Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MetálFater (törölt)

0 bejegyzést írt és 351 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Black Sabbath 1970-ben stílust teremtett, ezer évre előre meghatározva a rockzenei élet alakulását. Kora nagyjai közt számomra különösen kiemelkedő, mivel az általuk ihletett zenekarok alkotják zenei ízlésem nagy részét. A Paranoid után 43 (!!!!) évvel kiadni egy új Black…..
Meglepő módon csak most derült fény egy idén áprilisi Powerpoint-prezentáció formájában arra a szupertitkos rendszerre, amely lényegében az öszes jelentős internetes cég teljes adatforgalmát képes valós időben megfigyelni. Az amerikai hadsereg részeként működő NSA…..
MetálFater (törölt) 2013.06.07 22:52:29
@yuden:

És akkor még nem is esett szó a 4096 bites RSA titkosításról.

De van ennél egyszerűbb megoldás is.
Egy könyv adott oldalszáma, sorszáma és betűje

Gyakorlatilag a kulcs nélkül megfejthetetlen....
A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete és a Magyar Nők Szövetsége közös szervezésében került sor arra a rendezvényre, amelyen bemutatták az ENSZ CEDAW Bizottság megállapításait a magyarországi szexmunkások helyzetéről és az őket érő diszkriminációról. A rendezvényen…..
Hiába árasztják el vízzel a Kossuth téri mélygarázst. Hiába emelnek gátakat. A nyugat felől hömpölygő áradat megállíthatatlanul sodorhatja magával Parlamentünket. Vajon ki lesz a legény gáton, aki megakadályozza a katasztrófát, és megmenti Parlamentünket szeretve tisztelt…..
MetálFater (törölt) 2013.06.04 17:44:36
@chatendeux:

Te bezzeg ott állsz a gáton, oszt pakolod a homokot a zsákba ugye pubi?
Egy hete járt le a személyi jövedelemadó-bevallás határideje. Az adófizetők élhettek az egyik utolsó megmaradt, annak idején általam is olyannyira szorgalmazott javaslatra bevezetett liberális szabadságjoggal: lelkiismeretük szerint rendelkezhettek arról, hogy jövedelemadójuk…..
MetálFater (törölt) 2013.05.31 08:28:06
@miketbeszéltek:

" A keresztény egyházak -ha valóban keresztények- hozzáköthetőek egy Jézus nevű zsidó alapítóhoz, akinek az apostolai is zsidók voltak. ""

No ezzel a mondatoddal ne igen kampányolj Izraelben!
„Auf hårt’m Fels håd sein Bluad ve’goß’n, Am Bauche liegend fand man ihn, Von hinter wår er ang’schoß’n, Zerschmettert wår sein Unta’kinn.” („Kemény sziklára folyt ki a vére,/Hason fekve találtak rá,/Hátulról lőtték le,/Szétverték az állát.”) Jennerwein,…..
MetálFater (törölt) 2013.05.21 09:19:43
"A valamiben sikertelen emberek és népek szokása, hogy ezért valaki-valami mást hibáztatnak, ahelyett, hogy szembenéznének a valósággal, levonnák annak tanulságait és változtatnának, ha kell, magukon is..."

A Személyes megszólíttatás okán reagálnék.

Már születésemkor hendikeppel indultam, mivel az állam nevelt. Hogy ez mit jelentett a 60-as években, ezt csak azok tudják, akik benne voltak.

Tizenkilenc évesen szó szerint kiraktak az utcára, lakhatás és pénz nélkül.
Ezért nyilván nem is meglepő, hogy a bűn útjára tévedtem.
Az első börtönbüntetést - 11 hónap a Tököli börtönben - fél kiló almáért, 6 db. tojásért, egy műanyag tálért, 4 db. vöröshagymáért, és nyilvánvalóan - a bíró az ítéletben hangsúlyozta is! - a Nevelőotthoni múltamért kaptam.

Már e két nagyobb esemény az életemben megérne egy külön posztot, hogy részletesebben leírjam, hogyan hatott ez mind a gyermek, mind pedig a felnőtté válásom testi-lelki és szellemi fejlődésére.

Nem is részletezném.

Azonban nem jártam jobban később sem.

A nyilvánvalóan személyes okok, valamint Krassó Gyuri bácsi ráhatására a 80-as években politikai bűnöket követtem el, amiért 1983-ban 11 évnyi fegyházra ítéltetett.

