Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GABOR 2000

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közismert, hogy a győztes hatalmak a második világháború után négy, külön igazgatású megszállási zónára osztották Németországot, azonban az már kevésbé, hogy gyakorlati és politikai okokból egyéb szövetséges hatalmak is alárendelt megszállási zónákhoz jutottak, de ezek közül komolyabb önállóságra…..
GABOR 2000 2021.06.08 12:03:30
@Moin Moin: a porosz a litvánnal és lettéel rokon balti nyelv volt, valaha
A "háborús filmek" meghatározás meglehetősen tág kategóriát jelent, hiszen az ókori, középkori filmektől (Trója, Rettenthetetlen) egészen napjainkig terjedően ölelheti fel a különböző fegyveres konfliktusokat. Jelen poszt azonban kifejezetten csak a világháborúkra fókuszál, így kiesnek a XX. század…..
GABOR 2000 2021.03.16 18:09:11
@Midnight Run: Bizony-bizony, egészen más élmény, mint ezek a szirupos amerikai szarok....
Alá ad-Dín Mohamed a Hvárezm Birodalom uralkodója volt, aki élete során szépen lassan kiterjesztette uralmát a szomszédos területekre. 1200-ben lett uralkodó, s 1218-ban már hatalmas terület tartozott az uralma alá, amikor felkeresték Dzsingisz kán követei, aki a kereskedelmi kapcsolatok…..
GABOR 2000 2020.11.17 19:37:56
@DJP: értem, leesett, köszi !!!
Most nem történelem leckébe szeretnék kezdeni, hanem inkább egy egyszerű ismertetésbe fognék, mert azt tapasztalom, hogy eléggé összemosódnak a fogalmak erről a vidékről. Mi magyarok Európából nem igazán ismerjük részletesen a világ ezen táját, és persze ez fordítva is igaz. Nincsen ezzel semmi…..
GABOR 2000 2020.09.05 08:23:37
@Igazamvanvagyigazamvan?: forgattam dubaiban, több má arab országban is, és meglepődnél ha megtudnád milyen rendszereséggel foglalkozom a térséggel, munkábol kifolyólag...
GABOR 2000 2020.09.05 08:29:34
@Igazamvanvagyigazamvan?: persze, persze, a táhékozatlanság nagy úr, ettől függetlenül az uralkodó felesége nem véletlenül bujkál külföldön az életéért rettegve és a lányaival is történt ez-az, emberrablás, kínzás, egyebek. Ettől függetlenül egy országimázs szórólapra kis összefoglalónak-kedvcsinálónak tökéletesen alkalmas amit írtál... remélem még vosdza tudok utazni egyszer
GABOR 2000 2020.09.05 08:31:56
@GABOR 2000: vissza tudok utazni egyszer
Adjona! Azt hiszem ez ilyen kis vakációs, vírusos beszámoló lesz, hátha nem kerülök ismét a népnemzeti trollhadsereg listájára, nem mintha az annyira izgatna. Mivel a nemzetközi helyzet fokozódik, gondoltam beleszövöm a Covid-al kapcsolatos tapasztalataimat is. Nos, hosszas, a fejünkben…..
Az örmények magukénak mondhatják a világ egyik legrégibb, folyamatosan létező kultúráját, civilizációját. Örményország volt az első ország a világon, ahol államvallássá tették a kereszténységet (kicsivel megelőzve a Római Birodalmat is).  Hegyi-Karabah (Arcah) legmagasabb csúcsa, a 3724 méteres…..
GABOR 2000 2020.03.09 21:54:01
Ahogy arról az Index is beszámolt (itt, itt és itt), február 7-én a kirgiz határhoz közel fekvő Maszancsi településen etnikai összetűzés tört ki kazahok és a kínai eredetű muszlim dunganok között. A halálos áldozatok száma elérte a 11-et, a kirgiz hatóságok szerint pedig kb. 4500-an menekültek át…..
Szinte lehetetlen úgy démonokról vagy misztikus teremtményekről szóló irodalmat olvasni vagy filmet nézni, hogy az ember találkozna Lillittel, a démonkirálynővel. Ki is Lillit, ez a rejtélyes, bibliai karakter? A Bibliában mindössze Ézsaiás könyvében (34:14) találkozunk Lilittel (vagy Lillitekkel,…..
Vajon ma ugyanolyan kihívás magyarnak lenni (és maradni) Amerikában mint száz évvel ezelőtt? Vajon a több mint egy évszázada óta feltalált és időközben hétköznapivá vált találmányok (köztük az internet is) segítették vagy éppen ellenkezőleg, inkább megnehezítették az idegenbe szakadt magyarság…..
2018 októberében a Short Trippünk úticélja az Unió egyik fővárosa volt. EU-s polgárként kötelességünknek éreztük meglátogatni a brüsszeli központot. Próbáltuk „megállítani”, de aztán rájöttünk, hogy ez egy tök szuper, imádni való hely. Természetesen az csak véletlen volt, hogy szeretjük a belga…..
GABOR 2000 2019.12.08 22:03:45
@Vándorember: Igazad van, nem bántásból írtam, szívesen olvastam volna többet is erről a csodálatos városról, kár, hogy gyorsan lett vége.
