Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rekordvizemeister

0 bejegyzést írt és 518 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Harmadik Birodalom katonai támadásától tartva a svájciak elképesztő módon álcázták lövegállásaikat. Erdei családi ház, amely nem is az (Fotó: Christian Schwager és Leo Fabrizio)..
Rekordvizemeister 2015.06.30 20:46:05
@A megvalósult amerikai ólom..: 60 éves adatokat nem tudok, de jelenleg Svájcban 45, Norvégiában 31 civileknél tartott lőfegyver van 100 lakosra számolva.
Rekordvizemeister 2015.06.30 23:02:18
@A megvalósult amerikai ólom..: nem, a válaszom csak arra vonatkozott, hogy tudtam, hogy Svájcban _most_ több fegyver van, mint szinte bárhol máshol. Ahogy cardio... is írta, meg leszerelés után megvehetik a fegyverüket. ( hogy aztán eladják három évvel később drágábban :)
Kb. két hónapja volt is szavazás a fegyverek komolyabb regisztrálásáról. Persze leszavazták, hogy egy hétre rá valaki lepuffantsa a fél családját.

A témához: persze talán végigmentek volna a németek az Alpokig, de lett volna emberveszteségük. Minden kőházat mégsem lőhetnek szét. Egyébként a svájciak a franciák ellen is építgettek már, sőt, még "hódító hadjáratra" is indultak, csak közbejött Waterloo és az egész okafogyottá vált. :)
Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy…..
Rekordvizemeister 2010.08.07 18:41:45
@Titi120: hát ja, bár tudatos, taktikai elemet még nem nagyon láttam támadásban tőlünk :)

A Bayern már eingespielt, nálunk ez most még fényévekre van, nem hinném, hogy ezt fogjuk játszani, Rakitic nagyon súlytalan és a 4-2-3-1 ellen pont nem vmi fényes. Ha a széleken akarunk támadásokat vezetni, akkor az Edu/Raúl kettős középen így nem lesz túl fajsúlyos. Na, majd alakul vmit, hátha :)

Egyébként meg ja, nagyon gyengusz.
Egy váratlanul változatos, élmény- és kommentgazdag bajnokság minden rutinjával ugorhatok újra neki, hogy némi látókör-bővítésre bírjam a Fabregastól Messiig terjedő univerzum belterjességébe belesápadó NST-tábor arra érdemes hajlandó tagjait.  Magamnak is sikerült…..
Rekordvizemeister 2010.08.03 16:10:26
@OJ: Áh, így értetted, ok, a leírás is stimmel, bár én nem ismerem Hoaraut, csak a Wolfsburg elleni meccsen láttam, de akkor nem követtem külön őt.

Viszont testfelépítéséhez képest technikásnak és jól lövőnek tartják. Bevallom, nekem másfél Ligue 1 szezon után kicsit sok a 10 millió érte.

Ben Arfát már összehozták a fél Bundesligával, meg a Milannal is.
...és most emelt fővel távozok országomból. Augusztus közepén megtörténik az, amit eddig elképzelhetetlennek hittünk: Raúl Gonzalez Blanco-t egy nemhabfehér mezben fogjuk látni futballpályán. Talán ő sem gondolta volna, hogy egyszer ilyen lépésre kényszerül, mindenesetre…..
Rekordvizemeister 2010.07.28 21:50:28
Én nem értem ezt a posztot, semmi értelme (bocs).

Semmi jelentősége nincs, hogy milyen taktikában játszottunk tavaly, mert azzal nagyon szakítani akar FM. Játszó csapatot akar, vagy irányítóval (4-4-2), vagy szélsőkkel és doppelsechs-szel, vagy hátravont ékkel (4-2-3-1).

Amíg ezt nem tudjuk, felesleges fejtegetni a tavaly taktikát. Köze nem lesz hozzá, semmi kontrajáték, semmi Raul visszajön védekezni/fejelni fog.

