Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bogarász

238 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az Alkotmánybíróság szerdán nyilvánosságra hozta határozatát, amely szerint a honlapján kommentek közzétételét lehetővé tevő tartalomszolgáltató akkor is felelősséggel tartozik a mások jogait sértő kommentek miatt, ha nem is volt tudomása a jogsértő tartalomról, de még akkor is, ha a sértett…..
Az utóbbi hetek egyik vezető híre, hogy a számos latin-amerikai országban diagnosztizált magzati fejlődési rendellenességek kialakulásának oka a kevéssé ismert Zika-vírus okozta fertőzés. Mind több hír jelenik meg arról is, hogy egyre több országban, köztük európaiakban is találtak Zika-vírussal…..
Az MTA Agrártudományok Osztályának Növényvédelmi Bizottsága, valamint a Magyar Növényvédelmi Társaság – együttműködve a FM Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztályával (FM ÉlfF) – megrendezi a „62. NÖVÉNYVÉDELMI TUDOMÁNYOS NAPOK" -at, melynek időpontja: 2016. február…..
A Magyar Rovartani Társaság idén hatodik alkalommal bocsájtja szavazásra az Év rovarát. Idén is három jelölt közül lehet szavazni: mezei tücsök, nagy szarvasbogár, kisasszony szitakötő. Élj a lehetőséggel, SZAVAZZ! Az Év madara, Év fája, Év vadvirága mintájára…..
A Magyar Rovartani Társaság 2015. évi rovarász kirándulásának programja Időpont: június 19 – 20 – 21 Helyszín: Visegrád, Mogyoróhegy, Jurta-tábor (Madas László Erdészeti Erdei Iskola) Program: Péntek (19)             13:00 – találkozás a táborban,…..
2015. március 21. szombat 9.00-15.00NEMZETKÖZI ROVARBÖRZE Budapesten egyedülálló rendezvényre hívjuk az érdeklődőket. Hazai és nemzetközi kiállítók hozzák el gyűjteményük legszebb darabjait. Könyvvásár, csere-bere, kisállatok és hüllők teszik teljessé majd a…..
  2015. január 16. péntek 16 óra Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar E/2 Budapest XI. Ménesi út 43–45.   1. Sojnóczki Annamária: A városi dísznövényeken előforduló Pseudaulacaspis pentagona (Homoptera: Diaspididae) morfológiai és molekuláris összehasonlító…..
Szerző: Merkl Ottó A Magyar Rovartani Társaság – internetes szavazás végeredményeként – a nagy szentjánosbogarat választotta a 2015. év rovarának. Azért is szerencsés, hogy erre a fajra esett a választás, mert az UNESCO – Az Európai Fizikai Társulat kezdeményezése –…..
Nemzetközi Rovarbörze lesz a hétvégén. Helyszín: KMO. Időpont: 2014.11.22 szombat 9.00-15.00. ..
Meghívó Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar E/2 Budapest XI., Ménesi út 43–45. A Magyar Rovartani Társaság 822. előadóülése 2014. október 17. 16:00 órai kezdettel          1. Vig Károly: Herman Ottó hatása a hazai tudományosság fejlődésére (30…..
Idén is részt veszünk a Fővárosi Állat- és Növénykert által szervezett Állatszeretet Fesztiválon, igaz csak Vasárnap találkozhatsz velünk a Szavannaházban. Ha szeretnél szavazni Az Év Rovara 2015 kampányunk során felkínált 3 faj közül valamelyikre, a helyszínen…..
Kedves tagtársak, rovarászok! Rossz hírt kell közzétennem. Torkom elszorul, végtelenül szomorú vagyok. Rengeteg kérdést szerettem volna még feltenni neki. Emléke és szakmai munkája mindennapjaimat elkíséri, kitartást és a zsizsikek szenvedélyes szeretetét fogja bennem…..
Késve reklámozom, de érdekes cikkeket olvashatsz a májusi számban is!  ..
szerző és képek: Merkl Ottó Idén nyáron, július 6-án ismét megnyílt a hagyományos rovarkiállítás a Balaton-felvidéken, a Vászolyi Galériában. Ez alkalommal Rahmé Nikola, a Magyar Rovartani Társaság tagja állította ki fényképeit "Összetett szemmel" címmel.…..
"Az Alkotmánybíróság szerdán nyilvánosságra hozta határozatát, amely szerint a honlapján kommentek közzétételét lehetővé tevő tartalomszolgáltató akkor is felelősséggel tartozik a mások jogait sértő kommentek miatt, ha nem is volt tudomása a jogsértő tartalomról, de még…..
MRT kirándulás 2014. június 13-15.Börzsöny, Királyrét, Erdei Iskola PROGRAM Június 13 (péntek)11-13 óra gyülekezés, regisztráció13 óra tábornyitás (ünnepélyes zászlófelvonás), közös ebéd15 óra ismerkedés a környékkel19 óra felkészülés az éjszakai…..
Meghívó  Meghívó a Magyar Rovartani Társaság 820. előadóülésére 2014. május 16. péntek 16 óraBudapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar K/5Budapest XI. Villányi út 29–43. 1. Kovács-Hostyánszki Anikó, Földesi Rita, Mózes Edina, Szirák Ádám, Báldi András:…..
Vasárnapra remek program várható! Rovarok minden mennyiségben! Tavaszi Nemzetközi Rovarbörze Március 30.  ..
Kézdy Pál és Tóth Zoltán (szerk.) 2012: Természetvédelem és kutatás a budai Sas-hegyen. Tanulmánygyűjtemény. Rosalia 8. Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Budapest, 591 pp. A Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága által 2006-ban elindított tanulmánykötetek nyolcadik tagja a…..
Figyelem, időpontváltozás! Tisztelt Tagtársunk, Tisztelt Érdeklődők!   A Magyar Rovartani Társaság 2014. február 28–március 1-én rendezi meg a  XXXVI. MAGYAR ROVARÁSZATI NAPOKAT.   A programban előadóüléseket és kiállítást szervezünk. Az…..
  Szerzők: Vas Zoltán, Kovács-Hostyánszki Anikó, Sárospataki Miklós, Merkl Ottó A 2014. év rovarát a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar "E" épület E/2 termében (Budapest XI., Ménesi út 43-45.) mutatjuk be, a Magyar Rovartani Társaság 2013. december 20-án…..
Idén is megrendezésre kerül az Őszi nemzetközi rovarkiállítás és vásár november 17-én a Kispesti Munkásotthon Művelődési házban (1191 Budapest, Teleki u. 50). A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.  Különleges rovarok és bogarak, egyedi…..
Szinte teljesen új állapotú fénymikroszkópunk kihasználatlanság miatt eladó. Ha valakit érdekel, kommentben lehet érdeklődni, utána, felvesszük a kapcsolatot.Jellemzői:Premiere MRJ-03 binokuláris fénymikroszkóp- 45°-ban döntött, 360°-ban forgatható fej-WF10x nagyítású…..
2013. október 3-5-én lezajlott az erdők hete rendezvény sorozat. A Mecsekerdő zrt. és az almamelléki (Somogy megye: Sasrét) erdei iskola szervezésében 3 nap alatt 120 tanuló és 40 felnőtt részvételével tartottam előadásokat a rovarok világáról. Vezettem erdei túrákat a…..
Most hétvégén a Fővárosi Állat- és Növénykertben is találkozhatsz a múzeum és a Magyar Rovartani Társaság munkatársaival. Rovarokkal, mikroszkópizálással, gyerekprogrammal várunk mindenkit 9.00 órától 16.00-óráig. További információért kattints a képre.  ..