És bár 86 nyarán Demszky Gábor Főpolgármester Úr a cellatársam volt néhány napig a Budapesti Fegyház és Börtönben, mégsem lett ebből semmi hasznom, mert nem a Bibó Kollégiumban, hanem - többek között a Budakeszi Béke Nevelőotthonban jártam oskolába.

1994. márciusában szabadultam meg a börtönök világából, és szabadultam meg az addigi múltamtól.

Azonban a baj nem jár egyedül - ahogyan népi tudomány is állítja.

Mikor már rendeződni látszottak körülöttem a dolgok - új város. új életfelfogás, új kapcsolatok, új név - jött az a bizonyos hab a tortára.

Áttétes, III-as stádiumban lévő hasnyálmirigy rákot diagnosztizáltak nálam. aminek a gyógyulási esélye annyi, mint ennek az országnak a felemelkedésre.

Mivel gyakorlatilag emberi roncs lettem alig néhány hónap alatt, az addigi, a korábbiakhoz képest lényegesen jobb minőségben lévő életem ismét semmivé foszlott.

A szeretett asszony elhagyott.
A lakásom és - a munkámhoz szükséges autóm - elvitte a válság és az ebből kiválóan profitáló bank.

Jelenleg egy albérletben élek, és a megmaradt vagyonom, illetve a még megmaradt hitem, és illúzióm élem fel.

Kérdések.

A valósággal szembenézve, milyen alternatívám lehet még azonkívül, hogy néhány hónapom, talán egy évem van hátra?

Miután levonjuk a tanulságot, és rájöttünk:

"Rossz helyre születtél, nem várt rád senki," ebből végül is mi a tanulság?

Nem panaszkodni akartam, és főleg nem sajnáltatni magam, csak és kizárólag a fenti, a szerző által leírt és a hite és meggyőződése szerinti alapigazságokra reagáltam.

Köszönöm.
További szép napot!
 Az ötvennyolcadik Eurovíziós Dalfesztivál a döntőjéhez érkezett, amiben Magyarország is szerepel. A második elődöntő eredményhirdetésekor ByeAlex-ék jutottak be először a döntőbe. Persze ez nem jelenet semmit, mivel a továbbjutó tízből Magyarország lehetett az első,…..
MetálFater (törölt) 2013.05.19 03:51:50
@queensryche:

Szívesen elmegyek.
Írd le a címet.
Angelina Jolie vallomása a NYTimes hasábjain kétségtelenül a hét híre lett és az egész világ figyelmét a mellrákra, illetve a gyakran mögötte álló örökletes okra, a BRCA1 és 2 génekben bekövetkező mutációkra irányította. Öröm az ürömben, hogy a hasznos…..
MetálFater (törölt) 2013.05.18 20:19:53
Hitler portré, Szálasi portré, horogkereszt és angolul Halál a zsidókra! feliratot is magára varrt a békés megyei Petrovszki Attila - civilben cukrász - aki most pénteken, a prágai Heroes Gate MMA-rendezvényen lép fel. A szervezők ígérik: Attila testét trikó fogja…..
MetálFater (törölt) 2013.05.16 15:54:20
@Kimura:

Pusztán az Index-cikkre reagálnék.

Rühellem a zsidókat, az ország lakosainak 70%-val együtt.
Utálom a romákat - én tapasztalatból! - az ország polgárainak 72%-val együtt.

Ezért az országunkban élők 71%-val együtt neonáci, rasszista és ostoba vagyok, ahogy ezt az idézett "tanulmány" megállapította, annak ellenére, hogy minden mondatot nagybetűvel kezdek.

Slusszpoén.

Izrael polgárainak 87%-a megsemmisítené a palesztin népet, úgy en-bloc.

Konklúzió.
Izrael polgárai ostobák.
Május 16-19. PAFE, Szántód 2013. május 16-án elindul a nyári fesztiválszezon, hiszen csütörtökön nyitja kapuit Szántódon a Pannónia Fesztivál, amely a legsokrétűbb zenei felhozatallal biztosítja, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvesebb fellépőket a pünkösdi…..
A 37 éves Rebecca Dakin kilenc évig volt escort-lány, pályafutása alatt több, mint ezer férfit “fogyasztott el” s ezen férfiak javarésze házas volt.  A hölgy ma már nem űzi az ősi mesterséget, inkább a nőket tanítja arra, hogyan viselkedjenek az ágyban és hogyan…..
Megnéztük, hogy a hirado.hu, a Magyar Nemzet, és a Magyar Hírlap online kiadása hányszor, milyen gyorsan, és hogy reagált a trafikügyre a pénteken a HVG által napvilágot látott szekszárdi felvétel óta, amiből egyértelmű, a fideszesek maguk között osztották le a…..
MetálFater (törölt) 2013.05.12 19:36:14
@Vidéki:

""...Megszólalt Giró-Szász is: "A kormány helyi ügynek tartja, ezért nem foglalkozik a szekszárdi dohányboltpályázatokkal."...