Tippjeim:
Misimovic nem fog jönni, tehát bukik az első felállás.
Jones felépült, tehát Rakiticcsel képezné a kettest középen, jobbszélen Farfán, hátravonva Raúl, balra kell ember + egy csatár, Raúl tehát hátravonva, nem hiszem, hogy Stoßstürmernek fejelni tenné be FM, arra Hoarau vagy Mbokani a jelölt. Balra meg Ben Arfa/Affelay.

ps: Westermann azért ment el (ő döntött így), mert Metzelder/Höwedes adott, őt mindig csak pakolgatnák. Ezt a posztot kapta meg Matip tőle. Tartaléknak érkezett Papadopulosz. Ez bőven elég, 6-osnak meg van még Kluge és Placikasz, Heiko kurva jó arc, mindenhol jó, de seholsem a legjobb (najó, Metzeldernél jobb, azért kár). Bordon már kevés, Kurányiért meg "nem kár", már sok volt belőle 5 év. Rafinha is mehet, helyette van 2 játékos.

Raúlról meg annyit, hogy tökmindegy mennyit edz, mennyire fit, ő annyira érzi ezt a játékot, hogy egy pl. kölni/hoffenheimi bekkpár jobb, ha most elkezdi felkötni a gatyát.

Ami pedig még fontos, Raúl érkezése jelzésértékű, ahogy írták is már, azt jelenti, hogy érdemes jönni, vannak tervek, direkt BL indulás, közeg, stadion, pénz. Vonzóbb, mint a Dunaszekcső, na. Arról nem is beszélve, hogy mekkora önbizalomnövekedés/megtisztelő ez a csapattársaknak, hogy egy ikonnal, egy legendával játszhatnak együtt.

Erre való Raúl, nem vár el tőle 15 gólt FM.
Rekordvizemeister 2010.08.01 15:15:00
@Lojzi_: a Schalke tuti 3. kalapos lesz a BL csoportban. A Werder pedig 90%, hogy 2. kalapos.

Ha nem a BL-re gondoltál, akkor tárgytalan, amit írtam.
Érdekes módon a nyugati ág elődöntőjében inkább Hollandiára mondanánk először, hogy nem érdemelte meg a bejutást, mint Uruguayra. A dél-amerikaiak nehéz csoportból, nehéz ágon verekedték át magukat, a hollandoknak pedig a brazilokkal szembeni csörte volt az első fajsúlyos…..
Nem sok királyabb dolog létezik a labdarúgásban egy angol-német egymásnak feszülésnél. Az angolokat utálja mindenki, aki hiszi, hogy tényleg a rúgd és fuss a legmélyebb meglátásuk erről a játékról, a németeket meg csak simán utálja mindenki, és elképzelni sem akarjuk, mit…..
Rekordvizemeister 2010.06.27 19:19:09
@raja ram: na, ez az indoklás, amitől falra másznék.

Egyébként hány BLASZ meccsen van jelenleg gólbíró?

Nem kell olyan videóbíró, mint az NHL-ben, mert az zavarna, de csip kell a gól és a les miatt. Ja, a passzív lest is könyörgöm töröljék el a picsába már.
A 2010-es világbajnokság utolsó, „H” jelű csoportjához érkeztünk el  a Radio Q-val közös kedvcsináló sorozatunkban. Spanyolország Európa-bajnoki címvédőként és sokak véleménye  szerint  a  világbajnoki cím egyik fő várományosaként érkezik a…..
Rekordvizemeister 2010.06.07 19:13:16
@Csörszike: ezekből max a Wölfliből meg a Lichtensteinerből nézem ki, hogy a Stüszi vadász, vagy Tell Vili direkt leszármazottja lehet.

A hazaiak túl gazdagok az élsporthoz, vagy az immigránsok alkalmasabbak? Ezt mondjuk akár a német csoportban is megkérdezhetném, ilyen Aogo, Boatengek között.
Nou San Trafford Mocskos Bayern! 2010.05.19 13:00:00
(Az NST történetében hagyomány, hogy a BL-döntő előtt objektív, tudományosan megalapozott elemzést készítünk arról, hogy az egyes csapatok miért nem nyerhetik meg a mérkőzést.) A szerencse fogalmát (értsd: orbitális disznó mák) Münchenben találták föl, de a bajorok…..
A van Gaal-hadjárat második mérföldkövéhez, azaz a Német Kupához érkeztünk, amely bizonyos szempontból a legkönnyebben behúzható, de hát Berlinben a Werder ellen motiváltnak lenni, meg a Bernabeu-ban az Interrel farkasszemet nézve transzba esni egész más kávéház. Körülbelül…..
Rekordvizemeister 2010.05.17 21:27:53
@értelmetlen_nevű: ha Ballack is lúzer, akkor már tudom, hol fog játszani augusztustól :)
Rekordvizemeister 2010.05.19 13:29:47
@mocsing: nehezen menne, mivel Frings virágnyelven elküldte már Löwöt az anyjába, tegnap vagy mikor

