Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DinnyeTM

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki azt hitte, hogy az indie fejlesztők körében népszerű - eleinte nagyon vicces, aztán egyre fárasztóbb - poén, a szimulátorparódia a kecskeszimulátorral csúcsra ért, az nagyon téved. Készül ugyanis a Rock Simulator 2014, Steamen már lehet Greenlightba beszavazni (a Valve meg…..
A lenti képen látható úriember elég szomorú ahhoz képest, hogy két videojátékos világrekordot döntött meg, de ezt talán magyarázza a fáradtsága. John Slater ugyanis április 9-én, azaz szerda reggel csúsztatott be egy negyeddollárost egy ohiói játékteremben egy Armor Attack…..
Redditen találtuk: egy űrcsata EVE Online-ban, minden kis piros vagy narancssárga pötty egy kisebb űrhajó. Nem átlátható? Katt a képre a nagyobb méretért, és rögtön látni fogod, hogy ...nem, ez nagyban sem átlátható. ..
Sorry, csak most lett időm arra, hogy összehozzam a posztot a legjobb tavalyi keresőkifejezésekről. Kicsit megkésett, de nem akartam abbahagyni a szép hagyományt (korábbi évek: 2010, 2011, 2012), ugyanakkor embertelen meló volt átnézni azt a több mint 11 ezer keresőkifejezést, amivel…..
Szóval vasárnap megvolt a szokásos Playit, illetve a szokásosnál eggyel jobb és nagyobb Playit, mert ugye most először rendezték a Syma Sportcsarnokban, ami jót tett a show-nak. Úgy mentem ki, hogy videózni fogok az Indexnek, de ezt a terhet két lelkes kolléga levette a vállamról,…..
IDDQD Heti retro: Fallout 2013.09.11 07:41:25
Nnna. Akkor Fallout. Ideje volt már. A múltkori kegyetlen szavazáson magasan nyert, az olvasók fele erre szavazott (a Planescape 19, a Baldur's Gate 31 százalékot kapott), szóval jöjjön minden idők egyik legnépszerűbb szerepjátékának története. Rögtön egy saját sztorival kezdem:…..
DinnyeTM 2013.09.11 08:42:55
Hát, hol is kezdjem a sok emléket:
- power armorban berúgom az ajtót, reactionből belémlő 1 nightkin a nagyfaterral a templom első emeletén: 400 crit, a tiéd!, loadgame.
- Első játékalkalom: küszöbig jutottam, megettek a aptkányok.
- első Deathclaw encounter: MIBŐLVANEZ?, futás, lángszóró megszerzése, burn, motherlover, burn.
- Szupermutik felállnak csatasorba, felpörög a minigun, első 400crit, második 300crit, harmadik csak 2xx-et kapott.
- Az első igazi puska megszerzése és megtudni, hogy mire képes: combat shotgun.
- Kamikaze henchmanek, mindegyik.
- Próbáljuk ki cimborám öccsének 5letét, indítsunk 1es IQ-jú karaktert (a játék 1-3 ig ugyanazon a szinten kezelte a karktert: karalábé). Hiába magas funfactor, sajnos játszhatalan volt 1 idő után.
- Az első kemény ellenfél, amikor a sheriffel a deputival mész rendberakni 1 bűnbandát, ahol van 1 bőrjakós gyerek, aki aktivációnként sokszor támadott és garantálta leverte a vesédet. ÉS még golyóálló is volt a CS-ig.
Cimborám mókázásai: unatkoztam és kiírtottam a BoS-t. Nem voltak kemények (a túrót, velem feltörölték a padlót), sáskaírtás: powerarmorban bevárta míg közelértek, "rocketjump", 2 stimpack és irány tovább.

