Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kuviklacz

13 bejegyzést írt és 3654 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Az alábbi cikket Bayer Zsolt írta a Magyar Hírlapba 2008. március 19.-én, éppen annak évfordulóján, hogy az elvtársai bemasíroztak Magyarországra. Ebből a cikkből nemzetközi botrány lett, Orbán pedig nem csinált semmit.   Ez egy olyan ország, amikor egy szélsőjobboldali senkit egyetemi…..
Kuviklacz 2020.10.18 20:30:01
@ámbátor: Most egyszerű lenne azt mondanom, hogy "na és? Landesmann nem volt politikai szereplő, ráadásul a mucsa szó elő se fordult benne".
Viszont a mucsaizás az arról szólt, hogy állítólag SzDSz-esek azzal riogattak, hogy ha a FIDESz kerül kormányra, akkor itt Mucsa lesz.
Kuviklacz 2020.10.18 20:36:28
@jotunder: Ennyit én is hallottam. Neked elhiszem, hogy tényleg volt. De ezt "mindenki harci szellemtől fűtve ásta az árkot, vidáman húzta a szögesdrótot"-nak hívni, az enyhe túlzás. De azt is tudom, hogy a fideszes sajtó minden erejével keltette a hívekben azt a képzetet, hogy itt őket lövik (és még bele is fújják az orrukat a medencébe - bocs).
Kuviklacz 2020.11.01 15:17:27
@Péter 2: Igaz. De az illető, akinek az állítását vitattam, csak akét oldalról beszélt. Részemről tudatalatti vetítés volt a FIDESZ emlegetése (egyébként először Kónyának, Jeszeszkynek és néhány más MDF-esnek jutott eszébe 1994-ben, hogy Orbánra kellene tenni a "jobboldalnak").
        Tíz nappal ezelőtt a brit Parlamentben Boris Johnson miniszterelnök igen emelt hangon " az abszurditás csúcsának nevezte" a második lockdown bevezetését. Három órával ezelőtt Boris Johnson miniszterelnök bejelentette a második lockdown-t.        Már tegnap kiszivárogtatták, hogy lezárják…..
Kuviklacz 2020.11.01 15:15:28
@fortin2: És szélsőliberálisok (komoly közgazdászok kutatóintézetekben) azzal érvelnek, hogy a lezárások okozta gazdasági visszaesés miatt több élet fog elveszni (aztán helyesbítettek, miután mindenki meghal, csak éveket veszítünk), mint a vírus miatt, ezért milyen jó, hogy a magyar kormány a svéd modellt követi (és messze nem kormánypárti emberekről van szó). Leírtam nekik, miért nem működik a svéd modell Mo-on (hogy nincs is, meg hogy már bánnak belőle sok mindent, az hagyján), és miért tévesek a megfontlásaik. Válaszoltak (a választ, idegeim kímélése miatt, nem néztem meg, de ha érdekel, Tóth Andrást keresd a FB-n).
A magyar kormány soha nem fogja beismerni, de szép lassan ráállt arra a járványkezelési modellre, melyet Svédország követ már a koronavírus megjelenése óta. Ennek főként az az oka, hogy beigazolódni látszik a skandinávok elmélete, mely szerint a vírus ellen leginkább az immunitás megszerzése a…..
     Prof. Dr. Botos Katalin az Antall-kormány tárca nélküli minisztere írt egy cikket a Magyar Nemzetbe a "Szakmaiság bolsevista trükk?" címmel.     Idézem:  "A „puha” tudományok egy igen jelentős részénél is küzdünk a „szakmailag helyes” megítélésével. Ideológiamentes tudomány gyakorlatilag…..
        Az irodalom sittre vág      Gazda ha szól, cselekedni se rest,     felügyelni a szépirodalmat.      Osztja a pénzt és inti a múzsát,    "Vedd kezelésbe a cégbirodalmat!"         Fényteli utcán hoppan a dzsippel,     féli a szolga s nézi a nő.           Régi román feleségét,    …..
Kuviklacz 2020.10.15 11:14:58
@Wolff: Sokuknak van többségi házastársa, és amíg nem lesz lehetőségük Magyarországra átjönni nagymagyarnak, asszimilálódnak ezerrel.
Kuviklacz 2020.10.19 10:57:33
@Kuviklacz: Nem túl jó fordítás, de a miénk...