A végén úgyis erre fogja fogni a Nivea mAn, de attól még zúgva száll majd.
Ezen a szombaton valóban lefelé lesz érdemes tekintgetni, mivel fent gyakorlatilag már tudunk mindent, bajnokot, kupaindulókat, lemaradókat. Ki erről csúszott le, ki arról, de bravúrra esélye már csak a Leverkusennek van, azonban ennek végrehajtásához egy elképesztően lúzer…..
Rekordvizemeister 2010.05.09 13:53:26
@avenger13: @_X_: azért nem gondoljátok komolyan, hogy az idei 16 millió eurós veszteséget majd simán félretesszük, és megvesszük Misimovicot meg Ramost, meg Ballackot, meg Metzeldert stb.

Nincs pénz. Ha bezzeg kiadjuk előre, akkor felelőtlenek vagyunk, akitől meg kellene vonni a licenszet, ha meg nem adjuk ki, akkor meg lúzer FC, aki kiesik a BL-ből.

Én érzem csak, hogy ez a sapkás nyuszika esete?
Rekordvizemeister 2010.05.09 13:59:42
@zsakfos : felemás dolog ez

Egyrészt, mint embert és játékost sajnálom. Nagyon sokan félreismerték, mert trimmeli a szakállát, félbrazil, selypít, meg kockás mellényhez kockás sapkát vesz. Ehelyett egy karakteres, nagyon erős személyiség, aki mindig visszaküzdötte magát arra a szintre, amit elitnek nevezünk (mindegy, Kiessling, Gomez szintje, ahogy nevezzük). Mindezt egy rossz szó, gyanús utalás nélkül. Képességeiről lehet vitatkozni, de van egy nagyon komoly statisztikája, amivel meg nem lehet vitatkozni. Az egyik leginkább alulértékelt játékos ő.

Másrészt: nem ajánlottunk neki új szerződést, így nem is tudott hosszabbítani, ez azt jelenti, hogy más taktikát fog játszatni Magath, amire be kell vallanom: 5 év Kurányi után szükség is van. Itt is kell a változás. Kérdés, itt mit húz elő Felix.

Minden jót Keffin, sok sikert!
Rekordvizemeister 2010.05.09 15:39:55
@_X_: én sem támadásnak vettem, pláne nem a részedről

Nincsenek jó előérzéseim a kettős terhelés miatt, én különben beáldoznám a BL-t, nekünk fontosabb a liga, hogy minden évben ott legyünk a csoportkörben. Álomszerű lenne 5-6 BL év sorozatban, akkor beszélhetnénk arról, hogy megszorongathatjuk a Bayernt hazai porondon. Addig marad a Bayern és a többi.
Csúcsra ért a Bayern, a küszöbben esett hasra a Dortmund, átváltozott a Hannover, szomorú önmaga maradt a Hertha, megcsinálta bravúrját a Freiburg, a Bochum meg lefelé száguldva a lejtőn továbbra is tanácstalanul gondolkodik a lassítást illetően. Nagyjából ennyi, persze…..
Rekordvizemeister 2010.05.05 18:59:02
@Rekordvizemeister: volt-volt-volt
Rekordvizemeister 2010.05.05 19:07:05
@avenger13: azért klikkelj megint a linkre, az a fejszerkezet nagyon durva :))

Ribéry esete érdekes, szerintem a kiállítás jogos volt, bár nem mindig fújják be, de 3 meccsre elmeszelni, túlzás. Mi lehet a háttérben? Platini is volt a kiscsajjal?
Szinte bizonyos, hogy az utolsó forduló előtt nem tudjuk rövidre zárni az egy héten belül két edzőváltáson is áteső német bajnokságot. Igaz, ha a Schalke nem képes nyerni otthon a Werder ellen, gyakorlatilag elbukta a salátást, ha kikap, elméletileg is. De ez az egyetlen…..
Rekordvizemeister 2010.05.04 19:20:21
Rekordvizemeister 2010.05.04 23:20:05
@Titi120: ráadásul kéccer is elbasztam :)

(nem saját ötlet mellesleg)
A futball nem sokban különbözik a zenétől, csak más testrészekkel csalogatják elő ugyanazt, ami milliók örömének forrása. Az elmúlt hónapokban többször is - egy belga, illetőleg egy angol zenekar kapcsán - a foci és a zene halmazának metszetébe lavíroztunk, most pedig egy…..
Rekordvizemeister 2010.05.04 19:01:24
www.youtube.com/watch?v=sNvW5VjSjJU&feature=related

Funky Pee, alias Christian Pander. Rappereskedik, jó szar mondjuk.

