Regisztráció Blogot indítok
Adatok
keresztenydem

86 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint egymillió hitelszerződést érintő kompromisszum jött létre tegnap a kormány és a bankszövetség között. A tét csaknem négyezermilliárd forintnyi, devizában felvett, lakáscélú jelzálogkölcsön törlesztési nehézségeinek enyhítése és csaknem százezer bajba…..
Folytatja az oktatási államtitkárság a konzultációkat a Pedagógusok Szakszervezetével (PSZ) – mondta Hoffmann Rózsa az érdekvédelmi szervezettel folytatott hétfői budapesti megbeszélése után. Az oktatási államtitkár újságírók előtt kifejtette: az egyeztetésen a…..
Autistákat és megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat a Főkefe Nonprofit Kft. a Heves megyei Karácsondon abban a majorságban, amelyet a ferences rend működtetett eddig – jelentette be a szociális, ifjúsági és családügyekért felelős államtitkár hétfőn…..
A Kárpát-medencei magyar nyelvű oktatás fontosságát hangsúlyozta Semjén Zsolt hétfőn Budapesten, az Óbudai Egyetemen. A miniszterelnök-helyettes bejelentette: már kilencvenezer állampolgársági kérelem érkezett. A kormányfő kereszténydemokrata helyettese a Kárpát-medencei…..
Nőtt a foglalkoztatottság és csökkent a munkanélküliség a február–áprilisi időszakban, a munkanélküliségi ráta 11,4 százalékra mérséklődött az egy évvel korábbi 11,8 százalékról – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. A 15–74 éves…..
Minden spanyol eredetű zöldségszállítmányt átvizsgáltak, de nem találtak fertőzött árut – jelentette be hétfő délután Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Az ÁNTSZ nyolc gyanús megbetegedés ügyében vizsgálódik, ám úgy tűnik, Magyarországra nem jutott el…..
         Juli úgy döntött: otthon szüli meg második gyermekét, még akkor is, ha bába nem lesz jelen. Úgy adódott, hogy sem orvos, sem bába, csak a férj és egy véletlen náluk vendégeskedő barátnő segédkeztek a szülésnél, a család…..
A Morus Szent Tamás Kör vendége volt Varga Károly Őrnagy, francia idegenlégiós (MH Különleges Műveleti Zászlóalj) és Tóth Máté Főhadnagy.  A mintegy két órás beszélgetés során, ami csak néhány percnek tűnt, szó esett a francia idegenlégióról, a Magyar…..
2011. május 14-én, szombaton megalakult az IKSZ tiszafüredi csoportja.Az alakuló ülésen az IKSZ részéről ellátogatott hozzánk Gaal Gergely elnökhelyettes, és Korbeák György, a szövetség Észak-Alföldi Régióért felelős alelnöke.…..
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) együttérzéssel osztozik Mádl Ferenc családjával és mindazokkal, akiket fájdalommal tölt el a korábbi államfő elvesztése. Semjén Zsolt vasárnap az MTI-nek azt mondta, hogy Mádl Ferenc szerény, szeretetre méltó személyiségét az egész…..
Felmerült annak a lehetősége, hogy a családi pótlék rendszere úgy változna meg a készülő „sarkalatos törvényben”, hogy a gyermekek életkora alapján is differenciálni lehetne annak összegét – tudta meg a családháló.hu kormányközeli forrásokból. A…..
A hazai élelmiszerek kétharmadát drágábban kínálják a boltokban, mint amekkora ár indokolt volna – derült ki az Agrárgazdasági Kutatóintézet számításaiból. – A bolti ár többnyire magasabb annál, mint ami az adott élelmiszerek előállítási költségéből és…..
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Karitatív Munkacsoportja gyűjtést szervez a VIII. kerületi Wesley János "hajléktalan óvoda" részére 2011. június 14-ig. A Dankó u. 11. szám alatt lévő intézmény tartós élelmiszert, gyermekjátékokat és könyveket,…..
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség debreceni szervezete júniusban elindítja jogsegélyszolgálatát a város és környék fiataljai számára. Minden hónap első szerdáján 17 és 19 óra között nyílik lehetőség a hivatalos ügyekkel, illetve egyéni jogi problémákkal…..
Május 29-én egy éve, hogy megkezdte a munkát a második Orbán-kormány. 48 kormányülés, 900 napirend, 200 törvény, közel háromszáz kormányrendelet és még ennél is több, 350-et meghaladó kormányhatározat az elmúlt egy év termése – a kormany.hu adatait közöljük. A…..
1, 98 milliárd forinttal biztosítja a cukorrépa termelést a kormány – így nem kell majd bezárni az egyetlen, még működő hazai cukorgyárat. Az országnak szüksége van a kaposvári cukorgyár évi 105.000 tonnás termelésére, még akkor is, ha ez csak a hazai felhasználás…..
Magyarország állítja elő a világ libamájszükségletének kilencven százalékát. Az évi 1600 tonnás hazai libamájtermelés 11 ezer embernek ad munkát. A tépett libatoll előállításában is nagyhatalom vagyunk, ám mindkét ágazatot folyamatosan érik kisebb-nagyobb támadások,…..
2014-től több milliárd euróval csökkentenék a szocialisták a közös agrárpolitika kereteit. Tegnap az Európai Parlament különbizottságában a többség ugyanis, a korábbi kompromisszum ellenére, elfogadott egy olyan szocialista módosítást, amely több milliárd eurót vonna ki…..
Írásbeli figyelmeztetést kapott Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház vezérigazgatója pénteken Réthelyi Miklóstól, a nemzeti erőforrás minisztertől; a teátrum vezetője a posztján marad. „A múlt pénteki események nyomán írásban figyelmeztettem a vezérigazgatót,…..
Stágel Bence, a KDNP országgyűlési képviselője, IKSZ elnök, az IKSZ XVIII. kerületi alelnökének, Harangi Fülöpnek a kezdeményezésére szóbeli  kérdést intézett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetőihez, az Országgyűlés 2011.…..
Jelentős forrásokra számíthatnak az idén az állattenyésztők, ezen belül is az abrakfogyasztó állatok – sertés, baromfi – tartásával foglalkozók – mondta Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten egy…..
Nehéz lenne felsorolni, hány fronton is harcol éppen az ország megújítását zászlajára tűző kormány. Amit nem láttunk akkor, amikor az MDF és az úgynevezett SZDSZ külső támogatását élvező IMF–Bajnai–MSZP-trió elvett egyhavi nyugdíjat és közalkalmazotti…..
Nemzeti érdek a helyi közösségek fejlesztése, amelyhez elengedhetetlen az összefogás és a meglévő jó gyakorlatok széles körű alkalmazása. A jövőnk egymás meghallgatásán múlik, de tanulás nélkül nem juthatunk messzire – hangzott el egy a helyi…..
2011. május 16-án Stágel Bence IKSZ elnök fogadta a Parlamenti Különóra program keretében az Országgyűlésbe érkező középiskolásokat. A Különóra célja az, hogy a fiatalok megismerkedhessenek a parlamenti demokrácia alapjaival, betekintést nyerhessenek az Országgyűlés…..
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szakmai kérdésekben, elvi, eszmei álláspontokban és személyes síkon lát tisztáznivalót Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán a Fidesz alelnöke között. A beszélgetés időpontját még egyeztetik.…..