    "   És végül ami a legdurvább vagy legerőteljesebb mondata volt Kertésznek, a migráció kapcsán aztán ezt más formákban – mint migrációellenes ember egyébként – tovább erősítette, és kulcsmondat szerintem az életművének megértéséhez. Ez úgy hangzik, hogy: „olyan állatfajta, amelyet…..
Kuviklacz 2020.10.11 17:25:58
@jotunder: bár ha ezt én mondom, mást jelent, mint amikor a nyilasok mondják.
Kuviklacz 2020.10.13 16:32:49
@libernyák: Én összetartok vagy szolidáris vagyok nagyon sok jellemző mentén, viszont a véleménykülönbségeket nem rejtem véka alá. Kivétel időnként a politika, mert ez nagyon sokaknál érzelmi ügy és közismert, hogy szorosabb kötelékeket is szétszakított már. Csak azzal van baj, aki azt várja, hogy valamely ilyen kötelék miatt ne mondhassa meg valaki, ha pl. nem ért egyet a hivatalos izraeli politkával valamely kérdésben (hogy színesebb legyen: nem mindenben kell se egyetérteni, se más véleményen lenni).
       Ascher és Zsámbéki megy, Zalán János jön.  Az egyik oldalon Ragályi, Cserhalmi és Csákányi, a másikon Dózsa László, Novák Emil és Gregor Bernadett.  Neumann, Szilárd, Teller, Wigner és Gábor Dénes sem kellett, itt Takaró Mihály Imre Kertészezhet, a Nyugat meg csak zsidó lapocska. Kultúrharc…..
Kuviklacz 2020.10.08 18:47:17
@naebneerG: Pontosan.
Kuviklacz 2020.10.13 15:53:20
@n0ri61: Amikor Demeter még Lázár Ervinre hivatkozva sumákolt a Meseország Mindenkié könyv kapcsán.
Tudom, miért nem hiszem el, hogy van még lejjebb.
Kuviklacz 2020.10.13 15:54:22
@netukki: Külső kényszer volt (az iszlám a jövő megmentője).
           Szeptember elején jelent meg Michael Sandel, az egyik legismertebb kortárs politikafilozófus könyve:" Az érdem zsarnoksága" (The Tyranny of Merit).  Sandel még nem volt harmincéves, amikor megírta híres liberalizmuskritikáját a Liberalizmus avagy az Igazság határai-t, mely munkáját sokan…..
Kuviklacz 2020.10.02 15:48:59
@jotunder: Neked van igazad.
      "Az összes pozitív esetszámhoz képest a kórházban ápoltaknak az aránya növekszik - mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. "     De vajon miért? M lehet ennek az oka? Képzeljük el, kedves tiszti főorvosasszony, hogy maximálisan hatszáz embert…..
Kuviklacz 2020.09.30 18:42:12
@Muad\\\'Dib: www.portfolio.hu/gazdasag/20200423/koronavirus-nagyon-furcsan-alakul-a-magyar-jarvany-427902
Ha jól értem, pont az ellenkezőjére jut, mint Cecília asszony.
Kuviklacz 2020.10.02 15:45:57
@látjátok feleim szümtükkel: Lekésted (a portfolio egy hét után teszi fizetőssé a eleinte ingyenes cikkeket. A lényeg az, hogy a halottak számából meg a látenciából számol kb. fertőzöttek számát, és ehhez képest a kórházban lévők száma alacsony.
      Ma a legfontosabb nemzeti érdekünk  az, hogy azt a szörnyű válságot, amelyet a koronavírus idézett elő, Magyarország a lehető legkisebb veszteséggel vészelje át.  Magyarok ezreinek élete, magyarok százezreinek munkája, egzisztenciája a tét.      Fél évig is eltarthat, amíg vége lesz ennek a…..
Kuviklacz 2020.09.26 11:20:29
@sync: A nemzeti oldalon meg olyanok, akik a nemzet nyelvét kerékbe törik.
    A kormánypárti elitértelmiség teljesítményéről szóló posztom zárolta az index/blog.hu.    Ebben a posztban egy árva mondat nem volt, ami érintőlegesen is sérthette volna bárkinek a jogos érzékenységét, jogi képviselőnk konkrétan elaludt az olvasása közben.    Ebben az országban bátran lehet…..
Kuviklacz 2020.09.26 11:13:20
@látjátok feleim szümtükkel: Most látom, hogy idézted. Viszont nem az a baj, hogy Orbán a német multikhoz dörgölődzött, hanem hogy felhasználta őket a német kormány befolyásolására, hogy elvtelenül kimentette őket a dízelbotrányból. E nélkül a cikk nélkül a "német multik miatt tűri Orbánt a német kormány" csak összeesküvéselmélet volt. Az se triviális, hogy pont a magyar gazdaságot monokultúrássá tevő autógyárakhoz dörgölődzik, ezzel a magyar innovációt ölve meg.