Egyébként ha zene és foci, akkor a lokisták Wyrfarkas együttese, amiben Dombi, Kiss Zoli meg Sándor Tamás tolja.
Fokozatosan megkapjuk válaszainkat a korábban feltett kérdésekre, ezen a hétvégén például két dolog dőlt el: egyrészt a Wolfsburg semmiképp nem fog indulni nemzetközi kupában, másrészt bajnoki helyezése alapján szinte biztos, hogy a Hamburg se. Pontszámban beérte a Schalke a…..
Rekordvizemeister 2010.04.28 18:22:13
@mocsing: ő az, ja

@_X_: hát ha valahonnan nem lehet rabolni, az a Wolfsburg. Magath lényegesen inspirálóbbnak tartotta az itteni közeget, ezért jött el, nem a pénz miatt.

Ezt a kérdésfelvetést nem is nagyon értem.

Apropó, ti nem leraboltátok az Alkmaart? :)

Mondjuk azt nem mondhatom, hogy leraboltátok a Realt, mert újabban mi is onnan "igazolunk"... höhöhö

Egyébként ezt csak eldugva ide írom be (majd hülye leszek a CL-es posztba írni), de amennyire utálom is a Bayernt, amit idén nyújt ilyen terhelés mellett, ilyen mennyiségű játékossal, le a kalappal. És kapják be.
Rekordvizemeister 2010.04.29 18:32:30
@_X_: nem tudom, mire alapozod, legutóbb negyeddöntőig jutottunk, 3. helyről. A Barca ellen aztán önbizalomhiány miatt estünk ki. A Werder meg rendszeres 2. kalapos. Az utolsó 3 alkalommal mindig kiesett (Famaguszta, Pireusz rémlik?). Tudtommal sosem játszott negyeddöntőt. Ne gyártsunk elméleteket. Pont ezért ugrottam rá a "már régen nem fosztjuk ki a ligát" kijelentésre is. Még a végén elhiszik a beolvasó olaszok, hogy Gomez a Bilbaóból, Olic meg a Hajdukból érkezett.

A HSV-t meg inkább hagyjuk ki ebből a felsorolásból, ahogy a Stuttgartot is. Ketten együtt nyertek talán két BL csoportmeccset. Nagy teljesítmény. (igen, szándékosan kihagytam az idei évet, a VfB elképesztően "nehéz" csoportból mákolta be magát ki-ki meccsen valami névtelen román csapat ellen)
Rekordvizemeister 2010.05.01 00:32:18
@Harald hardrode: ezt egy percig sem tagadom
De ha elmondod, miért lenne jobb a felsorolt két csapat a BL-ben, mint a Schalke, azt szívesen veszem, ha már a kolléga elszalasztotta a lehetőséget.

Kíváncsi vagyok, minek nevezne minket a német sajtó, ha beáldoznánk a ligát, hogy ismét kieshessünk az EL/UEFA elődöntőjében... erre szeretnék rávilágítani, de azt hiszem donkihóte hozzám képest lófasz.
Aki kétszer egymás után úgy el tudja bizonytalanítani a Barcelonát, hogy a címvédő jobban hajaz a Schalkéra, mint bármikor története során, annak a BL-döntőben a helye. Aki 90 percet lehoz úgy a Barcelona ellen, hogy a hat trófeát birtokló csúcsklubnak hazai pályán…..
Rekordvizemeister 2010.04.29 18:51:50
@csizsikpizsik: ez kezdetnek érdekes, bővebben?
Rekordvizemeister 2010.04.29 20:19:58
@csizsikpizsik: jaértem, szal ez bújtatott hízelgés volt... hmm.
Gyakorlatilag a mezőny első fele játszik a második felével, egyetlen meccs van, ahol a felek közel állnak egymáshoz a tabellán, de az a Mainz-Frankfurt, ami az égvilágon senkit nem érdekel és semmiről nem is dönt. A finomabb kérdések ott kezdődnek, hogy a) melyik kiesőjelölt lesz…..
Rekordvizemeister 2010.04.25 20:58:16
Rekordvizemeister 2010.04.25 21:02:38
@Rekordvizemeister: ja télleg, a 2. gól előtt is hibázott a bíró, téves szöglet