Milyen igaz!

Csak a nálunk történt koncessziós pályázatról tudok beszélni, mivel a többit nem ismerem.

Székesfehérváron 9 koncessziós jogot osztottak ki.
Ebből 7, azaz hetes darab Székesfehérváron a Földhivatal vezetője, Holczheim Gáboré és családjáé.
Nyert az anyós is a családból, aki 70 éven felüli, és ehhez képest 2, azaz kettő trafikra – 20 évig tartó – koncessziót nyert.
Nem utolsósorban a maradék kettő pedig Cser-Palkovics polgármester úré - csupa kisbetűvel -. és a rokonoké.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!

Nincs itt kérem semmi mutyi!
Tessenek csak tovább menni!

Ez kérem csak helyi ügy...
Az élettársát feltehetőleg súlyosan bántalmazó, majd az egészet nevetséges érvekkel tagadó Balogh József fideszes országgyűlési képviselő esete erősebben jellemzi társadalmi viszonyainkat, mint hogy kivételként tekintsünk rá. A családon belüli erőszak ugyanis csak a…..
MetálFater (törölt) 2013.05.10 21:59:07
@komoroczki tunde:

a szokásos kesergéseken, a már jól ismert kliséken és lózung-dömpingen túl, semmit nem tudtunk meg.

Szívesen elbeszélgetnék Önnel személyesen pusztán abból a célból, hogy a férfiak szemszögéből is legyen némi rálátása a családon belüli erőszakra, mint jelenségre.

Bevezetésképpen kíváncsi lennék arra, hogy a verbális lelki terror - amely köztudottan a Nők fegyvere -, vajon elfogadható-e?

Nem gondolja, hogy a családon belüli fizikai erőszakot rendre megelőzi a szóbeli erőszak?

Természetesen magam is elítélem az erőszakot, de legyünk már objektívek...
Onlinemarketing blog Jogi update 2013.05.09 19:52:55
Namost legszebb öröm a káröröm, persze. De ez a bejegyzés nem ezért született, hanem azért, mert látom, mennyire nem szokták tudni az ügyfeleim és a tanítványaim, hogy mit szabad és mit nem használni a weboldalon és közösségi médiában: milyen zenéket, képeket, szövegeket…..
MetálFater (törölt) 2013.05.10 08:43:56
Néhány órával ezelőtt megtudtuk, hogy a Szörny Egyetem június 20-a helyett június 27-én érkezik Magyarországra. A döntést először furcsának találtam, lévén a Pixar új filmje egy héttel közelebb került az idei nyár egyik legnagyobb sikerváros animációs filmjéhez, a Gru…..
MetálFater (törölt) 2013.05.09 22:48:53
@kaamir:

Tiéd az összes elismerésem erre a hétre!
Mintha én írtam volna.
MetálFater (törölt) 2013.05.09 22:57:07
@Mr. Waszabi:

"...történet, nem másról. Tehát a valóság nem az, amint azt látni szeretnéd.
Egyrészt, egy film vagy lemezanyag vagy szoftver előállítása üzleti vállalkozás, amiben nem kevés kockázatot is vállal az, aki előállítja. Mert mi van, ha megbukik, ha nem jön be, ugye szokott ilyen is lenni. Akkor te, akinek egy petákja sem volt benne, se nem dolgztál benne, csak röhögsz a markodba, hogy néddmánasokhülye, mivel próbálkozik. Ellenben ingyen akarnád elvenni, ha a jó a film/zene/szoftver, mert úgy gondolod, hogy túl sokat keres rajta az, aki a pénzét kockáztatta és a munkáját ölte bele. Ám valójában csak arról van szó, hogy a digitális tartalom másolhatóságát összekevered a tulajdonjoggal, meg mindazzal, ami mögötte van."

Éppen aktuális a hozzászólásod.

Van ugye egy zenei album - a címe most mellékes -, ami az USA-ban 10 dollár.

Nálunk azonban ugyanez az album - írd és mondd -, 11.990 forint.

A kérdéseim a következők:
Szerinted ez így rendben van?
Te megvennéd ezért a pénzért?
Vajon hányan fogják megvenni az albumot ennyiért?

