Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Commodus

0 bejegyzést írt és 608 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért van mindenki kibukva azon, ha egy állami vállalat pont úgy működik, mint maga az állam? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Commodus 2012.08.29 07:54:48
@szpsz: én sem értem az Ikarus részt. Inkább abba pumpálták volna a pénzt, most nem lenne ekkora baj.
Ugyanakkor felújítani ezeket a buszokat nehéz lenne, hiszen teljesen elavultak már.
 „Minden férfi csak azt akarja!” „És ha azt se akarná?” Senki sem akar túl bonyolult kapcsolatot, de senki sem akar unalmas kapcsolatot sem. Milyen legyen egy nő, csábító vagy inkább visszahúzódó, törekvő vagy inkább visszafogott, tudja, hogy mit akar, vagy bízza magát a férfira, odaadó legyen,…..
Commodus 2012.07.10 14:54:19
@zZz: egyetértek...amikor anno pár éve olvastam, akkor is furcsállottam a kijelentésüket. Sose dugtak egy igazán jót :)
Commodus 2012.07.10 15:07:16
@De gustibusaut bene, aut nihil: akkor Coelho nagyot téved, mert bizony nem egy embert ismerek, aki szemrebbenés nélkül tud hazudni úgy, hogy a másik szemébe néz...
Michael Knight K. O. előtt 2011.12.21 22:01:00
Orbán Viktor megbukott. És megbukott Orbán Viktor egész rendszere is, ez a pökhendi és kivagyi és képmutató, a hazugságot is hazugsággal leplezni próbáló rendszer. Nem a jó állam épült itt az elmúlt bő másfél évben, és nem lett itt jobb semmi - pedig lett volna mit…..
Commodus 2011.12.22 18:12:55
.
Commodus 2011.12.23 18:11:41
@Hülye aki elolvassa!: az MNYP lóvét már eltapsolták az SZJA csökkentéssel, ráadásul az egyszeri tétel volt, az SZJA meg minden költségvetési évben van. Erre már ők is rájöttek, nem véletlen van már megint megszorítás, nincs fedezet a saját maguk által okozott lyukakra.
Matematikailag jól gondolkoztak, csak azt felejtették el, hogy a gazdaság nem egyszerű matek, hanem emberek vannak benne. Mivel a bankokat is megadóztatják, a tőzsde is rosszabb már, szépen fokozatosan vonják ki az emberek, cégek a tőkéjüket az országból. Teljesen jogosan, hiszen féltik a sajátjukat, bármikor elvehetik. Nem véletlen kaptuk a leminősítéseket sem. A probléma ezzel még fokozódik, ugyanis amíg nem volt ennyire leminősítve az ország, a befektetőknek állampapírt is kellett venniük, de most, hogy már két hitelintézet is leminősített, meg kell, hogy szabaduljanak tőle. Ezzel gyengül a forint, szarabb az árfolyam, emiatt folyton egyre nagyobb a lyuk a költségvetésben. Pedig ezeket a folyamatokat egy pénzügyminiszternek tudnia kell, mégis ebbe az irányba mentek.
Most meg, hogy eljátssza Orbán itt a nagy szabadságharcost, amivel nem is lenne semmi gond, ha magunktól is talpra tudnánk állni, de nem tudunk. Tavasszal elfogy a lóvé. Rosszul mérte fel az erőviszonyokat, saját politikájának áldozata lesz.
Commodus 2011.12.23 21:26:10
Így jár az az ember, aki nyolc éven át hazudik. Aki azzal áltatja az országot, hogy adócsökkentésből lesz több állami bevétel, hogy marad az eva, meg a magánnyugdíj, hogy nem lesz ingatlanadó, ráadásul a népnek semmit sem kell tennie, csak rájuk szavazni, és máris lesz 7…..
Commodus 2011.11.10 12:35:04
@zombika: baromira igazad van. Mondom ezt úgy, hogy én is a fideszre szavaztam legutóbb. :( Tényleg benyaltam, de látom, hogy ezek még rosszabbak, mint a szocik voltak.

K*rva életbe.
...mondta Göbi, a motordoktor, amikor az alábbi berendezés működéséről szóló videót elküldtem a szerkesztőségi levlistára - és azt hiszem, a legtöbben a lelkünk mélyén hasonlóan gondolkodunk. A Cordon ugyanis egy traffipax, pontosabban egy több célpontot egyszerre figyelni,…..
