Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sezlony

358 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
[ lászló zoltán ] freak show 2023.06.13 10:02:46
The Continental Literary Magazine - Issue 6: Future, 2023 A Freak Show főhőse az utolsó hagyományos értelemben vett emberek egyike. Olyan világban kell boldogulnia, amelyet az éghajlatváltozás következményeinek elviselésére módosított emberek népesítenek be. Ezúttal olyan történetet akartam írni,…..
The Continental Literary Magazine - Issue 6: Future, 2023 As one of the last traditional humans, the protagonist of Freak Show must thrive in a world populated by humans modified to withstand the effects of climate change. This time, I wanted to write a story where humanity was given a chance:…..
[ lászló zoltán ] ördöglakat 2022.12.05 12:26:08
Az év magyar science-fiction és fantasy novellái 2022., Gabo SFF Egy történet a történetekről - az olyasfélékről, amelyek megváltoztatják a valóságot. Egy városról, amelyet a közelében kibányászott csodák röpítettek a gazdagságba, ám ezzel lakói olyan útra léptek, amelyen nem tudni, mit hoz a…..
Vegyük fel történetünk fonalát a tavalyi nyár végén, annál a képnél, amikor Szerzőnk örül a legújabb regénye megjelenésének. A Szerző ekkor még lelkes, hiszen visszatérhet a jó régen otthagyott háromnegyed regényéhez - ötletei még homályosak, de azt már tudja, hogy a terjedelem jelentős lefaragása…..
[ lászló zoltán ] hullámsodrok 2021.11.30 08:32:00
Az év magyar science-fiction és fantasy novellái 2021., Gabo SFF Kevesen gondolnák, de a tengerhullámok kifehérítése valós tudományos ötlet arra, hogyan növelhetnénk meg az óceánok, és velük a teljes Föld fényvisszaverő képességét az üvegházhatás csökkentése érdekében. A Hullámsodrok egy férfi…..
Chloé biztos benne, hogy az apja halálos balesete nem lehetett véletlen - valakik megölték őt, ezért e furcsa lány az egész életét a gyilkosok megtalálására tette fel. Mindenhol eljátssza a megfelelő szerepeket, amelyek közelebb viszik őt hozzájuk, és most már egészen a nyomukban jár... Mindig…..
Nyilvánvalóan egy kő alatt élek, de csak nemrégiben került elém Baka L. Patrik a Partitúra Irodalomtudományi Folyóiratban megjelent dolgozata, amely a két régi regényem, a Nagate és lazán kapcsolódó folytatása, a Nulla pont komparatív összehasonlítását teszi meg. Ez az a két regény, ahol az elsőben…..
Gabo SFF, 2021. Négy év kihagyás után jelent meg újra regényem, amiben nagy szerepet játszott a szokásos pepecselős munkamódszerem a pandémia is. Hosszú előtörténete 2005-ben kezdődött a francia Clemenceau repülőgép-hordozó bontása körüli botránnyal, amelyből 2012-ben, a Galaktika 267-268.…..
[ lászló zoltán ] rólam 2021.08.30 08:55:00
László Zoltán 1977-ben születtem Hatvanban, hosszú ideje Budapesten élek, webszerkesztőként, újságíróként dolgozom. 1999 óta publikálok rendszeresen novellákat különböző folyóiratokban, antológiákban, regényeim több kiadónál láttak napvilágot. A fantasztikumon belül szívesen váltogatom témáimat és…..
Végre a nagyközönség is megismerheti az új regény borítóját - amióta megkaptam, azóta alig bírtam magammal, hogy meg ne mutassam nektek! Milyennek kell lennie egy jó könyvborítónak? Egyrészt legyen olyan, mint egy jó ruha a viselőjén: fejezze ki a személyiségét, legyen stílusos, emlékezetes és egy…..
A járványnak köszönhetően rengeteget csúszott az új regényem, a Mindig egyre több megjelenése. Bár végül is, ha úgy vesszük, legalább bőven maradt idő az utómunkákra. /Illusztárció: Amir Zand/ A sztorit ott hagytam abba, hogy januárra elkészült a tesztolvasói visszajelzésekkel kiegészített…..
[ lászló zoltán ] kimenőoldal 2020.12.16 09:37:18
Az év magyar science-fiction és fantasy novellái 2020., Gabo SFF Először is: ’Oumuamua. Másodszor pedig cargo-kultusz. Így kezdődik, egy kihúzott szövegrészlettel, mert főhősünk tudja, milyen nehéz elkezdeni egy történetet:  Az emberek vonatnak nevezték el. Űrhajóknak tűntek, százezernyi…..
Itt egy újabb mikrotörténet a jövőre megjelenő Mindig egyre több című regényemből. (Itt meg egy másik.) Ezek a kis mesék az egyik szereplő, Chloé kislánykorából származnak. Részben úgy jelennek meg, ahogy az édesapja mesélt neki az emberiség nagy kalandjáról, amely az Utu naprendszerébe vezette…..
