölcsi adósságait, akik számítottak, azok megbocsátottak neki. Király, utódot nemző főúr nem lehet, szóval nincs értelme életben hagyni.
- Brienne: nagyjából ugyanez.
- Tormund: kb. elfogytak a vadak, plusz eléggé karakteridegen lenne, ha egy esetleges győzelem után lemenne a maradékkal bohóckodni Királyvárba. Az nem az ő háborúja, a vadak tojnak rá, actually ki ül a Vastrónon.
- Beric Dondarion: az ő szerepe is véget ért, Thoros halott, szép hősi halála lesz.
- Grey Worm, Missandei: olyan szépen ábrándozós-szerelmes jelenetet kapnak, hogy mennek vissza Naath szigetére nászútra, hogy tuti végük lesz, nem mennek ezek már sehová Deresből.
- Varys nekem kicsit kakukktojás, mert Missandei megmondta neki az előző évadban, hogy mindkettejüknek az a sorsuk, hogy az otthonuktól távol, idegen földön haljanak meg, és Varys Essosból származik, tehát jó eséllyel látni fogjuk a halálát Westeroson - kérdés, hogy melyik csatában.
- Ser Friendzone is megy sajnos a levesbe :(

Akik szerintem túlélik:
- Sam: ő Szarvhegy örököse, meg az ügyeletes hős, akire soha senki nem számít, túlélő fajta.
- Davos: ha Jon lesz a király, ő az első számú esélyes a Hand of the King-re.
- Minimum az egyik sárkány, valamivel le kell majd gyakni a Golden Company-t, és a megtépázott kb. 200 fős északi sereg erre önmagában nem lesz majd alkalmas.

A többieket nem merem megtippelni.
Még napjainkban is döbbenten nézem a fényképeket. Ez itt történt Pécs főterén? Igen! Több mint 35 évvel ezelőtt a Széchenyi téren történt egy elképzelhetetlen tragikus esemény. 1983. augusztus 20.-án bekövetkezett városunk egyik legsúlyosabb autóbusz balesetéről, augusztus 22.-én és 23.-án számolt…..
1901. A himlőoltás népszerűsítésére készült brit agitációs fotó. A jobb oldali fiú kiskorában részesült oltásban, míg a bal oldali nem.....
Bikli néni 2018.07.29 14:34:12
@bioLarzen: Pont ez jutott eszembe. Az antivaxxerek annyira elvakultak, hogy azokat a saját gyerekük halála se képes jobb belátásra bírni.

A japán bordélyházas kép szerintem tényleg az lehet, ami oda van írva. Vagy ha nem is bordély, akkor is egy "köznépiesedett" teaház, ahol korábbi gésák szórakoztatják a megszálló katonákat.
Bikli néni 2018.07.29 14:36:32
@for-avar: megelőztél :D
1896. Húszezren nézték, ahogyan két mozdonyt ütköztettek össze a szervezők az Ohio állambeli Buckeye Parkban, Lancaster városában. A belépő mai áron kb. 25 dollár volt, a szervezők meggazdagodtak az esemény után..
A Hermina Bauról az első posztok több mint 10 éve születtek a Homáron. Akkor még csak a kínos szóviccekre építő reklámjaik és spamjeik miatt kerültek az oldalra. Később az Urbanista már a látványtervek tódításairól írt, mi pedig Michael Fassbender hőszivattyújáról. Utóbbi tulajdonképpen az alábbi…..
"A legértékesebb elveszett csomag"  kihívásunkat egy egyszeri (és nem is túl jó) kínunkban röhögős viccnek szántuk, egyáltalán nem számítottunk rá, hogy a valóság és olvasóink egyre ijesztőbb számokkal fognak beszállni a versenybe. Az eddigi listavezetőnk a 160 ezer forintos tévéjét kereste a Postán…..
Pablo Iglesias Maurer fotós járta végig az egykor kedvelt New York állambeli üdülőhelyeket - egyszerűen - az akkori képeslapokra támaszkodva. A mai állapotot összevetve az egykori idillel készültek el szürreális mozgóképei (70 MB, szóval mobilon esetleg időigényes!)...
  Reggel van az utolsó feladatpárbajkihívás napja, Iliász az egyetlen, aki nyugodtan alhat és kelhet ugye, Szandi, Barbi és Feri még megy egy kört a döntőért. Iliásznak a reggelét Szandi bassza el, aki a Feri építette, parton álló menedékben duruzsol neki az álmáról, és a szomorúságáról vagy…..
Bikli néni 2017.10.13 13:51:34
@Sanda.Ipse: Feri lövészetet okít. Gergő meg szörfözött, vagy mi, mégis elsőnek pottyant ki a fullasztós feladaton.

