Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stanci

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hollandiában nincs nemzeti alaptanterv, a kerettanterv használata nem kötelező, a tankönyveknek és a programoknak nincsen központi akkreditációja. Az általános iskolákban nincs lecke, órarend, menza, rendszeres számonkérés, sulifóbia és kötelező ünneplő viselet. Hogy akkor mi…..
stanci 2015.05.30 11:50:49
@vizu: Jaj! Ha ismerjük a ismeretelsajátítás folyamatát, akkor tudnunk kell, hogy a számonkérés a legfontosabb ebben a folyamatban. Az embernek és főleg a gyermeknek legfontosabb, hogy megmutathassa, hogy mit tud. Csupán arra van szükség, hogy jól válasszuk meg a számonkérést, hogy olyan legyen, hogy a tanuló érezze és örüljön annak, hogy milyen ügyes. Ha nincs számonkérés elszürkül minden. Nem beszélve arról, hogy a tanárok nagy része fél a feleltetéstől, mert a főiskolán és az egyetemen elfelejtették megtanítani a hogyan.
Aztamegbasztabüdöskurvaélet! - habonyárpád dühében bizonyára falhoz vágta a Gucci mintás Zsolnay étkészlet lecsós tálját: Nehezen kigondolt legújabb politikai terméke, a "keményen dolgozó kisember" úgy ment a kukába, mintha sosem létezett volna. Kiderült, hogy napokkal a…..
stanci 2015.03.26 18:13:19
@hümhüm: Bocsáss meg, én csak ki szeretném igazítani, amit a devizahitelesekről írtál.Hónapok óta hallom, hogy "miért választották a devizát"? Azért mert mi nem kaptunk mást. Újból: nem volt hajlandó egy bank sem forint alapú hitelt adni csupán azért mert a férjem egy forint alapú hitelnél kezes volt.
ras2 Tanévnyitó iskolasirató 2013.08.31 22:48:26
Pusztuljatok bilincses iskolák! - mondta a költő (igaz, felkiáltójel nélkül), s most úgy néz ki, felerészben teljesül ifjúkori kívánsága: az iskola pusztul, a bilincsek maradnak. Orbánék sok gazemberséget követtek el, de a legnagyobb gaztett valószínűleg ez, amit az iskolával…..
stanci 2013.09.01 19:06:38
@buday008: Érdemes tanulni! Csak azzal lehet valamire vinni. Én már csak tudom!A tanítványaink nagyon sokra vitték, persze az, aki tényleg tanult.Remek hi hiány szakmák is vannak. Nem tudom, hogy mi a problémád? Azt azért ne várd, hogy másnak se legyen szabadsága!
stanci 2013.09.01 19:07:46
@buday008: Így igaz
Hétfő reggel fél nyolc után érkeztem a 8-kor kezdődő beiratkozásra. Így is csak tizenvalahányadik lettem a sorban (a sorrend persze elvileg nem számít), és negyed kilencre már huszonvalahányan álltak mögöttem… Amit vasárnap megjósoltam, megvalósult: zsúfoltság, zűrzavar,…..
Az oktatással foglalkozó politikusok sorsa az, hogy tanévkezdéskor országszerte hirdessék az aktuális kormány oktatáspolitikával kapcsolatos elképzeléseit. Beindult a rajzás idén is. A III. Nemzeti tanévnyító ugyan kissé laposra sikeredett, hiszen annak a kijelentésnek aligha van…..
Miénk a  gyilkos, tiéd a gyász, Tiéd a számla, miénk a gáz, Miénk a vigyor, miénk a vár, Miénk a haszon és tiéd a kár!  Nevetek mindig, ha rád gondolok, Remélem, látszik, hogy boldog vagyok! Ugye látszik? Oh, igen! Ugye látszik? Oh, igen! (via) Aki hétfőre…..
"Az én filozófiám szerint az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Ha van erő, van összefogás, ha nincs erő, nincs összefogás. Ez nem minden országban van így, de ilyen félázsiai származékoknál, mint mi vagyunk, ez így működik" – válaszolt Demján…..
