Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Almipotter

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2011. május 25.   18:40A család az ebédlőben ül és vacsorázik...Közben megy a tv, hogy legyen valami alapzaj....A TV2-re kapcsolunk, hogy megnézzük a híradót...Erre evés közben nézhettük másfél percen keresztül, ahogy egy magyar diplomata egy fehérorosz nővel létesít…..
Almipotter 2011.05.26 16:48:58
Itt a kérdéses riport:
tv2.hu/tenyek/video/magyar-kulugyes-szexbotranya-tenyek-riport

Azért eléggé túlzol. Konkrét szexuális aktus nagyjából 8 másodpercig látszódik a videóban és az egész helyén egy nagy cenzúrapaca van.

1. erre a jelenetre ráfogni, hogy bármiféle rossz hatással lehet egy gyerekre ne haragudj meg, de prűdség.
2. nagyon pici gyerekkel híradót nem szabad nézetni, nem neki szól, nem is érti.

Ez a videó inkább a serdülő tizenpáréves suhancoknak szülőkkel együtt nézve ciki (mint ahogy minden filmes ágyjelenet is), amikor anyu is, apu is, a gyerek is tudja, hogy mi történik de ők erről még nem beszélnek (a legtöbb családban persze soha nem is fognak, ami baromi nagy baj).

Az áthúzott megjegyzést remélem nem gondoltad komolyan, elég fura értékrendre vallana az, ha egy ennyi kis nyikhaj videó alapján úgy gondolod, hogy megérdemelné a bezárást a TV2. Az ilyen mérhetetlenül prűd környezetben élő gyerekekből lesznek aztán azok, akik mindig elvörösödnek és izzadni kezdenek, ha másik neművel kell akár csak beszélgetniük, a számítógépükön meg ott lesz a rejtett mappában a sokszáz gigányi extrém poresz.

Nem beszólni szerettem volna, csak arra ösztönöznélek, hogy gondold át az egészet egy picit akkor is, ha már lekerült a "jajj, szekszről beszéltek a tévében amikor a családdal néztem" szemüveg, aminek jelenléte amúgy sajnos teljesen érthető, valamiért Magyarországon mérhetetlenül prűdek az emberek egymás előtt.
Éppen az előbb fejeztük be reggeli mellett a Rém Rendes Család sorozatot. Még 3 éve vettem meg németeknél az évadokat (10€-ért árulták és még magyar vonatkozása is volt!), kis szünetekkel most jutottunk el odáig, hogy évadról évadra végignézzük. Összesen 11 évad…..
Tegnap egy nagyobb szupermarketben vártam a soromra, hogy lemérhessem, árral felcimkézzem az egy szem citromomat, amikora a sorra szarva elém tolat egy kb 65 éves ősz papa az 5 almájával.A mérlegen érintőképernyős kijelző volt "ZÖLDSÉG | GYÜMÖLCS" válaszlehetőséggel.…..
Almipotter 2011.05.15 09:44:03
@tonyrulez: szerintem meg ne kezdj már ezért hülyézni, nem látott még ilyet, nem ért hozzá, az időseknek már nem mennek csuklóból az ilyen dolgok.
Lehet, hogy van valami, amihez pedig ő ért és te nem.

Itt egy példa, ez a videó a napokban járta be a világot:
subba.blog.hu/2011/05/12/szupercukisag_mozgolepcso
Még mindig tart az újdonság varázsa, ilyenkor mindent az iPadon próbálok megoldani, azt is, amit nem kéne, de ez nálam természetes :-)Baromi jó, az biztos, bár a kijelzője még mindig bántóan durva felbontású. Az biztos, hogy amint kijön egy retina közeli verzió, azonnal lecsapok…..
Almipotter 2011.04.10 17:32:56
Nyilván mindenki azt szereti, azt dicséri amije van és ez még csak nem is feltétlenül tudatos cselekvés.
Számomra ezekre se volt jobb az ipad. Ha már annyira arra vágyok, hogy filmezés közben netezzek (úgy nem csoda, hogy nem nagyon köti le az embert), akkor rákötök még egy monitort a gépre vagy ha végképp unalmas a film, akkor csak hallgatom és közben netezek.
Nekem ez a folyton mindent fekve csináljunk dolog se jön be, elég csak megnézni a WALL-E jövőképét és le is szokik róla az ember. :D Ha már valaki arra is lusta, hogy felüljön ott valami régen rossz.:)
Nem Rólad írok most, csak úgy általában.

