Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ludovika

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv pizzarendelő és párja szaglószervein sebet ejtett a Pizza Forte speciális érlelésű pármai sonkája, úgyhogy visszaküldték. A második pizzát egy másik címükre vitték, a harmadiknál pedig kiderült, hogy volt már ennél büdösebb is: Ma délután úgy döntöttünk a…..
Subba FAIL!: Hon(atya)lap 2012.05.10 12:34:00
Olvasónktól kaptuk a tippet Dr. Szente Kálmán honlapjáról. Egy igazi kincs az egész!Néhány gyöngyszem:"Számítógépes ismereteim átlagon felüliek. MS-DOS és WINDOWS rendszerekben HTML ismeretekben kiemelt a jártasságom. Több közszolgálati weblapnak vagyok a…..
Amikor tegnap olvastam, hogy megszűnik a 4 napos matrica, már meg sem lepődtem igazán, újabb lehúzás a burzsuj autósokról, róluk még mindig van mit. Nem is értem, mit tökölnek ezen ennyit az okosok a kupolás házban, miért nem csak éveset lehet kapni? És legyen kötelező is…..
Ludovika 2011.12.09 10:16:16
@De gustibusaut bene, aut nihil:
Amiatt baromi sok a közel 3.000 Ft, ha mondjuk Budapestről Békéscsabára mész egy alkalommal, akkor összesen 70 km-en használhatod csak az autópályát, mert egyszerűen Kecskemét után tovább nincs pálya, utána araszolhatsz a 44-es úton kamionok és traktorok mögött! Erre baromi sok a 3.000 Ft! Ha egy 3-4 napos hétvégére utaztál, és jöttél is vissza, akkor még úgy-ahogy az ember lenyelte, hogy 2x70 km-ért kifizet 1630 Ft-ot, de ugyanezért 3.000 Ft már irreálisan magas! És ennek semmi köze a fékfolyadékhoz, szerintem.
Ha 10 napon át keresztbe-kasul rohangálod a nyugati országrészt, akkor még azt mondom, hogy rendben van az összeg, de a keleti régióban szívás.
Ludovika 2011.12.09 10:42:48
@De gustibusaut bene, aut nihil:
Még mindig akkor sok, ha 10 napra ki is használod, hanem ha csak egy napra 70-300 km vetted igénybe, akkor 1.650 Ft-ból megúsztad, most meg a duplája. Ez az, ami nem mindegy!
A magát kortalannak valló Kiszel Tünde szombaton egy hatalmas hepajjal szeretné megünnepelni az 52. születésnapját. Az összebartelezett bulin állítólag ingyen kaja is lesz, és néhány agyonfotosoppolt 2012-es Kiszel Tünde naptárhoz is hozzájuthat aki nagyon akar. Az est színvonalas…..
Képgalériánk a mai napról:http://kettosmerce.blog.hu/2011/11/11/tuntetok_foglaltal_el_kocsis_mate_irodajat_kepgaleriaMintegy 30 civil tüntető foglalta el Kocsis Máté józsefvárosi polgármester irodáját és a körülötte lévő folyosót a VIII. kerületi polgármesteri hivatal…..
Ludovika 2011.11.11 12:13:30