fátylat rá
Rekordvizemeister 2010.04.25 21:12:11
@Great Cornholio: tőlünk is bajnokságot vett el a Bayern egy téves ítélet alapján. :)) Akkor 1:1 :)
Elérkezett a német bajnokság eltérő időközökkel ugyan, de megbízhatóan újra és újra megismétlődő szakasza, amikor már csak elbaltázhatja a Bayern, illetve jelen esetben másképpen mondanám: a rivális elbaltázta. Nagy baj nincs azzal, hogy a Bayern ilyen szezon eleji…..
Rekordvizemeister 2010.04.18 11:45:23
@értelmetlen_nevű: birtokolta a labdát, Bobadilla kirúgta a kezei közül, ez szabálytalan
De döntsd el te magad:

www.schalke04.de/uploads/RTEmagicP_100417_1-1.jpg
Rekordvizemeister 2010.04.18 13:34:22
@értelmetlen_nevű: a visszajátszások után nekem sem tűnt szabálytalannak, én is elkönyveltem hibának.
De nagyon tiltakozott a bírónál, Neuer meccs utáni nyilatkozata, meg ez a kép meggyőzött, hogy nem volt szabályos a találat.

A bíró sem láthatta, szóval ő sem tehet róla, ez egy ilyen szitu volt.
Az év meccse következik a Bundesligában, egymásnak feszül a gigász, meg a gigásznak látszó tárgy és megnézik, hogy a csillogás, az euró tízmilliók, az egyéni képességek számítanak-e inkább, avagy az összerakottság, a fegyelmezett csapatjáték és a félelem saját zsarnokod…..
Rekordvizemeister 2010.04.04 19:46:14
@mocsing: azért tőled ennél többet várnék, mint egy kiragadott félmondatra való látszatreagálást

@agymosott: én is így gondolom. Mondjuk majdnem bejött neki, a gólunk után megvolt a lendület, a 2. félidőre felkészítette van Gaal a sajátjait. Viszont az is igaz, hogy egy masszív védelmet nem tudunk feltörni, ehhez kellett Rakitic mellé még egy kreatív játékos.

Ő is csinál hibákat, persze, nem is az első, szerintem Schmitzet korábban be kellett volna hoznia, de nélküle valóban sehol nem lennénk, ebből lehet tanulni. Rengeteg jó taktikai húzása volt, ahol bejött, pl. Frankfurt ellen, és 3 pont lett belőle.

---------------------------------------
Ha páran itt felfogják, hogy ha komolyan vesz egy meccset a Bayern, akkor teljesen máshogy játszik, mint a Freiburg, Frankfurt ellen, akkor már megérte Don Quijotéskodnom.

Ha az az arrogancia, ami a meccs előtti és utáni nyilatkozatokban minden meccsen elszántság formájában jelenne meg, akkor már talán matematikailag is bajnok lenne a Bayern, 17 emberrel is.

Ja, igen, lehet a HSV-t is fikázni, nem tudom, miért, de lehet.
Rekordvizemeister 2010.04.04 22:55:25
@Radio Free Aberrania: melyik mondat arrogáns? Az egész cikkből választhatsz: www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/523237/artikel_Das-gibt-Schalke-einen-Stich.html

Elég régóta követem a BuLit, ez mindig is így volt. Persze van Bommel rátett még egy lapáttal, de ő mindig is egy türhő volt.

@Harald hardrode: hát azért a Wolfsburggal összevetni elég merész. Nézd meg, mit mutat még mindig egy Misimovic, Dzeko. Nekik pont az volt meg, ami nekünk nincs és kellett volna a tegnapi győzelemhez, gondolom az 5:1-re emlékszel még és annak a módjára. Ez perpill nincs nálunk, Baumjohann van Misimovic helyén és Edu Dzekóén. Josue helyett meg Kluge.