ProgBlog Félázsiai népség 2012.07.26 16:50:09
„Moslék-ország, hajh, cudar ország,Hajh, Hortobágy, zsír-szívű rém;Hajh, Átok-város, Redves-ugar:Piszok-hazám, mit kapaszkodsz belém?” Karinthy Frigyes: Moslékország (az Így írtok ti-kötetből) - 1912   Nap mint nap új információkat árul el önmagáról Orbán Viktor.…..
Vannak, akik szerint különbséget kell tenni a meggyőződéses nácik és a populista alapon, alakalomszerűen rasszista politikusok között. Mások szerint a motíváció igazából mindegy, és ugyanúgy kell elzavarni a közéletből a megélhetési rasszistákat, mint a teljesen őszintén…..
A foglalkozásától is eltiltanám azt az elemzőt, aki ezen adatok alapján akár a Fidesz biztos bukásáról, akár most is megismételhető győzelméről beszél – írtam pár napja a friss közvélemény-kutatási publikációk kapcsán. Ennyivel azonban nem lehet megúszni, hiába a…..
stanci 2012.06.28 17:55:14
Erősen vitatható, hogy a választópolgárok között az MSZP támogatottsága tényleg beérte-e már a Fideszét, ahogy azt például Mesterházy Attila állítja. Nem meglepő módon az interpretációiban legendásan erős intézet gyorsan jelezte is: „az olló zárulása azonban csak…..
stanci 2012.06.28 17:16:59
@márta)): Úristen! És ezt még komolyan is gondolja!
Neve mindenkinek van, de ez nem jelenti azt, hogy mindenhez ért!
Tisztázzuk, pocsék állapotban volt az ország!
A fidesznek meg úgy kell, miért nyerte meg a választást!
Látható volt, hogy 4 év alatt nem lehet rendbe hozni az országot, hagyták volna, hogy egy évvel a választások után elkergették volna az egész hozzá nem értő MSZP-t.
stanci 2012.06.28 17:40:49
@nápolyi maszti: Jajj!
Szerintem is bajban leszünk még 14-ben, de nem azért amiért Ön gondolja! Azért mert a 20 év liberalista ,szerintem idióta politika a bány béka popsija alá vitte az országot! Remélem nem arra gondolt, hogy majd a szegény fideszt/tagadhatatlan, túl értékelte magát/az előző kormánypárt váltja!
Az Orbán kormány eljut abba a fázisba nálam, hogy nem lesz egy olyan intézkedésük/törvényük sem, amivel maradéktalanul egyet tudok érteni. Eddig az egyetlen amire azt mondtam: kell, ezt jól csinálták, az az iskolakerülés szankcionálása volt. De, ha a Fidesz frakció megszavazza…..
stanci 2012.06.19 19:17:27
@a szív fészkei: Köszönöm!
stanci 2012.06.19 19:43:02
@a szív fészkei: Hát ez az!
Hol vannak a tanárok? Hol vannak a valóban tanárok?
Hol vannak a fizikusok? /Tavaly az egész országban 1/egy/ végzett!/ Ki fog remek kisérleteket bemutatni? Mellékesen, ha több fizikus lenne, az se tudna több kisérletet bemutatni, mert annyi kötelező órája van, hogy a napjainkban a TV-ből, a Net-ről áramló
ismeretekkel ia lépést tartson, dolgozatot javítson, a gyerekek tanulási problémájával foglalkozzon, egyéni módszereket dolgozzon ki egyes diákoknak....,hogy nem fér bele az idejébe.
A hatvanas években a kisérleti tantárgyakat tanítóknak órakedvezménye volt. Egy középiskolai fizikusnak 17 kötelező órája volt, és akkor volt is fizika-kémia tanítás.
:)Valaki megirigyelte, hogy a magyarok milyen okosak, műszaki zsenik, remek tudósok.