Félre ne érts, nem vagyok technikaellenes, apple ellenes pedig végképp nem.
Az okostelefonokat például én is jónak tartom, mert mobilis, mindig Veled van, aki szeret mindenről azonnal tudni annak tényleg nagyon jó.
De ahogy Te is írod, házon kívül annyira azért nem minősül állandó használati eszköznek a cucc, házon belül pedig én személy szerint a jelenlegi technológiákból semmire nem cserélném le az asztali gépet (persze fontos a kényelmes szék és a tágas asztal :) ) még ha fizetnének se.
Nekem az, hogy be kell ülni egy kényelmes párnázott székbe sokkal kisebb áldozat, mint az, hogy apró képernyőn kelljen akár csak facebookozni vagy twitterezni (bár engem ezek a dolgok se hoznak lázba, lehet itt a probléma :) ) úgy, hogy a navigálás azzal jár, hogy kitakarom a hasznos felületet a saját kezemmel (megjegyzem ez némileg bosszant az okostelefonokon is, csak sajnos jobb alternatíva nem nagyon van, bár azért a blackberrys megoldás elég korrekt).
Az elmúlt két hét során lehetőségem volt egy HTC Desire HD telefont tesztelnem a @Telenor_HUN jóvoltából. Az első kérdés persze ilyenkor az, hogy mit is írhatnék róla még, hiszen ez nem egy új telefon, már régóta kapható, sok helyen tesztelték már (magyarul és angolul). Nem…..
Almipotter 2011.02.21 20:29:08
Nyilván valamennyire tudat alatt mindenképp dolgozik ilyenkor az emberben egy olyan, hogy a "saját kölykét védi", ezért egy picit jobban húz ilyen helyzetben ahhoz, ami az övé, amiért nem kevés pénzt letett az asztalra. Ezt nem beszólásképp írtam, csak az ilyen jellegű teszteket én mindig egy picit ilyen szemüveggel szoktam olvasni.

Szóval durva, hogy így, ezzel együtt is elolvasva a cikket elég erősen az jön át belőle, hogy sokkal fontosabb, lényegibb dolgokban jobb a Desire.
A másik téma alatt már beszéltünk erről, ez a scroll mániád kicsit szerintem már túlzás, pláne hogy láttam én is sokat mind a kettőt és egyáltalán nem éreztem ennyire szélsőséges különbséget, sőt, valójában szinte semmilyent (a HD-n amúgy ADW Launcher volt, amit néztem és nem Launcher Pro). De persze mindenkinek más az ingerküszöbe, de én tényleg kezdem kicsit úgy érezni, hogy Nálad emögött van valamiféle Placebo-hatás.

Felvevő funkcióját megmondom őszintén, hogy soha életemben nem használtam semmilyen telefonnak. Ez persze másnál másképp lehet.

Fényképezéshez viszont ajánlom figyelmedbe a camera360 nevű programot (illetve már nem, hisz leadtad a droidot), azzal aztán olyan dolgokat tudsz kihozni a képekből, hogy nem kicsit fogsz megdöbbenni rajta...

Aksiidő: ez van, de sajnos okostelefonoknál szerintem alapszabály még mindig az, hogy estére célszerű töltőre tenni és teli tankkal munkába indulni, mert ki tudja, mennyire lesz szükség rá. És sajnos egy jó darabig ez még így is fog maradni. Amúgy gondolom a kijelző méretéből is adódik ez a különbség az általad említett valódi multitask mellett.

Mindezekkel együtt ha nincs az utolsó bekezdés a cikk kicsengése számomra teljesen az volt, hogy a Desire HD a nyerő, úgy gondolom - és a szövegedből is némileg ez jött át - hogy sokkal kritikusabb pontokon emelkedik az iphone fölé. Persze kinek mi a fontos.
Pláne ha még az árát is betesszük a kalapba.