2.: Kurányi? Hát az egy tehetségtelen, szar játékos, mindenki azt mondja. Őt, meg egy kapust akarod összevetni egy olyannal, aki a Realból jött meg egy olyannal, akiért állítólag 50-60 milliót adna bármelyik élcsapat? És ezek csak a kirakat emberek, mellette van még 5-6 magasan legjobb játékos (itt találod őket: www.transfermarkt.de/de/1-bundesliga/marktwerte/wettbewerb_L1.html.

3. komolyan vétel:
Nem vettétek komolyan az elmúlt 5 meccset? Úgy tűnik, nem, miért nem? A Fio ellen otthon, azt komolyan vettétek, vagy csak a bíró vette túl komolyan? Ne sorolj már meccseket, ti vagytok A BAYERN MÜNCHEN, olvasd már el, mit nyilatkozott van Bommel!!! Nektek minden meccs sima ügy. Vagy hétköznapi csapatotok van, és akkor vissza az arcból, vagy nem és akkor 4:0 minden bajnokin!!!

Egy meccset szúrtok ki és az alapján ítélkeztek rólunk egy szezon teljesítményéről. Vizsgálhatnánk a Freiburg, Frankfurt, Stuttgart, Schalke két kupameccset. Olyan 8. helyre lennétek jók azzal az összteljesítménnyel. Kurva nagy foci volt, szép gyepen, Mark!

-----------------------------------
Az az arrogancia, amikor a Ferrariddal leelőzöd a Trabantost és még be is mutatsz neki.
Rekordvizemeister 2010.04.05 11:34:00
@brodi: nem, általánosságban ment
De annyiban igaz, hogy amíg megy a szekér, addig okés, az igazi erő ott van, ha valaki felkel a padlóról többször is. Ezért nem számít számomra fikarcnyit sem a Hoffenheim, és a Leverkusen is (sajnos!) bedőlni látszik, ahogy a HSV is. A hamburgiaknál azért több magyarázat is van (sérülések, Labaddia, UEFA-kupa, apropó HSV, Guerrero kicsit bepipult az egyik szurkeszra ( www.youtube.com/watch?v=akd_H9w3NH0 )).
Annyit akarok ezzel mondani, hogy nem mindenkiben van meg a mentális erő, mint a Bayernben.

@Radio Free Aberrania: Gomezt nem lehetett 10-ért elhozni. Durva összeg kellett, hogy No legígéretesebb csatárát elhozzák attól a Stuttgarttól, akinek sosem voltak pü-i gondjai. Meg erőfitogtatásnak sem volt rossz bajor részről.

Persze, hogy sarkít a hasonlatom, de a lényeg a lényeg, ezzel a csapattal fel kéne seperni az idei gyengébb felhozatalt, a keret nagyságáért csakis ti vagytok felelősek, nálunk nem is volt sosem komoly probléma a hiányzások miatt (mondjuk Jones kurva jól jött volna szombaton, meg Pander is).

Másrészről itt a blogon meglepően objektívan ítélitek meg a saját teljesítményt, de más fórumokon vannak, akik a személyes sikerüknek élik meg az 1200 km-re történteket.
Egyre rejtélyesebb dolgok történnek mindannyiunk Bundesligájában: a favoritnak kikiáltott csapatnál az edző rekordkísérletre készül elsősorban a bevetett játékosok számát, másodsorban az életkorukat illetően, kicsit lejjebb nézve továbbra sem értjük Kurányi és Barrios…..
Rekordvizemeister 2010.03.30 12:34:22
@Vul-Kahn: ha tudnám, hogy mire készül szakmai alapon FM szombaton, akkor min. egy BL2-es csapat kispadján üldögélnék.

Bármi lehet, kiszámíthatatlan. A vereség nagyon nem kellene és ezt tudja ő is. Az iksz akár még a megváltozott célok esetében is elég lehet.

A 'Kusen a következő két meccsen végképp kiszállhat és akkor a 2. hely elég biztos. Óriási dolog lenne már az is, a többiről meg - érthető módon - még max álmodozhatok. A játékosok még azt sem. :)
Rekordvizemeister 2010.03.31 13:49:20
@mocsing: jaja :)

De visszafelé is igaz: mit várhatunk szombaton tőletek? Jó-e nekünk a tegnapi győzelem, új erőt ad, vagy éppen máson fog járni az eszetek. És ha 0:1 maradt volna, akkor az mit jelent? Teljes letargiában jöttök, vagy épp' ellenkezőleg, legalább a bajnoki címért hajtotok.

