Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Regelek

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miskolc-Szirma jelenleg csendes kertváros. Önálló településként is érdekes története, történelme van. Először 1343-ban szerepel írott forrásban Szirma neve, de akkor nem magára a településre utalnak, hanem Szirmay Márkra, a Szirmay család egyik ősére.     Szirma felülnézetből    1616-ban pedig…..
Regelek 2017.10.21 10:23:04
Regelek 2023.03.03 19:39:32
1673-at írunk, nehéz idők járnak most is a magyarra. Bár a török egyre gyengébb, a Habsburg egyre kegyetlenebb. A Diósgyőri vár szinte romokban, hiába kérik a várkapitányok évtizedek óta rendbetételét. Hol van már Nagy Lajos király fényűző kastélya? Az osztráknak nem érdeke a rendbehozatal, a…..
A tervek szerint 2022 tavaszára elkészül a lillafüredi Zsófia-kilátó vagy, ahogy a múltban nevezték, amikor még állt az eredeti építmény: Zsófia-kilátótorony. Újabb értékkel gazdagodik városunk.   Forrás: 24.hu   A kilátó (újjá)építése egy 2019-ben létrehozott országos turisztikai fejlesztés…..
Új paradigma Meleg lesz 2021.06.17 16:08:58
Ahhoz nem fér kétség,  hogy a magyar kormány megint gyalázatot művelt az országgyűlésben. Most annyival tisztább a helyzet, hogy egyértelművé tették: aki másmilyen, az bűnöző. Jól van ez így. Semmi mellébeszélés, semmi szégyenkezés: egy igazi tökös gyerek nem habozik, ha meg kell alázni vagy pofán…..
Regelek 2021.06.21 11:14:34
@midn: téged nagyon faszra fognak húzni, libsikém. :D
Ezúttal a miskolci és borsodi tájszólásokat gyűjtöttem össze egy csokorba. Remélem, ahogy én is, ti is rá fogtok csodálkozni egy-egy általatok ismert és használt tipikus borsodi szóra, kifejezésre.     ,,Nyelvészeink általában mégis legtisztább, legszebb magyar kiejtésnek a miskolc-környéki,…..
Regelek 2021.03.26 18:24:34
@horrorpornó bábszínház: dehogynem, velem foglalkozol most is, mint a kitörölt hozzászólásaidban (már ha a hozzá szócska illik az odaokádott moslékra, amit te gondolatoknak tartasz). :DDDD Velem is álmodsz, mi? :D
A magyar futball történetében nem a DVTK az első miskolci csapat, amely a legmagasabb osztályban szerepelt, - nem mellékesen még nem is volt miskolci, amikor először felkerült - hanem a Miskolci Attila. A húszas években Magyarországon létrejött a profi labdarúgó-bajnokság és ekkor már városunk…..
A magyar Neumann János az 1940-es években Amerikában kidolgozta a mai modern számítógépek alapelveit, melyet összefoglalóan Neumann-elveknek nevezünk. Ezek közé tartozott a kettes számrendszer használata, a teljesen elektronikus működés, a belső memória használata, a programok tárolása későbbi…..
Nemzetünk legnagyobb tragédiájának a súlyát ma már sokan elbagatelizálják. Nem is ez a legjobb szó rá, hanem inkább közönyösek az emberek Trianonnal kapcsolatban. Pedig a magyarságot olyan veszteség érte, melyet a mai napig nem hevert ki, s talán nem is fog soha. Ebben az írásomban a miskolci…..
Regelek 2020.06.04 19:30:30
Mailvadász régóta figyeli Dezsőt az e-mailjein keresztül. Szerinte valami nincs rendben Dezsővel. Most úgy döntött, megosztja Dezső életét mindenkivel. Mailvadász nem kommentálja Dezső leveleit. Ezt nathanp rábízza az olvasóra...
Regelek 2020.05.31 17:23:01
Dezsőmail Mit tudunk Dezsőről? 2010.02.01 13:57:00
Hegedűs Dezső. 34 éves, átlagos figura. Egyedül él garzonlakásában, Budapesten a Pipacs Lakóparkban. Key Account Manager. Jól keres. Nem szereti a munkáját. Kevés barátja van. Alkalmi szexre vágyik. Ismeretlenekkel focizik keddenként. Egy 4 éves japán autót hajt. Maga szerint…..
Regelek 2020.05.31 17:22:22
From: Hegedűs DezsőDate: 2010/04/27Subject: Zárójelentés (szkennelt)To: trauma@ujlipotkorhaz.hu Tisztelt Baleseti Osztály! A mai napon hagytam el - saját felelősségemre - Osztályukat, ahová 2010. április 21-én kerültem be zúzódásos, horzsolásos sérülésekkel,…..