Commodus 2011.11.07 17:39:37
@szgy: Nem tudom, mi a problémád, pont, hogy megdícsértem, amiért ilyen empatikus. Nagyon csípem, amikor valakinek ez eszébe jut.
Az őrülteket ne keverjük ide, azok mindig voltak, mindig lesznek.
Commodus 2011.11.07 17:59:03
@szgy: félreérthető voltál :) De akkor egyetértünk :)
Commodus 2011.11.07 18:01:25
@Mayday: ez egy nagyon nagy like, én is ugyanezeket látom az utakon, a 4-esen járok nap mint nap!
A Tárki ma nyilvánosságra hozott kutatása szerint a Fidesz támogatottsága elérte azt a kritikus, a teljes népesség kevesebb mint egyharmadát maga mögött tudó szintet, ahol az MSZP járt 2003 tavaszán. A különbség persze látványos: miközben akkor a csökkenő támogatottságú…..
Commodus 2011.03.24 07:05:42
@csattanó maszlag: a tegnapi mondanivalóddal még csak egyet is értettem (szerintem is sok a 3 év otthon a gyerekkel és tényleg csak itthon van ilyen), de amit most írsz, az ellentmondásos. Ha magas lenne az érzelmi intelligenciád, akkor tudnád, hogy a stílusod bicskanyitogató, illetve tudnád, hogy mást váltasz ki az emberekből, mint amit gondolsz magadról.
A mondanivalód, az üzenet rendben van, ahogy kommunikálod, az nem.
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
„Tudom, hogy ő az igazi és két gyereket mindenképpen szeretnék tőle. De nem akarok választani közte és a barátaim között” – a szerelmet válasszuk, vagy érdemes hallgatni az intrikus barátokra? A lány saját bevallása szerint a rossz fiúkat szereti, ám a…..
Commodus 2011.03.10 08:38:59
@B.M: valószínűleg nem véletlen mondták. :) De a lényeget Caddy foglalta össze nagyon jól!
Commodus 2011.03.10 08:43:03
@Devil2: ez mitől anyakomplexusos? Hol van itt idősebb nő?
„Szépen megírta, hogy sajnálja, hogy csak most szól, de férjnél van és két gyerekkel is büszkélkedhet. Most erre mit írjak? Hogy „jó jó, de azért néha dugni jöjjünk össze?” – mit képes megtenni egy jó feleség egy kis potyaszexért? Mindent. Azt eddig is…..
„Még vitázni sem lehet vele, mert mindent rám hagy, azt mondja, hogy igazam van… de nem tesz semmit” – a barátnő hiába macerálja a pasiját, az minden alkalommal kitér előle. Azt mondja, ha képes lenne egy nőnél lakni, az számára olyan volna, mintha felszedték…..
Commodus 2011.03.04 17:27:41
@fumerin: kb. nekem is ezek a kérdések jutottak eszembe, végigolvasva a kommenteket :))
Varánusz Orbán csomagol 2011.03.01 05:26:11
Véget ért egy álom. Ma délelőtt Orbán Viktor kinevezett szárnysegédei bejelentik végre, hogy az ábrándokra épülő költségvetés foltozása és az ország alapszinten való működtetésének biztosítása érdekében miből mennyit vágnak. A bejelentés pillanatában hivatalosan…..
Commodus 2011.03.01 09:13:43
@butus: én kikerestem inkább a videóját (elsikkasztott történelmi lehetőség). Közben ezt hallgatom. Ha az alap axiómája igaz, akkor logikusnak tartom a gondolatmentét, és látok nem egy olyan pillanatot a múltból, ami igazolná az állítását.
Az egy érdekes gondolat, és az a vicc, hogy pont a mai napon kezdtem el azon gondolkozni, hogy a kettészakított ország gyakorlatilag mindkét nagy párt érdeke. És az oka még inkább érdekes, bicskanyitogató.
Commodus 2011.03.01 09:17:41
@sterimar: Pedig igaza van, páromnak csökkent a nettója. Az a szerencséje, hogy a munkáltatója rendes volt, és megemelte annyival a bruttóját, hogy ne keressen kevesebbet, mint tavaly.