Nincs több kérdésem...
MetálFater (törölt) 2013.05.10 00:18:04
@Mr. Waszabi:

Akkor már csak egyetlen kérdésem maradt.

Ha lopnak a TESCO-ban - márpedig lopnak -, és erre a TESCO kihirdeti, hogy ezentúl a magyarokat csak 20 percnyi várakozás után engedik fizetni a pénztárnál, az szerinted mit fog eredményezni?

Kevesebben fognak lopni?
Vagy máshonnan szerzi be az árut?

A provokatív kérdésem arra irányul. hogy vajon mennyiben etikus büntetni egy közösséget, az egyén bűnéért? És a büntetés vajon hoz e eredményt?

A tapasztalat szerint nem...
Ha szóba kerül a személyvédelem, azaz a testőrmunka legtöbben vagy a celebekre vagy a sztárokra gondolnak, akik gyakran csak presztízsből tartanak „body guardot”. Ez a kívülállók szemében egy viszonylag egyszerűen strukturált hivatás látszatát kelti. Pedig a professzionálisan…..
Akkor mutatjuk, mi is az igazi országimázs. Osvárt Andi ugyanis Craig Ferguson-nál járt, a CBS késő esti beszélgetős műsorában. Andi vicces, laza  és okos volt: "Magyarország a gyönyörű nők földje" - mondta. Persze, a műsorvezető szépen elsorolta rólunk a szokásos…..
MetálFater (törölt) 2013.05.09 13:22:52
@százas:

Detto.
Már ami a fikázást illeti...
„Nem kelek és fekszem Izraellel” – jelentette ki Vona Gábor a Jobbik „anticionista és antibolsevista” tüntetésén, ahol aztán többet foglalkoztak a zsidó témával, mint a World Jewish Congress-en. Megtudhattuk, hogy az elmúlt száz évben ellenünk elkövetett majd' összes…..
Subba Nyalásra fel! 2013.05.04 19:38:49
A Pussylolly jóvoltából most már mindig lehet nálad egy pina, amit nyalhatsz. Hát nem pompás? Ha stukásra van gusztusod: Kicsit gyanús, de a luxus pénzbe kerül: Köszi Patkányszon!..
Magyarországon minden harmadik nap meghal valaki családon belüli erőszak következtében - olvasom a döbbenetes adatot a FEMINA oldalán. De a napi sajtó hírek  is meglehetősen sokkolóak! Valahogy az az érzésem, hogy a családon belüli erőszak témakörében a közvélemény nem elég…..
Szanyi Tibor kigyúrta magát. Na nem fizikailag, mert nem a súlyokat nyomkodja kifele hanem a sulykot veti elfele. Szóval csak úgy fejben malmozik a gondolattal, hogy egyszer szegfű szagolgatás közben gamma sugárzás éri, és onnantól ha földühítik vagy lángoló kereszt álhírekkel…..
Öt tévécsatorna és három rádiócsatorna adása élőben, már okostelefonokon is - elindult a MinDig TV androidos és iPhone-os alkalmazásaA napokban a négy közszolgálati televíziócsatornával (M1, M2, Duna, Duna World), három rádiócsatornával (Kossuth, Petőfi, Bartók), valamint az…..
MetálFater (törölt) 2013.05.04 07:44:44
@Laci64:

Azért, mert Orbán nagyvezír betiltatta Pintér maffia főnök segítségével.
Hogy lehet, hogy csak most vettem észre? Így május elsején legalább aktuálisabb, bár persze a jobberek önmagukat felkenő erkölcscsőszsége ellenére bekövetkező immár sokadik pofáraesése méltó ehhez a dátumhoz. Első képünk a Karpatia magazin áprilisi számának…..
MetálFater (törölt) 2013.05.02 20:12:38
@berger90:

Az én szüleim - azontúl, hogy nem Ők neveltek - munkásőrök voltak és ráadásul párttagok.
Én meg egy rohadt büdös "nácigeci" vagyok, mert a Jobbik politikai fősodrával értek egyet.
Na és akkor mi van?
Nyugodtan kimoderálhatod.
Nyilván az a demokratikus...
Újabb fontos tanulságot mutatunk be a Rebulikon Intézet legutóbbi, "Pártok egy évvel a választás előtt" címmel készült elemzéséből. Az alábbi összevetések az MSZP és az Együtt 2014 szavazóinak átszavazási hajlandóságát mutatják be. REINER Roland infografikája A…..