Kössz a tesztet, hasznos, korrekt leírás volt, remélem kapsz majd valami winmo-t is tesztelésre! :)
Almipotter 2011.02.21 22:49:35
@Asszem: itt találsz pár glympse alternatívát, ha esetleg az iphone-od hirtelen gondolna egyet és androiddá változna. :D
alternativeto.net/software/glympse/

Bár ha jól emlékszem az erről szóló cikkedben írtál is némelyikről.
Almipotter 2011.02.21 22:51:27
@Almipotter:
még valami: a glympse például metró alagútban gondolom nem GPS alapján működik, akkor viszont cellainfó alapján?
Akkor viszont felmerül a kérdés: egy szolgáltatónál van mindkét telefon?
Mert ha esetleg nem, akkor ez is állhat az ügy hátterében. Nem tudom, melyik szolgáltatónak milyen minőségű hálózata van ilyen szempontból.
Amíg nem próbáltam iPhone-t magam sem hittem volna, hogy a szép scroll ennyit számít, de az utóbbi hónapok tapasztalata alapján egyre egyértelműbben érzem azt, hogy mennyire döntően befolyásolja egy telefon (vagy tablet) megítélését az, hogy mennyire tud zökkenőmentesen…..
A közel négy év alatt nagyon sok vidám, kedves, de olykor bosszantó és stresszes pillanatokat éltem meg. Így sorrend nélkül azonban jöjjön 10 olyan, amelyek különösen emlékezetesek maradtak nekem és e projektem nélkül sosem lett volna ilyenben részem. Rangsor ezúttal nincs.…..
Pár infó, amelyekről talán nem tudtatok, vagy nem tudhattatok A blogon 76 bejegyzés volt a mesterlövésznek szentelve Azáltal, hogy az e-mail címem kinn van nyilvánosan, naponta kb 12 spamet kapok.Legtöbb kínai tárggyal Egyszer egy óvszergyártó megkeresett, hogy hirdetne…..
Almipotter 2011.02.09 11:39:59
A Gingerbread után - amely leginkább a motorháztető alatt erősítette a rendszert, ha szabad ezzel a hasonlattal élnem - érkezik majd a Honeycomb, amelyből egy _béta_ állapotú alkalmazás, a zene lejátszó már ki is szivárgott. Elsőre csak azt vesszük észre, hogy szebb, mint a…..
Aki esetleg nem lenne meggyőződve teljes szívből, hogy idén decemberben jó üzlet volt iPhone 4-et árulni, annak mutatok egy diagramot a iPhone-os Facebook alkalmazás felhasználóinak alakulásáról decemberben:Egyetlen nap alatt egymillióval több iPhone-ról (vagy iPod touch-ról)…..
Appleblog Steve Jobs a fán 2010.12.27 09:28:55
Na tessék, egy újabb regény, mondhatjuk, mint Woody Allen, miután lemászott a nőről - lenyomtunk egy újabb karácsonyt. Mint minden újkori, jóérzésű karácsony, ez is a féktelen zabálásról szólt, erről bővebben hamarosan az Egy nap a városban blogon jelenik meg poszt, persze a…..
Az okostelefonok használata és az elektronikus könyvolvasás az idei év két legnagyobb hatású változása az életemben. Mindkettő olyan dolog, amiről tavaly még nem is gondoltam volna, hogy egyáltalán érdekelni fog azt pedig végképp nem, hogy ennyire befolyásolni fogja a…..
Kaptam egy statisztikát az XMS-től arról, hogy miként fogynak az új gépek, és hát az látszik, hogy elég jól. Konkrétan egy hét alatt tízszer annyit vettek az Airekből, mint tavaly egész évben, megesett, hogy az egynapi forgalom meghaladta az előző modell 12 havi…..
A Motorola egy izgalmas videót készített az új tabletjét beharangozandó. Ebben a tabletek, táblaeszközök fejlődéstörténetét mutatja be, szerintük a fejlődéstörténeti sorban az iPad után következett a Galaxy Tab, ami ugye _már_ Android, de sajnos csak a telefonokra készített…..
Növekvő sorrendben a jól felkészült geek a következő kütyükkel rendelkezik:1. Karóra méret: iPod nano a karon.2. Telefon méret: iPhone és Android a zsebben3. Kis tablet méret: Galaxy Tab ha elfér a zsebben, ha nem, akkor táskában4. Olvasó: Kindle a táskában4. Nagy tablet méret:…..
Appleblog Hangszóró az iPodhoz 2010.12.19 09:45:00
Körülbelül másfél éve robbant be az iPig az életembe, azóta nem nagyon gondoltam, hogy másmilyen kihangosítóra lenne szükségem, de attól még ki lehet próbálni a konkurenciát. Több üzletben is felbukkant mostanában az Ozaki iMini Cute, ami már csak a cukiság vonalon maradva is…..
Az Appleinsideren van egy tök jó összeállítás kedvenc cégünk elmúlt évtizedéről a laptopiparban, végigveszik a fontosabb mérföldköveket, akit érdekel az ilyesmi, okvetlenül olvassa el. Én inkább csak azt a részt emelném ki belőle, amelyikben összehasonlítják egymással az…..
Almipotter 2010.12.14 09:55:12
@huhujje: nem győztél meg, ez továbbra is Captain Obvious kategória, nem pedig fizetett publicista kategória (ha az appleinsidert ingyen csinálják elnézést, de meglepne).
Tegyenek egymás mellé egy 5 éves játékot és egy mait, aztán egy 5 éves mobilt és egy mait, aztán egy 5 éves asztali konfig teljesítményét hasonlítsák össze egy maival.
Gyengébbek kedvéért: mindenki számára triviális, rengeteg helyen megfigyelhető jelenséget próbálnak úgy bemutatni, mintha valami twice as amazing Apple feature lenne. Persze sokaknál nyilván működik is.
És ez még nem a legkeményebb állítás. Olvassátok csak tovább.Szóval: a Times minden decemberben összeállítja az év legmenőbb kütyüjeit, amik átszabták valamelyest a megelőző 12 hónapot. A lista élén elég gyakran szokott valamilyen Apple logós termék ücsörögni, tavaly…..
Subba Valóvilág: Jerzy 2010.12.10 12:01:00
Még mindig Valóvilág! Meglepő információ a szimpi kis Jerzy-ről!  Szakértőnk szerint Hpv-s a fasz...
Almipotter 2010.12.10 13:01:09
@Álmos: nem vagyok buzi, de szerintem ez egyáltalán nem pici.
A Mac App Store bejelentése óta a fejlesztők megállás nélkül nyomják a fekvőtámaszokat, készülnek a januári indításra. Ez elsőre furcsának tűnhet, hiszen a Mac OS X alá nyilván eddig is lehetett programokat vásárolni, ezek összegyűjtése egy online shopba nem feltétlenül…..
Almipotter 2010.12.10 11:14:14
@Haibane: freeware=lite, te magad állítod ebben a hozzászólásban.
A linkeltben pedig le van írva, hogy itt majd nem lesznek lite verziók.