„Egymásnak estünk az előszobában. Tényleg olyan volt az egész jelenet, mint egy hülye vígjátékban, levertük a fogasról a kabátokat, a komódról a kulcsaimat” - a csaj összejön egy nála valamivel fiatalabb sráccal. A kapcsolatot a fiú kezdeményezi, ám a lánynak sincs…..
„Szerinte ez a kapcsolat nem fog működni, ennek nincs jövője, és különben sem látja bennem azt a "szikrát" , ami neki egy kapcsolathoz kell” – mit lehet tenni, ha egy kapcsolat ideálisnak látszik, ám egy váratlan fordulat pont az ellenkezőjét hozza? A pasi…..
Következő Levélírónk saját magát ostorozza azért, mert túl hamar szeretett bele egy pasiba. Fél, hogy butaságot csinált és számít a tanácsotokra, mert nem tudja, hogyan öntse szavakba azt a tényt, hogy hosszú távú tervei vannak?Más: Mivel közeledek az ünnepek, szeretnénk…..
Commodus 2010.12.08 09:41:01
@gyvy: ugyan már, nekem sikerült, akkor másnak miért ne menne? :D
„A lány elkezdi keresni a srác hibáit, csak azért, hogy végre megfelelő indokot találhasson a szakításra. És ha valakiben hibát keresel, azt meg is találod” – titokzatos Levélírónk nem hajlandó elárulni, hogy történetének melyik szereplője ő, ezzel is tovább…..
Commodus 2010.12.03 10:15:01
@fumerin: Hölgyem :)
:meghajol
Commodus 2010.12.03 10:26:50
@tuli _: nekem inkább az jut eszembe, hogy egy fiatal, tapasztalatlan srác, aki ugyan kedves, aranyos, de semmi több. Amikor már úgymond a tettek mezejére kellett volna lépni, megijedt. A csajnak ez meg nem jött be, egyből dobta.
Commodus 2010.12.03 10:48:10
@tuli _: igazad van, én is újraolvastam, akkor tévedtem. Így viszont ezer oka lehet, passz, lelépett és kész. :)
„Az állandó féltékenykedése és az a küldetése, miszerint meg akar változtatni engem, egyre inkább zsákutcába vitte a kapcsolatot” - a lány elhatározta, hogy a szakítást átteszi jövőre, mert a jó ízlés jegyében nem akarja az ünnepekre időzíteni. Nem szeretné…..
„A hazakísérős, lépcsőjelenetes, búcsúcsókos befejezés helyett a lány részéről csak egy gyors szia a végeredmény. A srác tesz még néhány határozott kísérletet, és még egy sziát ki tud harcolni” – következő elbeszélésünk egy helyes lányról szól, aki…..
„Nem másik lány van a képben, hanem egyszerűen egy kis egyedüllétre vágyom. Elkapkodtuk ezt az összeköltözést” – írja következő versenyzőnk, aki két év után kívánja elhagyni barátnőjét. Az okot igazából maga sem tudja, de már képtelen megmaradni vele egy…..
Commodus 2010.10.21 11:19:12
@Kedves Nard: szerintem is erről van szó, röviden és tömören megfogalmaztad az én véleményemet is. :)
Levélírónk elkeseredetten vadászik a tuti pasira, aki útközben kieszi a hűtőjét és lehetetlen kérdésekkel zaklatja e-mailben. Álmaiban egy 30 év körüli őszinte és egyenes ember szerepel, de egyelőre még csak árnyékokra vetődik. Ma a tökéletes pasi-lelőhelyet keressük.…..
Magyaridióta Kinek a pénze? 2010.10.14 01:05:00
Jól van geci, bazmeg, elveszed azt a nyolc százalékot, amit magamnak gyűjtöttem, pontosabban a megjelölt örökösömnek, mert hogy nem fogom megérni a nyugdíj-korhatárt, az több mint valószínű.De hát ez már régóta egy elfogadott deal közöttünk kisköcsög, hogy én befizetem…..
Commodus 2010.10.15 08:23:40
@Blogger Géza: tévedés, mert 4,5 %-ot von le a magánnyugdíjpénztár. 95,5 % a fedezeti tartalék (van, ahol 95,51 %). A 10 éves hozamot pedig rendkívül csúfítja a 2008-as buktás év, azt is a növekedési portfólió (ebben pl. az OTP bukott a legnagyobbat, 30 % felettit, mások jóval kevesebbet). A többi akkor sem volt problémás. A tavalyi évben már többnyire 10-20 %-os hozamok voltak, persze portfóliótól függően. Tehát a buktás évet is hamar visszaszedik. Az állam meg nem ad semmi hozamot, hanem elinflálja a pénzedet.