Azt hiszem, inkább téli író vagyok, mint bármi egyéb. Mármint abban az értelemben, hogy akkor tudok a legjobban haladni a történeteimmel, de talán úgy is, hogy - bár erről nem vezetek statisztikát - több írásom játszódik télen, mint bármilyen más évszakban. Biztos van e mögött valami; a komor…..
A Mindig egyre több című új regényem a Földről új világokra kirajzott emberekről szól. Írás közben hosszú ideig különálló naprendszerekben, más-más csillagok körül létrejövő kolóniákban gondolkodtam, de egyre többször jutott az eszembe a TRAPPIST-1, az egyik legvalószínűtlenebb bolygórendszer,…..
Majdnem megfeledkeztem a nagy ünneplésről: idén lett húsz éve, hogy publikáló író vagyok. Az első novelláim 1999-ben jelentek meg nyomtatásban, és az eltelt időben - ha jól számolom - 25 novellát jegyeztem különféle folyóiratokban és antológiákban, illetve 6 regényem jelent meg (ha a Hiperballada…..
Kibámult a Tanács körút nyüzsgésére. A hó lassan szállingózott, és mivel előzőleg részleges víziót kért, a valós látványt észrevétlenül egészítették ki a Központ szimulált adalékai. A szikrázó karácsonyi fények között a közelgő újabb neves évforduló jegyében már felbukkant egy-két transzparens az út…..
Az év magyar science-fiction és fantasy novellái 2019., Gabo SFF Mikszáth találkozása az éghajlatváltozással. Ez a történet a gyorsháború utáni Budapesten játszódik, miután az ember létrehozta a saját jobb-szebb-okosabb alteregóit, majd háborúban űzte fel őket az égbe. Győzelme azonban egy…..
Ahogy legutóbb írtam, a Mindig egyre több vége optimista és borúsabb irányba is kifuthatott volna, el is szöszöltem vele egy ideig, amíg végül megtaláltam a megfelelő lezárást. Furcsa érzés a végére érni: kicsit mintha elvesztenék valamit, ami hosszú ideje kitöltötte a gondolataimat; fejben még…..
sezlony 2019.12.02 21:44:02
@blog.sancho.hu: Az még odébb van, javítgatom egy darabig, utána látja majd egyáltalán kiadó stb.
A jövő héten lesz egy éve, hogy az új regényen dolgozom. Sok részlet máshogy alakult, mint azt a tervezéskor képzeltem - többek között azt hittem, tavasszal kész leszek, vagy hogy megáll a teljes szöveg 400 ezer karakter alatt (nemrég hagytam magam mögött a félmilliót) - de az nem, hogy mit akarok…..
48 másképp - ifjúsági novellák a múltból. Móra,  2019.  Ha az ember az országot járja, szinte minden faluban emléktáblát talál arról, hogy Petőfi ott járt, eltöltött egy éjszakát vagy legalábbis látták a határban - az igazán menő települések pedig még egy-egy helyben született verset is fel tudnak…..
Szombaton megtartottuk az idei szerzőidéző szeánszunkat. Idén valahogy ijesztően megugrott az érdeklődés - talán túlpromóztuk; több, a FIOK vagy a Moly nagy olvasottságot kiváltó vitájában is előkerült, hogy létezik ez a lehetőség. Az eddigi rekordhoz képest is harmadával több nevezés érkezett, ami…..
Egészen véletlenül tudtam meg, hogy a Jazzy Rádió keddi Millásreggelijében Kántor Endre és Ács Gábor jó és rossz zsaruként sci-firől, és legfőképpen A Keringés című regényemről beszélgetett. Egyrészt egészen megdöbbentő szembesülni vele, hogy 12 éve jelent meg ez a regény (és még régebben írtam…..
Ha a novellánkat már tavaly megírtuk, éljünk egy évig abban a boldog tudatban, hogy a novella valójában nem pocsék és nem kell szinte újraírni, ha éppen a készülő regényünk végén tartunk, akkor halogassuk a lehető legtovább, hogy átváltsunk róla a novellára, mert mindig nehéz elengedni egy…..
Deres   Csúsztam. Ismét. Nem szóltam előre, mert minden nap volt egy olyan, háromórás ablak, amikor majdnem leülhettem, aztán meg nem. Kedd reggelre terveztem, vasárnap lett belőle. Sajnálom, és frusztrál, megértem, aki kurvaanyázik, de előre szólok, a jövő hetit csütörtök előtt tuti nem tudom…..
sezlony 2019.05.12 15:26:59
@rowi: Ha a Targaryenek trónlása a jogos, akkor már Robert Baratheon is trónbitorló volt, ergo a fia sem formálhat jogot a trónra.
sezlony 2019.05.12 18:31:59
@,,: Akkor szabad a gazda, indulhat az újabb harc a trónért, senkinek nem lenne bérelt helye rá.