Svédországban flygskam-nak, vagyis repülési bűntudatnak hívják azt a negatív érzést, ami akkor fog el, amikor úgy repülsz el Spanyolországba nyaralni, hogy közben tudod, hogy ezzel, mégha csak egy kicsit is, de hozzájárulsz a klímaváltozáshoz, írta a Bloomberg. A légitársaságok és a repülőgyártók…..
Aki ismeri az igazán nagyvárosokat, az tudja, hogy az egyik leginkább neuralgikus pont a közlekedés. Nincs ez másként Londonban sem, erről osztja meg tapasztalatait Világpolgár, aki előbb reagál a korábbi posztjai kapcsán érkezett megjegyzésekre, illetve a Brexit körüli huzavonára. (Korábbi…..
Talán a legismertebb zsidó szimbólum a Dávid csillagnak nevezett hatágú csillag, mely az ókori Izrael második királyáról kapta a nevét. A szimbólum megtalálható számos zsidó rituális kelléken, így mezuza (ajtófélfára erősített pergamen tekercs)1 tokokon vagy tfilin (imaszíj)2 tartó táskákon, de…..
Dél-Amerika eddig szűz volt a térképemen, mivel elsősorban eddig Ázsia felé utazgattam. Egy ideje már tervezgettem Dél-Amerikát, és azon belül is Perut. Hosszas előkészület, tervezgetés előzte meg az utat, mire összeállt a teljes program. Mielőtt belevágnék a részletes leírásba, ebben a posztban…..
GABOR 2000 2019.09.13 09:02:21
Egy apának a legnagyobb büszkesége a gyermeke. Nyilván jól esik vele tündökölni, de bármennyire is szeretné, nem lehet mindig kitenni a kirakatba. Pedig egy egész éjszaka munkája van benne – ami valójában csak néhány perc, de ekkor már ki emlékszik erre. Legfeljebb anya, ő még biztosan, főleg ha még…..
GABOR 2000 2019.07.05 12:49:45
@chrisred: Igazad van, annak nem volt fedezete, hitelből ment, ráfizettünk. Most más a helyzet, ezt te is tudod.
GABOR 2000 2019.07.05 13:27:39
@Fülig José: volt egy szabad délelőttöm, olvastam, írogattam, most megyek dolgozni. Kellemes további gyűlölködést, hátha gazdagabb leszel tőle...
GABOR 2000 2019.07.05 15:24:26
@Adam Makkos: Képtelen vagy elhinni, hogy vki önszántából, bíztatás és kézenfogás nélkül jön erre a konklúzióra... épp ésszel felfoghatatlan, hogy képesek az emberek belekötni egy ilyen kezdeményezésbe. Azt kívánom, azok is tudjanak élni vele, akik itt köpködnek rá.
Öt esztendeje heverésztem a barcelonai strandon békés nyugalomban, és unalmamban az eget néztem. Egy picike repülő kivált a felhőkből a messze távolban, és megkezdte leereszkedését. Egy nagyobbacska már közelebb repült, egy távolodó pedig a reptér felett járt. Talán ha volt közöttük egy-másfél perc.…..
A legnagyobb dél-afrikai ellenzéki párt, a Demokratikus Szövetség (Democratic Alliance) is azt ígéri, hogy biztosítani fogja a határokat a bevándorlókkal szemben, akiket a rendőrség már most is véletlenszerűen megállít és igazoltat. Az afrikai bevándorlókkal szemben az erőszak…..
GABOR 2000 2019.05.08 16:14:01
Ma április 24-én van az örmény népirtás emléknapja. Körülbelül másfél millió örmény keresztényt öltek meg olyan gyorsasággal a huszadik század népirtásában, ami Hitlert is inspirálta. Ma sajnos mindössze 28 ország ismeri el hivatalosan a mészárlásokat népirtásnak. Hazánk egyelőre nem. Az…..
• Juncker szerint teljes képtelenség, ahogy a magyar és a lengyel kormány hadakozik a kvóták ellen, nem tagadhatják meg a szolidaritást  • Orbán Viktor és a hozzá hasonló nemzeti demagógok tévednek, amikor a Notre Dame tüze kapcsán is a maguk politikai pecsenyéjét igyekeznek sütögetni.   • A…..
GABOR 2000 2019.04.21 22:16:53
Szokásához híven bort iszik és vizet prédikál az Orbán-kormány menekültügyben. Korábban titokban úgy teljesítette az unió által előírt menekültkvótát, hogy közben milliárdokból hirdette, hogy Magyarország nem fogad be migránsokat. Ma már szinte meg sem lepődünk azon, hogy olyan venezuelai menekültek…..
"Egymagam vagyok, senki sem szeret  Szívem összeszorulva a földön reszket Remeg ajkam, hideg a testem. Az érzés, darabokra töri lelkem. "        Évike    Becsapódott mögötte az ajtó. Édesanyja távolodó alakja könnyei homályába veszett. "Intézetbe mész! A fene se küszködik veled! Te teszed…..
GABOR 2000 2018.12.17 03:18:41
Előkészületek  Mivel minden alkalommal egyénileg utazunk, minden információt a netről szedek, erre az a mondásom, hogy ami nincs a neten, az nem is létezik. Kína esetében kicsit zavaró, hogy a szék-szék-emberke írás számomra értelmezhetetlen, de szinte minden (vonatmenetrend, metróvonalak,…..
GABOR 2000 2018.11.20 10:37:38