Azt is értem,hogy féltjük a gyerekeket, de fegyelem nélkül nincs se oktatás se nevelés.
A diákok , és nem a renitensek, imádják a nyugodt, zavar-és stsszmentes órákat, ahol eredményesen lehet tanulni, szó nélkül elfogadják a büntetést is.
stanci 2012.06.19 21:22:30
@a szív fészkei: Így igaz!
Jól indult Áder János – vélhetően az elődjéénél hosszabbra tervezett – elnöki ciklusa. A Nemzet Első Polgára, a humorérzékéről és laza, barátságos stílusáról messze földön ismert államférfi a Székely himnusz eléneklése közben elmerenghetett pár percet a Parlament…..
Pelsológia Kiszárad a Balaton? 2012.03.15 10:27:00
Számomra kezd kissé unalmas lenni ez a téma, a néhány okoskodó, aggódó, rémképeket felfestő szakértő megjelenésével együtt. Minden alkalommal előjön, amikor az év eleji vízszint kisebb az adott egyén – jelen esetben a horgász – által elvártnál. Hogy pontosabb…..
  Szombaton került megrendezésre a Magyar Szolidaritás Mozgalom Együtt egy új köztársaságért! – Tüntetés a szociális és szabadságjogokért című rendezvénye, méghozzá az ország legnagyobb és legreprezentatívabb Baumax-parkolójában, a budapesti Kossuth…..
stanci 2012.03.11 18:56:21
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Téged tényleg zavar, hogy Magyarországon élsz?
Én már régóta azt teszem és nem zavar....:)
stanci 2012.03.11 19:19:11
@MikeBoy:
Jajj de kedves vagy! Kösz a fejsimit!
-Költségvetés utoljára 2001-ben volt megfelelő! A nagy semmiből remek költségvetést lehet csinálni!
-Gazdasági növekedés: holvan itt gazdaság, mármint magyar? A nagy semmit is lehet növelni. Magam sem tudom, hogy fogják megoldani, mert egyenlőre semmi lehetőséget nem látok.
- Fekete gazdaság: 20 év alatt úgy megerősítették, bebástyázták, hogy Viktor felkötheti az alsónemüjét, ha akar valamit csinálni.
-Na látod ebben igazad van! Évekik elnyúló perek, persze nagy részük már a rendőrségen elakad, de én már a tárgyalási szakaszban levőkre gondolok.
Tele van az ország fiatal ,munkára áhitozó jogásszal, talán adni kellene nekik is munkát!
Ami a bírák nyugdíj-korhatárát illeti, én remekül mulatok az EU gyermeteg és ...na nem mondom...
stanci 2012.03.11 19:43:59
Kép:csepelinfo.huA kormány leszállítja a tankötelezettség korhatárát 16 évre. Titkos hatástanulmányuk szerint ez kallódó szakképzetlen fiatalok tízezreinek megjelenésével és több ezer pedagógus elbocsátásával fog járni!Találós kérdés: melyik kormány tesz olyan lépést,…..
- Már mindent elöntött a liberális szenny, a színházakban buziság van! - ellentüntet lila fejjel az árpádsávos dörnerista. - Értem én - így a riporter - de milyen színdarabokra tetszik gondolni? - Én nem járok színházba, te buzi köcsög! Én a magyar kultúráért tüntetek, érted már, bazmeg? Namost…..
stanci 2012.02.03 16:18:44
@Augustin: Okos!
Lázár János eltörölné a súlyosan-halmozottan fogyatékos gyerekek osztályaiban a minimális óraszámokra vonatkozó előírást. A Fidesz frakcióvezetője nem segélyeket vagy kiváltságokat vonna vissza, hanem gyerekek elemi oktatási jogait sodorja veszélybe...
stanci 2011.11.20 15:21:15
stanci 2011.11.20 15:22:11
stanci 2011.11.20 15:40:36
@mokkaczuka: Jajj! Ez ám a hozzáértés!
Elárulom neked, van olyan is , aki 1 órát sem bir ki.