Ami a feladatokat illeti: nagyon röhögtem, hogy az általános iskola alsó tagozatos matektudást igénylő helyszínen lehetett a legtöbb golyót szerezni. Szvsz az instabil rúdra mászás sokkal nehezebbnek nézett ki.

Érdekes helyzet amúgy, mert én nem tudom eldönteni, kinek drukkoljak. Talán egy icipicit Iliász felé hajlik a mérleg, de akkor se vágok eret magamon, ha Feri nyer. Az elején Ili volt az abszolút favorit, és sejthető is volt, hogy minimum döntős lesz. Feri rettentő antipatikus volt számomra, de aztán visszavett az arcából, ami előnyére vált. Kérdés, a zsűri hogy látta őket, nyilván nekik más, több vagy épp kevesebb infó jutott a játékostársakból, mint nekünk, heti kb 4 órában.

Ami Feri színeváltozását illeti: ne feledjétek, hogy itt el volt szigetelve a külvilágtól, a hozzá hasonló gondolkodásúak támogató érvelésétől. Semmi nem volt, ami a meggyőződésében befolyásolja, csak az, amit látott Iliásztól (meg a többiektől). Ha Iliásszal a betyársereg-majálison futott volna össze, valószínűleg nem lett volna ekkora spanolás a végén.
Iliász egy kedélyes mandirigma lakoma közepébe csöppen, ahol szolidan genya hangsúllyal ereszti el: „szevasztok srácok, na mi újság?” A többiek olyan kényszeredetten mosolyognak, mintha a döntőben derült volna ki, hogy húsz milla helyett egy éves fitneszbérlet, meg egy paleo tiramisu a főnyeremény.…..
Amikor az embernek hét része, a pletykák szerint 440 perce van arra, hogy egy történetet, vagy annak következő fejezetét elmesélje, akkor luxus az, hogy az évadnyitójában legalább négy olyan jelenet van, amiben a szereplők teljesen érdektelen dolgokról beszélgetnek, és a nettó 61 perces epizód valós…..
Bikli néni 2017.07.11 14:18:14
@Mr. Cobb: Ez az általánosítás, hogy mennyi szabadideje van egy egyetemistának dolgozni, hülyeség. Tudok ám egy csomót, aki max 1-2 napot készülgetett valami tinglitangli vizsgájára, van olyan műszakis végzettségű ismerősöm, akinek egy rohadt tankönyve nem volt a fősuli alatt. Meg vannak olyan szakok (orvosi, jogász, stb.), ahol örülsz, ha luk van a fenekeden, nem ám még eljárkálj állandóra valami diákmelót végezni, mert több ezer oldalt kell szó szerint beseggelned/vizsgaidőszak.
Bikli néni 2017.07.11 14:26:15
@Ad Dio: Na, én pl. tök szívesen élnék egy olyan rendszerben, ahol az állami bérlakások az alap. Na persze nem úgy, mint ma, hogy rohadó 50 m2-es lyukak, amik 50-100 éve épültek, gyakorlatilag lakhatatlanok, és pályázni csak 5 gyerekkel meg minimálbérrel lehet rájuk, így is ötvenszeres a túljelentkezés...
Nekünk pl. pont az a bajunk, hogy sokkal könnyebben tudnánk kifizetni a havi törlesztőt, mint az albi árát most, mert fele-kétharmada lenne a most fizetett bérleti díjnak. Csak mivel nincs elegendő önrészünk (és belátható időn belül nem is lesz), kénytelenek vagyunk valaki más lakásáért kifizetni horribilis összegeket.
Ha viszont lenne bérlakás program, igényes, nagyobb méretű lakásokkal, normális áron kiadva (nem, nem azt várom, hogy húszezerért adjon ki nekem a főváros egy 70 m2-es kérót, vannak átmeneti megoldások is), akkor szíves-örömest letennék a saját lakás/ház vágyálmomról, mert valóban, a bérlakással nem kötöm röghöz magam. Így viszont inkább ráfekszünk a saját otthon projektre, mert nincs más választásunk. Ha albiban maradunk ilyen árak mellett, örülünk, ha ki tudjuk csengetni, nem ám egyről a kettőre jutni.
Bikli néni 2017.07.11 15:59:25
@Ad Dio: Nem kell bemutatni, 1-2 héten belül érkezik nálunk is a második poronty :) Nekem eddig szerencsém volt, mert mindig találtam/tunk olyan albit, ahol nem csináltak problémát a gyerekből, és tulképp a gyerek se gyilkolta a lakást. Tudom, sajnos nagyon nem ez az általános. Az előző albimnál a tulaj halál laza volt, mikor megkérdeztem, nem gáz-e a gyerek, azt mondta, hát nézd, ha összerajzolja a falat, majd az egyik havi kaucióból kifestetünk (ez vidéken volt, harmadannyiért béreltem a kérót, mint a mostanit). Deal. Nem is volt semmi probléma, amíg ott laktunk, mindig minden lakásunkra vigyáztunk. A mostaniban is kb. annyi "kár" keletkezett, hogy veszünk majd egy diszperzites vödröt meg egy teddy hengert, ha kiköltöztünk, mert ráadásul még mi szereltettünk be egy csomó mindent saját költségünkön ide.