         Ez nem a politikáról szól, hanem a művészetről. Nem Orbánról, nem az ellenzékről, hanem Csehovról és a Tápszínházról, a Kaukázusi Krétakörről és a Portugálról,  ez a hét óra hét percről szól.        Ezeknek a srácoknak semmi esélye, ez nem 1968, ez nem Párizs, nem mintha de Gaulle-ék nem…..
Kuviklacz 2020.09.03 16:30:30
@jotunder: Hanem azért, hogy kitermelje a következő Blankát (mert GyF mellett nyilván őrá gondolsz).
Lassanként indulhat az orulunkvincent.blogspot.com (bejelentkezés a blogger.com oldalon).
Kuviklacz 2020.09.03 19:11:16
@Strawdog: Attól tartok, hogy a megcsömörlött fideszes, akit csak Gyurcsány riaszt el, a népmesék világába tartozik.
Az MSzP ellen meg épp Gyurcsány lépett fel keményen. A Párbeszéd meg nem (Karácsony megvan?). És nem a naivitásuk a baj (ha egyáltalán naivak).
Kuviklacz 2020.09.03 19:38:52
@Strawdog: Vidnyányszky egyébként azok közé tartozik, akiknél mindig csodálkozom, hogy mit keresnek a FIDESz környékén. Eddig akikre így "rácsodálkoztam" előbb-utóbb mind vagy kiestek a pikszisből vagy leléptek maguktól. Csak hát V. küldetéses és ez nagyon veszélyes. Amit csinált, egyáltalán nem volt NER-konform. Csak ugyanannyira nem kell a tömegeknek, mint más modern színházak. Amióta pedig a hatalomhoz dörgölődzik, és ezzel a színvonalból alább adott, az értelmiségi közönségnek sem kell. Ezt könnyű úgy magyarázni, hogy ideológiai okokból nem kedvelik. Ez egy önmagát erősítő spirállá vált. A hatalom meg kihasználja ezt, és miután határon túli, elnézik neki az "extravaganciáját".
Ugyanakkor számomra az, aki beáll a NER_be, bármilyen okból teszi, egy bizonyos szinten felül minden eddigi érdemét eltörli vele.
Mondhatta volna Gyurcsány azt is, hogy "mi nem leszünk olyanok, mint ő, kapni fog rendezési lehetőséget, de hatalmat nem", de ezzel nem fejezte volna ki a szavazók közhangulatát (vajh ki írta: "elmehetne a picsába"). Az előbbi lett volna a párbeszédes hozzáállás, az árokbetemetés. Lehet választani.
A portfolio.hu számára meginderjúvoltam Andrea Jelineket, az EDPB elnökét. Az interjúban sok mindent megerősített, ami új benne, hogy utalt a GDPR kivételeket tartalmazó 49. cikkének első bekezdésében a kivételek listája utáni speciális szabályra, amely szerint jogos érdekből, amennyiben az…..
        A kedves Olvasó nagyon csúnyán néz rám, kicsit feszültnek is tetszik lenni, azt a kisbaltát tessék szépen letenni, nagy levegő, mindjárt más. Ez most egy ilyen poszt lesz, nem fog tetszeni, nem kell, hogy minden tessék.        Én írom a posztot kedves Olvasó, ne tessék beleszólni. Hogy nem…..
              Tradicionalista keresztény rezsimportált indítanak Orbán pincsijei a Vidék hangjai címmel. Amiről eszembe jut, hogy a mucsai hírmondót hívták Vidéki Trombitának, na annak tényleg volt hangja, persze azt tehetséges emberek írták.        Orbán Viktor apja helyi kommunista potentát…..
Kuviklacz 2020.08.04 10:17:10
@libernyák: @Ménkűnagy Bundáskutya: Ugyan már! Minél zavarosabb elméletek vulgarizált verzióit adják elő a tanulóknak, azok annál hülyébbek lesznek és annál kevésbé hisznek a tudománynak, a szakembereknek. A gyakorlati következmény meg az "ora et labora" lesz. Ennyit akarnak, és erre bármilyen eszköz jó.