Fallout2:

- Enclave-el való első találkozó és "azmegmi?" (Frank)
- Superdogmeat, aki elsőként menekült el a csatákból, de hála neki kész Benny hill show volt minden csata. (3 raider kontra én, még ropogós Combat Shotival: 1 raider psycho, 1 raider lő - elejti a fegyvert, utolsó csak fut. kör2: Én lövök, fegyvert elejtem. Felveszemm, lövök, megsemmisül a muníció, vérnyomás emelkedik. Raiderek közelérnek, pisztolyos kezében felrobban a pisztoly. 3. kör: tárazok, lövök, felrobban a puska. nagyonhangos anyázás, loadgame. Éljen a Jinxed kutya).
- enyveskezűség ezerrel: 25% os zsebmetszéssel komplett városok kifosztása (mármint ameddig eljutottam mindig)

Sajnos a kettőt sosem sikerült végigvini mert minden egyes alkalommal volt valami hiábja a savegameimnek és korrumpálódtak.

3 kontra NV: Nekem személyesen a NV jobban tetszik, látszik, hogy ott már átvették a régi arcok és ezáltal a vége is több opciót tartalmaz, az NPC-k is jobban ki vannak dolgozva. A 3 az egy nagyon jól megvalósított 3D-s változatt lett, az én állam is leesett, amikor kiléptem a vaultból és 3Dben láttam eglőszor a Capital Wastelandet.

Viszont a DLC-kkel kapcsolatban csak annyit fűznék hozzá, hogy aki kitalálta a Dead Money-t, az nyeljen horgonyt.

A cikkhez granula, rég mozgatott meg bennem ennyi mindent pozitívan :)
DinnyeTM 2013.09.11 08:49:33
@nemecsek ernő áruló: Nem tudom mibajotok, cimborám BAseball ütővel verte agyon a szupermutikat, én a NV végén mentem neki a legátusnak Fárasztóvas+swatmellény+kovbojkalapban.
AMúgymeg nem rambózni kell, ez nem a kvék.
DinnyeTM 2013.09.12 11:42:00
@thinkEdem: ahogy a klasszikus is mondja: your loss.

Moddolás meg egy rédekes dolog. Cimborám hozott 1 liter modot, majd felszenvedtük, mire az FPS konkrétan gyökölődött. Kérdeztem, hogy és akkro most miafasz. Mondta, hogy kezdjem el a sorrendet rendezgetni és ha megvan, akkor nagyn szép lesz. Olyan 2-3 nap és addigra kitalálod. Uninstall kb 5 percre rá.

Tactics: az a bug megvolt, hogy ha megáltál valahol, hagyott 1 markert, majd tettél 1 kört és találkoztál a csapatoddal, akiket tudtál vinni onnantól. Szóval amikor 16an mentünk kb gunline-ban, nemigen jelentett már kihívást a játék.

Akinek meg az a baja, hogy a 3 és az NV nem fallout, az meg játszon vele úgy, mintha egy független játék lenne és nem Fallout.
Vasárnap lezajlott a játéktörténelem legnagyobb ismert űrcsatája, Eve Online-ban, hol máshol (az a játék, amit egyesek egyszerre hat egérrel játszanak). Az Eve ugyebár sikeres sci-fi MMORPG saját politikai, gazdasági rendszerrel, így háborúkkal. A fő konfliktus a CFC és a TEST…..
DinnyeTM 2013.07.30 13:09:11
www.eve-online.hu/index.php :)
(sőt, magyar community managerünk is van, 2 darab :D)
DinnyeTM 2013.07.31 08:45:10
@algi: Az EVE alapból ingyenes :), nem kell megvenned 10+k hufért, csak a havidíjat kell megoldanod. Cserébe félévente kb jön 1 nagyobb update és olyan évente jön extra content.
Nem tudom, de valahogy jobben bejött ez a hozzáállás, mint a 12k*3 vagy 4 + N*15 dodó/ejró.
DinnyeTM 2013.07.31 13:46:21
@Komojtalan: EVEben nem tudod elkerülni a PVP-t :), a marketpvp meg egy olyan dolog, hogy sok sikert :).
Adam Orth a Microsoft kreatív igazgatója – elég magasan van tehát a céges a táplálékláncban, még ha nem is a piramis legtetején áll. Éppen ezért kellene vigyáznia arra, hogyan kommunikál. Történt ugyanis, hogy a Kotaku két bennfentes forrásra hivatkozva megírta, hogy a…..
Egy ideje már őrizgetem ezt a fórumlinket, de most ellövöm, mert éppen vasárnap délutáni könnyed szórakozásnak való kis marhaság. A NeoGaf olvasói viccelődtek azon, hogy ismert videojátékok címéből kivettek egy-egy betűt úgy, hogy a cím továbbra is értelmes maradjon, majd…..
DinnyeTM 2013.01.14 13:09:06
@Sadist: E.A.R.: röhögni fogsz, de léteznek ilyen játékok. És konkrétan szó szerint úgy, ahogy te leírtad.

