Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rockpanorama

13 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Want Some? = rockpanorama@gmail.com 80's Rock, Glam, Black Metal, Hard, Sleaze, Indie, Rock N' Roll, AOR/Melodic Rock, Hair, Heavy Metal, 70's Rock, Surf Rock, Power Metal, Classic, Speed Metal, Death Metal, Funk, Psychedelic, Pop/Rock, Soft Rock, Deathcore, Party Rock,…..
Több szempontból is különleges eset az Agnostic Front. A New York-i keresztapák ott voltak a legelső HC bandák között. Sőt, az is kijelenthető, ők a világ legrégebbi hardcore bandája, legalábbis a nagyobbak közül egész biztosan. 1982-ben (bár erről vélemény megoszlás van, többen 1980-at jelölnek meg…..
Kétségtelen, hogy ha a dallamos heavy metal kialakulását elemezzük, akkor nyugodtan kijelenthető, hogy a Dokken a legeurópaibb amcsi zenekar. A norvég felmenőkkel rendelkező frontember, Don Dokken a 80-as évek végén Európában szívta magába a zene illatát. 12 éves korában még gitározni tanult, de…..
A ’90-es évek vége felé kezdett kifogyni a lőszer a black metal tölténytárából, azonban Norvégiában is akadtak még olyan arcok, akiknek volt mondanivalójuk ebben az éjfekete irányzatban. A középkori pestisjárvány kitörésének gyászos évszámát felvett 1349 megalakulásának 1997 számít, azonban a banda…..
A KlasszikuShock műsorában már foglalkoztunk a Kalifornia poros fővárosából, Sacramentóból származó Tesla 1989-ben The Great Radio Controversy című lemezével. A zenei kritikusok többsége szerint az ezt követő ’91-es Psychotic Supper korong számít a banda csúcspontjának, én mégis erre a kettes…..
Jennie-Ann Smith énekesnő és bandája egy újabb varázslatos zenei kalandra csábítja rajongóit: a The Fire I Long For album november 22-én, pénteken szabadult a világra, rajta kilenc vadonatúj doom-himnusszal. A zenekar ezzel a lemezzel tér vissza epikus doom-gyökereihez, miközben olyan rock-legendák…..
A norvég rock színtér egyik legpatinásabb zenekara kétségkívül a Trondheim városában 1982-ben megalakult TNT. A  Ronni Le Tekrø gitárzseni vezette kvartett a ’80-as évek második felében előremutató dallamos hard rockjával szerte a világban óriási sikereket aratott. Az aranytorkú amerikai énekes,…..
Kíváncsi vagyok, 2019 végén mennyien emlékeznek még egy bizonyos Crimson Glory zenekarra. Pedig a bandát az amerikai progresszív metal-mozgalom egyik zászlóvivőjeként tartják számon, a Queensrÿche, a Dream Theater, a Fates Warning és a Watchtower mellett. A ’80-as évek közepén a floridai zenekar…..
The Course Of An Empire címmel szeptember 13-án, a Ván Records gondozásában jelent meg a doomos, epikus heavy metalban erős, bajor Atlantean Kodex harmadik albuma, a 2013-as White Goddess lemez folytatása. Az új album borítóját Mariusz Lewandowski készítette. A zenekar felállásában idén májusban…..
Spiritual Instinct címmel október 25-én jelent meg a Neige vezette francia Alcest duó hatodik albuma, jövő februárban pedig az Alcest Budapestre is elhozza az új anyagot. A koncert az A38 Hajón lesz február 23-án, az Alcest előtt a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő melodikus…..
Sebastian Bach 2011-es Kicking & Screaming szólólemezének beharangozójában arra célzott, hogy az új szerzemények erősen hajaznak majd korábbi bandájának, a Skid Row-nak első két lemezén található gyöngyszemeire. Nem kell ahhoz személyesen is ismernünk a frontembert, hogy rájöjjünk a…..
A szomorkás dallamos death metal mesterei október 4-én szabadították a világra nyolcadik nagylemezüket, mely Heart Like A Grave címmel a Century Media gondozásában került a lemezboltok polcaira. A csapat az új albumot már ötösfogatként készítette el: Jani Liimatainen gitáros (ex-Sonata Arctica,…..
A Falkenbergből származó Ablaze My Sorrow 1993 nyarán alakult, alapító tagjai Magnus Carlsson (gitár) és Martin Quist (gitár/ének) voltak, akikhez néhány héttel később csatlakozott Anders Brorsson (basszusgitár) és Fredrik Wenzel (dob), és már készen is volt a zenekar. Természetesen ők is…..
A mihez tartás végett jöjjön egy kis Paranormal poszt, már csak azért is, mert elég mostohán kezeljük a dolgot, például arról se igen szóltunk, hogy januárban érkezik a Paranormal spin-off a The Marked Ones. Persze a szar büdös és az ember igyekszik elkerülni - ennyit tudok…..
rockpanorama 2013.09.29 08:49:36