Írtam már Maximilian Schrems osztrák joghallgató (tényleg, még nem végzett azóta sem, vagy már jogász?) kereszteshadjáratáról a Facebook ürügyén az amerikai adatcsere ellen. Ismét sikerrel járt, és mondhatnám azt is, hogy felnőtté vált az ügy és ő maga is. Elkezdte ugyanis ő maga értelmezni az…..
Trump rossz okból akar rossz irányba lépni, és létrehozta a nagy adatgazdálkodók egységfrontját az eddig "szélárnyékban maradó" Twitter mögött. Erről és az EU és más hatóságok küzdelméről - nem csak az adatvédelem, hanem a fogyasztóvédelem és versenypolitika területén is - szól ez a cikk. Közben…..
         Navracsics Tibor írt egy olyan cikket az Országútba, az Európai Unió mi vagyunk, ami a modern magyar kereszténydemokrácia alapírása lehetne. Attól tartok, hogy az általunk gyakran "navracsicskáknak" nevezett ifjoncokat fogják ezért ráuszítani.        Én egy olyan országban, ahol így…..
Kuviklacz 2020.07.07 10:25:29
@AdvocatusDiaboli: Ráadásul a kimaradást az Európai Ügyészségből tárgyalásos sikernek beállítani legalábbis necces. A menekültpolitikáról most nem beszélnék, de nekem azzal szemben is vannak fenntartásaim (mind a FIDESZ politikáját, mind pedig európai sikereit tekintve).
Kuviklacz 2020.07.07 10:26:06
@Geo_: Hu de félni kell tőlük! Hívők az Országutat se olvassák.
Kuviklacz 2020.07.07 10:28:15
@Bogomil: Ebben igazad van, de Navracsics nem ilyen.
         Az Olvasó jó eséllyel még nem hallott az Országút című folyóiratról.         Az Országút az   Ország útját tekinti szellemi elődjének, mely lap 1937 és 1943 között jelent meg. Az Országút a nemzeti középhez sorolja magát, parasztpárti és kisgazda előtörténettel, Illyés Gyula, Németh…..
Kuviklacz 2020.06.28 17:50:05
Beugrottál a látványos hivatkozásoknak és a sok idegen szónak, valamint a szofisztikált mondatszerkezeteknek. "Az állami szuverenitás visszaszerzése a demokratikus jogi intézményrendszer kiépítésénél sokkal nagyobb horderejű, jóllehet szubtilisabb feladatot rótt a magyarságra: politikai és kulturális identitásának kibontakoztatását."
"2010-ben véget ért hosszú rendszerváltoztatás"
Ez egyszerűen paranoid.
"A Lajtán túlról szemlélve úgy tűnik, a 68-as liberális ideológia eldurvult, militáns változata hűtlenné vált a Nyugat kulturális hagyományához. Ezt fejezte ki jelképesen a keresztény múlt letagadása az európai alkotmányozás kudarcba fulladt kísérletében." - Lefordítom: Szájer megsértődött.
"Az Uniót vezető liberális elittel kapcsolatban mára érzékelhetően megcsappant a nyugati választók bizalma, ahogy az európai parlamenti választás és a Brexit megmutatta." Az Európai Parlamenti választás pont azt mutatta meg, hogy a populistákban még a hagyományos pártoknál is kevésbé bíznak a nyugati választók.
"Közben a Nyugat nem számolt le a kommunizmus örökségével. Idehaza pedig a Fidesz-kormány, amelynek kultúrpolitikáját felemészteni látszik a kultúrharcos hevület, elfeledkezik arról, hogy a műveltség és életforma nem pusztán jogalkotás kérdése." A kommunizmus örökségét a kelet-európaiak ápolják. A FIDESz-kormány meg jogalkotáson túli eszközök garmadájával folytatja a kultúrharcot.
Viszont megfontolandó a kultúrharcos hevület elvetése és a kulturális kiegyezés követelése, csak éppen minek, ha a polgári életformát a Nyugattal szemben határozza meg,
Kuviklacz 2020.06.28 18:03:43
@jotunder: Meg fogsz lepődni: nekem is TGM jutott eszembe. Csak ő provokatívabb. Inkább "highbrow" (törölve) fellengzős kifejezést kellett volna írnom. Tényleg extraművelt és filozofikus a dumájuk.
       1. Keir Starmer a brit Munkáspárt vezetője kitette az árnyékkormányból a corbynista szárny erős emberét Rebecca Long-Bailey-t, aki támogatólag tweetelte Maxine Peake színésznő (aki számos BBC-sorozatban játszik főszerepet) Independent interjúját. Peake azt állította az interjúban (ezt ma…..