Regelek 2015.08.03 21:29:37
@Regelek: És még mindig! :(
Regelek 2017.07.11 21:46:22
@Ju$t an0th3R $taR^: És most esetleg? :(
Regelek 2020.05.31 17:20:48
A korona krízis kezdete óta már az óvodások is tudják a jelszót: laposítani kell a görbét! Eleinte látványos ábrákkal mutatta be a média, hogy mi ennek a célja. Ha valaki lemaradt volna, akkor gyorsan ismételjük át: a járvány lassításának célja, hogy az esetszámok ne hirtelen és gyorsan ugorjanak…..
Miskolc az utóbbi 70 évet leszámítva mindig kereskedőváros volt az idők során. A Felvidék kapuja, az Alföld és a Bükk találkozási pontja. Sok kereskedő megfordult a városban, egyesek elmentek, míg mások gyökeret vertek, családot alapítottak.    fotó: miskolc.jobbik.hu   Így volt ez a Martin…..
Regelek 2018.11.14 13:50:16
Vajon mennyiben erősítették meg vagy cáfolták az előítéleteinket a nagyvárosainkról a médiumokban 2017-ben megjelent hírek? Mennyire támasztják alá az olyan véleményeket, hogy az Alföldön sokfelé lassú a munkatempó, a Dunántúlon az emberek udvariasak vagy Pesten kell a legjobban vigyázni arra, hogy…..
Amikor először megkerestem Tornyi Barnabást, nem is mertem remélni, hogy személyes interjú lesz belőle, azonban ő időt szakított rám, amikor itthoni szabadságát töltötte. Nekem személyes kedvencem és azt hiszem, sokunknak sok szép emléket okozott edzősködése idején a városban. Ma is sokat…..
A Miskolci VSC városunk egyik - vagy inkább másik - nagy múltú egyesülete. Az ötvenes évek vége arany betűkkel került be a klub történelmébe. A kézilabdacsapat bajnokságot nyert az NB1-ben és a labdarúgók is felkerültek a legmagasabb osztályba, akkor, amikor még labdarúgásunkat magasan jegyezték…..
Mákos kalács Érdektelen 2017.11.12 12:49:21
  Szöllősi György, a magyar futball rendkívüli és meghatalmazott nagykövete válogatottunk csütörtöki, Luxemburgtól elszenvedett 2-1-es veresége apropóján fogott a nemzeti tizenegy szempontjából az átlagosnál is sikertelenebbül zárt 2017-es év kudarcának a magyarázatába, Fájdalmas című cikkében…..
Az avasi református temető a templom körül gyönyörű környezetben fekszik az Avas hegy oldalában. Valószínűleg már a középkortól használják, bár erre írásos bizonyíték, ennek írásos nyoma nincsen. Ez az írásom a Dobrossy István által szerkesztett, A miskolci Avas című írása alapján készült…..
Regelek 2017.10.17 08:36:47
XVI. ker. háziorvosi rendelő: "Ide ne jöjjön be, nem akarom Magától elkapni, jöjjön délután, miért én kapjam el, nem az én dolgom." Sziasztok!   Nekem többnyire pozitív tapasztalatom volt egészen ma délelőttig a magyar orvostársadalommal.   Úgy esett, hogy lebetegedtem, masszív takonykór annak…..
Regelek 2017.10.12 20:35:24
@badger: Ne menjünk orvoshoz? Kiírni ki fog akkor? Ki is vágnám azt a kollégát, aki így jön be dolgozni, kapja el a többi kolléga is, és vigye haza a családjához... Ezt csak orvos tudja leigazolni, hogy valóban beteg a kolléga, muszáj menni hozzá.
Andrea gondosan akart eljárni, mégis balul sült el a fővárosba utazása, és erről részben ő tehet, mert sikerült összekevernie és/vagy elhagynia az ügyesen előre megvásárolt BKSZ-es jegyét. Ami miatt írt, az az, hogy bár a különböző jegyek és nyugták eléggé valószínűsítették, hogy igaz a sztorija, és…..
Orbán Viktor kormánya még véletlenül sem képes igazat mondani a menekültekkel, az Unióval, a kvótaperrel és Soros Györggyel kapcsolatban. Igyekeztünk összeszedni minden kormányzati hazugságot - nem volt könnyű...
Regelek 2017.05.17 12:46:03
@MaxVal BircaMan HJCD: Egy új építésű lakást nem tartok természetes lakásigénynek. Akinek a pénze felét elviszi a telek, az szerintem ne építkezzen.
Regelek 2017.05.17 20:20:25
@Kolompár Dzsennáró: El kell költözni Budapestről. Ennyire egyszerű a megoldás. Az ország 80%-a még mindig nem ott lakik, és ők is élnek valahogy (sőt).
Az elmúlt években sokszor hallhattuk, hogy a szurkolók tartják vissza a családokat, „békés polgárokat” a magyar bajnoki mérkőzések látogatásától. Sorozatunkban korabeli tudósításokra támaszkodva mutatjuk be, hogy az erőszak a kezdetektől fogva része volt a magyar futball mindennapjainak. Az…..