Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A. Móri Leányka

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar határtól alig néhány kilométerre építette fel a világ egyik leghíresebb édesbor-műhelyét Alois Kracher. A burgenlandi Illmitz büszkesége 48 évesen, hosszú betegség után hunyt el. Tanulmányait vegyészként végezte, a gyógyszeriparban dolgozott éveken át, 28 évesen…..
Nyolcvanöt éves korában elhunyt a wachaui borvidék nagyon nagy öregje. Franz Hirtzberger forradalmasította a fehérborkészítést, megindította a világhírnév felé a wachaui rizlinget és a zöldveltelinit. Hogy úgy mondjuk: kitalálta és újrafogalmazta Wachaut.1983-ban három…..
Bécs városán túl, Krems és Melk között tobzódhatnak a fehérbor kedvelői: a rajnai rizling kivételes formáját mutatja itt, és a grüner veltliner is nagyon izgalmas. Érdemes vetni rájuk valami komolyabb pillantást. Mi vetettünk: a legjobb osztrák borvidéken, Wachauban jártunk.A…..
A címszereplő úriembert nem muszáj ismerni, viszont érdemes. Az általa tulajdonolt borászat tavaly ünnepelte 150. születésnapját, nem állítható, hogy visszafogottan. A fő esemény olyan sikert aratott, hogy döntés született: ezentúl minden évben megrendezik a Summa névre…..
Mindeddig kissé döcögős helyszíni szemle rovatunk ezentúl kivágja a rezet a gálicból. Erősítésként leigazoltuk A. Móri Leánykát, aki panyókára vetett fejkendőben, félelmet nem ismerve járja a magyar pincészeteket amatőr borivó csapatával. Ez azért jó, mert azt kapja, amit…..