Persze mi is hasonló elvek mentén gondolkodunk, ahogy te is írod, ezért mi is szeretnénk idővel egy sajátot. Már csak a lottón kellene nyerni addig :D (Egyébként én nem vagyok CSOK-párti. Egyrészt nem fogom látatlanban beígérni a harmadik gyereket, másrészt tíz évre röghöz kötne minket, harmadrészt az csak új építésűre van, és ott csak az sk épített az opció. A harmadik újépítésűnek számító társasházban lakom 4 év óta, általános tapasztalat, hogy túlárazott és szar minőségű az egész.)
A kétszázadik Napi érdekest láthatjátok, olvashatjátok ma. A népszerű sorozatban csaknem 4550 meghökkentő, sokkoló, elgondolkodtató, vagy egyszerűen csak érdekes fotót nézhettetek már meg ezidáig! Köszönjük a kitartásotokat, és remélem, továbbra is velünk tartotok! 1888. A ghánai egyik…..
Bevallom ezt a kérdést mostanában többször feltettem magamnak. Hét éve dolgozom, és a jelenlegi már a negyedik munkahelyem. Itt már hosszú távon terveztem, de sajnos nem érzem jól magam, ezért megint újat keresek. Elkezdtem önkritikát gyakorolni, hogy biztos velem van a probléma, és én tehetek…..
Bikli néni 2017.03.02 13:54:04
@Six: Amikor ilyen "X éve interjúztatok" kezdetű kommenteket olvasok, akkor mindig beugrik valami, ami a kommentelőnek nem (mert ugyan honnan is kellene tudnia): nincsenek ám mindenhol HR-esek az interjúkon. A közszférában például tökre nem jellemző ez a mentalitás, ott a leendő főnökök vannak jelen az interjún.
Ott megnézik az önéletrajzot, látják, hogy milyen területeken van releváns tapasztalat, megkérdezik, meg az önéletrajzban amúgy is kötelezően feltüntetendő elem, hogy mi volt az előző munkahely megszűnésének az indoka. Ha az adott területen munkaerőhiány van (mert van!), akkor pláne nem finnyognak azon, hogy jaj, ez sanszosan elmegy két éven belül szülni, örülnek, hogy addig is van ember, aki csinálja.
Bikli néni 2017.03.02 16:27:52
@Six: Azért nem láttál még ilyet, mert nem a közszférában dolgozol :)
Van egy kormányrendelet, ami előírja, hogy egy baszom excel-táblában kell leadni az életrajzot (lehet neked bármilyen szép és áttekinthető, ha nem excel-táblában nyomod a megadott paraméterek alapján, szóba se állnak veled). Itt fel kell tüntetni a korábbi munkahelyeket, neve, címe, megszűnés oka (mondjuk olyan mélységig, hogy határozott idő lejárta vagy közös megegyezés, végleges áthelyezés, ilyesmi). Kötelezően feltüntetendő adat az is, van-e gyereked, ha igen, mennyi. Szakdolgozatod éve, címe, minősítése, meg hasonló cukiságok.
Egy áttekinthetetlen katyvasz és szarhalom, de valahol valaki kitalálta, és már egy pár éve csak ezzel lehet pályázni.