Szombaton szinte már nem lesz sérültetek, max edzés- és meccshiányosak. Robbery játszhat, ami nem sok jót sejtet a széleken. A fáradtság sem jelent semmit, lásd a leverkuseni és a wolfsburgi meccsünket, a fáradtabb csapat lemosta a papíron frissebbet.

Tippelni nem akarok, eddig is közhelytár, amit leírtam, papíron-objektíven 1-x, de én nem vagyok objektív.
A Német-kupa elődöntőjében az Augsburg olyan bravúrra készül, amely szinte biztosan nemzetközi kupaindulást jelentene számukra, mivel a másik döntős borítékolhatóan automatikus résztvevője lesz a Bajnokok Ligájának. Némileg meglepetés, hogy elsősorban ezért a célért kell…..
Rekordvizemeister 2010.03.24 20:25:22
@Harald hardrode: nem ismert, mármint íróként vagy ilyesmi. Átlagos Schalke drukker, aki írt egy könyvet.

Egyébként nehéz kérdés, mert én is vallom, hogy akkora kultcsapat, mint a Schalke, 4-5 van még max. De No-n kívül nem összehasonlítható az (el)ismertsége mondjuk egy Liverpoollal.

Na, lessük a meccset, általában nem jönnek be a jóslataim, úgyhogy elvileg látványos, jó is lehet.
Rekordvizemeister 2010.03.25 18:08:33
@mocsing: nézd, ha kitámadunk, akkor lett volna 2:4. Egyszer engedtük el Robbent igazán, meg is lett az eredménye. Utólag okos az ember, előre meg megpróbálja maximalizálni az esélyeket.

Azt senki nem állítja, hogy a játékunk szép volt, de eredményes. Szerintem a gól tökéletesen példázza a két csapatot: a Realból igazolt Robben könnyen lefutotta az Aachen utánpótlás csapatából érkezett Moritzot, aki az elején nem akarta faltolni, aztán meg már nem merte/tudta (idéztem tőle).

De folytathatjuk még: Schweinsteiger-Rakitic, Lahm- Zambrano, van Bommel-Kluge stb.

Ribéry szintén kiemelkedett, mégha őt is rendesen fogták, vicces módon egy 18 éves srác, idén még az U19-ben játszott. Egyébként mondjatok még egy játékost, aki nálatok jobb teljesítményt nyújtott, mint az ellenfele? Nem volt, igenis eredményesen csináltuk, amíg lehetett, a cél ez volt, ezt tudjuk jelenleg nyújtani. Ezzel a kerettel 27 forduló után -1 pont elég komoly teljesítmény. Nincs Misimovic, nincs Dzeko, nincs Grafite, Josue. (még?)

Egyébként a szar pálya nekünk sem volt jó.
Tulajdonképpen – egy apró kivételtől eltekintve – jelentős meglepetés nélkül, az eredményeket olvasva halál unalmasan telt a német bajnokság 26. fordulója, azonban mi, akik mutatóujjunkat a Spieltag ütőerén tartottuk, tudjuk, hogy sok-sok finomság volt, és most…..
Rekordvizemeister 2010.03.22 19:04:44
@Rekordvizemeister: micsoda időzítés!!!
Rekordvizemeister 2010.03.22 19:06:11
@mocsing: a végtelen izgalmas, fordulatokkal teli véghajrára gondoltam
Rekordvizemeister 2010.03.22 19:29:22
@mocsing: most elolvastam én is

Nem kötelező fordulat, hanem tényleg így gondolom, nem egy játékostól függ a LEV teljesítménye, előre persze lehet azt mondani, hogy úgy esélyesebbek lehetnek. De az esélyek megvoltak a héten is (FRA-BAY, WOL-HER), aztán... lehet Helmes meglövi 25-ről, és megpattan.