rakd már össze legalább azokat a dolgokat, amiket te magad mondasz. :)
Almipotter 2010.12.10 11:35:58
@Haibane: Ha nem akarod elhinni nem hiszed el. De az már nonszensz, hogy nem találod meg a Lite szót egy 4 bekezdéses szövegben.
Szerintem direkt csinálod, úgyhogy téma részemről OFF
Almipotter 2010.12.10 11:50:25
@Haibane: te tényleg nem bírsz olvasni? Vagy nem tudsz angolul? Akkor szólj és lefordítom neked...
Ez egy rövid poszt lesz, mert amiről hosszasan lehet írni, azt már hetekkel ezelőtt bepötyögtem: teljesítményadatokért, leírásokért olvassátok el az első tesztet, most kizárólag arról írok, hogy együtt lehet-e élni az Apple valaha volt legkisebb laptopjával, a 11,6 colos…..
Almipotter 2010.12.06 11:31:13
@mukinyúl: nem a gép számítási sebességét gyorsítja, hanem a swappelési időt.
Ez megtévesztő, mert nagyon látványosan demózható tulajdonság: nézd, mennyivel gyorsabb a bootidő, mennyivel gyorsabban tölt be az XY program.
Ugyanakkor a program működése nem lesz ettől egy cseppet se gyorsabb (hacsak nem kell annak is folyton bazi nagy adatokat mozgatnia a háttértáron, ami elég speciális eset).
Innentől pedig a használati szokásaidon múlik, hogy mennyit nyersz a dologgal.
Én, aki nagyjából hetente egyszer indítom újra a gépet például szinte semmit. Előző gépembe vettem ssd-t, hogy megismerjem, de most simán lemondtam róla. Másnál meg más a helyzet.