Pont egy héttel ezelőtt útban Nyíregyházára a totalcaros Papp Tibivel épp arról beszélgettünk, hogy mennyire mellélőttek a kagylós cégnél a varázsbenzinjükkel, amivel tankonként akár egy litert is meg lehet takarítani. Mert az ugye nagyjából 1,5% egy alapjáraton drága…..
 A tegnapi népszavazáson 48 819 ember nem vett részt. Ebből a csoportból egy Kisember megosztja gondolatait. Mindig megilletődöm, mikor engem, egy egyszerű kisembert megkérdeznek a saját sorsom felől. Ilyenkor jó érzés fog el: lám, felnőtt emberként dönthetek,…..
Ludovika 2011.09.26 11:45:47
Én elmentem népszavazni, mert még ha nehéz is volt eldönteni, hogy melyik válasszal is kerülünk közelebb az igenis súlyos hajléktalan probléma megoldásához, legalább éltem alkotmányos jogommal, és végre nem a Rózsadombon vagy esetleg egy vidéki kertvárosból dönthetnek arról, hogy mi is zajlkik az én ablakom alatt is.
Döbbenet számomra, hogy 15,25%-os volt a részvétel, és a szívem szorul el, amikor a 70-80 éves választópolgárokat látom bottal, járókerettel, vagy támogatással betotyogni a szavazóhelyiségekbe. Mert ezek az emberek úgy élték le majdnem a teljes életüket, hogy soha senki meg nem kérdezte őket, nem számított a véleményük, tűrtek és nyeltek. Most, amikor meg már megteheti hogy szavaz, valószínűleg nem a saját, hanem a gyermekei és unokái jövőjére gondol, emiatt megy szavazni. Ilyenkor pedig még szomorúbb leszek, hogy ilyen közönnyel élnek a mai fiatalok, akik pedig megtehetnék, hogy 5 percet rászánnak az életükből. Mindent meg lehet magyarázni, hogy miért nem jó így egy kérdés, miért nem kell elmenni szavazni, stb. Most aztán mindenki jól hátba veregetheti magát, mert még annyi köze sem lesz az egészhez, mintha beikszelt volna egy igent vagy egy nemet. Sem az igen, sem a nem nem fogja megoldani a józsefvárosi hajléktalan problémát, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy a közöny vagy pökhendiségből csak azért sem szavazás sem.
Ők megpróbálták, ha ennyire sem voltunk képesek, akkor majd döntenek helyettünk. Gratulálok!
8ker Mária elindul 2010.02.05 10:27:00
 Legutóbbi beszélgetésünkkor a Rév8 vezetője, Alföldi DLA György még azt mondta, amint az idő engedi, azonnal nekilátnak a Mária utca felújításának. Ezért nem értem most, hogy amikor kis hótornyok zárják el a közlekedést a járdákon és az útszéleken, az megengedő…..
Ludovika 2010.02.05 23:05:17
@mindenthallok: így igaz. :)
Megtörni látszik a nyomás alatt a PPO makacssága, lehet, hogy mindenkinek visszautalják a pénzt? Csaba egyik felhasználóját legalábbis "méltányossági alapon" törölték és ígérték neki az idei előfizetési díj visszaküldését is, minthogy tavaly összesen egyszer…..
Ludovika 2010.01.26 14:52:25
Na, én ezt pont most kaptam:
Tisztelt Felhasználónk!

