Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hisztis Mirtill (törölt)

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Balhé van 2010.10.30 12:51:00
Törés zuzás alakult ki egy McDonaldsban, mert valaki nehezményezte, hogy a kislánya előtt csúnyán beszélnek egy összekavart menü miatt. Azt nem lehet tudni, hogy miért vett részt mindenki a harcban, és kibogozhatatlan is, de hogy nehezebben fogja elfelejteni a kislány ezt, mint azt a…..
Hisztis Mirtill (törölt) 2010.10.30 22:53:28
Modorosblog A kései követő 2010.10.18 07:00:00
1998:-Gyurikám, igaz erőművet hoztatok itt össze ezzel a Penciummal. Gyönyörű a hétgigás vinyó is - erre aztán lehet lesz pakolni rendesen, tényleg nagyon fasza minden. Gratulálok. Internetet nem terveztek?-Nem. Nincs, és nem is lesz. Minek? Ami kell, úgyis megszerzem a haveroktól -…..
Aki tagadja, hogy van cigánybűnözés, azt a Jobbik börtönbe csukná. A miniszterelnök hétfőn a parlamentben világossá tette: ha valakit csak a származása okán tekintenek potenciális bűnözőnek, maga is tiltakozni fog. Tehát Orbán szerint sincs cigánybünőzés. Pedig egykor volt…..
Vége lett a nyárnak és Dávidnak még mindig nem sikerült pótlencséket szereznie Oakleyjához. Lehet, hogy az üzlet új szemüveg vásárlására próbálja ösztönözni naiv ügyfelet telepatikusan:Nyáron vásároltam egy Oakley napszemüveget Németországban. Az én hibámból…..
Hisztis Mirtill (törölt) 2010.09.08 20:18:53
@klarky: teljesen jogos! az iskolában tanított angol köszönőviszonyban nincs a valósággal. én az első amerikai hónap után már szidtam minden oktatást, ami teletömte a fejem azzal az alig használható "angollal". A teljesen hétköznapi életben annyi idegen szóval találkoztam, hogy alig akartam elhinni.
Amúgy a mai napig utálok magyarok előtt angolul beszélni, sokkal kritikusabbak mint az amerikaiak. (enyhén fogalmaztam) :D

és akinek meg nem angol az anyanyelve, nem elvárás, hogy 100%-ra tudja, mert úgyse fogja. Hacsaknem gyerekkorától angol nyelvterületen él. Az idegen nyelvet tanulni kell, nem megtanulni.
Nehéz ügy, amikor a Naiv Ügyfél úgy érzi, hogy a pincérek kinézik egy étteremből és megjegyzéseket tesznek rá, majd erről levelet ír a Homárnak. Nem voltunk ott ugye, nagyon konkrét vádak nem hangoznak el, az egész ügy hiperszubjektív és ellenőrizhetetlen. Sziszi például…..
Hisztis Mirtill (törölt) 2010.09.03 20:54:25
@frontember876: ja persze magyar mentalitás. én itt amerikában szoktam járni kínai all-you-can-eat kajáldákba, mert itt ez a gyakori kínaiból, kb 3-4 ezer ft-ba kerül egy evés, bennevan az ital is, igaz alkohol nincs. és önkiszolgáló végig, a pincér csak tányért visz el, de ittis ugyanúgy felpúpozzák a tányért kajával és fordulnak vagy 5-6x. 8féle főétel, 5 saláta, 8 desszert... üdítőt újratöltik, és még visznek is el egy pohárral. és az amerikai úgy bír enni, mint a magyar inni.. :D
rajtam mondjuk keresnek, mert én eszek egy tányérnyi főételt meg egy kistányér desszertet, mert én nem tudok sokat enni. de akinek nem bírja az idegrendszere, hogy az emberek szó szerint veszik az akciót, az ne hirdessen ilyesmit.
hozzáteszem ez itt elképzelhetetlen, hogy akár éreztessék veled hogy már sokat ettél, nem hogy szóljanak...
a magyar vendéglős mentalitásról megint annyit: mikor otthonvoltam, ettem a westendben egy helyen, kértem egy levest meg egy bolognait, a tésztához hozzá se tudtam érni mert jóllaktam a levessel, gondoltam elviszem. eleve már ilyen kisdobozban kaptam, el akartam kérni a doboz tetejét, hogy elvigyem. hát úgy néztek rám, mint a véres rongy és valami őrült keverékére, alig akarták megérteni, végül szájhuzva a kezembe nyomott egyet a srác, 50 ft-ot akart érte kérni, de a pénztáros csaj mondta hogy nemkell. itt totál természetes hogy annál sokkal jobb éttermekben is ha nem bírod megenni még ők ajánlják a dobozt hogy vidd el, szerintem rosszul is esne nekik ha nem vinnéd. otthon meg nemhogy bóknak venné, hogy olyan finom, hogy nem akarom kidobni, még huzogatja a száját.
valamiért otthon divat meg elvárás az, hogy kimutasd, hogy te megteheted, hogy pazarolsz, telik rá. aki meg vigyáz a pénzére az biztos sz@rrágó vagy csóró vagy bolond.
Hisztis Mirtill (törölt) 2010.09.04 13:08:33
@hagyma: "ba meg egy feketemunkas" - ezt kire értetted? :)
Hisztis Mirtill (törölt) 2010.09.04 13:11:47
@hagyma: nemtudom legközelebb ha gondolod megkérdezem neked ki feketemunkás fehérmunkás zöldmunkás vagy munkanélküli vagy anyámtyúkja. :) nem volt magyar egyikse, a példa lényege ez lett volna. :)
Hát mit képzel a T. állampolgár, hogy csak úgy tápanyaghoz juttatja az amúgy rendszeresen gondozott köztéri fákat? Főleg, amikor már a kutyák is felszedik maguk után a pisát. A rend őrei nagy erőkkel csaptak le rá és társára, az eljárás során pedig lekésték az utolsó…..
Hisztis Mirtill (törölt) 2010.08.09 20:53:23
@szemtanú - alibit nem igazol!: igazán? sok a pisikakhányás? aztán kiből tetszenek arrafelé megélni? tetszettek volna könyvtárat meg múzeumokat építeni a petőfi sétányra, akkor a jókai parkban vélhetően nem igazán lenne húgyszag sem. Ja hogy a pénznek meg nincs szaga? :)
ne tessék panaszkodni ha az itatásra buliztatásra van kiépítve az egész város, tessék szépen feltakarítani.