Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Húzós Tannin

69 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sebestyén Csaba, a Bortársaság öt és fél hektáros szekszárdi éltanulója bevágta a leckét: latinneves csúcsküvé nélkül a magyar borász félkarú óriás. Még akkor is, ha sváb. (Bár a magyar borász legtöbbször sváb, főleg, ha dél-dunántúli, úgyhogy hagyjuk ezt.) Tehát a…..
A Művelt Alkoholista Vár a viona 2006.07.13 18:02:00
Körtvély és fa. Chardonnay helyett háztáji viognier Gál Tibor nyomdokain. Izgalmasabbnak tűnik, mint bármely más szekszárdi fehér. A lányok nagyon szeretik.A viona jó név, ha Heimann találta ki, ha nem: nem kell bajlódni az idegenszerű vijonyé alakkal. Meg azért sem viognier ez a…..
Az meg-e volt, hogy "Mérgező csülök végzett a szigorú büntetőbíróval"? Egy kis novella; szinte. És kiver a víz rendesen, ha arra gondolok, mennyit ettem én a Zöldkapuban. (Amely nagyon korrekt magyaros, egyébként, a csülök pedig specialitás ott.)..
Merlot-ból, franc-ból és syrah-ból áll a Vylyan felsőközéposztálya. 2003-ban elég jó sor volt ez, igaz, a syrah adott okott aggodalomra csatornás bűzével. Mit lehetett kihozni ezekből a fajtákból a jóval hűvösebb 2004-es évjáratban? Hát franc-ból nem sokat, a merlot-ból…..
A fordított árverseny új szakaszába lép, és sikerül átvinni vörösben a tizenöt rugóra tett lécet (előfizetéses árban). Eddig a Takler Primarius vitte a nehéz prímet, úgy tudom, előfizetésileg, de most már nem. Találós kérdés: vajon melyik pince mer többet kérni…..
Úgy alakult, hogy ki kellett ugranom egy-két órára Etyekre, persze kocsival, hogy inni véletlenül se tudjak, az eső zuhogott, és mégis: több ezer ember sétálgatott/dülöngélt vidáman, kívül-belül elázva. Etyek kezd úgy kinézni, mint egy rendes kis borvidéki (kisborvidéki)…..
Tudta-e Ön, hogy csütörtökön nem lett Kalifornia hivatalos borfajtája a zinfandel? A szenátusi határozat csak azt rögzítette, hogy a zinfandel az állam történelmi szőlőfajtája, de a hivatalos állami itemek listájára (egy madár, egy lepke, egy tánc és egy fűféle mellé) nem…..
A web2.0 forradalom robog tovább a borúton: közösségépítés, blogolás, webkritika egyhelyen, plusz epinion.com-szerű (illetve azt meghaladó) minősítési rendszer: corkd.com. Ha most mi, hős borhazafiak megrohannánk ezt az oldalt meg majd még az alakuló újakat (lesz itt még, nyugi!,…..
A Királyudvar furmintja persze klasszis, már amennyire 2004-től telt. Majdnem somlai, de aztán meg mégsem.Jöhetne egy automatikus ájulás egyrészről: Királyudvar, Szepsy-Demeter ékpár – muszáj, hogy Nagy Száraz Tokaji legyen. (Szepsy azóta már elhagyta az udvart, miután kellően…..
Bodó Judit-interjú az Inforádióban. A Füleky pince legújabb borairól van benne szó nagyobbrészt...
Leküzdjük magunkban a szélsőbaloldalit és leemeljük a marketpolcról Csányiék 2003-asát. Fejlődnek, fejlődnek és még fejlődni fognak. Az ár-érték arány már jó, de az igazi nagy bor még messze. Eljön-e vajon az az idő, amikor minden villányi bor Kopár-dűlős lesz?*** Amióta…..
egy érdekes törvényi hely: 11/2006. (II. 3.) FVM rendelet az Izsáki Arany Sárfehér védett eredetű borról . Itt meg találtunk egy dadaista webdizájniskolán edzett lapot, amely komplett boros kisszótárat vonultat föl. Sok ilyen szótárat láttunk már, de még egy olyat sem, amelyből…..