A mai napon
www.ppo.hu oldalon az Ön kérésére az alábbi azonosítókkal rendelkező tranzakciót hajtottuk végre:

Termék:
OTP Tranzakció kód: 1001111325971
Összeg: Ft

Nyugta letöltéséhez kattintson az alábbi link-re!
www.ppo.hu/usr_genNyugtaPdf.php?nyugta_szam=TAG201001015282&datum=20100111183602

Köszönjük, hogy bennünket választott, kérjük ismerje meg egyéb szolgáltatásainkat is!

Üdvözlettel,
PPO Csapat

És van pofájuk beleírni, hogy az én kérésemre történt a tranzakció. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol fel is vették a telefont, de 2 perc beszélgetés után - a saját igazát szajkózta a szerencsétlen ügyfélszolgálatos - agyvérzést kaptam, és le is tettem.
Valaki legyen szíves írja meg, hogy most hol áll az ügy, szükséges valamilyen kollektív feljelenéshez csatlakozni, vagy az ügy lezártával minden károsultat egyformán kezelnek majd?
8ker Metró4 2010.01.10 16:09:00
Már napok óta mindenfelé méricskélő embereket látok a környező utcákon, a nap különböző szakaszaiban - hiába, no, közeledik a metró fúrópajzs! Még ebben a hónapban ideér a Rákóczi térre, hipp-hipp-hurrá! Ha más nem is, de egy jó alagút már összeköt majd…..
8ker Sétálóutcák? 2009.06.10 22:18:00
Ismét összegyűlt a negyed apraja-nagyja, megvitatni a további sétálóutcákat és a megváltozott forgalmi rendet. A sok plakátnak köszönhetően nem csak a ráérő nyuggerek jöttek el, hanem szép számmal képviselte magát az ifjabb generáció is - tele volt a terem, dugig. A…..
8ker Forgalmi rend változás 2009.06.05 13:27:00
 Kedves autósok, változik a forgalmi rend a Palotanegyed egyes utcáin. A gyalogosforgalom miatt lezárják a Krúdy utca egy részét, végre igazi sétáló utca lesz!..
autózz! Elütöl! Elütöl! 2009.05.10 11:48:00
Nagy szívás olyan helyen lakni, ahol több az autó, mint a parkolóhely. Még nagyobb szívás ilyen helyre este 7-8 után hazaérni, amikor már mindenki más lepakolta a kocsiját elfoglalva minden használható négyzetcentiméter aszfaltot és egykor fűvel borított felületet. Ludmilla ezt…..
Ludovika 2009.05.12 10:45:07
@efhábé: Nem azt mondom, hogy nehéz, hanem macerás... Amennyiben a Bródyba keveredsz be, akkor vagy az Astoriánál, vagy a Puskin utcánál tudsz kikeveredni a Rákóczi útra, és úgy visszakanyarodni, a Mária utcából a Krúdy utcánál a körúton kívül tudsz tenni egy hatalmas kört (Víg utcán keresztül - 3 utcányira a körúttól, elég érdekes környéken keresztül), vagy a Baross utcán lemenni, és az Astoria/Puskin felé menni, majd újra Rákóczi út... A Rökk Szilárdból meg ha nincs parkoló, akkor vagy még az utcán belül visszafordulsz, és ugyanott vagy, ahol nincs parkoló, vagy Krúdy-Víg kör, Baross-Puskin-Rákóczi kör. Jobb esetben forgalom nélkül késő este még oké is lehet, de 5-6 óra magasságában szerintem halál... De ha van jobb ötleted, szívesen veszem.
A budapesti fizetős parkolást a bevezetése óta folyamatosan problémák övezik, nagy körülötte a homály és mindenkinek elege van, hogy akkor is résen kell lenni, ha fizetünk is a nem létező szolgáltatásért, hisz ez még nem jelenti azt automatikusan, hogy nem kapunk valamilyen…..
Ludovika 2009.05.06 23:43:33
Bocs, ha már volt, de nem olvastam végig az összes kommentet. Nálam az verte ki a biztosítékot mostanában, hogy az egyik kolléganőmet miért büntették meg 2 hete. A Városmajor utcában dolgozunk, ami ugyebár fizető övezet - max 3 óra parkolás. Aki autóval jár dolgozni, az ugyebár 3 óránként lemegy és bedob a masinába. Így tett ő is, és elkövette azt a hatalmas hibát, hogy a korábbi, lejárt jegyet is a szélvédő mögött hagyta. A parkolása teljesen ki volt fizetve, és még időben leért, amikor is ott találta a kék csomagocskát. Felhívta az ügyfélszolgálatot, hogy nyilván félreértés történt, mert neki volt jegye. Na mármost azt a megdöbbentő választ kapta, hogy igen, de túllépte a megengedett 3 órás max tartózkodási időt, ezért 1200 Ft-ra megbüntetik!!! Szegény, nála jámborabb és becsületesebb nőt ritkán látni, azt se tudta hogy sírjan vagy nevessen ezen az egészen. Végülis szegény nem akarta az egyébként tanácsként kapott sztorit behazudni, hogy az onkológián volt, és méltányosságból engedjék el a tartozás, meg se kedve és ideje nem lett volna ezzel foglalkozni, így inkább befizette a "büntetést". Az egy dolog, hogy én nem tettem volna, de akkor is felháborító, hogy a becsületes embereket is megbüntetik. Viszont végre megtudtuk, hogy valójában mit is jelent a max 3 óra parkolás. No de mi van, ha én közben elszaladtam az autóval 20 percre valahova, és mégis kint hagytam az előző lejárt jegyem, és most egy újat érvényesítettem? Ezt hogyan bizonyíthatom be nekik, de tényleg? Idióta banda...
Figyelem, a bejegyzés tizennyolc éven felülieknek szóló részeket is tartalmaz, amely megzavarhatja az átlagosnál konzervatívabb olvasók nyugalmát!Tampon, betét? Azelőtt nem kellett ilyesmire költenem. Azért, mert a túlhajszoltság és a stressz miatt kialakult hormonális…..
Most viccen kívül meg vagyunk rendülve. Az Unilever pályázatot hirdetett, miszerint az olvasók csináljanak magukról fotót reggelizés közben úgy, hogy a képen szerepeljen 2 darab margarinos doboz is. Nézzék végig a képeket, amik igazán megrendítő szögből mutatják…..