Kuviklacz 2020.06.27 20:20:49
@jotunder: @Grrr: "A hitleri gazdaságpolitika legendája" (egyik volt főnököm fizetősen megnézhető cikke a ÉS-ben) létezik. A szomorú az, hogy egy fellendülő világgazdaságban, egy mély válság után, nem Hitler, hanem Hjalmar Schacht kezétől (és szinte H ellenkezésével szemben, H. Sch. le is mondott aztán), keynesista módszerekkel (ez utóbbi kettő hiányzik MO-on) majd a zsidóvagyon zabrálásának fedezetével (Mo-on nem a zsidóktól veszik el - még) sikerült a nép szegénységét egy ideig mérsékelnie.
Azt meg ne várd egy politikustól, hogy pontosan tudja, hogy H-nek a T címlapjára kerülése és a zsidótörvények időben egymástól mennyire voltak.
Sokan sokféleképpen értékelhetik Magyarország utóbbi két évszázadát, én úgy értékelem -- és erre tanúként hívom a magyar irodalom, a társadalomtudományok és a politika utóbbi két és fél évszázadát --, mint amiből fokozatosan kiszorult az organikus modernizáció lehetősége. Egyszerűbben, a…..
Kuviklacz 2020.06.10 20:23:18
@HaFr: Muss man aber verdienen (im Nachhinein).
Kuviklacz 2020.06.10 20:25:16
@kistót: Sajnos én is csak annyit tudok, amit olvastam. Még papíron kiadott folyóiratban (Valóság?) olvastam a történetet, hogy közben petíciókat írt, aztán feljelentette saját magukat (lehet, hogy csak közvetve).
Kuviklacz 2020.06.12 16:32:45
@kistót: Lehet, hogy a Látóhatár volt (aki még emlékszik rá: egy tallózó lap volt, azt hiszem havonta). Ettől kezdve akárhol is megjelenhetett...
Nagyon kellemetlen, hogy a nemzethez tartozás állampolgársági és/vagy nyelvi és/vagy (teljesen szubjektív) érzelmi kritériuma helyett (aminek mindegyikét felfogni "pusztán" racionalitás kérdése) az irracionalitás büszkeségével válaszol az irracionális magyar etnicizmus a nemzeti identitás…..
Kuviklacz 2020.06.07 21:40:49
@Gery87: Luxemburg is elveszítette területének kétharmadát (csak nem egy csapásra, hanem három részletben), most létrehozták a nagyrégiót, ahonnan a hatszázezres országba naponta negyedmillió (na jó, nem hiszünk a kormánystatisztikának, csak másfélszázezer) ember jár be naponta dolgozni.
Kuviklacz 2020.06.07 21:44:30
@Rodney_2: Mennyivel közelebb van időben a holokauszt, mint Trianon? Mennyivel brutálisabb az elpusztultak sorsa, akiket saját országuk pusztított el?
De a holokauszt-emlékezésre gazdáid költenek milliárdokat, lelkiismeretüket elaltatandó.
Kuviklacz 2020.06.07 21:53:03
@11 Favágó: nem kíméltél, jóbarát, de az nem biztos, hogy az igazság, amivel betámadtál, csak egy agresszív jobbhibbant vélemény
Honnan veszed, hogy a magyar emberek a legnagyobb kisebbség terrorjára áhítoznak, amit egy torz választási rendszer eredményeként élvezhetnek? - a rendszer azért torz, mert a szavazatok felénél is kevesebbel kétharmadot lehet nyerni.

Honnan veszed, hogy helyeslik a korrupt hatalmi bunkóként funkcionáló államot, amely már nem szolgál, csak a nyomort teríti és a közpénzeket csatornázza át magánzsebekbe? - rosszul tudod, a nyomor nőtt, a legkiseebb bruttó bérek nettója az egykulcsos adó miatt csökkent, és a 27%-os ÁFA miatt minden forint kevesebbet ér (260 helyett örülünk, ha csak 330 az euró, a foglalkoztatottak száma meg a k0özmunkásokkal és a külföldön dolgozókkal nőtt.

Honnan veszed, hogy imádják a manipulatív közmédiát, a részrehajló ügyészséget, a saját településük érdekét leszaró "képviselőket", akik mindent megszavaznak, amivel csorbíthatják az önkormányzatiságot? - a közmédia Horn, Medgyessy vagy Gyurcsány alatt objektív volt. Önkormányzatiságnak ott van neked Kósa Lajos a milliárdos örökségével, Borkai a szexpartijaival. Persze ha minden eszközt elvesznek az önkormányzatoktól, utána könnyű rájuk mutogatni.

