Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bagarja

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“A szocialisták nyilván nem kalkulálnak azzal, hogy maholnap újra 40 százalék felett lesznek. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy áprilisi támogatottságukat megtartották, a szocialista párt nem omlott össze. A helyzet nagyon más, de az MSZP-nek 1990 után egyszer már sikerült…..
bagarja 2010.08.16 16:23:12
@radala: Bocs, de nem mondom. Nem tudnám bizonyítani. Aki tudná, sem tudná, mert a bizonyítékok időbeni megsemmisítésében a fidesz verhetetlen, az ügynökapparátusa százszor hatékonyabb, mint az mszp-é, és aki konkrétan tud valamit, annak eléggé egyértelműen értésére adják, hogy milyen veszélyekkel jár, ha valaha is "visszaél" az információival.
Tényleg nem mondtam én, személy szerint, hogy hazaárulók, de mondták elegen felelős politikusoktól az utolsó prosztóig. Ma oda tartunk, hogy hasonló megnyilvánulásért felségsértés miatti felelősségre vonástól kell(het) tartanunk.
Az mszp-ről: halottról jót vagy semmit. Semmit. Biztos voltak a stábokban kivételek, ahogy a mostaniak között is elképzelhető, deösszességében csak a tehetetlenséget láttam. Már, ami a kormányzást illeti. Az egyéni haszonszerzés nálunk amúgy nemzeti sport, és talán ebben érvényesül leginkább a "klubok" versengése. Az elmúlt nyolc év két alakjáról van némileg árnyaltabb véleményem. Medgyessyt naívnak láttam, Bajnait pedig az egyetlen lehetőségnek, hogy talpon maradjon az ország a választásig. 2002-ben a fidesz eltaktikázta magát, Medgyessy pedig egy öngyilkos ígérethalmazzal éppen hogy győzött. Amikor néhány hét (hónap) múlva Orbánt felmosták, és rendezték a soraikat, akkor indult a fidesz igen átgondolt stratégiája, amely pontosan a mostani választásra volt kihegyezve. Mert azt látni kell, hogy nem az ország épüléséről, építéséről van szó, hanem a hatalmi elit létéről és gazdagodásáról, miközben a népnek gumicsontokat dobálnak, és vigyorogva nézik, hogy hogyan marják egymást. Na, szóval 6-7 évig folyt a kifigyelés, kompromittáló adatok, bizonyítékok gyűjtögetése azzal a látszatellenkezéssel, hogy a szocik azért érezzék, hogy ők vannak hatalmon, és nem lehet őket megfogni. Nőtt is a beképzeltségük rendesen, és bárhogy "igyekezett", az ellenzék nem tudott igazán fogást találni rajtuk. Csak majdnem. 2006-ban necces is volt a dolog, majdnem sikerült legyőzni őket, de akkor még korai lett volna, csak néhány százalék lett volna a különbség. Ott lehetett volna a parlamentben egy érdemben is bosszúra képes ellenzék. Akkorát kellett mondani, hogy nyilvánvaló legyen a túlzás, és veszítsen a fidesz annyit a hiteléből, hogy tényleges erőt képviselve lehessen továbbra is ellenzékben. Sikerült. Lehetett folytatni, immár a korábbinál hangosabban a támadást, de megint csak olyan mértékben, hogy az mszp a parlamentben felül tudjon maradni, de a közhangulat egyre határozottabban ellene forduljon. Jól számítottak, az mszp képtelen volt a hitelét megtartani, sőt, a hatalomban levő gyenge jellemű vezetők egyre többet akartak, talán utolsó lehetőségként, a saját zsebükbe tömni. A fidesz követelése az idő előtti választásokra csak álca volt, tudták, hogy minden nappal tovább csökken az mszp támogatottsága, nekik pedig a biztos 2/3 alatti eredmény egyáltalán nem volt kívánatos. Ehhez kellett még az utolsó évben megindított leleplezések sorozata. Ha ez már a győzelem után kezdődik, sokkal kisebb lett volna az éle, és a hiánya még a 2/3-ot is kockáztatta volna.
Zseniális politikai stratégia volt, kíváncsi vagyok, hogyan tovább. Ismerjük a forradalom elméletét a jó öreg MLEE-ista tanulmányainkból: az első lépés a hatalom megszerzése, aztán következik a hatalom megtartása. Most ennek az előkészítése folyik. Mert ugye, forradalomról beszélünk...
Orbán egy felmagasztalt vezető, kb. mint Kádár volt. Gesztusaiban is. De ugyanúgy téved, amikor azt hiszi, hogy ő vezet. Hozzákötözték a kezét a kormányhoz, s amikor a háttérből megmozdítják azt, kívülről olyan, mintha maga Orbán tenné. Persze, ebben nincs semmi kényszer, elhitetik vele, hogy ő irányít, és ő el is hiszi. Néha sajnálom.

Most eléggé kibeszéltem magamat, átmegyek hallgatóba. :-))
bagarja 2010.08.17 07:49:38
@teevee: Légy nyugodt, többen is felkapták a fejüket. Én is. De erre lehet nyomdafestéket tűrő szavakkal reagálni? Nem írom le, amit gondolok, legfeljebb annyit, hogy ez az alak nem ember. Ennyi...