Icewind Ale: sörfőzés a forgetten realms világán.
Nights of the Old Republic: ezeregy éjszaka meséi, Jedi edisön.
World of WarRaft: vadvizi mmorpg
A rövid Doom-kitérő után folytatjuk a 2012-es évizéit, a legjobb keresőkifejezéseket követően jöjjenek az év legjobb játékai. Mivel sajnos továbbra sincs időnk játékokkal foglalkozni napi 8+ órában, idén is olyan arcokat kértünk fel az évértékelésre, akik nálunk…..
No, hát kicsit elhúzódott az ünnepi kajakóma, még múlt évben meg akartuk kezdeni a nagy sikerű „év izéi” sorozatot, de talán még most sem késő. Kezdetnek jöjjenek 2012 legjobb/legviccesebb keresőszavai. Csináltunk ilyet tavaly és tavalyelőtt is, és az akkori posztjainkban…..
Amióta Szabó Patrícia elment a Cosmopolitantől, bevalljuk, ritkábban olvastuk a lapot. Pedig az Index mosdójában most is feltűnik időnként, valaki néha bajuszt rajzol a címlaplánynak, vagy golyóstollal felfirkantja, hogy ribanc. Pedig a Cosmopolitan minősége mit sem változott, most…..
DinnyeTM 2012.09.26 16:59:34
DinnyeTM 2012.06.27 10:14:59
Persze régen minden jobb volt. A Facebook is régen volt csak igazán jó, még a Timeline előtt, arról már nem is beszélve, amikor még Telnet-klienssel kellett belépni a Hollosi Information Exchange-be. Az MTV-n pedig amúgy is minden szar, az elmúlt években, vagy a kommunisták csináltak…..
IDDQD Heti retro különszám 2012.03.01 21:20:00
Megint késésben van kicsit az esedékes Heti retro, a Ghosts'n Goblins (jövő héten befut, már a nagyját megírtam), de ezúttal remek mentségünk van: több hetiretrónyi cikket írtunk Index anyánkra. Sőt, tegnap a régi játékok hősei valósággal megszállták a címlapot: pár…..
A szerelmesek napján nincs szebb ajándék, mint egy dallal kedveskedni a hölgyeknek. Összeszedtük az internet színe-javát.   Sok pár úgy érzi, muszáj ünnepelniük a Valentin-napot, ám kapcsolatuk minősége már nem a régi. Nekik ajánljuk a Nefogazz zenekar Megtaposlak…..
comment:com Hírek kávé mellé 2011.07.08 09:30:00
Jason Sudeikis (Saturday Night Live) az Easbound and Down-ban kap állandó szerepet, ő lesz Danny McBride legújabb csicskája.Úgy tűnik, négy évad Jersey Shore az, amit egy ember (bármilyen csökött az agya is) ki tud bírni egyhuzamban, mármint ha szerepelnie kell a műsorban: Vinny után…..