A Forbes szerint egy ismeretlen amerikai ihatja meg a világ legdrágább borát. Az 1787-es Chateau d'Yquem-et (bordeaux-i édes fehérbor, a világ elsőszámú desszertbora, annak ellenére, hogy Tokaj sokak szerint többet tud) a londono Antique Wine Company 100 000 dollárért adta el az…..
A Hilltop ünnepi szortimentje ár-érték arányban megfontolandó. Katarzis persze nincs, viszont Kamocsay Ákost már rég el kellett volna csábítania a parfümiparnak. Bianca szép. Még mielőtt muszlim testvéreink a karikatúrák után az alkoholfogyasztást is betiltanák (ti. sértenénk…..
Több bordeaux-it a proletárok asztalára! Minerális kalandok a globális csúcskategóriában egyhavi jó magyar fizetésért. Van még mit tanulni (tanulni, tanulni). Bárcsak lennénk luxusbal- avagy -jobboldali lóvézsonglőr, akkor ládaszám satóznánk minden este. Mindazonáltal új…..
Felizzik a bulvárrovat: a 47 éves popdíva arcképével jelenik meg a kaliforniai Chateau Madge új, Confessions fantázianevű szériája. (Egyébként Madonna édesapja, a maffiafilmekbe illő nevet viselő Tony Ciccone, aki ugye hajlamos a prédikálásra, vezet egy saját borászatot…..
Ellustultuk, ahogy illik, az új év elejét, dehát Sólyom Laci sem kockáztatta, ugye, hogy a seggrészeg néphez szóljon. Most tehát laza bemelegítőkörként tekintsék meg Angelday József FMCG-szakmunkás és blogger találatát, a Hosszúhegyi Állami Gazdaság 1986-ban palackozott,…..
A Művelt Alkoholista Egri kesergő 2005.12.25 12:40:00
Két (kettő) szörnyű csalódás ért a napokban. Az egyik csalódást Orsolya Százrejtekűnek hívják, a másikat Csutorás Tangónak. Mindkettőben bíztam volna nagyon, mert mindkét egri (eger-vidéki) pincét jó árú, kitűnő borairól ismertem, az ostorosi Orsolyát bravúros, tiszta,…..
Az elmélyült, csöndes, meghitt beborozás estéjén csak egészen finoman traktáljuk önöket egy bordiplomáciai kisszínessel: a tartózkodó, finom viselkedéséről ismert olasz futballdrukker, médiamágnás és miniszterelnök, Silvio Berlusconi némiképp cinkelve a walesi és angol…..
A francia borászat mélyülő válsága aggasztja a nagypolitikát is. Mint azt a hírügynökségek rendesen jelentették, Dominique de Villepin francia miniszterelnök kedden a legfontosabb borrégiók képviselőivel tárgyalt arról, milyen új startégiára lenne szüksége a francia bornak…..
Itt Az Év Izéi választások szezonja, ma kihirdette a Magyar Borakadémia Az év bortermelőjét is, aki, mint azt már hetek óta sejteni lehetett, Vincze Béla. Mink magunk nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget Az év borásza címnek, és sejtésünk a szerint a piac is csak néhány…..
A zseniális névért a népi bölcsesség a felelős, de a teljesen tradicionális módon készült, ám kristálytiszta, friss és izgalmas borért a mátraaljai mikrobirtokán serénykedő fiatal terroirista, Losonci Bálint.Losonci Bálint nevével a Borbarát környékén találkoztunk…..
Amíg fél Nyugat-Európa a fenekedő iszlám hordáktól retteg, és a dekadens keresztény kultúra végveszélyét vizionálja, addig Bordeaux – amely ugye nem áll túl jól az Újvilággal vívott borcsatában – ott emeli magasra borlovagjainak zászlaját, ahol aztán semmilyen borkultúra…..
Szepsy István verbálisan agyonveri saját borait. Elmondja, miért érzi magát Csingacsguknak, miért tartja szélhámosnak Robert Parkert, miért kerülnek csak tizenöt fontba az új-zélandi szalmaborok, miért dobja ki egyébként gyönyörű 2004-es hárslevelűjét, miért öregedtek túl a…..
A 2004-es Év Pincészete választás második helyezettje kváziszövetkezeti modellben nyomatja a reduktívat. A Neszmély-Szöllősi Pince tulajdonosa nyilatkozik a hétfői Világgazdaságban...