Áááh, én ezekben nem hiszek.
Messin innen, Messin túl, újra nagyszitát lógatnak a mezőnybe és nyolc csapat egy időre befejezi a nemzetközi gyepek rombolását. Kellően éles az összes párharc ahhoz, hogy ne kelljen kényszeredett tolókázást néznünk egész este, egyedül talán a Standard Liége nyugalma…..
Rekordvizemeister 2010.03.18 20:26:19
@Vul-Kahn: ja, kb 13:7 lehet a gólhelyzetarány
Rekordvizemeister 2010.03.18 20:29:35
@_X_: ja, én abból számoltam, hogy a félidőben a sat1-es kommentátor mit mondott. Kemény mutatók
Rekordvizemeister 2010.03.18 20:39:31
A világ boldogabbik feléhez tartozók, azaz akik rákattintanak a tovább gombra, megtudhatják, hogy az egyenként is komikusan alacsony valószínűségi változójú események, miszerint A= nyer a Hannover, B= félidőnként kétszer betalál a Schalke idegenben, C= Podolski gólt lő és D=…..
Rekordvizemeister 2010.03.17 20:33:22
@mocsing: szerintem sem, szokásos Störfeuer.
Neuer válogathat az ajánlatok között, a Bayern elvileg presztízskérdést csinálhat belőle, de bárhogy is legyen, nektek tuti jóval drágábban adnák.

Neki sem lenne könnyű, mert nem egy KSC-ből menne hozzátok, és nekünk is simább lenne elviselni, ha egy MU-ban védene.
Rekordvizemeister 2010.03.18 13:47:58
@mocsing: ja, oké, most esett csak le, hogy mit értettél "cserébe" alatt.
Nem az arrogancia mondatja velem, de a fent említett három játékos egyike sem kellene nekem (max Hamit a múltja miatt). A kicker idézte Magathot, hogy szerinte igenis elképzelhető bizonyos körülmények között, hogy Kevin hosszabbít (és akár azután igazol el, 1 év múlva). Akkor Klose kiesik (amúgy is). Tyimoscsuk posztján van 2 igéretes tehetség, egy komplett megoldás, meg egy jövőre remélhetőleg visszatérő gyilkológép (mind olcsóbb). A jelenlegi csapatotokból senki nem kellene, akit adnátok; Aki kellene, azt meg nanáhogy nem adnátok cserébe (Gomez, Lahm, Badstuber, Müller, Robbery)

A második fontos dolog, hogy Neuer valóban utálja a Bayernt, ahogy az illik, de lenne ő olyan profi hogy ezt félretegye, de sztem nem akarja.

Egy óriási pluszpontja azért van a Bayernnek, hogy onnan kvázi 10 évig sima Nr 1 lenne, és a válogatott nagyon-nagyon fontos Manunak. Neuer már most egyértelmű jeleket ad, hogy már a vb-n ő akar a kapus lenni.

Ezenkívül egyetlen lap sincs Uli kezében, és ez bassza a csőrét, mert ez max egyszer fordul elő 10 évente.
Rekordvizemeister 2010.03.18 19:15:10
@mocsing: magunkhoz képest az elmúlt 5 év egész jól sikerült: 2-4-2-3-8? Különben igazat adok Kurányival kapcsolatban. Én azért reménykedem, hogy marad, mert a legnagyobb gödörben is bírtam, amikor a szurkolók fütyülték. Az, hogy más mit gondol róla, sosem érdekelt, én is ismerem a gyengéit.

Azért egy BL direkt induló Schalke, plusz egyértelműen a számára legjobb edző, a következő szezon kilátásai akár meggyőzhetik. Ráadásul úgy érzem, elég komoly kapcsolat alakult ki a klubbal szemben. De majd meglátjuk, én is inkább azt gondolom, eligazol.

Attól meg nem félek, hogy Magath nem talál embereket a kettős terhelésre. A mostani legerősebb kezdőnk +2 jó igazolás elegendő a BL-re (értsd: ameddig eljutunk eljutunk, nem mi fogjuk megnyerni), a keretünk meg elég kiegyensúlyozott, hogy egy 5. helyet hozzon ősszel.
De persze itt is máshogy alakulhat, ezek csak megérzések, különben is először be kell jutni a BL-be.

@avenger13: ezek az érvek inkább arra vonatkoznak, hogy miért érdemes a Münchennek leigazolnia Neuert, nem fordítva :)
A Juve mellett oroszok érdeklődtek, meg a szokásos kacsa a Cityről.

Közben Brämen-Valenfia 0:2
Nikola Tesla földi pályafutásának első 25 évéről szóló múlt heti posztunk örvendetes olvasottságától fellelkesülve (24 óra alatt 11 ezer egyéni látogató 23 ezer oldalletöltést produkált, amivel a blog eddigi históriájában a második helyre kapaszkodott) nekilátunk tehát…..