Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Settyei Putty

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A ferencvárosi stadion megépítését a magyar atlétika jelenlegi színvonala nem indokolja, de ha már mindenképpen lesz, akkor a kerület déli részének fejlődését kellene vele felpörgetni. A NAV-ot érdekelhetnék a parkolási pénzek. A kerületben jelen lévő vállalatokat érdekeltté kellene tenni abban,…..
Settyei Putty 2019.06.05 13:22:52
"Ennél még öreganyám is jobban ütköztet hadront. Mi volt ez a pusztító robbantgatás, ez a szellemi protonnyaláb felláció?" - fakadt ki a Csillag születik kritikusa a nagy hadronütköztetőben folyó kísérletekről. Puzsér Róbert ismét kiakadt, ezúttal a CERN által…..
Settyei Putty 2012.04.27 14:13:01
Ez lehet a mobil zenélés nyerő koncepciója, a Miselu nevű cég épp most mutatta be a működő prototípust az SXSW-n. A kis dobozon Android fut, természetesen állandóan neten van, a hangját pedig a Yamaha bivalyerős chipje szolgáltatja. Szociális integrációról is beszél a…..
Settyei Putty 2012.03.12 20:53:16
Örülünk, Vincent? PótSZER 2012.02.27 21:05:00
A Szabad Európa Rádió újraindításáért lobbiznak, írja az újság, illetve már megint írja az újság, mert volt ez régebben is hír, akkor cöcögtem egy kicsit, igen, ez egy erős jelkép, de a fene se hitte volna, hogy egyesek komolyan is gondolják. Pedig úgy tűnik, hogy de. Minden…..
Settyei Putty 2012.02.28 14:35:58
  A napokban többször eszembe jutottak azok a felkészületlen, pózoló, rikácsoló politikusok az EU parlamentben. Nyilván felkészületlenek voltak, nyilván a saját köreiknek szónokoltak. De amit mondtak, ahogy mondták, az gondolkodóba ejtett. Politikusi panelek hangzottak el,…..
 A kapitalista társadalom gazdasági anarchiája, abban a formában ahogy ma ismerjük, véleményem szerint, a gonoszság valódi forrása. Láthatjuk magunk előtt a termelők széles közösségét, amelynek tagjai szüntelenül igyekeznek megfosztani egymást a közös munkájuk…..
Settyei Putty 2012.01.07 13:23:37
Gyerekek! Felderítitek a szívem, hogy képesek vagytok ennyire értelmesen és visszafogottan vitatkozni és filozofálni egy blogposton - különösen manapság. De tényleg, köszönet! Tanulok tőletek. (Többségében, pedig vannak azért itt-ott nekem nagyon nem tetsző gondolatok és elméletek, leginkább egy-egy fogalom kisarkított értékelésében illetve emiatti elutasításában.)
----
Ezen túl, a vitaindító einsteni idézethez hozzászólva, számomra (is) az belőle a leglényegesebb, ami az utolsó bekezdésben fogalmazódik: ti. "az egyének megnyomorítása", a lelkek 'elzombisítása', amit - akármilyen, nem csak a kapitalista/versenyszellemű - eszmére hivatkozva követ el az egyik ember a másik ellen. Egyébként, ahogy @ipartelep is írja, a kapitalizmusról, etc. nem politikai rendszerként, hanem szervező elvként kellene gondolkozni. És semmiképpen nem _kizárólagos_ technikaként. Véleményem szerint minnél egészségesebb egy társadalmi rend, annál többféle mód nyílik azon belül a különböző technikákat alkalmazva élni (plurális társadalom, vagy hogy is tanították). Egy jól (jobban) működő társadalomban egymás mellett, egymást kiegészítve működhetnek különböző lokális stratégiák, a tekintélyelvűtől akár az (anarchoid)kommunisztikusig bezárólag. De ha az adott struktúrán belül mozgó egyének és érdekcsoportok visszaélnek a lehetőségeikkel, zsarnokoskodnak, önzőznek, akkor megette a fene azt a struktúrát. Legyen bár "kommunista", vagy "kapitalista". Szóval mindenben az ember hm.. 'lelki minőségéhez' jutunk vissza. Hogy aktualizáljam: nem lenne itt semmi baj akár egy 3/4-es kormánytöbbséggel sem, ha az "urak" emberségesek volnának és (ideiglenes) hatalmukat a jóra fordítanák, nem kicsinyes lelkük setétes vágyainak kielégítésére. Ahogy a családdal sincs semmi gond. A _jó_ családdal. De elővehetem a "haza", vagy az "Isten(hit)" fogalmakat is ebben a szellemben. Meg lehet az eszméineket emberségesen is élni. Meg persze embertelenül is...