Most akkor melyik is a jobb? :)
Commodus 2010.10.15 08:36:30
@histar007: látom, ez sem világos, hogyan működik. Ugyanis nem mondja el az APEH, mi a lekönyveletlen összegek pontos problémája.

Az utalt pénzt csak a hozzá tartozó bevallással lehet lekönyvelni, törvény írja elő. Az APEH szépen el is utalja az összegeket, ez rendben is van. A probléma ott kezdődik, hogy az utalások egy részéhez nem érkezik meg a bevallás. Ez vagy azért nem történik meg, mert az illető munkáltató rosszul tölti ki a bevallást, vagy el sem küldi (sok ilyen van). Mivel ezeket a pénzeket addig nem lehet lekönyvelni, míg a bevallása nem érkezik meg, létrehozták a független portfóliót. Miért is? Pont azért, hogy a pénztártag ne sérüljön, ne essen el a hozamtól. Magyarul, az a parkoló pénz, amit mondasz, egészen addig ebben a portfólióban van, amíg a bevallása meg nem érkezik és le nem lehet könyvelni. A pénztár a hibás bevallásokról visszaküld egy hibalistát az APEH-nak, ami alapján az APEH újra elküldi, elvileg javítva a bevallásokat. Szerencsére ez a része kezd már egyre gördülékenyebben működni.
Tehát szó sincs arról, hogy ezeket a pénzeket nem kapja meg a pénztártag, idővel biztosan megkapja, és addig is fialtatva van a pénze. A munkáltató pedig mindig megkapja az értesítést levélben, hogy hiányzó bevallás kötelezettsége van erre és erre a munkavállalójára. Ha nem tesz eleget, akkor idővel átadjuk az APEH-nak, ilyenkor azonban tényleg elhúzódik a dolog. Ez azonban nem a pénztár hibája, gondolom, így már érthető és kerek a történet.
„Csakhogy én tudok viselkedni ittasan, ő pedig rendszeresen csinál valami balesetet, már kétszer esett el lépcsőn, és számtalanszor esett le bárszékekről” – na, most aztán feldobták a labdát! A következő menetben a nő és az alkohol bizarr kapcsolatában fogunk…..
„Mert én leszek akkor a 'pedofil' és ő a lány, aki tuti csak az 'idősebb pénzes pasira hajt' (ami nem igaz)” - Egy véletlen téli baleset során ismeri meg a srác a lányt: a korkülönbség a legkisebb baj, hiszen őket zavarja a legkevésbé. Ami nyugtalanítja a srácot, az a…..
Commodus 2010.10.13 09:31:18
@japanautos: ezzel a "a 27 évesen még ne parázzon a család kérdésén" dologban veled értek egyet. 26 vagyok, de én már nem keresgélek olyan nőket, akikkel csak kefélgetni lehet. A közhiedelemmel ellentétben, a pasiknak sincs azért annyival több idejük szórakozni, mint a nőknek.
Commodus 2010.10.13 09:33:31
@fumerin: gyakorlatilag, bővebben kifejtetted a saját véleményemet. :)
Commodus 2010.10.13 10:35:08
@Drága IV gernika: ebben viszont igazad lehet. A tapasztalat a negatív élményekből is jön, nem is kicsit. Ez már olyan dolog, amit csak saját tapasztalatból lehet megtanulni, mert aki szerelmes, annak aztán magyarázhatod :))
„Egy idő után érzem, hogy a pasija keze le-föl jár a fenekemen, meg ahol csak ér. Gondoltam, biztos annyira részeg, hogy eltévesztette a házszámot.” - Érdekes történt következik, még figyelemreméltóbb konklúzióval. Ha egy csajt és egy pasit nem csak a szerelem tart…..
Commodus 2010.10.12 11:16:51
Commodus 2010.10.12 11:24:57
@Rebelde: tehát rajtad volt a ruha? :)))
Commodus 2010.10.12 11:36:36
@Dr. Jula Watson: Inkább jó napot! :)