Honnan veszed, hogy a magyar emberek a földesúrnak akarnak dolgozni közmunkában ötvennégyezer forintért? Tudod, hogy a minimálbéremelés tönkre teszi a magyar kisvállalkozásokat?

Honnan veszed, hogy az emberek nem igényelnek semmilyen jogot, beérik formális deklarációkkal? Honnan veszed, hogy senkit nem érdekelnek a közérdekű adatok, ezért nyugodtan le lehet mindent titkosítani? - Ha nem tudod, mi mindent titkosítottak, milyen beruházásokat vettek ki a közbeszerzési kötelezettség alól, akkor minek írsz egyáltalán?

Honnan veszed, hogy a magyar emberek tisztelik az arrogáns köcsögöket, akik naponta járatják le az országot az ország hivatalos képviselőiként? - szerinted DK (gyengébbek kedvéért Dobrev Klára), Donáth Anna nem járatja le Magyarországot? Miért járatnák le? Ne azonosítsd Magyarországot a gazdáiddal.
       Ma reggel Orbán Viktor magyar miniszterelnök nagy nyilvánosság előtt közölte egy riporterhölggyel, hogy erős, reggeli erekciója van. "Magabiztosabb, fickósabb vagyok most péntek reggel" - mondta. Azt, hogy valaki ekkora hassal, hogyan tudta ellenőrizni a kora reggeli magabiztosságát, azt nem…..
Kuviklacz 2020.05.26 20:12:11
@velőtanya: @Kettes: @kemény keleti kommentelő: A Parlament nem fogadhat el törvényt a Bizottság javaslata nélkül. A továbbiakban megindoklom, miért nem néztem pontosabban utána, szerintem ez egy határozat, amellyel a Bizottság azt csinál, amit akar.
Viszont a bizonyított visszaélés esetén az illető kedvezményezett már most is bekerül egy adatbázisba. A közbeszerzés kiírójának kötelezettsége, hogy ezt megnézze és kizárja a benne szereplő pályázót, ha úgy ítéli meg. Ettől kezdve a tagállami hatóságok által megvalósított projektekre ez esélytelen.
Miután persze a magyar csókosokat nem ítélték el (a legnagyobb ügyben, a közvilágítás-korszerűsítés ügyében kivették az EU-s csomagból a beruházásokat), az ügy még egy szinten reménytelen.
Azt meg tudni illene (egy EP-képviselőnek, vagy legalább a tanácsadójának), hogy a Bíróság elkaszálta a feketelista előző változatát, ahol gyanú esetén is fel lehetett valakit venni anélkül, hogy az illetőnek lehetősége lett volna tiltakozni (most ezt akarják visszahozni, hiszen ha egy vizsgálat vagy gyanú alatt állóval közlik, hogy gyanú alatt áll, az a vizsgálatot hiúsítja meg). Volt ennél kézenfekvőbb javaslat is, méghozzá az, hogy ahol gyanújelek vannak (erre vannak indikátorok anélkül, hogy büntetőjogi súlyú bizonyítékra lenne szükség), ott központosítsák az előzetes ellenőrzést. Ezzel a két első probléma (a tagállami hatóságok tétlensége és a beavatkozási lehetőség gyanú esetén is) megoldódna. A Momentum elnöke megtiltotta az embereinek, hogy ezt támogassák. Magyarul: propagandaakció az egész ( megjegyzem, amivel Karácsony és Hadházy házaltak Brüsszelben, az szintén egyfajta központosítás - nem hallottam, hogy az EP Momentum-frakciója emellett kiállt volna saját eszközeivel.
Kuviklacz 2020.05.28 11:00:54
@kemény keleti kommentelő: Amit Cseh Katalin csinál.
      Nemrég jelent meg Techet Péter cikke az  Azonnali-n  "Ne higgyünk a tudománynak!" címmel. Kicsit erősebben nyomta a cerkát a papírosra a kolléga, miközben a közeli málnásig tolta túl a bicajt, mindazonáltal... A mindazonáltalról fogok írni pár sort, nem arról, hogy néz ki a posztmodernben…..
Kuviklacz 2020.05.21 21:09:17
@Glokta: A baloldalt meg a liberálisokat meg lehülyézi. Emellett euroszkeptikus, de úgy tesz, mintha értené az EU működését.